Met Etihad Airways naar Abu Dhabi

De Skyline van Abu DhabiWe vliegen met de nationale luchtvaartmaatschappij, Etihad, naar de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Abu Dhabi, de stad is nog steeds in aanbouw, ligt op ongeveer 6,5 uur vliegen vanaf Amsterdam. Ten opzichte van de laatste keer dat ik er was, in 2014, is er weinig veranderd. Men is nog steeds aan het bouwen. Overal en nergens. Maar er zijn gebouwen die toen in de steigers stonden, en nu af zijn. Maar er zijn ook nieuwe eilandjes rondom de stad ontstaan, waar nieuwe wolkenkrabbers de pan uit rijzen. Van moderne wolkenkrabbers met een betekenis, tot de grootste moskee van het land. Abu Dhabi heeft veel te bieden.

Reis langs alle attracties
Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden via een rondrit met de auto. Over de Sheikh Zayed Bridge rijden we langs de kust richting Dubai. Er schijnt daar namelijk een nieuw gebouw te zijn. Het hoofdkantoor van Aldar. Het is niet alleen een imposant bouwwerk, maar van iedere kamer is er een prachtig uitzicht op de stad, mits het weer het toelaat. Het ronde gebouw telt 23 verdiepingen en is 110 meter hoog. Aldar is het bedrijf wat de meeste gebouwen in Abu Dhabi ontwerpt. Bij dat gebouw starten wij onze verdere rondreis door Abu Dhabi. Als eerste kom je een van de mooiste en grootste moskeeën ter wereld. Met een capaciteit voor liefst 40.000 gelovigen, 82 koepels, 1000 palen en 24-karaats gouden kandelaars is het niet gewoon een moskee. In de moskee vindt je ook nog het grootste handgeweven tapijt ter wereld. Iedereen magde moskee op eigen houtje verkennen. Denk er wel aan dat je met lange broek en lange mouwen de moskee in moet. Zorg dat je deze kleding bij je hebt anders kom je er niet in. De moskee is altijd open, behalve vrijdagochtend (Alleen voor gebeden). Tip van de sluier: Bezoek de moskee tegen zonsondergang, dan kun je de mooiste foto’s maken! 
Moskee in Abu Dhabi
Schever dan Scheef
Een gebouw dat schever staat dan de toren van Capital GatePisa. Dat kan niet anders dan in de Verenigde Arabische Emiraten. Het Capital Gate gebouw staat hartstikke scheef en is het bekendste punt van de skyline van Abu Dhabi. Het gebouw wordt ook wel de leunende toren genoemd en herbergt onder andere een hotel. Natuurlijk zou het niet aan aandacht mogen ontbreken, en staat het officieel in het Guinness book of Records als meest naar achter leunende gebouw ter wereld. Je kunt het gebouw van een grote afstand al zien. Erg apart maar wel mooi.

Langs de Corniche Road
Maak een wandeling, of rijd met de auto langs Corniche Road. De straat loopt parallel aan de kust. Langs de weg Etihad Towerszijn er verschillende grote gebouwen, waaronder de World Trade Centres van Abu Dhabi en veel zakelijke flats. De bekende weg komt tevens langs de Etihad Towers. Dat complex bestaat uit vijf gebouwen, de laagste 218 meter en de hoogste 305 meter hoog. Onder andere een hotel, restaurants, woningen en een uitzichtpunt kenmerken de Etihad Towers. Tegenover deze torens staat het Emirates Palace. Dit luxe paleis is gebouwd als hotel en heeft een privéstrand en enorm luxe inrichting. Zeker een bezoek waard, ook als je niet in het hotel verblijft. Hier eindigt tevens de Corniche Road.

Shoppen in Abu Dhabi
Winkelen is een belangrijke bezigheid in Abu Dhabi. Vooral in de zomer. De met Airconditioning uitgeruste winkelcentra zijn dan een lust voor de toeristen. Marina Mall, Abu DhabiHet zijn geen kleine winkelcentra. Onder andere Abu Dhabi Mall. Dat is de grootste van de velen in Abu Dhabi. Maar ook Marina Mall, een gezellig winkelcentrum aan, hoe kan het ook anders, de haven van Abu Dhabi, met alle belangrijke winkelketens aanwezig en leuke restaurants. Er is ook een ijsbaan. Al Wahda Mall is een ander winkelcentrum die bekend staat als het beste winkelcentrum van Abu Dhabi. Tijdens je bezoek aan de stad mag een bezoek aan een winkelcentrum dus niet ontbreken.

Waar moet je dan verblijven?
Wij overnachten in het super deluxe Ultra All Inclusive hotel “Rixos Premium Saadiyat Island”. Gelegen op het nabijgelegen Saadiyat eiland, tussen Yas Island en het centrum van Abu Dhabi in. Een unieke ervaring op culinair gebied. Het is als een Midden-Oosters paleis. Prachtig ingericht, schitterende decoraties, heerlijk lokaal eten, fijne zwembaden en bovendien een schitterend zandstrand. Het hotel is wat aan de prijs maar dit is het zeker waard. 

Vlieg met Etihad Airways snel naar Abu Dhabi
Zoals eerder gemeld vliegen we met de nationale maatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten: Etihad Airways. De luchtvaarmaatschappij is in 2003 opgericht en vliegt inmiddels dagelijks van ons vertrouwde Schiphol naar Abu Dhabi. Etihad Airways vliegt ook vanaf Düsseldorf en Brussel. En vanaf Abu Dhabi heb je zelfs de keuze naar tal van andere bestemmingen in bijvoorbeeld Azië, Afrika of zelfs Australië. We vliegen met de luxe Boeing 787 Dreamliner en op de heenweg hebben we fijne stoelen in de Economy Class. De stoelen zijn hier fijn en er is genoeg beenruimte voor deze lange vluchten. Bovendien kun je gebruik maken van het entertainmentscherm. Een ruime keuze aan films en series, spelletjes of muziek. Ook kun je in de gaten houden waar je precies bent. Wij vliegen in de nacht heen dus we kunnen prima slapen. Na vertrek krijgen we een goede maaltijd voorgeschoteld en tijdens de vlucht wordt eventueel nog drinken uitgedeeld. Een prima service in de luxe die je van tevoren verwacht.

Etihad Airways Boeing 787-9 Dreamliner

Op de terugweg worden we verwend met een upgrade naar Business Class. Een unieke ervaring, zeker bij Etihad Airways. De Business class is volledig geïnspireerd door invloeden van de Verenigde Arabische Emiraten. De fijne stoelen in de Business Class Studio kunnen helemaal plat. Zo kun je ultiem uitrusten tijdens de vlucht. Je kunt zelfs een scherm naar boven doen voor nog meer privacy. Voor vertrek krijg je een menukaart waar je de gehele vlucht van kunt bestellen. Er staan veelal Arabische specialiteiten op. Zo kun je nog even lekker genieten van deze keuken. Ook verschillende drankjes staan op de kaart zodat je niks te kort komt. In het Sanitaire setje zit een fijne Body Lotion en alles om het comfortabel te maken. Je hebt een zacht deken en kussen zodat je een fijn bedje kunt maken. Je bent zo op je bestemming! Zeker ook met het extra grote beeldscherm vol met films en series. Het eten wordt overigens vers voor je bereid. Wat een culinaire belevenis op elf kilometer hoogte!

Nog even kort over Etihad Airways. Het boeken via de website is eenvoudig. De gebruiksvriendelijke Nederlandse website maakt dat nog makkelijker. Kijk voor de winter- en zomerschema’s op de website. Je kunt daar ook kiezen uit de verschillende klassen. Stoelen reserveer je eenvoudig, bagage is al vanaf 23kg inbegrepen. Een fijne luchtvaarmaatschappij met een uitmuntende service, moderne vloot en bovendien fijne vliegtijden. Etihad Airways – Reis met een gerust hart als u vliegt! Boek snel bij Etihad Airways jouw avontuur naar de Verenigde Arabische Emiraten: https://www.etihad.com/nl-nl/.

Business Class Studio van Etihad Airways