Genieten op de Palm – Dubai

De Burj Al Arab van bovenOp een half uur rijden van de luchthaven van Dubai vindt je De Palm. Deze palm is volledig door mensen aangelegd en een speciaal, luxe gedeelte van de stad. Er zijn vele activiteiten op de palm, waaronder een groot waterpark. We verblijven in het grote resort Anantara Dubai The Palm, op het uiterste puntje van de palm. Als je op de Palm bent duurt het nog ruim een kwartier voordat je bij het hotel bent. En dat maakt het plaatje compleet; je zit in een rustig gedeelte op een prachtige locatie aan zee met prachtig zicht op de binnenstad van Dubai met de Burj Al Arab en de andere kant Dubai Marina. Tevens worden er veel activiteiten georganiseerd waar onder watersport, Entertainment voor de kinderen, tieners en nog veel meer. Anantara Dubai The Palm in de Verenigde Arabische Emiraten zorgt voor een relaxte ontdekking van de stad Dubai.

Ontdek Dubai
U maakte al eerder kennis naar Dubai in een van oWaterval in de Dubai Mallnze artikelen. Nu gaan we weer een stapje verder. We bekijken eerst natuurlijk de Dubai Mall. Deze ongekend grote Mall (De grootste ter wereld) is met de taxi in een half uur te bereiken, dat kost ongeveer 15 euro. In de Mall kun je uren rondlopen, wij doen dat ook. We zien twee grote watervallen met duikers. Schitterend, maar ook bizar. Wie plaatst zoiets nou in een Winkelcentrum? Ook ee grote IJsbaan, een food court met ruime keuze, het grootste Aquarium ter wereld met haaien, roggen en meer, en de ingang van de Burj Khalifa. Het belangrijkste voor de meesten is natuurlijk: 1200 winkels en 14.000 parkeerplaatsen. Een kleinere Mall is de Mall of the Emirates. Ook daar zijn enorm veel winkels en is zelfs een skibaan. De Mall of the Emirates is overigens dichtbij Anantara Dubai de Palm.

De Burj Khalifa, dan van Beneden!Tijdens je bezoek aan de Dubai Mall kun je een bezoek brengen aan de Burj Khalifa. Regel wel kaartjes van te voren, er zijn namelijk tijdvlakken met een maximaal bezoekersaantal. Nadat je ze online geregeld hebt, kan je vanaf een kwartier voor het tijdstip de Burj Khalifa op. Eerst een lange galerij met informatie over de bouw en de toren zelf, daarna met de lift in ongeveer één minuut naar boven. Het uitzicht is adembenemend, en het hoogste uitzichtpunt in de wereld. Hopen op helder weer, want het is vaak heiig. Met de verrekijkers die er staan, kun je een leuke timelapse doen zodat je precies weet hoe het er bijvoorbeeld 30 jaar geleden uit zag: Alleen maar Zand! Beneden de Burj Khalifa zie je goed hoe de fontein is aangelegd. Deze grootste en duurste fontein ter wereld biedt elke avond leuk vertier: Een prachtige show met muziek, licht en de fontein!

Een high Tea doen in Dubai? Kies voor de Burj Al Arab. In dit prachtige zeven sterren hotel kun je Een High Tea in de Burj Al Arabdagelijks een High Tea doen. Deze luxe onderneming is zeker de moeite waard. Zeven gangen met luxe broodjes, heerlijke stukjes vlees en nog veel meer, een uitstekende bediening en een prachtige locatie. Of het restaurant beneden, of bovenin de Burj Al Arab. Zo kun je het gebouw ook nog eens van binnen bekijken, want dat mag niet zomaar. De prachtige decoratie maakt het tot een heerlijk luxe en gezond uitje. Geniet van een Alcoholvrije cocktail en het is compleet! Denk er wel aan om in lange broek te gaan, en de schouders zijn bedekt.

Dubai vanuit de lucht met Seawings!
Altijd Dubai eens vanuit de lucht willen zien? Bij aankomst heb je natuurlijk al zicht op de stad, maar het mooiste is om met een watervliegtuig over de stad te vliegen. Wij vertrekken vanuit Zicht op de stad vanuit het vliegtuig.Dubai Creek, maar je kunt ook vanuit Jebel Ali vertrekken. We vliegen over de stad heen en vertrekken richting de Palm. Daar hebben we een prachtig uitzicht op de Burj Al Arab maar vooral de Palm zelf. We vliegen er langs op en zien zelfs het hotel waar we overnachten: Anantara Dubai The Palm. Daarnaast vliegen we vlak langs de hoge flatgebouwen van de Dubai Marina, zien we de Burj Khalifa op ieder moment tijdens de vlucht, en hebben we vooral een onvergetelijke ervaring. We zien de wereldeilanden vanuit de lucht. Helaas zijn deze nog niet volgebouwd. Het is natuurlijk ook spectaculair om eens op te stijgen en te landen vanaf het water. Seawings biedt deze excursies aan. Naast prachtige foto’s houdt je er ook een onvergetelijke ervaring aan over. Zeker de moeite waard. De vlucht kunt u boeken op www.seawings.ae. Er zijn verschillende vluchten mogelijk met verschillende prijzen en tijden. In een vliegtuig kunnen 9 passagiers, zijn luxe stoelen met Airco en heeft iedere stoel een groot raam om te genieten van het prachtige uitzicht!

De Palm van boven, zeker de moeite waardAnantara Dubai The Palm Resort & Spa
Op een unieke locatie op een door mensen gemaakt eiland wat een palm moet voorstellen, vindt je het schitterende Anantara Dubai The Palm Resort & Spa. Het hotel is er echt als geen Anantara by Nightander, prachtig. Met een Aziatisch design en een prachtig oosters concept is het hotel een lust voor het oog. De prachtige gebouwen en de diversiteit die een hotel kan aanbieden, heeft Anantara het goed voor elkaar op de palm. Zeker omdat er liefst 260 Lagoon View en Access kamers zijn, 12 beach pool villas, 18 over-water villas en drie twee-slaapkamer villas. En dit alles in een ruim opgezette locatie aan het eind van de palm. Er is een infinity zwembad, en drie lagoon zwembaden die vanuit sommige kamers direct bereikt kunnen worden. Zo kun je vanaf je balkon lekker zwemmen in een groot zwembad.

De kamers zijn prachtig ingedeeld. We verbleven in een luxe kamer met lagoon toegang. Dat betekend, vanaf ons balkon kan je direct het zwembad in. De ligbedden op het terras zijn Het hotel van boven, Zwembaden en ruim!perfect, met goed weer hoef je de kamer dus niet af om van een zwembad te kunnen genieten. De bedden zijn heerlijke boxspring bedden met een luxe uiterlijk. De badkamers zijn ook heerlijk met aparte douche, bad en een toilet in een aparte ruimte. Ook qua douchegel en shampoo zit je goed. Een espressoautomaat op de kamer is natuurlijk ook aanwezig. Tegenover onze kamer is de Ananatara Spa. Hier kun je genieten van een heerlijke massage of andere schoonheidsbehandelingen. Wij hadden een Full Body massage van een uur. Erg rustgevend en een goede service. Vooral de rust is erg belangrijk in de Spa. Ga zeker voor een behandeling tijdens je bezoek aan Anantara Dubai The Palm Resort & Spa!

Wining en Dining, maar ook andere drankjes natuurlijk. De Mai Bar en The Lotus Lounge zijn perfect voor een drankje. De Mai bar is zelfs in het zwembad, zodat je ook in het zwembad wat kunt drinken. Alcohol is er vrij aan de prijs net zoals overal in de Verenigde Arabische Emiraten. In Bushman's heb je zicht op de keuken!Wij eten eerst in het Bushman’s Restaurant & Bar. Je kunt er aan de bar een drankje doen voordat je gaat genieten van dit Argentijnse Steakhouse met stijl! Je kunt namelijk van je tafel de keuken in kijken en dus zien hoe alles klaar gemaakt wordt. Een gezellige sfeer in een prachtig restaurant. The Beach House staat voor de tweede avond op het programma. In dit stijlvolle restaurant aan het strand kun je genieten van verschillende internationale gerechten met zicht op zee en in een gezellige sfeer. Ook kun je daar een waterpijp roken, iets wat dagelijks ritueel is in de Arabische landen. In Crescendo is elke ochtend een stijlvol buffetontbijt met live coocking. In de avond is er een buffet voor diner. Het Mekong restaurant heeft een Thaise, Chinese en Vietnamese keuken en is erg stijlvol, netjes en prachtig ingericht. Mensen komen er graag, ook van buiten het hotel, omdat het een uniek Aziatisch hotel is.

Entertainment van het hotel
Er zijn verschillende activiteiten die worden georganiseerd door het hotel. Zo kun je fitnessen, de jacuzzi in, tennissen, Beach Volleyballen, naar de kids en teens clubs en nog veel meer. De vangst.Watersporten worden ook tegen betaling geregeld. Onder andere Waterskiën, Wakeboarden, Kneeboarden, Bananenboot, Windsurfen, Hobie Cat zeilen, Kayaken en nog veel meer. Wij kozen voor een vistrip. Een tour, vroeg in de ochtend, van 4 uur om zoveel mogelijk vissen te vangen. Wij vangen 2 groten en tijdens het diepzeevissen wat kleintjes. Al met al een fantastische ervaring met een fantastische Crew! Een leuke activiteit en je weet nooit wat je vangt. Een Haai? Een queenfish of een Kingfish, Zeilvissen of Marlijnen, alles is mogelijk. Ook organiseert met snorkel-, scubaduik- en charterboot tochten! Zie de website http://dubai-palm.anantara.com/Water-Sports/ voor meer informatie.

DUBAIThe Palm011Het hotel is erg mooi hè? En Dubai ook toch? Daarom raad ik aan om een vlucht te boeken naar Dubai en te verblijven in Anantara Dubai The Palm Resort & Spa. Boek je verblijf op http://dubai-palm.anantara.com/ en vind daar tevens meer informatie.