Stedentrippen: Abu Dhabi!

Abu Dhabi SkylineEerder bezochten we al een van de andere Verenigde Arabische Emiraten. Dubai was toen de bestemming. Een rijke stad met veel groter dan groot, zoals Gers Pardoel zou zeggen. De stad die we nu bezoeken is hoofdstad en tevens een van de zeven Emiraten: Abu Dhabi. Weer een nieuwe ervaring, want van horen zeggen weten we dat Abu Dhabi heel anders is dan Dubai. En nee, het is niet een hele andere wereld. Je wordt niet raar aangekeken als buitenlander. Men is zelfs heel aardig en heel normaal. We bezoeken enkele Malls, de belangrijkste bezienswaardigheden en het mooie Yas Island, waar de gekste bezienswaardigheden te vinden zijn en leuke activiteiten te vinden zijn. Ook het Formula 1 circuit moet je gezien hebben! We nemen je mee naar: Abu Dhabi!

Abu Dhabi ShoppingHet is niet gewoon om even te gaan shoppen in Abu Dhabi. Dat komt uiteraard omdat het ongeveer zeven uur vliegen is. Maar Abu Dhabi biedt de hedendaagse “Shopper” uiteraard genoeg. Veel goedkoper dan bij ons is het niet, maar de duurdere merken kun je vaak voor een aanzienbaar minder bedrag kopen. Abu Dhabi Mall ligt middenin het centrum van de taxi. Vanaf het Sheraton hotel, waar wij verbleven, is het een taxiritje van nog geen tien minuten. Dat resulteert in een kostenplaatje van maar drie of vier euro. In deze mall zijn alle bekende winkels te vinden. Van Gucci tot Armani, van een Virgin Megastore tot een Apple Reseller en van H&M tot Bershka. Geniet na de lange shopdag nog even van wat lekkers bij de Food Court. Daar vind je onder andere McDonalds, KFC maar ook Libanese specialiteiten en Arabische specialiteiten. Let op dat je niet te veel naar Nederland mee neemt en kijk wat je belastingvrij mag invoeren!

Abu Dhabi Marina
Nog meer Shoppen? Ja, maar dan op een mooie locatie in een nieuwer gedeelte van Abu Zicht vanaf de Abu Dhabi Marina MallDhabi, op ongeveer twintig minuten rijden van het Sheraton hotel. Ook hier vindt je vele bekende winkels, en een prachtig restaurant met uitzicht op de skyline van Abu Dhabi. Hier ga je met een lift een toren omhoog, in het winkelcentrum. Het restaurant draait rond dus zie je Abu Dhabi, de zee en de prachtige eilanden rondom de stad. Neem hier een cappuccino of ga lekker lunchen of dineren. Daarna kun je nog een van de vele winkels bekijken, of een van de mooie fonteinen, kleine steegjes met leuke restaurantjes en mooie muurschilderijen. Het heet overigens Abu Dhabi Marina Mall. Bij deze Marina vindt je ook nog een groen park en, zoals de naam al zegt, een mooie haven. Hier staan grote en luxe jachten, kleine zeilbootjes en mooie passagiersboten. Een wandeling is hier dus op zijn plaats.

Maar wat nog meer?
In de stad zijn er nog enkele bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Onder andere het Emirates Palace is het bezoeken waard. Dit prachtige paleis is vlakbij de Marina te vinden en heeft prachtige tuinen, een geweldig oud gebouw. Ook de Sheikh Zayed Mosque, een geweldige moskee, tevens grootste moskee ter wereld, is te vinden iets buiten het centrum. Binnenkort wordt het Guggenheim geopend net zoals het Louvre en het Zayed National Museum. Deze zijn echter nog niet aanwezig, maar staan wel op de planning. Bezoek ook de naburige eilanden zoals Saadiyat en Yas Island, om een mooie Skyline van Abu Dhabi te zien! Oh, en vergeet de Etihad towers niet!
Skyline van Abu DhabiYas Island
Ferrari world ligt op Yas IslandZo’n twintig minuten rijden vanaf het centrum van Abu Dhabi ligt een eiland waar vele attracties te bezoeken zijn. En onderweg kom je van alles tegen. Mooie vergezichten op de Perzische Zee en op de skyline van Abu Dhabi. Maar ook mangrove bossen, bomen die met de stam in het water staan. Yas Island is niet meer wat het tien jaar geleden was. Een kaal woestijnachtig eiland midden in de Perzische Golf. Nu zijn er moderne attractieparken te vinden. Onder andere een prachtige golfbaan, Yas Links, waar beginners en experts hun balletje kunnen slaan. En wat te denken van het nieuw geopende waterpark? Dit is het grootste waterpark met meer dan veertig glijbanen en liefst 15 hectare groot. Ook het formule circuit mag er wezen. Op beperkte tijdstippen kun je hier zelfs racen, maar dat wel tegen een aanzienlijk bedrag. En het grenst aan een van de mooiste attractieparken ter wereld; in ieder geval het grootste overdekte attractiepark ter wereld.

Ferrari World
Dat is natuurlijk Ferrari World, centraal gelegen op Yas Island. Een indrukwekkend gebouw die er van bovenaf enorm gaf uit ziet. Maar als je het park in loopt, zie je natuurlijk niet dat er een enorm Ferrari Logo op het dak van het De Ingang van Ferrari Worldrode gebouw staat. Het gebouw grenst direct aan het circuit van Abu Dhabi, waar de jaarlijkse Formula 1 ronde van Abu Dhabi gehouden wordt. Afijn, we lopen langs een moderne boulevard met fonteinen direct Ferrari World in. Tickets in de pocket en gaan! Of je op zoek bent naar thrill of rustige attracties, voor alles ben je hier op de juiste plek. Onder andere de snelst achtbaan waar je werkelijk met meer dan 200 kilometer per uur over het park vliegt. Deze achtbaan ligt overigens grotendeels buiten. Rond het hele park zijn eet- en drinktentjes te vinden. Deze zijn zeker belangrijk aangezien je het park niet binnen een uurtje gezien hebt.

Tijdens een wandeling rond het park zien we kinderen in een Formula 1 Ferrari over een nagebootst circuit racen. Ook is er een andere racebaan in het park waar je met oude Italiaanse wagens over kunt rijden. Even verderop kun je een nieuw record neerzetten: Verwissel zo snel Binnen in Ferrari world is het vooral genietenmogelijk de band van een Formula 1 wagen van Ferrari. In Ferrari World kun je ook oude spelletjes spelen. Zo kun je door middel van een hengel naar prijzen vissen, Basket gooien en nog veel meer. Bezoek ook de andere achtbanen met geweldige ervaringen. Vlak tegen het circuit aan vind je de Simulators. Op de gewone simulators kun je racen tegen anderen en de snelste rondetijd scoren, die vervolgens door het hele park te zien zijn. Op de echte simulators, waar je in een echte Ferrari zit en waar je dus ook wat voor moet betalen, heb je de echte driving Experience. Boek je tickets nu op http://www.ferrariworldabudhabi.com/ en bezoek dit geweldige park. Prijzen zijn er vanaf 225 AED voor mensen boven de 1,3 meter. Kinderen onder die lengte betalen 185 AED. Op het moment van schrijven is 5 AED ongeveer een euro. Dus kost een ticket ongeveer 50 euro.

Overnachten in Sheraton Hotel Abu Dhabi
Een mooi hotel, vlakbij het centrum en ook nog eens vlakbij alle belangrijke bezienswaardigheden? Dan is het Sheraton Hotel Abu Dhabi een perfecte keuze. Hoewel erZwembad met Poolbar in Sheraton Abu Dhabi rondom het hotel nog gewerkt wordt aan nieuwe wolkenkrabbers, is het hotel een perfecte mix tussen rust en de drukte van de stad. Maar waar moeten we beginnen? Het hotel heeft een privéstrand met verschillende watersportmogelijkheden. Het helderblauwe water en het prachtige zandstrand zijn ideaal voor een zonvakantie, vooral de winterzon is erg geliefd hier. Het hotel beschikt ook over drie prachtige zwembaden met genoeg ligbedden zodat je niet in de ochtend vroeg je handdoek bij het zwembad hoeft te leggen. Een zwembad heeft een waterglijbaan en een waterval. Het andere zwembad heeft een swim-up poolbar en is omringt door palmbomen en andere planten. Het derde zwembad is een kinderbad met een parasol: Zo zijn je kinderen nooit vol in de zon zodat zij niet verbranden! Perfect!

Tussen de zwembaden en het privéstrand is een gezellige bar waar je altijd terecht kunt voor een hapje en een drankje. Vooral in de avonduren is het hier erg gezellig, met in de winter Gezelligheid tijdens de avondterraswarmers en leuke decoratie met prachtige gekleurde lichten. Maar Sheraton Abu Dhabi Hotel kent nog meer bars en restaurants. Bravo, El Sombrero, Flavours en La Mamma zijn allen restaurants of bars waar je kunt genieten van de beste service en eten van topkwaliteit. Men heeft af en toe een brunch, buffetonbijt en nog veel meer. Bravo is een Spaanse Tapasbar, El Sombrero een Mexicaans restaurant en het internationale restaurant Flavours heeft een prachtige stijl en hier wordt ook het ontbijt verzorgd. Als laatste is La Mamma een restaurant wat Italiaanse specialiteiten verzorgd. Bij de receptie, met overigens vriendelijk personeel dat verschillende talen beheerst, vindt je ook nog een klein winkeltje. In dat winkeltje kun je van alles kopen, waaronder enkele authentieke souvenirs.

Op je kamer in het Sheraton Abu Dhabi hotel heb je alles wat nodig is om je vakantie te perfectioneren. Zachte bedden met dekens van Egyptisch materiaal, en heerlijke kussens die tevens goed zijn voor je nachtrust. Naast deze bedden is er een bureau aanwezig en is er deDe hotelkamer van Sheraton Abu Dhabi mogelijkheid om WiFi of direct internet te verkrijgen. Er hangt een flatscreen aan de muur waar je de meeste internationale zenders kunt vinden. De kamer heeft tevens een schitterende badkamer met bad, douche en natuurlijk een toilet. Shampoo en douchegel zijn van hoge kwaliteit en aanwezig. De minibar is rijkelijk gevuld, maar ook een bakje celebrations en wat koekjes zijn aanwezig op de kamer. Er zijn kleine balkons aanwezig waar je alle zwembaden kunt zien, maar ook een prachtig uitzicht hebt over de zee. Wil jij net als ons genieten in dit prachtige hotel en van een stedentrip naar Abu Dhabi? De beste uitvalbasis voor een stedentrip naar Abu Dhabi is het Sheraton hotel! Kijk voor meer informatie of voor reserveringen op http://www.sheratonabudhabihotel.com/.

Abu Dhabi Marina MallTips voor uw stedentrip naar Abu Dhabi:
– Vlieg met transavia.com naar Dubai, en reis vanaf daar met de auto in 2 uurtjes naar Abu Dhabi! Dat is het voordeligst. Kijk op www.transavia.com.
– Bezoek de Grande Mosque, een van de grootste moskeen ter wereld.
– Er is een nieuw geopend waterpark op Yas Island. Yas Waterworld.
– Neem een taxi! Kost bijna niks, ongeveer vijf Dirhams per tien minuten.

[wpgmappity id=”51″]