Roadtrippen en Racefietsen in Andalusië

We gaan op ontdekkingsreis door Andalusië. Een prachtige provincie in het zuiden van Spanje waar het ook in de winter lekker weer is. Met temperaturen tussen de 15 en 22 graden zelfs nog in november en december is het genieten van het mooie weer en de prachtige omgeving. Ook huur ik een racefiets om per fiets de omgeving te ontdekken. Ook huren we een auto om de prachtige omgeving te ontdekken. Prachtige dorpjes en mooie natuur. Olijfgaarden en weilanden en mooie stranden. Deze omgeving heeft alles voor de hedendaagse toerist. Bovendien kun je in de winter lekker trainen op de racefiets. Ga mee op ontdekkingsreis in dit artikel over Andalusië vanuit onze schitterende villa van Pueblo Holidays in Benalmádena Pueblo.

Verblijven in Villa Edelweiss bij Pueblo Holidays
Tony Wilkinson is de eigenaar van Pueblo Holidays. Hij heet ons van harte welkom wanneer wij aankomen bij Villa Edelweiss, slechts een kwartier rijden van de luchthaven van Málaga. Bovenop een heuvel aan de rand van het gezellige Benalmádena Pueblo staat Villa Edelweiss. Een prachtige villa met een nog mooier uitzicht op de prachtige omgeving en de Middellandse Zee. Villa Edelweiss ligt aan een afgelegen straatje. Inparkeren kan wat lastig zijn de eerste keer, maar dat went vrij snel. Je hebt een privéparkeerplaats waar je twee auto’s kunt parkeren. Je loopt vervolgens de prachtige tuin binnen. Prachtige fruitbomen en eenmaal de trappen af is er een schitterend zwembad. Met ligstoelen en een zitje aan het eind van de tuin waar je kunt genieten van uitzicht op de zee. De tuin is helemaal rondom de villa. Zo is er ook nog een zitje boven. Daar heb je de beschikking over een parasol zodat je op warme dagen in de schaduw kunt genieten. Een prachtige ruime tuin met bovendien schitterende begroeiing. Echt een plek om te genieten van de rust, ruimte en natuurlijk een frisse duik in het zwembad.

Via een trapje naar boven bereik je de ruime serre van de villa. Hier staat een eettafel. De ramen kun je openen zodat het heerlijk verkoelend is. De woonkamer is ruim ingericht met banken, een salontafel en een televisie. Er zijn DVD’s en er is een open haard. Ook in de woonkamer is een airconditioning die in de winter heerlijk verwarmd. In een aparte ruimte is de volledig ingerichte keuken. Met een inductieplaat, oven en vaatwasser heb je alles in huis. De Master bedroom heeft een en-suite badkamer met bad, toilet en een wastafel. Er is genoeg opbergruimte voor jouw spullen. De tweede slaapkamer is ernaast en daar kan eventueel een babybedje in worden geplaatst. Naast deze slaapkamer is een tweede badkamer met een douche en toilet. Aan het einde van de hal is een extra koelkast. Hier is ook de boekenplank en ruimte om eventueel de fiets neer te zetten. Al met al een prachtig huis waar je de bedden opgemaakt treft, het huis prima schoongemaakt en handdoeken en theedoeken genoeg. Ook toiletpapier wordt voor gezorgd.

Pueblo Holidays heeft meerde villa’s Service en persoonlijk ontvangst kenmerken het bedrijf. Tony zorgt ervoor dat je netjes welkom wordt geheten en legt bij aankomst alles uit. Kortom, een perfecte vakantie. En een ideale startpunt voor jouw fietstochten. Voor meer informatie ga je naar: https://www.puebloholidays.com/.

Ontdek het prachtige Benalmádena Pueblo
Het straatje van de villa uit, naar rechts en je loopt zo het oude stadje van Benalmádena in. Een echt authentiek Spaans dorpje weg van de drukke, levendige maar vooral bij massatoeristen bekende plaatsjes zoals Torremolinos en Fuengirola. Een dorpje met enkele leuke tapasbars en restaurantjes. Maar ook met prachtige oude pandjes. De kasseienstraatjes zijn omringt met witte huisjes. In een enkel oud pand kun je binnen, bijvoorbeeld het hotel middenin het centrum. Hier zijn nog prachtige Arabische details te vinden. Zoals een trap en de bogen en een deur. Wanneer je verder door de straatjes naar boven loopt kom je op het Plaza de España terecht. Dit pleintje heeft een kleurrijke bloemenzee in het midden en staat vol met terrasjes. Nog iets verder loop je naar waarschijnlijk het mooiste kerkje van Spanje. En dan niet van binnen, maar vooral van buiten en de locatie. De kerk is op een heuvel met prachtig uitzicht op het dorpje en de Middellandse Zee. En vanaf hier zie ik zowaar ook onze villa.

Fietsen huren bij Kamaga Bike Tours & Rentals
Tijdens onze week is de temperatuur ideaal. Half november en het is de hele week rond de 20 graden en bovendien volop zon. Dat zijn natuurlijk de ideale omstandigheden voor een fietsvakantie. We huren een fiets bij Kamaga Bike Tours & Rentals. Zij brengen de fiets naar de villa, wel zo handig. Bij Kamaga heb je de keuze uit verschillende racefietsen van het merk Bianchi. Je kunt eventueel pedalen, fietscomputers en zelfs een powermeter bijboeken. Ook voor andere accessoires kun je bij ze terecht. Naast bezorging van fietsen bieden zij ook begeleide tochten aan. Bovendien zie ik op de klim naar de Repitedor een keer Kamaga verschijnen. Ook voor mountainbikes, gewone fietsen of elektrische fietsen kun je bij Kamaga Bike Tours & Rentals terecht. Voor meer informatie en reserveringen kun je de website bezoeken: https://www.rentaroadbikemarbella.com/.

Voor informatie over alle fietstochten die ik gemaakt heb ga je naar onze fietswebsite: https://cyclinglove.nl/2021/12/17/trainingskamp-in-de-winter-naar-benalmadena/.

Dagje naar Granada
Op ongeveer twee uur rijden van Benalmadena ligt de stad Granada. Daar bezoeken we het Alhambra. Dit is een Moors fort en paleis op de heuvel boven de stad. Het betekend letterlijk het Rode Paleis en dat is het ook. Je kunt je er gemakkelijk een hele dag vermaken zelfs. Vanuit de stad kun je het Alhambra bereiken met een wandeling van ongeveer 20 minuten berg op. Je kunt ook boven parkeren en direct het paleis bezoeken. Je dient wel van te voren tickets te reserveren trouwens en de prijzen variëren tussen de 18 en 49 euro. Gewoon ruim van te voren boeken! Het prachtige paleis heeft verschillende mooie gebouwen, beelden en doorkijkjes tussen de open ramen richting de stad. De versieringen en decoraties uit het Moorse tijdperk zijn ook prachtig. Je kunt je hier gemakkelijk een hele dag vermaken! Vergeet ook niet de stad zelf te bezoeken! De oude Arabische wijk bijvoorbeeld, met zijn vele Arabisch invloeden waaronder gebouwen en cultuur. Het Kathedraal en stadsklooster mag je ook niet vergeten. Net als een tripje de bergen van de Sierra Nevada in. Hier kun je in de winter zelfs een dagje gaan skiën! Tip: op de terugweg vanuit Granada kun je naar Antequera. Daar heb je prachtige rotsen waar je uren kunt wandelen. Let er wel op dat dit hoog gelegen gebied erg koud kan zijn!

Jetset in Puerto Banus
Het naast Marbella gelegen Puerto Banus is echt voor de jetset, maar zeker een bezoek waard! Vooral de jachthaven is een van de hoogtepunten. Hier meren alle rijke lui aan met luxe jachten. Daaronder vallen ook Olie Sjeiks. Je kunt in langs de boulevard de hele haven rondwandelen. Kijk goed om je heen want er staan luxe, dure en prachtige auto’s waaronder Lamborghini’s, Ferrari ’s en nog veel meer bekende merken. Het plaatsje heeft een gezellig centrum met leuke, maar dure, restaurantjes en een winkelstraat met luxe winkelketens. Ook een groot winkelcentrum is in de plaats te vinden. Puerto Banus grenst aan een heerlijk zandstrand waar leuke barretjes en terrasjes te vinden zijn. Leuke plek, het Saint-Tropez van Spanje. En in de avond barst hier het feest los in de vele bars en discotheken.

Ronda
Wie Andalusië intoetst in Google ziet vaak de foto’s van het prachtige Ronda. Ook bekend als de plek waar “Wie is de mol” ooit was. De route alleen al is prachtig, door de Sierra de las Nieves. Veel rotspartijen en vergezichten worden ook als interessant aangezien door de vele berggeiten.  Ronda is een van de oudste steden van Spanje en ademt een en al natuur, cultuur en rust uit. Als je in de buurt bent mag je Ronda echt niet missen. De stad ligt in een kloof waar een rivier stroomt. De vele hoge bruggen over de rivier zijn al hoogtepunten. Je hebt van sommigen prachtig uitzicht over de stad die eindigt in de afgrond. Natuurlijk is hier ook de stier vechtarena een hoogtepunt.  Maar ook in de oude stad is ook erg leuk met zijn witte huisjes, oude gebouwen. Maar vooral de uitzichtpunten door de hele stad heen zijn adembenemend.

Het witte dorpje Mijas
Op ongeveer twintig minuten rijden vanaf de accommodatie vinden we het prachtige witte stadje Mijas. Het witte stadje is een van de juwelen langs de Costa del Sol. Het is een aardig groot stadje en je moet flink wandelen omdat er veel hoogteverschillen zijn. Echter vindt je in het dorpje hele leuke winkels met producten gemaakt door locals, maar ook producten die elders in Spanje zijn gemaakt. Mijas heeft vooral faam gemaakt door zijn knusse Stier Vecht Arena midden in het centrum. In deze Arena wordt nog regelmatig een dergelijk evenement georganiseerd waar je ook als toerist bij kan zijn. De Arena is dagelijks open voor een bezoek en kost drie euro per persoon. Je mag dan overal zelf rondlopen, op de tribunes, de plekken waar de stieren vertoeven en waar de toreros verblijft voordat hij de stieren te lijf gaat. Stiergevechten moet volgens ons uiteraard wel verboden worden. Rondom Mijas vindt je nog prachtige villa’s die verhuurd worden door particulieren. Hier zit je vlakbij het prachtige dorpje, waar uiteraard meer te doen is dan alleen de stiergevecht arena te bezoeken. Vlakbij het kerkje heeft u een prachtig uitzicht op Fuengirola en de helderblauwe Middellandse Zee. Daar is een winkeltje die je bezocht moet hebben. Een kleurrijk winkeltje met prachtig zicht op de zee. Hier kun je leuke souvenirs kopen en prachtige plaatjes schieten. In het kerkje vindt je mooie overblijfselen van vroeger. Ook een beeldje van Virgin of the Rock wordt er aanbid door de heiligen en vergeet geen kaarsje aan te steken voor je dierbaren. Loop het trapje naar beneden en je komt bij de plaatselijke ezels. Zij verzorgen een leuke wandeltocht door het leuke centrum. Zoals men vroeger de post rond bracht en spullen verplaatsten, zo kom jij nu achter de ware pracht van het dorpje! Zeker de moeite waard als je toch in het dorpje bent. De ezels zijn erg tam en luisteren goed naar wat je te zeggen hebt. Mijas is een van de mooiste dorpjes in het zuiden van Spanje. Bezoek het dorpje dan ook zeker als je in de buurt bent. De prachtige uitzichten, gezellige terrasjes en de verfrissende wind zijn allen aanwezig in dit witte stadje. Vele restaurants zijn gevestigd in dit plaatsje  en zijn allen uniek. Mijas ligt in de bergen en je bereikt het door een afslag te nemen bij Fuengirola.

Stadsbezoek aan Malaga
Als je aankomt in Malaga is het al vrij snel duidelijk waarom het de hoofdstad van de Costa del Sol is. We komen aan bij de grote haven van de stad. Langs deze haven is een prachtige boulevard, die er heel nieuw uit ziet. Je vindt er de meest luxueuze winkels. De duurste juwelen maar ook betaalbare kleding zijn aanwezig langs deze boulevard. Calle Marqués de Larios is de naam van deze straat. Eronder is een grote parkeergarage waar je de auto neer kunt zetten. Als je langs de nieuwe boulevard langs de haven loopt vindt je ook allemaal terrasjes. Deze zijn allen aan de duurdere kant. De chique winkels zijn een lust voor het oog en vrij prijzig. Vanaf deze boulevard loop je rechtaan naar het “Plaza del Toros”. Daar vindt je de welbekende stiergevecht arena. Je kunt het tevens bezoeken, net als in Mijas. Langs het grote Parque de Malaga loop je zo het centrum in. Het park is het meest rustgevende gebied van de stad, je vindt er veel groen en prachtige fonteinen en beelden. Tussen het park en het centrum van de stad is een lange boulevard waar kraampjes staan. Verkopers bieden zonnebrillen, portefeuilles en andere producten aan. Kijk goed om je heen, want er vliegen vele vogeltjes rond.

Je komt langs de universiteit van Malaga, een prachtig gebouw met kleurrijke gebouwen eromheen. Onder de palmen door loop je naar het mooiste gebouw van Malaga, de Kathedraal. Deze kathedraal staat bekend als “La Manquita”, de kleine eenarmige vrouw. Dit verwijst naar de tweede toren, deze is namelijk nog nooit voltooid. Voor de Kathedraal vindt je een leuk pleintje met een prachtige fontein en leuke terrasjes. Vanaf dat pleintje loop je direct het centrum in. In dat centrum vind je vele pleinen met gezellige terrasjes, leuke winkelstraten en enkele IJskraampjes. Ook vind je het Picassomuseum in het centrum. In dit museum vindt je veel van zijn werken. Dit museum is een must voor kunstliefhebbers. Prachtige stranden liggen vlakbij het centrum van de stad wat de combinatie van Stad en Strand een geheel maakt.

Als laatste heb ik nog de tip om een bezoek te brengen aan Gibraltar. Daarover lees je in ons speciale Gibraltar artikel meer: https://tumag.nl/2013/08/gibraltar-zon-zee-en-apen/

Huur een auto bij Click Rent
Van te voren kun je op de website van Click Rent gemakkelijk en bovendien goedkoop een auto huren. Je kunt daar kiezen uit verschillende type auto’s van een goede kwaliteit die bovendien modern en nieuw zijn. De vloot bestaat uit verschillende klassen en je kunt de afweging maken welke auto je kiest door te kijken hoeveel koffers en personen er mee gaan. Je kunt er zelfs busjes huren. Je krijgt vervolgens een duidelijke overeenkomst en bevestiging in je mailbox die je mee dient te nemen. Bij aankomst op de luchthaven wordt je opgehaald door een shuttlebusje en naar het kantoor gebracht. Daar zitten voldoende medewerkers op je te wachten om je in te checken en uitleg te geven over de verschillende type verzekeringen. Er zijn 3 verschillende klassen met verschillende verzekeringen. Kijk daar even goed naar! Daarna krijg je de sleutels en rijd je de prachtige omgeving af. Bij terugkomst lever je de sleutels in, wordt alles gecontroleerd, en wordt je door het busje weer netjes afgezet voor de terminal. Een fijne service en vriendelijke medewerkers. Click Rent is 24/7 geopend! Boek snel op https://clickrent.es.

Vliegen en Parkeren vanaf Rotterdam The Hague Airport
We vliegen vanaf Rotterdam The Hague Airport. Een heerlijke luchthaven. Je komt er aan rijden, parkeert bij een van de parkeerplaatsen van Rotterdam The Hague Airport. Op loopafstand van de terminal. Ideaal en ook nog eens gunstig geprijsd. Een parkeerplaats boeken is heel gemakkelijk. Je gaat naar de website https://www.rotterdamthehagueairport.nl/. Daar klik je op parkeren en kies je de aankomstdatum en vertrekdatum. Vervolgens klik je verder en krijg je de beschikbare plaatsen te zien. Wij verbleven bij P3 lang parkeren, wat slechts 4 tot 7 minuten lopen is vanaf de terminal. Het goedkopere P5 ligt enkele minuten verder van de luchthaven. Vervolgens krijg je de bevestiging dat je geboekt hebt. Met jouw kenteken rijd je zo binnen en krijg je direct je uitrijkaart mee. Een perfecte service. Het vliegveld is compact. Daardoor gaat alles vrij snel. Van het inchecken tot de controle bij de douane. Je bent er zo doorheen. Rotterdam The Hague Airport is bovendien gemakkelijk te bereiken. Het vliegveld heeft een winkeltje en horecagelegenheid. Je hoeft je niet te vervelen. Voor meer informatie over het vliegveld ga je naar: https://www.rotterdamthehagueairport.nl/.