Ontdek Mallorca en geniet in Villa Esquina

Gelegen in het prachtige Pollenca vinden we een accommodatie die al jouw stoutste verwachtingen overtreft. Natuurlijk gaan we ook de prachtige omgeving ontdekken op onze racefietsen. Maar wat is het een prachtig huis. Villa Esquina is gelegen aan de rand van Pollenca. Met de auto ben je zo in het centrum en op loopafstand vinden we een heerlijk restaurant. Bij La Braseria genieten we twee keer van een heerlijk menu met verse gerechten. Maar in de villa kun je ook heerlijk barbecueën. Er is namelijk een barbecue aanwezig. Dus de keuze is reuze! En zeker in corona tijden natuurlijk handig om gewoon thuis te eten. En lukt dat niet op de barbecue, dan heb je ook nog een volledig ingerichte keuken tot je beschikking. Inmiddels ben je natuurlijk benieuwd naar de rest!

Villa Esquina
Andy en Sarah hebben het huis volledig gerenoveerd in 2018. Op de site kun je nog een stukje lezen over hoe dat proces in zijn gang is gegaan. Nu is het een prachtige en luxe villa geworden met vijf luxe slaapkamers en zelfs vijf badkamers. Elke kamer heeft zijn eigen badkamer. Dat is zeker een luxe wanneer je met jouw familie of fietsclub op pad bent! Bovendien zijn er op de bovenste verdiepingen drie balkons zodat je ook nog een beetje privacy kunt creëren. De slaapkamers zijn ingericht met luxe tweepersoonsbedden met hele fijne dekbedden. Bovendien hebben alle kamers een zitje. Alle luxe daarbij met natuurlijk een badkamer. De douches zijn fijn en voorzien van warm water. Handdoeken zijn natuurlijk ook inbegrepen, ook handdoeken voor bij het zwembad. Zwembad? Ja de luxe villa heeft natuurlijk ook een prachtig zwembad.

Het verwarmde zwembad kan worden afgesloten middels een rollend doek. Zo wordt het beschermd tegen vuil. In de enorme tuin is het vijftien meter lange zwembad zeker een verademing. Bij het warme weer kun je lekker opfrissen en na een lange fietstocht door de bergen kun je even verkoeling zoeken. Er zijn tevens genoeg ligbedden beschikbaar in de tuin zodat iedereen zijn of haar plekje heeft om te zonnen. In een hoekje tussen de tropische planten is ook nog een “Chilhoekje” gemaakt. Daar is een tweepersoons ligbed waar je heerlijk kunt genieten van het zicht op de villa en de achtergrond. Daar zie je namelijk de bergen van de Serra de Tramuntana. Er is ook een sportveldje waar je kunt voetballen, een basketbalnet en een groot terras met barbecue. En een luxe buitenkeuken! In de hangstoel kun je al wiebelend jouw rit op Strava nog eens goed bekijken.

We gaan weer terug naar binnen. De woonkamer is eigenlijk in tweeën te delen. Als eerste de grote kamer met zithoek en een open keuken. De open keuken is volledig ingericht met ruim voldoende serviesgoed, pannen en natuurlijk alle andere benodigdheden. De vaatwasser is natuurlijk een must. Het tweede gedeelte van de woonkamer is te bereiken via openslaande deuren. Het oog voor detail is in de hele villa ook prachtig. Overal leuke accessoires die goed bij het huis passen. Dat is in deze woonkamer niet anders. Een unieke telescoop en enkele schilderijen. Maar natuurlijk ook een pooltafel! Een potje poolen is natuurlijk altijd gezellig. Er is ook een zitgedeelte met televisie, Apple TV en PlayStation. Kortom, een prachtig huis. En vergeet ik nog te melden hoe prachtig de ingang is. In de hal is een mooie trap gemaakt naar boven. Er is ruimte genoeg om de fiets neer te zetten. Buiten is er genoeg parkeergelegenheid en de villa is afgesloten met een hek. Die kun je met een afstandbediening gewoon open maken! Lijkt het je wel wat? Kijk dan op https://www.villaesquina.com/ voor meer informatie en neem contact op met Sarah en Andy om te boeken!

Een tocht door de bergen van Mallorca
We rijden vanaf ons huis in de richting van Pollenca. Dit dorpje ligt in het binnenland en geld als de poort van de Serra de Tramuntana. Na een mooie klimroute komen we aan bij onze eerste stop: Lluc! Klinkt als een persoon, is een Klooster. De auto parkeer je op de parkeerplaats. Koop daar geen kaartje voor de parkeerplaats, want binnen in het klooster kun je een kaartje kopen voor 5 euro. Je hebt dan ook toegang tot andere interessante gelovige bezienswaardigheden op het eiland. Binnen in de kapel kun je even genieten van de prachtige beelden en het vele goud. Tijdens een uurtje maak je kennis met mooie tuinen, vriendelijke mensen en zie je het heilige kruis wat uitkijkt over het klooster.

We vervolgen deze mooie route door de bergen en komen al gauw aan bij een uitzichtpunt. Je ziet hier de zee en de prachtige wijde omgeving. Je kunt eventueel de rit naar beneden naar Sa Calobra (13km) doen. Dit is wel een zwaar ritje voor zelfs de ervaren chauffeur, maar het is zeker wel de moeite waard. Lees meer in het andere artikel over Mallorca over Sa Calobra. We rijden door en komen langs de puntige hoogst berg van Mallorca, de Puig Major. Je kunt er helaas niet zomaar boven komen, maar een stukje verder heb je er wel een prachtig uitzicht op. Langs de stuwmeren van Gorg Blau en Cúber kun je namelijk stoppen. Wandel gerust langs het meertje van Cúber. Voor Gorg Blau dien je nog een stukje verder te rijden.

We gaan aan de afdaling richting Soller en Fornalutx beginnen. Dat is namelijk onze eindbestemming. Met enkele prachtige uitzichtpunten onderweg die een adembenemend uitzicht hebben over het eiland maken we nog enkele stops. Maar dan, na een aantal kilometers, volgt er slecht nieuws. Er is een rally en vanaf het punt waar we nu zijn, kunnen we niet richting Soller en dus ook niet naar Fornalutx. Twee prachtige dorpen die ik eerder wel bezocht, dus meer informatie in het andere artikel waar ik u later naar zal verwijzen. We kunnen nog wel even stoppen voordat we zo goed als dezelfde weg weer terug gaan rijden. Het uitzicht is fantastisch. Op Port de Soller. Hebben we het toch gezien. Dat dan weer wel.

We rijden helemaal terug tot net voor Lluc. Daar nemen we de afslag richting “Caimara”. Een flinke afdaling door groene bossen. En je schijnt er sneller beneden te zijn. Hopelijk komen we nog een leuk dorpje tegen, want inmiddels hebben we wel honger. En wat blijkt, na een halfuur van haarspeldbochten en vele tegenliggers op smalle wegen komen we aan in het idyllische dorpje Selva. Er is net een bruiloft aan de gang geweest, maar wij nemen even een hapje bij Es Forn Café. Er goed eten voor een klein prijsje. Je bent immers niet in het toeristische gebied. Het dorpje Selva is tevens leuk om een keer heen te rijden. Want tijdens een wandeling stuiten we op prachtige uitzichtpunten, een heel mooi kerkje maar ook een schitterend centrum met historische gebouwen die voor Mallorca tekenend zijn.

We eindigen de dag in Alcudia. De oude stad in het binnenland van Port d’Alcudia. De stad Alcudia waar ik bijna zes maanden woonde. Maar Alcudia zelf had ik nooit zo goed bekeken. Het zijn smalle straatjes die elkaar verbinden. Leuke winkeltjes en boetiekjes met vooral lokale producten. Even weg van het massatoerisme. Elke zondag is er een markt. Laat het nou net zondag zijn. Kleding, groente en fruit en lokale specialiteiten. Al die heerlijke geuren maken een marktbezoek tot een must. Mocht je toch in de buurt zijn, de oude kathedraal is erg mooi en staat op een mooi pleintje. Deze kun je even bezoeken. Denk er wel aan dat je netjes gekleed gaat.

Op slechts tien minuten van Alcudia kom je in Port de Pollenca. Daar rijd je in slechts tien minuten naar boven richting Cap de Formentor. Over Cap de Formentor en het nabijgelegen prachtstrand vertelde ik u in een ander artikel, maar over het eerste uitzichtpunt wat minder. Echter is dit het mooiste uitzichtpunt. Je ziet hier Cala Sant Vicenc en aan de andere kant de prachtige rotskust. Vissersbootjes varen de baaitjes in om te kijken of er wat te vangen valt. De rust, natuurlijke geuren en het prachtige uitzicht maken dit eerste punt zeker een bezoek waard. Ga op tijd overigens, want het wordt erg druk en er is weinig parkeerruimte.

Parkeren bij Comfort Parking
Parkeren doen we gemakkelijk bij Comfort Parking Schiphol. Het boekingsproces op de website is zeer eenvoudig. Even aangeven met welke auto je komt en natuurlijk met hoeveel personen. Je geeft aan hoe laat je aankomt op de parking en wanneer je weer terug op Schiphol bent. Vervolgens rijd je op de dag zelf naar de parking en parkeer je de auto in een van de aanwezige plekken en neem je de shuttle naar de luchthaven. De sleutels neem je gewoon weer mee! De auto word op een veilige plek geparkeerd die ten alle tijden is beveiligd. Daarnaast is het mogelijk de auto overdekt te parkeren en kun je gebruik maken van extra services zoals het laten wassen van de auto. Als je vervolgens terug komt op Schiphol kun je contact opnemen met Comfort Parking zodat je weer door de shuttle opgehaald word. Een fijne service voor een vriendelijke prijs. Alles verliep voorspoedig en aan alles zie je dat Comfort Parking service hoog in het vaandel heeft. Voor meer informatie kijk je op https://comfortparking.nl/.