Gibraltar, Zon, zee en…Apen?

Zicht vanaf de Rock op Gibraltar Gibraltar is vanuit Nederland helaas niet te bereiken per vliegtuig. Vanaf Malaga is het iets langer dan een uurtje rijden. Je komt het land dan binnen op een unieke manier. Zoiets kom je nergens ander ter wereld tegen. Na een lange rij voor de Douane rijden we door en moeten we weer stoppen. De spoorbomen zijn dicht. Of ja, spoorbomen? Er moet een vliegtuig landen, dus moeten we wachten. De weg die ons in Gibraltar brengt is dwars over de landingsbaan van het vliegveld. Gemiddeld landen en starten er 5 vliegtuigen per dag, veelal uit Engeland. Wanneer de landing of start geslaagd is, gaan de bomen weer open en kan iedereen over de landingsbaan heen Gibraltar in en uit lopen.

Zicht op de Rock vanaf het zuidelijkste puntjeEen uniek natuurverschijnsel is “The Rock of Gibraltar”. Om deze rots heen is de stad Gibraltar gebouwd. Bij het binnenrijden van die stad kom je ineens in een andere wereld. Na een paar dagen Andalusië is het even schrikken om de bekende rode Engelse telefooncellen te zien. Of om ineens een dubbeldekker in de ankers te zien gaan voor het stoplicht. Gibraltar hoort bij Engeland en dat moet uiteraard gezien worden. Het gekke is dat men er gewoon net als bij ons rechts rijd, in plaats van links zoals in Engeland. En dan zijn er natuurlijk de Apen die Gibraltar onveilig maken. Tegelijkertijd zijn ze ook de belangrijkste toeristische attractie van het land. The Rock heeft trouwens een vreemd klimaat. Vaak is het er bewolkt of hangt er mist rondom de top.

Deze vrolijke apen sieren GibraltarDe apen zijn niet bang voor mensen. Je mag deze inwoners niet voeren. Daar staat een flinke straf op. Let ook op met het aanraken van deze dieren. Sommige kunnen je achterna gaan. Zoals ook een jongen van zes overkwam. Hij aaide de aap over het bolletje, waarna de aap hem achterna ging en aan zijn shirt ging hangen.

Tijdens een ritje in Gibraltar moet je goed opletten, want je bent zo het hele eiland over. Of je nou een prachtig strand wilt bezoeken of gezellig wilt rondlopen in “Main Street”, alles behoort tot de mogelijkheden. Zelfs uitgaan kan hier tot in de laatste uurtjes. Maar pas op, want in Gibraltar kent iedereen elkaar en zul je dus al gauw worden aangezien als een vreemdeling. Al met al is Gibraltar een geweldig uitje waar je nieuwe indrukken op doet en kennis maakt met de Gibraltarezen. “Gib” is gemakkelijk te bereiken met de auto vanuit heel Andalusië.

Vrolijke aapjes

“Wij geven Gibraltar terug aan Spanje als er geen apen meer leven op The rock”. Er leven er nog ruim 200, dus je hebt nog alle tijd om deze Engelse enclave te bezoeken!

Op zoek naar een overnachting? Dat doe je natuurlijk in Atalayas Y Flamencos. Deze villa’s en appartementen heeft u al eerder ontdekt. Boek je overnachtingen op www.atalayasyflamencos.com.

Zicht op Marokko

[wpgmappity id=”54″]