Razendsnel met de Thalys naar Parijs

De Arc de TriomphWanneer plan ik mijn stedentrip naar Parijs? Met kerst is het er geweldig, maar wie weet regent het dan. Of in mei, lekker in het voorjaar. Wanneer is nou de beste reistijd? Ik kan iedereen zeggen dat het niet uit maakt wanneer je naar Parijs gaat. Het is er altijd druk en er hangt een gemoedelijke sfeer. Lekker met de metro de stad verkennen, of gewoon lekker lopend. En `s Avonds even lekker genieten van de Franse Keuken, wat wil je nog meer? Je bent al binnen 3 uur in hartje Parijs met de Thalys! (vanaf Rotterdam).

Met de trein
De ideale manier om naar Parijs te reizen is met Thalys. Thalys rijdt meerdere malen per dag van de stations in Amsterdam, Schiphol en Rotterdam via Brussel naar hartje Parijs. Een van de wagons van de ThalysU reist niet alleen snel (vanuit Rotterdam in slechts 2u37 uur!) maar ook comfortabel in ruimte, verstelbare zitplaatsen. Tevens is er een bar rijtuig aan boord waar u ook terecht kunt voor metro-tickets voor Parijs; eersteklas reizigers (comfort 1) ontvangen catering aan de zitplaats. Ten slotte kunt u in Thalys heerlijk lezen of uitrusten terwijl u reist en heeft u onderweg geen last van files, parkeerproblemen of inchecktijden. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 35 euro per enkele reis. Voor informatie en/of reserveringen kunt u terecht op www.thalys.com.

Bekend gezicht in parijs: Moulin RougeZoals u vast wel weet is Parijs de hoofdstad van Frankrijk. Met ruim 11 miljoen inwoners is het natuurlijk een wereldstad! Maar ook komen er jaarlijks zoveel toeristen dat er nog een tekort is aan hotels. De vele bezienswaardigheden die de stad rijk is, zijn allemaal ver van elkaar gelegen. Gelukkig is er een metro in Parijs. Als u met de trein naar Parijs gaat, kunt u in de trein al gemakkelijk metrokaartjes kopen. Dit is een stuk makkelijker dan dat je de kaartjes koopt in de apparaten op de metrostations. Hier gaat alles voornamelijk in het Frans. De trein komt aan op station Garé du Nord, en vanuit daar kun je gemakkelijk door met de metro door de hele stad!

Rondom het Louvre
Het nationale museum van Frankrijk, en tevens het meest bekende museum van de stad Parijs, is naar alle waarschijnlijkheid Het Louvre. Bekend om de Mona Lisa, een schilderij van Leonardo da Vinci. Maar buiten dat, is het ook een prachtig gebouw wat vroeger diende als Paleis. Als je in het Museum rondloopt, weet je niet wat je ziet. Het is heel groot, zelfs zo groot dat je jezelf er een hele dag kunt vermaken. Het Louvre is sinds 1999 pas echt een volledig museum Het prachtige museum: Louvregeworden. De bekende Glazen Piramiden zijn tevens een van de mooiste van Europa. Ten noorden van het Louvre ligt de Wijk de Montmatre, met zijn Sacré Coeur. Tussen het Louvre en de Sacré Coeur in overnachtten wij in het hotel genaamd Hotel Favart, gelegen aan de, hoe kan het ook anders, Rue de Favart, vlak aan de Rue de Montmatre. Dit hotel heeft nog echt identieke kamers, in oud-Franse Stijl. Als je van het Louvre doorloopt naar het Westen, loop je door de straat Au Champs Elysée. Een van de bekendste winkelstraten van Parijs. Aan het eind van deze winkelstraat staat de Arc De Triomph. Je kunt daar voor slechts negen euro naar boven en heb je een mooi uitzicht over Parijs. Het mooie ervan is dat je jezelf precies in het midden van de stad bevind, zodat je eigenlijk alle belangrijke bezienswaardigheden kunt zien. Het is ook interessant om te zien hoe de Triomph gebouwd is, en dat kan binnenin dit speciale bouwwerk.

De Eiffeltoren en meer
Ten zuiden van de prachtige rivier de Seine liggen tevens enkele bezienswaardigheden. Als je vanaf het Louvre richting de Eiffeltoren loopt, kom je enkele gebouwen tegen. Allereerst flitst het Museum de Orsay voorbij. Volgens velen echt een aanrader, voor mij, en voor iedereen die De Eiffeltorenniet echt van Musea houdt, is het echter niet veel. Het museum verteld namelijk de geschiedenis van de westerse kunst. Erg interessant voor mensen die hiervan houden, er zijn enkele bekende werken te vinden van onder andere Vincent van Gogh. Als u verder wandelt, komt u langs een schitterende boulevard met daarachter een prachtig “paleis” genaamd: “Hôtel Des Invalides”. Het woord zegt het al, een prachtig gebouw wat vroeger gebruikt werd als een huis voor invalide personen. Na enkele prachtige gebouwen gezien te hebben kom je dan eindelijk bij de 325 meter hoge Eiffeltoren aan. Helemaal naar Boven? Ja, dat gaan we doen! Voor iets meer dan 12 euro kom je helemaal aan de top, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. De Eiffeltoren staat strak aan de Seine. Als je aan de andere kant van de Seine, bij het Palais de Challot staat, heb je een prachtig zicht op de Eiffeltoren.

Île de la Cité
Een eilandje midden in de Seine waar prachtige gebouwen op staan. Neem de metro en kom in een totaal ander Parijs. Op het eilandje staan dus prachtige bezienswaardigheden, dus het De Notre Damemooiste is om een rondje over het eilandje te lopen. De Congiergerie is het oudste Paleis van Parijs, en werd vroeger ook gebruikt als gevangenis (Het was toen onmogelijk om het eilandje af te komen omdat er nog geen bruggen waren). Maar het bekendste van het eiland is natuurlijk de Notre Dame. Iedereen kent de klokkenluider van de Notre Dame wel. Een geweldig verhaal. De kerk is tegenwoordig van binnen te bezoeken, maar kom niet op de zondagmorgen want dan krijg je Boze blikken van de Fransen die een mis proberen te volgen. Vanaf de Notre Dame heb je een mooi uitzicht over het eilandje, maar ook wederom over Parijs. Met de mooie beelden die er boven hangen heb je een prachtig beeld van de stad, en kun je tevens geweldige foto`s schieten.

En de rest
In Parijs is nog veel meer te zien. Neem nou de gebouwen in de zakelijke wijk La Defense. De hoogste wolkenkrabber, 210 meter hoog, kun je tevens op om de stad van bovenaf te bekijken. Het is een van de hoogste wolkenkrabbers van Europa. De Sacré Coeur is een prachtige Genieten in Montmatrebasiliek op een heuvel in de wijk Montmatre, waar ze veel schilderen. Natuurlijk zijn er ook vele opera`s in Parijs, waar je gemakkelijk kaartjes voor kunt krijgen.

Eten, Drinken en Uitgaan
Parijs is bekend met de Prijs, zegt men ook wel. Dit is volledig juist, want voor een biertje in een pub (halve liter) betaal je gewoon €7,00. Tevens is het een hele klus om een restaurant te vinden waar hoofdgerechten goedkoper zijn dan 20 euro. Je komt dan in de McDonalds terecht. Een tip is ook het Hard Rock Café, in de grotere steden van Europa vaak aanwezig. Een uitgebreide menu kaart in een schitterend gedecoreerd restaurant in een idyllisch sfeertje. Goed eten voor een redelijke prijs.

Thalys is…
– Tot 11 dagelijkse rechstreekse verbindingen tussen Paris-Nord en de steden van Amsterdam, Schiphol en Rotterdam.
– 2u37 om Paris-Nord vanuit Rotterdam te bereiken, 2u59 vanuit Schiphol-Luchthaven en 3u16 vanuit Amsterdam.
– Een heenreis Amsterdam/Rotterdam-Parijs vanaf 35 € in Comfort 2 en vanaf 79 € in Comfort 1! Andere tarieven met korting zijn beschikbaar (Jongere-, Thalys LogoSenior-, Kid&Co- en Kid-tarieven).
– Service in Comfort 1: aandacht van het boordpersoneel, maaltijd aan de zitplaats geserveerd, een keuze van dagbladen of tijdschriften en WiFi Internet toegang in alle Thalys-treinen.
– Informatie en/of reservering: NS International Telesales 0900 92 96 (0,35€/Min), stations en erkende reisbureaus