Magisch Disneyland Parijs

Met de kerst naar Disneyland Parijs klinkt misschien als een cliché. En dat is het ook. Het park is op prachtige wijze versierd. En de verlichting geeft je bezoek nog een magischer gevoel. Maar ook buiten de kerstperiode om is het natuurlijk een magisch park. En niet alleen voor kinderen. Want bij binnenkomst zien we ook veel volwassenen met Mickey oren en in Disney pakjes rond lopen. We verblijven in het Explorers Hotel, vlakbij het park. Met een gratis shuttle bus worden we naar het park gebracht waar we ons natuurlijk een hele dag vermaken! Prachtige attracties, spannende attracties, lekker eten en drinken en natuurlijk leuke parades. We gaan het allemaal meemaken tijdens ons weekendje Disneyland Parijs!

Leuke attracties met Disney Thema
Natuurlijk kun je hier dagen rondwandelen om zo in alle attracties te gaan. Maar als je maar korte tijd in het park bent is het natuurlijk goed te weten wat en wanneer je wilt doen. Op de website en nog gemakkelijker op de Disneyland Parijs app kun je precies zien welke attracties open zijn, tot hoe laat en zelf wat de wachttijden zijn op dat moment. Zo kun je een gemakkelijke planning maken. De attracties zijn vooral gemakkelijk te bereiken en de infrastructuur in het park zijn ideaal. Met natuurlijk het prachtige Disney kasteel centraal gelegen. Van het doolhof van Alice’s Curious Labyrinth tot aan de prachtige wereld van de Pirates of the Carribean. Wat we vooral erg leuk vonden was het detail bij deze attractie. Het voelt echt alsof je even middenin een set van de Pirates of the Carribean staat. Dit geld overigens ook voor Ratatouille The Adventure, Buzz Lightyear Laser Blast en natuurlijk de wereldberoemde “it’s a small world” waar je alle landen voorbij ziet komen. Voor alle attracties kijk je op https://www.disneylandparis.com/nl-nl/attracties/. Want voor de fanatieke achtbaanliefhebbers zijn er natuurlijk ook genoeg attracties!

Eten, drinken en winkelen
De vele winkeltjes met Disney cadeaus en artikelen zijn altijd druk bezocht. Het is natuurlijk leuk om een knuffel te hebben van Stitch, maar het is natuurlijk nog meer waard als deze ook in Disney is gekocht. Vooral bij de ingang van het park zijn de meeste winkeltjes te vinden, maar ook onderweg zijn verschillende winkeltjes gevestigd. Prijzen zijn redelijk. Wie wil er nu niet een prinsessenpak of een piratenpakje? Eten en drinken kan je ook door het hele park. Bij de door het park geplaatste restaurants behoren pizzeria’s, snackbars en buffetrestaurants. Uiteraard kun je ook à la carte eten. Kwaliteit is goed en het is leuk om in een Thema restaurant te lunchen of dineren met de kinderen of lekker romantisch met zijn tweeën.

Shows en Parades
Elke dag zijn er shows en parades. Van te voren kun je toegang boeken tot een show. Denk daarbij aan de nieuwe Frozen show of een dinershow. Waar je naast heerlijk eten ook nog een heuse Disney show voorgeschoteld krijgt. Natuurlijk heb je ook alle tijd tussendoor om lekker te eten. Tijdens ons bezoek was de Kerst Parade nog te zien. Naast de beroemde Disney figuren zie je ook de kerstman. Overigens zijn er door het hele park heen ook Disneyfiguren aanwezig zodat je met jouw favoriete karakter op de foto kunt. Natuurlijk behoren hier de prinsessen ook toe! De normale Disney Parade is altijd druk bezocht. Zorg daarom dat je op tijd klaar staat! Je mag het natuurlijk niet missen als onder andere Mickey, Donald Duck en alle andere beroemdheden langs dansen! Natuurlijk is er nog veel meer te doen in en rondom het park. Kijk daarom snel op de website voor alle relevante informatie, evenementen en programma’s: https://www.disneylandparis.com/nl-nl/. Uiteraard kun je daar ook voor prijzen en het boeken van tickets terecht.

Overnachten nabij Disney: Explorers Hotel
Een goede keuze voor een overnachting nabij Disneyland Parijs is het Explorers Hotel. Bij binnenkomst merk je al meteen dat het themahotel een leuke decoratie heeft. En tijdens ons verblijf is deze zelfs helemaal in kerstsfeer met lichtjes en versieringen. Het driesterren hotel heeft een fantastische service en uitstraling. De centrale ruimtes zijn zoals gezegd in stijl gedecoreerd. Het buffetrestaurant is groots ingericht en heeft bij het ontbijt lekkere broodjes en verse smeersels, fruit en vleeswaren. Voor een eitje dien je te betalen. Deze wordt dan vers voor je klaar gemaakt. Naast een buffet restaurant is er ook een À la carte restaurant en een pizzeria. De kwaliteit is goed. Het binnenzwembad is groot en netjes. Extra services als gratis parkeren bij Disneyland Parijs en zelfs een gratis shuttle service zitten allen bij jouw reservering in. Net als de Video games room en een 6D cinema!

24 uur per dag kun je terecht bij de receptie. Parkeren kun je gewoon bij het hotel, wel zo makkelijk. Mocht je eerder uitchecken en dan pas weg gaan dan kun je de bagage kwijt. Natuurlijk mag je ook gratis gebruik maken van het Wi-Fi netwerk. Er zijn verschillende kamers die ook aan elkaar gesloten kunnen worden. Zo kun je met maar liefst 10 personen in een familiekamer verblijven. Kamers hebben veelal een thema. Wij verbleven in de piratenkamer maar er zijn ook prinsen- en prinsessenkamers en speciale suites. Ze zijn allen netjes ingericht met fijne bedden, een badkamer met bad en douche en een aparte toilet. Er is ook een zitje en een minibar waar je gratis water in kunt verwachten bij aankomst. Kom een kijkje nemen in het hotel en verblijf vlakbij het park in een unieke sfeer bij het Explorers hotel. De website is gewoon in het Nederlands: https://www.explorershotels.com/nl/.