Gezinsvakantie in de Leistert

Als we toch op vakantie gaan waarom dan niet naar het beste vakantiepark van Nederland in 2018? Gelegen vlakbij het plaatsje Roggel op het Limburgse platteland. Recreatiepark de Leistert heeft een ruime keuze aan overnachtingsmogelijkheden. Zo kun je heerlijk en comfortabel ovenachten in een van de bungalows of kiezen voor een kampeerplaats op de camping. Ook een avontuurlijke ovenachting in een van de kleurrijke accommodaties op de camping is natuurlijk erg leuk. Voor een vakantie met het hele gezin ben je dan ook op je plek bij Recreatiepark de Leistert. Want of je nou houd van heerlijke luxe vakanties in een ruime bungalow met je gezin, of lekker wilt kamperen. Alles kan op Recreatiepark de Leistert. En wat dacht je van de leuke omgeving? Er is genoeg te doen om je te vermaken. Wij vertellen je alles over Recreatiepark de Leistert dus pas op: Als je verder leest dan heb je direct zin om te boeken!

Alle mogelijkheden op een rijtje
Allereerst een uitleg over het park. Dat bestaat uit twee verschillende gedeelte die samen komen in het receptiegebouw en de overdekte Plaza. Buitenhof de Leistert bestaat uit prachtige bungalows die in Limburgse boerderijstijl zijn gebouwd. Het is net alsof je door een villawijk met allemaal boerderijen wandelt. Het is werkelijk een idyllische plek wat als een soort dorp lijkt. Aan de andere kant van de Plaza ligt Camping  de Leistert. Een luxe vijfsterren gezinscamping met een enorm aanbod aan overnachtingsmogelijkheden en parkfaciliteiten. Met de titel ANWB topcamping behoort deze camping ook tot de mooiste van Nederland en misschien wel van Europa. Wij verbleven in een van de bungalows en gaan je dan ook alles vertellen over het bungalowpark. Voor meer informatie over de camping kijk je op: https://www.leistert.nl/kamperen-in-limburg.

Ook leuke activiteiten tijdens het Sinterklaasweekend

Overnachten in een Luxe bungalow
Zoals vermeld verblijven wij in een luxe bungalow in de Buitenhof de Leistert. We krijgen een fraaie vrijstaande bungalow in een prachtige Limburgse boerderijstijl. Hij is geschikt voor vijf personen (We hebben Bungalow type 5 Luxe). Bovendien is deze bungalow ook nog gebouwd op een riante kavel met een enorme tuin. Deze is zo goed als afgesloten dus kunnen eventuele huisdieren of kinderen in principe vrij rondlopen. Je moet natuurlijk wel altijd op letten! In de tuin heb je een groot terras en een grasveld waar enkele bomen in staan. Heerlijk in de natuur aan het rand van het bos! En natuurlijk ideaal voor een potje voetbal of badmintonnen. Op het terras staat een tuinset waar je op zomerse avonden lekker kunt barbecueën! Je kunt er natuurlijk ook gewoon heerlijke eten of lekker genieten van het zonnetje. Het woonoppervlak van de bungalow telt 103 vierkante meters.

In de bungalow zijn drie slaapkamers aanwezig. Een van die kamers heeft een slaapplek en de andere twee. Alle slaapkamers zijn boven. Daarbij komt boven nog een grote badkamer met bad, douche, wastafel en een sauna. Heerlijk relaxen dus. Zeker als je ook weet dat het bad een whirlpool is. Op de badkamer is ook een tweede toilet. Op de gang is ook een apart toilet. De keuken is ingericht met een breed assortiment aan glazen, borden, pannen en alle handige producten. Er is een kookstel, grote koelkast met vriesmogelijkheid en een vaatwasser. De woonkamer bestaat uit luxe banken, een televisie en natuurlijk een ruime en luxe eettafel. Er is ook een washok met een wasmachine. Ideaal voor de langere vakanties dus. Inbegrepen in de prijs: het gebruik van alle faciliteiten van de Leistert als ook activiteiten met het recreatieteam.

Voor de kinderen
Voor kinderen is er ook genoeg te doen op het park. Zo is er een grote speeltuin op loopafstand van de meeste bungalows. Hier kun je klimmen, van glijbanen af vliegen en lekker spelen op een van de speeltoestellen. Over het meertje kun je met een vlot van de ene naar de andere kant door middel van een touw. Het adventure sportveld is natuurlijk ook heel leuk en wat dacht je van het golfslagbad. Ook binnen is er een prachtig zwembad met glijbanen en twee baden. Daarnaast is er een kinderbad met leuke speeltoestellen. Goed voor uren vermaak. Ook de overdekte speeltuinen zijn ideaal. Vooral het nieuwe moderne La Selva is erg interessant. Een grote indoor speeltuin ingericht als een jungle met zand en speeltoestellen. Aaneengesloten is er een horecaterras waar je kunt uitrusten van het klimmen en klauteren en laat je ouders maar even lekker genieten van een kopje koffie.

Andere faciliteiten en de Plaza
In een grote hal is van alles te beleven! Welkom op de Plaza. Hier is een grote overdekte speelplaats met een groot indoor speeltoestel. Erg fijn dus om als het buiten slecht weer is hier te genieten met de kids. Ook in de Plaza is een supermarkt waar je alle dagelijkse kost kunt vinden. Erg handig voor als je iets bent vergeten, verse broodjes in de ochtend of gewoon voor de dagelijkse boodschappen. In het klushuis kunnen kinderen knippen en plakken en lekker laten zien hoe handig ze zijn! Er is een mooi en goed restaurant aanwezig waar je kunt genieten van heerlijke lokale en internationale gerechten en een goede service. Probeer zeker eens een van de lokale biertjes! In de snackcorner kun je snacks afhalen en bij Restaurant Via Verde kun je ook een pizza of sandwich bestellen. Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer aanwezig. Wat dacht u van een heerlijk zwembad? Het subtropische zwembad is het gehele jaar geopend. Hier kun je een heerlijke duik nemen en genieten van waterpret met de kinderen! Er zijn glijbanen, verwarmde baden en natuurlijk een zwembadbar met terrasje. Buiten is een golfslagbad waar je bij goed weer van kan genieten! Er is een visvijver, tafeltennistafel, vele speeltuinen en een bowlingbaan. Kortom, van alles te doen op het park tijdens uw welverdiende vakantie. Tijdens alle weekenden en schoolvakanties is er een uitgebreid recreatieprogramma. Kijk voor verdere informatie en voor reserveringen op de website: https://www.leistert.nl/.

Actief direct bij het park
Vanuit het park loop je aan de achterzijde direct het bos in. Je kunt daar lekker wandelen met de huisdieren of genieten van een heerlijke wandeling met elkaar. Het is een ruim gebied zodat je niet snel uitgewandeld raakt. Nationaal park de Grote Peel en De Meinweg zijn vlakbij en ook goed voor een mooie wandeling en een heerlijk dagje uit. Tijdens een wandeling in het nabijgelegen natuurgebied het Leudal ontdek je vooral leuke duinen, naaldbossen, heidegebied en bosvennen. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke fietstocht langs prachtige en rustige dorpjes als Roggel, Heythuysen of wat verder weg naar Helden. Er zijn leuke terrasjes en vergeet natuurlijk niet een Limburgse vlaai te eten op het terras of bij een van de bekende bakkers in de omgeving.

Het leuke centrum van Roggel

Het witte stadje Thorn
Thorn is een stadje dat voor vele toeristen een bezoek waard is. Het is een van oorsprong adellijk stadje. Toen de adellijke stand vertrok, heeft het de reputatie gekregen: “Het Witte stadje Thorn”. De huizen zijn wit geverfd waardoor het een prachtig uiterlijk heeft. Rondom de prachtige abdijkerk is het heerlijk toeven. Pak een terrasje in een van de idyllische straatjes of bezoek de abdijkerk. Een wandeling door de smalle straatjes over de met maaskeien bestraatte steegjes laat je snel zien dat het een schitterend fotogeniek dorpje is. Kom je er achter wat muziek en orkest betekend in dit beroemde dorpje? De afstand van de Leistert is slechts twintig kilometer.

Het Leudal
Een prachtig natuurgebied ten zuiden van de Leistert. Op slecht tien minuten rijden sta je middenin het Leudal. Hoogtepunt van het gebied is wel de Leumolen. Een prachtige oude watermolen. Loop een van de populaire wandelroutes. Het Peellandpad bijvoorbeeld. Maar ook korte routes zijn gemarkeerd met paaltjes. Het andere hoogtepunt is de Beekdalen. Deze zijn begroeid met natuurlijk bos waaronder hazelaar, berk en wilg. Door het bos slingeren de Zelsterbeek en de Leubeek. Het water heeft in de loop der tijd ravijnen ontwikkeld. Het ziet er prachtig uit en is zeker een wandeling waard.

Bezoek Roermond
Na een minuut of twintig rijden van De Leistert kom je in het centrum van Roermond. Het historische centrum staat vol met bezienswaardigheden. Op het marktplein bijvoorbeeld. Daar is de Christoffelkatedraal zeker de moeite waard. De prachtige beelden bovenop het Stadhuis draaien dagelijks om 12:00 rond. Op zaterdag is er een uitgebreide markt. Bovendien is de markt een walhalla voor de Bourgondiër. Er zijn vele terrasjes en restaurants. Vervolgens kun je even bijkomen in het stadspark. Het is een ommuurd park middenin het centrum. Bovendien is de Roerkade en de Voorstad St. Jacob een verzamelplaats van restaurants, cafés en terrassen. Daarnaast is er natuurlijk Designer Outlet Roermond. Hier kun je uren shoppen en daarna lekker een hapje eten!

Er is natuurlijk nog veel meer te doen in de prachtige omgeving. Voor meer informatie over de omgeving, de Leistert en boekingen ga je naar: https://www.leistert.nl/.