Zeeuws genieten in Buitenplaats Oudendijke

Midden op het prachtige Zeeuwse platteland vinden we Buitenplaats Oudendijke. Een ruim opgezette buitenplaats met een scala aan chalets die verhuurd worden voor recreatief gebruik. We gaan eens een kijkje nemen op dit bijzondere park. Op korte afstand van bijvoorbeeld Renesse of Zierikzee is deze locatie een ideaal punt om de prachtige omgeving te ontdekken. Je kunt hier volop actief bezig zijn: wandelen, fietsen, paardrijden of (kite)surfen om maar wat te noemen. Maar het is vooral genieten van de rust op deze landelijke plek. Dichtbij al het leuks wat Schouwen-Duiveland en Zeeland te bieden hebben.

Buitenplaats Oudendijke
Op de website kun je gemakkelijk zoeken naar een accommodatie die aan je wensen voldoet. Zo zijn er chalets waar honden zijn toegestaan, dus kun je jouw dierenvriendje meenemen op vakantie. Na de boeking krijg je een mailtje met de boekingsbevestiging en de voorpret kan beginnen. Voor vertrek krijg je een mail met informatie over de omgeving en over jouw chalet. Met de ontvangen routebeschrijving rijden we naar Buitenplaats Oudendijke. Het is gemakkelijk te vinden. Van de grote weg af, tussen de akkerlanden ligt de prachtige buitenplaats. Je kunt parkeren op een van de centrale parkeerplaatsen. Je stapt uit en ademt meteen rust en energie in. Het echte vakantiegevoel is meteen daar, zelfs tijdens een weekendje weg. Op de parkeerplaats staan bolderkarren waarmee je de bagage gemakkelijk naar je chalet kunt brengen. We ruimen alles in en steken de gashaard aan. De vakantie gaat beginnen.

Wij verblijven in Buitenplaats 78. Een modern ingericht chalet van 60 vierkante meter met twee aparte slaapkamers, een ruime woonkamer en een badkamer. De eerste slaapkamer, de master-bedroom, is ingericht met kastruimte, nachtkastjes en een fijn bed. De andere slaapkamer heeft een stapelbed en een eenpersoonsbed. Dit is voor ons ideaal om het babybedje neer te zetten. Alle bedden zijn netjes opgemaakt bij aankomst. De badkamer heeft een fijne douche en wastafel. In de ruime woonkamer heb je een heerlijke zitbank. In de avond zit ik op een fauteuil te genieten naast de gashaard van een lekker glaasje wijn. Er is een flatscreen televisie zodat we ook onze favoriete programma’s niet hoeven te missen. De ruime keuken is uitgerust met alles wat je nodig hebt. Op de zwoele avonden kun je buiten eten op het terras. De barbecue zorgt ervoor dat je uren kunt genieten van een heerlijk diner in een oase van rust. Is het wat kouder? Dan steek je binnen de kaarsjes en de gashaard aan. Met het gratis draadloze internet in het chalet kun je de foto’s die je hebt gemaakt delen op Instagram.

Buitenplaats Oudendijke is een autoluw park en dat is vooral fijn voor spelende kinderen. In de speeltuin kunnen de kinderen springen op de trampoline, glijden van de glijbaan en lekker spelen in het speelhuisje. Ook staan overal skelters die kinderen vrij kunnen gebruiken. Bij de receptie kun je alle informatie over de omgeving verkrijgen. Er zijn leuke speurfoto kaarten voor de kinderen. Ook zijn er via de receptie verschillende fietsen te huur om de prachtige omgeving te ontdekken. Of je huurt hier een Basterd Barbecue of Pizza Oven. Deze kun je dan gebruiken om een heerlijk diner klaar te maken op jouw terras. De kinderen kunnen zelf een pizza samenstellen, misschien wel met enkele producten uit de plaatselijke groentetuin, die vol staat met kruiden en groenten voor de gasten.

Er is ook een bloementuin waar je mooie bloemen kunt plukken om je vrouw of moeder met een prachtige bos bloemen te verrassen. En voor de avonturiers onder ons is er een kabelbaan waar je keihard over het water heen raast. Wil je even ontspannen? Dat kan in de Sauna. Deze is gevestigd in een vrijstaand huisje nabij de ponyweide. Bij de receptie is ook nog een sportveld waar je een balletje kunt trappen Voor meer informatie over Buitenplaats Oudendijke ga je naar www.buitenplaatsoudendijke.nl, waar je elk chalet apart kunt bekijken. Bekijk alle chalets op https://buitenplaatsoudendijke.nl/nl/chalet-verhuur.

De badplaatsen
Op korte fietsafstand ligt de alom bekende badplaats Renesse. Met zijn leuke winkeltjes, vele restaurantjes en natuurlijk het heerlijke zandstrand is dit een populaire vakantieplaats. Lekker eten in een van de strandtentjes, liggen op het strand of fietsen door de duinen, het kan hier allemaal. Wanneer we op het strand wandelen zien we in de verte een zandbank in de zee vol met zeehonden! Wat een prachtig uitzicht. Een aantal kilometers verderop ligt Nieuw-Haamstede, met de bekende vuurtoren. Het strand loopt gewoon door vanuit Renesse en is hier natuurlijk net zo mooi. Ook in het nabije Burgh-Haamstede kun je genieten van terrassen en boetiekjes of het kasteel bezoeken. Het strand is 17 km lang en loopt helemaal door tot de Punt Westerschouwen. Rijd nog wat verder en je staat aan de Oosterschelde. Daar is het knusse haventje van Burghsluis waar ik in de verte een aantal bruinvissen spot. Ook de aan de dijk gelegen Plompetoren is een bezienswaardigheid. Het is de oude kerktoren van een verzonken stadje.

En dan Zierikzee
Een prachtige stad met een hele rijke historie en maar liefst 500 monumentale panden. Zierikzee is niet groot. Sterker, nog kleiner dan mijn woonplaats (Bilthoven). Maar de gezellige straatjes, het stadsplein en de haven laten een leuke indruk op ons achter. Overal weer een ander monumentaal huis of fraai uitzicht. Drie van de Middeleeuwse poorten van Zierikzee zijn goed bewaard gebleven: de Nobelpoort, Noordhavenpoort en Zuidhavenpoort. En er is natuurlijk de Dikke Toren, die je van kilometers afstand kunt zien. Winkelen kan in Zierikzee ook heel goed. Naast wat bekendere grote winkels heb je hier ook leuke boetiekjes die je nergens anders vindt. Bovendien is er een uitgebreide keuze aan restaurantjes door de hele stad. Wij wilden aan de haven eten en belandden in Café de Gekroonde Suikerbiet. Heerlijke Fish & Chips en een pokebowl, en bovendien een lekker Zeeuws biertje in een bruine kroeg die sinds kort een restaurant is. Kortom, Zierikzee is zeker een bezoek waard.

Veere en Varen
Wil je wat verder weg, rijd dan over de Oosterscheldekering en sta binnen een half uur midden in Veere. Het is een oud stadje waar je de geschiedenis letterlijk op straat vindt. Wanneer je door de straten en langs de haven dwaalt zie je verschillende monumentale Schotse huizen. In de hoogtijdagen werd hier volop gehandeld. De Grote Kerk is een van de kenmerkende gebouwen van de stad. Aan de grootte van de kerk kun je zien dat Veere vroeger een welvarende stad was! Je vindt er leuke winkeltjes en goede restaurants. Het is er vrijwel altijd druk omdat Veere hoog op het lijstje staat van de bezoekende toeristen. Wij huren een bootje en gaan varen op het Veerse Meer. Ik heb nog nooit gezeild dus ik ben benieuwd. Maar het blijkt een schot in de roos, ik ben een natuurtalent aan het roer. We varen langs leuke haventjes, langs dijken en eilandjes. Een prachtige afsluiting van onze Zeeuwse vakantie.

Wil je meer informatie over de omgeving of over Buitenplaats Oudendijke? Ga dan naar: https://buitenplaatsoudendijke.nl/.