Het Reestdal: Landschapspark Striks Erve

Gelegen op de grens van Overijssel en Drenthe is de ideale uitvalsbasis voor de omgeving Landschapspark Striks Erve. Om de omgeving en het prachtige park te ontdekken verbleven we een weekendje in een schitterend huis op het park. Wanneer je door het dorp IJhorst aan komt rijden zie je de prachtige huisjes in de verte al liggen. Wat een mooi gezicht en we hebben er helemaal zin in! Samen met de hond verblijven we in een luxe zespersoons comfort woonboerderij. Deze woning is geschikt voor zes personen verdeeld over drie slaapkamers. En de omgeving, het Reestdal, is ook uniek. Een prachtig grensgebied tussen Overijssel en Drenthe waar je echt geweest moet zijn. En zeker nu we ons eigen land vaker gaan ontdekken is dit pareltje nog vrij onbekend!

Het kleinschalige vakantiepark met slechts 44 huisjes ligt vlakbij Giethoorn, het Reestdal, Meppel, de Zwarte Dennen en Nationaal Park Dwingelderveld. Zoveel te doen! De huisjes zijn gebouwd als Oudhollandse woonboerderijen en verdeeld over zes pleintjes. Alle huisjes hebben een eigen tuin. Het park is handig ontwikkeld. In de tuin van ieder huisje kun je genieten van de zon en is er tegelijkertijd goede privacy gewaarborgd. Er zijn op het park wat speeltoestellen aanwezig waar kinderen zich kunnen vermaken. Ook is er een Jeu-de-Boules baan op het park. De receptie is te vinden in een prachtige hooiberg wat natuurlijk direct een authentieke sfeer geeft. Daar kun je tevens alle informatie krijgen over de omgeving. Fiets- en wandelroutes of gewoon gezellig een praatje maken. De gastvrouw helpt je uiteraard graag.

We zullen je een zo goed mogelijk beeld geven van het huisje. Ons huisje, nummer 20, ligt helemaal achterin en kijkt uit over weilanden. We hebben niet alleen een grote tuin maar ook een schuurtje. Dat is handig voor onze fietsen. Niet alleen van buiten maar ook van binnen ziet het er authentiek en gezellig uit. In de woonkamer heb je een fijn zitgedeelte en een open haard. Door het huis heen zijn elektrische kachels om de temperatuur ook in de winter op pijl te houden. De eettafel heeft natuurlijk plek voor zes personen. Met de uitslaande deuren ben je zo buiten op het terras. Beneden is een eerste slaapkamer en de luxe badkamer met bad en douche. Ook het toilet is op de begane grond aanwezig. Deze zit apart van de badkamer. Boven zijn de overige twee kamers en is de sauna. Een schitterende woonboerderij voor een fantastische prijs. Bovendien mag de hond ook nog eens mee! Je kunt eenvoudig online reserveren. Kijk voor meer informatie en boekingen op: https://www.strikserve.nl/.

Wandelen rondom Striks Erve
Een wandeling vanaf jouw eigen huisje is natuurlijk lekker. Je hoeft er niet met de auto heen en het je bent er even lekker uit. Vanaf Striks Erve loop je via de camping zo het aangrenzende bos in. De hond dient wel aangelijnd te zijn in het bos. Het bos is voorzien van goed begaanbare wandelpaden. Op sommige plekken aan de uiteinden van het bos heb je een mooi uitzicht op de Overijsselse weilanden. Een wandeling houd je al gauw een uurtje zoet in ongeveer vijf kilometer. En wie weet spot jij ook een Ooijevaar?

De Zwarte Dennen
Op slechts tien minuten rijden vinden we de mooie Boswachterij Staphorst. Hier maken we een wandeling door het bos De Zwarte Dennen. Rondom een recreatieplas met een leuk strandje kun je uren wandelen door de goed begaanbare paden van het bos. Kom jij nog wilde dieren tegen? Wij zagen helaas alleen wat vogels. En een grote roofvogel, waarschijnlijk een Buizerd. Er zijn genoeg parkeerplaatsen bij het bos en er is natuurlijk een kiosk zodat je wat te drinken kunt halen. Wist je trouwens dat het een aangelegd bos is?

Staphorst
Het prachtige dorpje Staphorst, bekend vanwege zijn kerkgangers, is natuurlijk een bezoekje waard. Rijd door de hoofdstraat waar alle prachtige oude Staphorster boerderijen aan gebouwd zijn. Oude boerderijen met rieten daken. Wie weet zie jij nog wel bewoners in klederdracht rondwandelen. De unieke Staphorster Klederdracht moet je natuurlijk hebben gezien. In museum Staphorst kun je zelfs zien hoe men vroeger in deze boerderijen leefde. Met de fiets kun je het beste de 12 kilometer lange straat door Staphorst en Rouveen ontdekken. Zie de prachtige monumentale panden en geniet van de prachtige omgeving! Oh, niet op Zondag trouwens!

Dagje Drenthe
In Drenthe is natuurlijk ook veel te doen en het is om de hoek! Zo bezochten wij Nationaal Park Dwingelderveld. Het park is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West Europa. En dat is natuurlijk iets wat je gezien moet hebben. Dit kan gemakkelijk tijdens een wandeling of een fietstocht. Je beleeft er de ruimte en stilte. Wij waren een dagje met de racefiets op pad door Drenthe en kwamen zo in Hoogeveen uit. Vlakbij is de VAM Berg die wij met de racefiets van alle drie de kanten beklommen. Een unieke plek. De oude asfaltberg van VAM is omgetoverd tot fiets- wandel en MTB walhalla. En ze gaan hem nog hoger maken dan de huidige 48 meter! Je hebt er een prachtig uitzicht over de omgeving en kunt er zelfs genieten van een heuse kasseienstrook met een steile klim van maar liefst 15%!

Wat is er nog meer te doen?
Wat dacht je van een dagje varen in Giethoorn en de Weerribben? Of een bezoek aan het Nationale Park Drents Friese Woud? Ook prachtige dorpjes als Orvelte, Havelte, Ruinerwold en de stad Meppel liggen om de hoek. Kortom, genoeg te doen.

Boek jouw vakantie naar Landschapspark Striks Erve op https://www.strikserve.nl/.