Genieten bij Van der Valk Hotel Ridderkerk

Even heerlijk een weekendje genieten in deze Corona tijd. We willen het allemaal en het is populair. Maar waar kan je nu genieten van luxe, rust en lekker eten in deze tijd? Bij Van der Valk natuurlijk! Daar verbleven we al in Heerlen en Utrecht en nu is Ridderkerk aan de beurt. Van der Valk Hotel Ridderkerk ligt aan de rand van Ridderkerk langs de A15. Een geweldige locatie om de omgeving te ontdekken. Wat dacht je van een tripje naar Rotterdam? Of naar Kinderdijk. Dat kan gemakkelijk met de boot! We brachten een bezoek aan Kinderdijk en genoten van een heerlijk luxe suite in het hotel. En een diner. Wat we nu moeten afhalen. We zijn erg benieuwd en leven er naartoe.

Het hotel
Dat het hotel erg populair is merken we meteen. De parkeerplaats staat redelijk vol. En er is een groot aantal vechtsporters aanwezig die een toernooi spelen in de Ahoy. Maar ook veel stelletjes zien wij in de rij staan bij de check in. Nadat we een aantal vragen hebben beantwoord over de gezondheid en onze handen hebben ontsmet krijgen we te horen welke kamer we krijgen. De vriendelijke receptioniste geeft nog wat tips mee over de omgeving. En legt uit hoe we vanavond eten kunnen bestellen. Het restaurant is tevens op deze verdieping te vinden. In deze onzekere Corona tijd kun je slechts afhalen. Maar dat maakt de kwaliteit niet minder! Een heerlijke Carpaccio als voorgerecht. En als hoofdgerecht een verse Zalm en een heerlijk op maat gebakken Tournedos hebben we genoten. Op onze eigen hotelkamer, dat wel. Maar dat maakt het genot niet minder. Je kunt gemakkelijk parkeren en de WiFi is gratis in Van der Valk Hotel Ridderkerk.

Er zijn verschillende kamers in het hotel. Wij kozen voor de luxe Exectuvie Suite. Want we willen natuurlijk echt genieten van alle luxe van het hotel! Onze kamer heeft bij de entree een grote woonkamer met een conferentietafel voor vier personen. Er is een ruime kast en een televisie. Ook is de minibar hier aanwezig en mag je gebruik maken van de inhoud. Dat zit namelijk bij de kamer ingeschreven. De slaapkamer kan worden afgesloten van deze kamer door een deur. Met een heerlijk groot bed en een televisie is de slaapkamer netjes ingericht.  En de badkamer dan. Die is helemaal luxe! Met een ruim tweepersoons jacuzzi en een grote wastafel ben ik helemaal in mijn nopjes. Vooral met de grote Jacuzzi dan. Hoogtepunt is dat er zelfs een televisie zit zodat we lekker lang genieten in een warm bad. En de heerlijke massagedouche mag natuurlijk ook niet ontbreken! Wat hebben we genoten van deze heerlijke suite. Maar er zijn meerdere type kamers. Wil je wat goedkoper dan slaap je in de Atrium kamer of Executive kamer. Er zijn ook nog Junior Suites en er is een Superior Suite. Wil je meer informatie over het hotel of boeken, ga dan naar https://www.hotelridderkerk.nl/.

Uitstapje naar Kinderdijk
Vanaf het hotel is het ongeveer tien minuten rijden naar de haven van Ridderkerk. Daar gaat de veerpont die je voor een paar euro naar Kinderdijk brengt, via Krimpen aan de Lek. Het is een leuke boottocht over de Lek die ons uiteindelijk naar het UNESCO Werelderfgoed van Kinderdijk brengt. Vanwege Corona kunnen we de molens uiteraard niet in. Maar een heerlijke wandeling is uiteraard wel op zijn plaats. In Kinderdijk staan liefst 19 windmolens langs de wateren! Een prachtig beeld. Een aantal weken na ons bezoek waren er zelfs mensen die langs de molens schaatsten. Dat was ook een prachtig beeld. Maar ook nu wij er wandelen is het er schitterend. Na een wandeling langs de verschillende molens genieten we nog van een “Poffertje to go”. De schitterende molens weerspiegelen echt prachtig in het water wanneer het windstil is. Maar natuurlijk is het wereldberoemde Kinderdijk aan alle kanten een lust voor het oog. Het is er uiteraard wel druk, maar dat kan ook niet anders. Deze plek is razend populair.