Vakantiepark Landal Het Vennenbos

Het is weer tijd voor een weekendje weg in Nederland. Op zoek naar een park met een mooi zwembad, fijn huisje en natuurlijk waar genoeg te doen is. We kwamen uit in het Noord-Brabantse Hapert. Midden op de Brabantse Kempen ligt Vakantiepark Landal Het Vennenbos. Een ideaal vakantiepark voor stelletjes, groepen en families. Voor iedereen dus! De huisjes zijn ruim opgezet rondom wat meertjes. Er zijn veel faciliteiten en je hoeft dus voor een weekendje weg eigenlijk het park niet af! Wat dacht je van het prachtige vernieuwde subtropisch Zwemparadijs. Met het openluchtzwembad kun je heerlijk buiten genieten tijdens prachtig weer. Maar ook tijdens minder weer trouwens! Er is natuurlijk ook een grote Park Plaza waar van alles te doen is. Wat betreft eten, drinken en animatie natuurlijk. Kortom, alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie in Landal Het Vennenbos.

Accommodaties
Je kunt kiezen uit verschillende bungalows. Je kunt bungalows kiezen met twee slaapkamers of zelfs bungalows met drie of vier slaapkamers. Er zijn zelfs kinderbungalows. Deze kinderbungalows zijn uitgerust met een speciale kinderslaapkamer, spelcomputer, speelruimte en commode. Dat is slechts een greep van de extra’s! Bij slecht weer vermaken jouw kids zich hier prima! Onze bungalow is de 6B1. Deze bungalow is, net als vele anderen, helemaal vernieuwd. Wij hebben een ruime woonkamer en een fijn terras aan het water. De keuken is fijn ingericht en er is een ruime eettafel. Beneden is er een slaapkamer en een apart toilet. De badkamer is tevens apart en heeft een ruime douche en wastafel. Op ons terras hebben wij stoelen en een tafel. Een parasol ontbreekt ook niet zodat we ook lekker in de schaduw kunnen zitten. Boven zijn er nog twee slaapkamers, waar we op een kamer het kinderbedje hebben staan. Een ruim verblijf in dit prachtige park. Er zijn ook bungalows geschikt voor mindervaliden en voor huisdieren. Kijk voor het volledige aanbod op: https://www.landal.nl/parken/het-vennenbos/accommodaties.

Eten en Drinken op het park
Op Park Plaza heb je de mogelijkheid om te eten en drinken! Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld pizza bestellen of komen eten bij Pizza Limone. Uiteraard zijn daar ook heerlijke andere Italiaanse gerechten. Het Family Buffet restaurant is wegens corona momenteel niet open, maar je kunt er een heerlijk drie gangen diner kiezen. Ook voor kinderen zijn er mogelijkheden. Wil je voor de echte pure beleving? Ga dan naar Brasserie. Heerlijk verse (streek)gerechten die met passie worden bereid. Ook is er een kinderkaart. Geen zin om te koken? Ga dan naar Beach Snack! Je kunt daar de lekkerste snacks en heerlijke frietjes makkelijk afhalen! Heerlijk toch? Mocht je bijvoorbeeld boodschappen vergeten zijn, of gewoon gemakkelijk boodschappen op het park willen doen, dan kun je naar de Parkshop. Deze is dagelijks geopend voor verse ingrediënten en duurzame streekproducten. Je kunt zelfs vooraf boodschappen bestellen en klaar laten zetten via de webshop!

Wat is er eigenlijk te doen?
Genoeg, meer dan genoeg! Kroonjuweel van het park is het spetterende subtropisch zwemparadijs. Wat een prachtig zwemparadijs met enorm veel mogelijkheden. Er is een golfslagbad en een buitenbad. Bovendien is er een groots opgezet kinderbad. Kids Junglebad heeft glijbanen, speeltoestellen waar je uren kunt klimmen en nog veel meer. Nog meer glijbanen en een wildwaterbaan mogen ook niet ontbreken. Voor de kinderen zijn er kinderbaden. Ook met glijbaan! Er is zoveel te doen op het park dat we niet alles kunnen uitproberen. Maar in de Landal GreenParks App kun je zien wat er allemaal te doen is tijdens jouw bezoek! Daaronder vallen boogschieten, fietsen huren, basketballen, waterfietsen, bowlen en tennissen. Bovendien is er nog een multifunctioneel sportveld. Op de kinderboerderij kun je kinderen uren vermaken. Ook omdat er een speeltuin bij is met verschillende toestellen. Er is een enorm indoor speelparadijs, volledig vernieuwd. Ga er bijvoorbeeld op ontdekkingstocht door de bossen of roetsj van de glijbaan.

Lekker klimmen en klauteren, daar houden de kinderen natuurlijk van. Wat dacht je trouwens van Landal Adventure? Een nieuwe game voor de kids! Zo kunnen kinderen op digitale speurtocht door het vakantiepark. Met het verzamelen van grondstoffen kunnen kinderen zelf een digitale boomhut ontwerpen en bouwen. Samen met Bollo bouwen Puk en Pelle altijd een feestje. Zo kunnen kinderen lekker kletsen met puk en knutselen met kindervriend Bollo. Wie wilt er nou niet met Bollo op de foto? Natuurlijk is er in de omgeving ook het een en ander te doen. Daarover straks meer. Landal Het Vennenbos is een ruim opgezet park met vele mogelijkheden. Voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Voor meer informatie of voor reserveringen ga je naar https://www.landal.nl/parken/het-vennenbos/.

De Kempen
De Kempen spreiden zich uit over Nederland en België. Het is een prachtige omgeving met verschillende natuurgebieden. De fietspaden sluiten aan bij het fietsknooppuntroutenetwerk van Nederland en België. Wat dacht je van bijvoorbeeld de Cartierheide? Op de Cartierheide kronkelt het Dalems Stroompje. In het voorjaar bloeit hier de witte waterranonkel. Op de heide scharrelen de hazelworm en de gladde slang. Mocht je ze tegenkomen, maak je dan geen zorgen. Ze zijn absoluut niet giftig. In de schemering jaagt de nachtzwaluw in de bosrand. Geitenmelker, luidt zijn bijnaam. Vroeger graasden er geiten op de hei. Met wijd open bek zwermden de nachtzwaluwen rond de dieren. Om melk te drinken, dachten de boeren. In werkelijkheid vulden ze hun buik met insecten. Wandelen en fietsen, zo ontdek je de Kempen het best!

Plaatsen in de omgeving
Reusel, Bladel en Hapert zijn drie dorpen op korte afstand van Het Vennenbos. In Hapert is bijvoorbeeld Hapert Park. Een leuk park waar verschillende dieren rondlopen. Leuk om even te gaan kijken met de kids. Verder is hier een supermarkt en kun je er in de juiste periode heerlijke asperges uit de muur trekken bij Jansen. Bladel heeft een leuk centrum met wat leuke boetiekjes en restaurantjes. Heerlijk voor een korte wandeling. In Reusel vinden we het beeldje van de Zwarte Kaat. De Heks van Hellende plunderde eind zestiende eeuw met haar handlangers boerderijen en kerken in de Kempen. Er is ook een leuke fietsroute door de omgeving “Zwarte Kaat Fietsroute”.

Wat is er nog meer?
Wat dacht je van een stedentripje naar Eindhoven? In de lichtstad is altijd wat te doen. Naast shoppen bij de bekende winkelketens kun je er culinair genieten. Er zijn verschillende musea in de stad en het is er eigenlijk altijd gezellig. Houd je van meer rust? Wat dacht je van en wandeling in het bos. Vanuit Landal Het Vennenbos wandel je direct het bos in. En heb je een hond? Ideaal, want het is direct een losloopgebied. Je kunt zelfs helemaal tot aan België door het bos wandelen. Je komt dan uit bij Herberg het wilde zwijn. Precies op de grens met België kun je heerlijke verse gerechten eten. Wat dacht je van Oma’s gehaktballen of een verse biefstuk. Buiten is er een grote speeltuin en binnen is het ouderwets gezellig. Brabantse gastvrijheid op zijn best!