Genieten in het Zeeuwse Kamperland: Roompot Water Village

Op zoek naar een luxe en duurzame vakantie in Nederland? Zoek dan niet verder en ga naar Roompot Water Village in het Zeeuwse Kamperland. Op het eiland “Noord-Beveland” verblijven wij in een luxe accommodatie waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel zit. Het nieuwe park, pas in juli 2019 geopend, is zelfs het eerste duurzame resort van Roompot zonder gasaansluiting. De 86 huisjes zijn allemaal voorzien van zonnepanelen. Het park is zelfs 100% duurzaam. Verwarmen gebeurd met een warmtepomp die op het elektriciteitsnet is aangesloten. Ook in het onderhoud is Water Village duurzaam. De streekeigen beplanting zorgt ervoor dat er geen bestrijdingsmiddelen nodig zijn. Bovendien is het een autovrij park. Je parkeert de auto op een centraal parkeerterrein dat met laadpalen is voorzien voor elektrische of hybride voertuigen. Leuk weetje: Water Village is gevestigd naast Roompot Beach Resort, waar het voor Roompot allemaal begon. Genoeg duurzaamheid in Roompot Water Village dus, kijken wat het park verder nog te bieden heeft!

Faciliteiten
Ik zei het al eerder, Roompot Water Village is gevestigd naast het Roompot Beach Resort. Op Water Village staan alleen de vakantiehuisjes en de lodges. Er zijn verder geen faciliteiten. Het is een contactloos park. Voor vertrek krijg je netjes alle informatie toegestuurd en een code waarmee je de deur kunt openen. Je mag gebruik maken van alle faciliteiten van het naastgelegen Beach Resort. Veel faciliteiten zijn zelfs gratis. Wat dacht je van het Zwemparadijs? Met een glijbaan en een buitengedeelte heerlijk om even te relaxen tijdens jouw verblijf. Maar ook de speeltuinen, restaurants, snackbar, Koos Konijn en de kidsclub staan allemaal tot jouw beschikking. Bovendien is het strand vlakbij. Daar is dan weer een foodtruck en een Beach Club. In het centrale pand vind je onder andere de snackbar en het restaurant. Bovendien kun je daar biljarten en bowlen. Een indoor speeltuin mag natuurlijk ook niet ontbreken. Bij de receptie van het Beach Resort kun je terecht voor vragen en informatie. Kortom, alles binnen handbereik. Zelfs aan fietsverhuur ontbreekt het niet.

De bungalow
De moderne en luxe bungalows en lodges bevinden zich op een steenworp afstand van het strand van de prachtige Zeeuwse kust. Wij verblijven in een bungalow type 4b. Voor vier personen. Gelukkig mag onze hond ook mee. Dat mag bij meerdere accommodaties maar dient wel van tevoren aangemeld te worden. Onze gelijkvloerse bungalow staat direct aan het water. Daar is een vlonder met twee ligbedden. Heerlijk voor als het mooi weer is. De bungalow ziet er van buiten prachtig uit. Dit komt natuurlijk door het mooie houten design en de grote glazen ramen. Zo heb je overal kijk op het water en de rest van het park. De ruime keuken van het verblijf is uitgerust met een oven, vaatwasser, koelkast met vriesvak, Nespresso machine en een kookplaat. De grote eettafel met stoelen maakt het tot een fijn plekje voor ons diner. In onze fijne woonkamer staat een bank, twee stoelen en een salontafel. Elke avond zitten we rustig te kijken naar onze Netflix serie op de Smart TV. Er zijn twee slaapkamers. Een van deze slaapkamers heeft een tweede Smart TV waar we in de ochtend lekker wakker worden met een serie. De slaapkamers zijn voorzien van zachte boxspringbedden. Beide slaapkamers hebben een badkamer met een inloopdouche en wastafel. Op de gang is een los toilet. Bovendien hebben we een groot washok. Daar staat een wasmachine, een wasdroger en kunnen we bijvoorbeeld onze fietsen kwijt. Bovendien hebben we buiten een terras waar we heerlijk in de zon kunnen zitten. Prachtig!

Directe omgeving
In de directe omgeving is er genoeg te beleven. Zo kun je niet alleen genieten van de faciliteiten van Roompot Beach Resort maar ook van een prachtige wandeling naar bijvoorbeeld de Neeltje Jans. Je loopt binnendoor en vervolgens langs de Oosterschelde richting de Neeltje Jans. Het is een aardig eindje wandelen maar zeker de moeite waard. Je hebt prachtig uitzicht en bij mooi weer zie je ook de Zeelandbrug en zelfs Zierikzee. Maargoed, eenmaal op de Neeltje Jans heb je natuurlijk ook een prachtig uitzicht. De deltawerken blijven altijd interessant en dus kun je hier even een kijkje nemen. Wat dichterbij Water Village is de jachthaven van Beach Resort. Hier kun je ook heerlijk wandelen en mooie bootjes bekijken. Sluit af in de Beach Club met een hapje en een drankje.

Rondje Neeltje Jans en Zeelandbrug
Het is natuurlijk een prachtig rondje. Eerst over de Neeltje Jans waar we ons de ogen uitkijken. Dit is wat mensen allemaal kunnen bouwen om ervoor te zorgen dat Nederland niet onder water komt te staan. Eenmaal op Schouwen-Duiveland slaan we af richting Burghsluis. Een klein dorpje waar ik tijdens mijn fietstocht op de racefiets eerder die dag al twee bruinvissen spotte. Het is een kleine haven met een restaurant. Je ziet daar, naast Bruinvissen, ook vaak Zeehonden voorbijzwemmen. Kijken of de vissers niet wat laten vallen. Een stukje verder ligt Koudekerke. Ken je dat niet? Of, dat ligt toch bij Vlissingen? Dat klopt, maar ook naast Burghsluis ligt een Koudekerke. Althans, dat was vroeger een dorp. Tegenwoordig staat er alleen nog de oude kerktoren, de Plompetoren. Die kun je bezoeken en van boven heb je een prachtig uitzicht. In het omliggende veenlandschap kun je heerlijk wandelen en vogels spotten. En vanaf de Plompetoren kun je misschien wel een zeehond of bruinvis spotten. Let dus goed op!

Daarna volgt een lange weg richting Zierikzee. Of ja, lang. Het is een stukje rijden. Onderweg passeer je nog Moriaanshoofd. Daar zijn enkele meren te vinden en wandelpaden. Natuurlijk ook een fietspad, maar dat is hier vanzelfsprekend. Wandel naar het uitkijktorentje waar je een adembenemend uitzicht hebt over de Oosterschelde. De Neeltje Jans, Zeelandbrug en Noord-Beveland. Je ziet het allemaal. We rijden vervolgens door naar Zierikzee waar we op zo’n drie kilometer voor de stad pompoenen gaan inslaan. Het is bijna Halloween (Inmiddels geweest natuurlijk), dus dat past goed in onze sfeer. De Pompoenenkar staat er natuurlijk niet het hele jaar, maar niet getreurd. Je kunt bijvoorbeeld kippen voeren in andere jaargetij.

En dan Zierikzee
Dat is natuurlijk een prachtige stad. Het heeft een hele rijke historie en maar liefst 500 monumentale panden. Maar het is geen grote stad. Sterker nog, kleiner dan mijn woonplaats is (Bilthoven). De gezellige steegjes van Zierikzee laten een leuke indruk op ons achter. Overal weer een ander klein monumentaal huisje of uitzicht. Drie van de Middeleeuwse poorten van Zierikzee zijn goed bewaard gebleven. De Nobelpoort, Noordhavenpoort en Zuidhavenpoort beschermen samen de haven. De Zuidhavenpoort bestaat zelfs uit een enorme toren. Winkelen kan in Zierikzee ook als de beste. Naast wat bekendere grotere winkels heb je hier ook leuke boetiekjes die je nergens anders ziet. Bovendien is er een uitgebreide keuze aan restaurantjes door de hele stad. Maar wij wilden aan de haven eten. Helaas kon het vanwege de corona niet, er waren al 30 mensen. Dus verkasten we naar een ander restaurant. En dat bleek een schot in de roos. Heerlijke Fish & Chips en een pokebowl, en bovendien een lekker Zeeuws biertje in een restaurant wat op een bruine kroeg lijkt: Café de Gekroonde Suikerbiet. Kortom, Zierikzee is zeker een dagje waard!

Afijn, terug naar Roompot Water Village. Over de Zeelandbrug dit keer. Ook een hele ervaring. Hoewel we er eigenlijk al overheen reden op de dag van aankomst, is het nu een stuk beter weer. Met ruim vijf kilometer lengte, op het moment van bouwen zelfs de langste brug van Europa, is het een beste tocht. Ook op de fiets met uiteraard wind tegen was het flink aanpoten. Maar het is natuurlijk hartstikke leuk. En je hebt ook hier weer een mooi uitzicht over de Oosterschelde en aan de andere kant zelfs in de richting van Tholen. Een prachtig laatste stukje naar Water Village door weilanden en langs leuke dorpjes. Het was een mooi dagje!

Stranden
In de buurt van Roompot Water Village zijn veel leuke stranden te vinden. Grote maar ook kleinere, bekende en minder bekende. Zo kun je naar het strand bij Domburg. Deze kun je al op aan de andere kant van de Neeltje Jans, waar de Noordzee is. Ruime stranden waar je uren kunt wandelen. Om de aantal kilometers een strandtent om even bij te komen. Lekker uitwaaien. Maar ook het strand bij Water Village mag er wezen. Wel zwem je dan in de Oosterschelde maar dat kan prima. Wie weet zwem je nog een Bruinvis tegen het lijf.

Andere uitstapjes
Wat dacht je van het plaatsje Veere? Een prachtig vestingstadje aan het Veerse meer met veel monumentale panden en een indrukwekkend verhaal. Of de steden Middelburg en Vlissingen, waar je prima kunt shoppen, eten maar ook de stadsarchitectuur kunt bekijken. En ook Goes is op korte afstand. Een leuke moderne stad.  Kortom, in Zeeland is genoeg te doen!

Voor meer informatie over Roompot Water Village ga je naar deze website: https://www.watervillage.nl/. Mocht je meer informatie willen over Roompot zelf, en over andere parken, ga dan naar: https://www.roompot.nl/.