Genieten in Zuid Limburg: Buitenplaats De Mechelerhof

Geniet van een prachtig uitzicht over het Zuid Limburgse heuvelland. Aan de rand van het vakwerkdorpje Mechelen verblijven wij in een luxe vakantiewoning van Buitenplaats De Mechelerhof. En Zuid Limburg leent zich natuurlijk perfect voor een fietstocht of wandeling. Maar ook het bekijken van de prachtige heuvels, een ritje naar het Drielandenpunt en de knusse dorpjes mag je zeker niet missen. We gaan op ontdekking door het Zuid Limburgse heuvelland en genieten bovendien van het zonnetje in onze luxe vakantiewoning bij Buitenplaats De Mechelerhof. Natuurlijk mag een fietstochtje op de racer ook niet missen!

Luxe vakantiewoningen
Bij Buitenplaats De Mechelerhof heb je de keuze uit een scala van luxe vakantiewoningen. Voor twee personen, maar ook voor 4 of zelfs 6 personen. De vakantiewoningen zijn gesitueerd in een aantal panden verspreid over het park. De stijl van de bouw past precies in het Zuid Limburgse heuvelland. Modern met een vleugje oudheid door de vakwerk elementen en gebruikte materialen. Het park is ruim opgezet en rondom jouw vakantiewoning is het autovrij! Ons zespersoonshuisje is knus ingericht. De keuken is met een kleine trap verbonden met de woonkamer. In de keuken ook een keukentafel en de keuken is volledig ingericht. Sommigen hebben meerdere badkamers, die van ons heeft er een op de eerste verdieping. Met een fijne inloopdouche en ruime wastafel. Het toilet is apart. Daarnaast zijn er twee slaapkamers met fijne bedden op deze verdieping. Boven op zolder is nog een slaapkamer. Overigens hebben wij vanuit het raam van de slaapkamer prachtig uitzicht op de heuvels. Een heerlijke luxe vakantiewoning.  

Allereerst wil ik natuurlijk even mijn racefiets ergens netjes opbergen. Dat kan bij Buitenplaats De Mechelerhof prima in een van de privé fietskluizen of in de gezamenlijke fietsenbergingen. Je krijgt de sleutels bij aankomst zodat je de fiets direct kunt opbergen. Handig en uiteraard een van de vele pluspunten. Bij de receptie kun je in- en uitchecken, informatie over de omgeving halen en de dagelijkse verse broodjes bestellen. Daarnaast verhuren ze de tennisbanen, verschillende fietsen en kun je kaartjes kopen voor het subtropische zwembad Mosaqua. Door het hele park heen zijn paden aangelegd tussen de grasvelden en heb je uitzicht op de omgeving. Er zijn ook nog speeltoestellen tussen de verschillende gebouwen. Je kunt er heerlijk relaxen of gebruik maken van bijvoorbeeld de tafeltennistafel. Bovendien is Buitenplaats De Mechelerhof gevestigd op korte afstand van prachtige wandel- en fietsroutes. Wil jij nou ook genieten van een heerlijke vakantie bij Buitenplaats De Mechelerhof? Boek dan snel op: https://www.mechelerhof.nl/

Prachtig Mechelen en Epen
Het unieke dorpje Mechelen heeft een grote charme. Vakwerkhuisjes. De omgeving leent zich perfect voor een heerlijke wandeling. Maar in het dorpje zelf is ook genoeg te doen. Wat dacht je van forel vissen? Of van heerlijk eten in een van de vele gezellige restaurantjes in de prachtige pandjes? Aan de rand van het dorp ligt de commandeursmolen. Deze is nog steeds in gebruik! Het is fantastisch om een wandeling te maken door het dorpje en de leuke vakwerkhuisjes te bekijken. Ook in de richting van Epen zie je het schitterende heuvelland met hier en daar een boerderij. Eenmaal in Epen sta je weer in een volledig andere wereld. Het dorpje heeft een leuk klein centrum met een supermarkt en wat restaurantjes. Het imposante dorpje is omringt door heuvels. Probeer vooral de wandeling naar de Volmolen eens. Deze gaat door weilanden tussen de heuvels in naar de unieke Epener Volmolen. Dit is overigens een Graanmolen. Daar in de buurt vind je de boerderij Wingerberghoeve. Daar kun je heerlijk ijs en fruit nuttigen na de wandeling! En dan nog een dinertip. De Gerardushoeve is een fantastisch restaurant met een moderne inrichting. Bovendien is het eten erg vers en van een hoge kwaliteit, waar de prijzen relatief laag zijn! Mag je dus echt niet vergeten!

Vaals
Staat natuurlijk bekend om het drielandenpunt. Het hoogste punt van Nederland en natuurlijk de grens met Duitsland en België. Beklim de toren voor een adembenemend uitzicht of wandel door de Duitse bossen. Het labyrint is een leuk uitje met kinderen. Vaals zelf is natuurlijk ook een gezellig bourgondisch dorpje en de poort naar Aachen in Duitsland. Leuke restaurants en oude gebouwen. Bovendien is er een gezellig centrum. 

Ontdek Valkenburg: Cave Experience
Natuurlijk mag een bezoek aan Valkenburg niet ontbreken. Het leuke dorpje staat natuurlijk bekend om zijn grotten. In de Gemeentegrot van Valkenburg kun je de Cave Experience doen. Tijdens een rondleiding door de grotten krijg je op een leuke maar educatieve manier uitleg over het grottenstelsel van Valkenburg. Je ziet enkele van de belangrijke en beroemde punten met beeldhouwwerk in de grotten. Erg mooi om te zien en natuurlijk interessant om alles te weten te komen over deze unieke plek. Je ziet er bovendien tal van overblijfselen uit de diverse oorlogen. Je kunt de rondleiding per trein of per voet doen. Denk eraan dat je goed gekleed bent, ook in de zomer. Het kan namelijk behoorlijk fris zijn. Voor meer informatie over de rondleidingen of grotten kijk je op: https://cave-experience.nl/rondleiding/. Natuurlijk staat Valkenburg ook bekend als kerstdorp van Nederland. Bezoek onder andere de kerstmarkten van Valkenburg, zelfs in de grotten! 

Omgeving Gulpen-Wittem
De unieke en even karakteristieke omgeving Gulpen-Wittem is een plek waar je jezelf helemaal kunt opladen. Ideaal om vakantie te vieren! De prachtige vijfsterren omgeving biedt een oase van rust en tegelijkertijd is er ook genoeg te doen. Het Geul- en Gulpdal is een gebied met volop natuur en unieke landschapselementen. Tijdens een wandeling door de heuvels zie je hoe onder andere de Geul door het dal en tussen de heuvels door groeit. 

Racefietsen: Amstel Gold Race lus
Lus 3 kies ik uit. Ik houd van fietsen in Limburg. En het is pas de tweede keer dat ik mezelf er aan waag. De Amstel Gold Race had ik nog niet gedaan de vorige keer dus download ik de GPX, pas hem iets aan zodat ik kan starten vanaf Buitenplaats de Mechelerhof. Dat klinkt misschien ideaal, maar na slechts vijf kilometer moet ik al de enorm steile Gulperberg op. Wat een prachtig uitzicht, oke, maar voor het klimmen van stukjes met meer dan 15% zijn mijn beentjes eigenlijk niet gemaakt. En dit is eigenlijk pas het begin. Want kort erna kom ik in Wahlwiller en beklim ik de Kruisberg. Een goede, steile warming up voor de gevreesde Eyserbosweg. Maar ook daar was ik sneller dan de vorige keer. Deze klim heeft percentages van liefst 18. Hij begint nog wel prima maar des dichterbij het bos komt, des te steiler het word. Een korte afdaling en de Fromberg mag ik beklimmen. Eindelijk een lekker klimmetje van 4,6% gemiddeld over anderhalve kilometer. Next is de Keutenberg, ook al gedaan de vorige keer en nu wil ik ook sneller. 20% is het steilste stukje. Waar ik ook even helemaal stuk ga, maar op het einde vlakt hij lekker af zodat ik de klim heerlijk kan afsluiten. 

Na de Keutenberg fiets ik redelijk vlak richting Sibbe. Even lekker bijkomen met wederom prachtig uitzicht op de dorpjes en de heuvels in de omgeving. Daarna daal ik de Sibbegrubbe af om even op te laden voor de volgende klim. En dat is niet mijn favoriet. Namelijk de Cauberg. Het is volgens velen de meest legendarische klim van Zuid-Limburg. Zorg dat je er vroeg in de ochtend bent want het kan erg druk zijn met auto’s! Je begint de klim van beneden met 5%, maar het wordt steeds steiler. Gelukkig is de klim niet heel lang. Toch is het niet mijn favoriet. hij ligt mij niet lekker in de benen. Vervolgens daal ik weer af  en beklim ik de Geulhemmerweg. Een lekker kort klimmetje die ervoor zorgt dat je daarna lekker kunt afdalen in de richting van Maastricht. Daarna is de veilige en lekkere Bemelerberg aan de beurt. Deze is prima te doen en een welkome rustige klim. Vervolgens gaat het wat op en neer voordat ik de Loorberg beklim. Liefst anderhalve minuut sneller dan de vorige keer. Daar ben ik wel trots op! Ik daal af richting Mechelen waar ik weer netjes op tijd voor de lunch bij onze kamer ben!