Stedentrippen naar Vancouver

Een stedentrip naar Vancouver is vaak het startpunt van een reis door British Columbia of door naar Vancouver Island. Dat is het voor ons ook, maar sta wel even stil bij de schoonheid van deze stad. Het is namelijk een veelzijdige stad met afwisseling tussen de drukke Downtown, mooie parken, leuke attracties, prachtige natuur en een skigebied naast de deur! In Vancouver Downtown vindt je al enkele leuke bezienswaardigheden. We beginnen in Downtown vlakbij het grote en welbekende Canada Palace. Dit zal bekend moeten voorkomen door de Olympische spelen, die de stad in 2010 organiseerde. Er is onder andere een bioscoop en een congrescentrum gevestigd in Canada Palace. Ook het Toeristisch Verkeersbureau is gevestigd nabij Canada Palace. Daar vindt je leuke informatie en kun je eventueel excursies en toegangskaarten boeken en kopen.

Vanaf Canada Palace is het enkele minuten lopen naar het mooiste uitzichtpunt van de stad: De Vancouver Lookout. Je stijgt met een open lift naar een hoogte van ongeveer 169 meter en hebt een prachtig uitzicht op de hele stad. Het 360 graden panorama is het mooiste om te bezoeken vlak voor de zonsondergang. Je kunt dan eerst nog zien hoe mooi de stad is in het daglicht, daarna hoe de zon onder gaat en vervolgens hoe mooi de stad is bij avondlicht! De medewerkers die er rond lopen geven je graag een gratis tour om over de bezienswaardigheden te vertellen.

Loop vanuit de Lookout direct de Gastown in. Dit is een Nationaal Historisch district van Vancouver. Hier vind je nog oude panden en zie je hoe de locals zich vermaken in de wijk. Vele restaurantjes en winkels zijn hier gevestigd, je kunt er redelijk goedkoop eten en drinken. De wijk is bekend als de eerste wijk van Vancouver Downtown, het eerste echte centrum van de stad. Vele nachtclubs, modeketens en hippe boetiek winkels zijn er tevens te vinden. Hoogtepunt is de 35 jaar oude stoomklok midden in Gastown. Toeristen kunnen er uren naar kijken. De klok blaast als ware stoom uit en maakt geluid bij het hele en halve uur. In het donker is deze prachtig verlicht. Zoals vele Noord-Amerikaanse steden kent ook Vancouver een Chinatown. Het is interessant deze te bezoeken. Je kunt er lekker eten in de Chinese Restaurants en vind er leuke Chinese winkels. Verder is het goed mogelijk te winkelen in de stad en zijn er enkele grote winkelcentra.

Tegen Downtown aan vindt je Stanley Park, een groot park vol met Totempalen, een haventje, enkele bezienswaardigheden en een Pitch en Putt Golfterrein. In het park kun je rustig wandelen en kom je eekhoorntjes tegen. Er zijn veel wandelroutes en langs de kust van het park kun je lekker uitwaaien. Middenin het park vindt je nog een leuke bezienswaardigheid waar je mooie momenten kan beleven. Het Vancouver Aquarium, wat nog bezig was met verbouwen, heeft de meeste zeedieren in het park. Bezoek de pinguïns, dolfijnen en zie welke vissen er in de wateren van British Columbia te vinden zijn. Er zijn erg leuke exhibities en leuke shows met de Dolfijnen en Beluga walvissen. Ook Zeeleeuwen en otters zijn aanwezig in het leuke Aquarium. Je moet wel parkeergeld betalen bij het Aquarium omdat je in Stanley Park parkeert. Je kan het dan wel mooi combineren met een wandeling door het park.

Fietsen door Vancouver met Cycle BC
We huren wel vaker een fiets in een stad, maar dit keer kiezen we voor een Wielrenfiets. Bij Cycle BC, met ook een vestiging in Victoria op Vancouver Island, huren we een fiets voor twee dagen zodat we Vancouver en ook de omgeving gemakkelijk en snel kunnen verkennen. Onze eerste fietstocht gaat vanaf ons verblijf in Kisitano richting Stanley Park. We gaan over Greenville Island Public Market heen. Een brug verbind Kisitano met Downtown, waarna we langs het water het prachtige English Bay Beach ontdekken. Een natuurlijk park waar je in de zomer zelfs lekker kunt zwemmen. We fietsen eerst langs het water aan de oostzijde van het park. Daar genieten we van een schitterend uitzicht op Vancouver. Met de jachthaven op de voorgrond. Langs het water fietsen we langs de totempalen richting het noorden waar we onder de Lions Gate bridge door fietsen. Het gaat ook erg op en neer hier. We zijn redelijk uitgeput van de vlucht dus houden het bij deze fietstocht en parkeren de fiets weer in ons prachtige verblijf in de Alma Beach Suites.

Dag twee fietsen we een stukje verder. We gaan het gebied ten noorden van Vancouver ontdekken. Daarbij komen we langs enkele prachtige bezienswaardigheden. Ook onze klimbenen worden aardig op de proef gesteld met enkele steile klimmetjes nabij Grouse Mountain en Capilano Suspension bridge. Deze kun je natuurlijk ook bezoeken. We vertellen er zo meer over. Over het algemeen kun je goed fietsen in Vancouver. Er zijn vele fietspaden aangelegd en je hoeft (bijna) niet over de openbare weg te fietsen. De automobilisten letten ook goed op fietsers, Vancouver is dus een zeer fietsvriendelijke stad. Rondom Downtown en Stanley park is het helemaal fijn fietsen!

Over Cycle BC
Cycle BC is gevestigd iets buiten Downtown en gemakkelijk bereikbaar met het OV of ter voet. Het pand waar men gevestigd is ziet er netjes uit en je kunt er kiezen uit verschillende soorten fietsen. Naast onze racefietsen zijn er ook mountainbikes, elektrische fietsen en gewone stadsfietsen. Motoren zijn ook een passie van Cycle BC. Je kunt er verschillende motoren huren om vervolgens British Columbia te ontdekken. Het bedrijf heeft erg vriendelijke medewerkers. Bovendien is er een goede winkel waar eventueel reparaties en heel goed onderhoud worden gedaan. De fietsen zien er als nieuw uit, schakelen makkelijk. Materiaal is goed en nieuw. Meer informatie of boekingen kijk op: https://vancouver.cyclebc.ca/.

Capilano Suspension Bridge
Een geweldig park op een afstand van tien minuten rijden vanaf Vancouver North is Capilano Suspension Bridge. In dit park vind je een grote hangbrug die meer dan honderd meter boven de rivier hangt. Als je over deze brug loopt heb je kans last te krijgen van hoogtevrees, en door het vele wiebelen van duizeligheid. Je hebt wel een prachtig uitzicht op de brug. Je ziet de hoge bomen, soms wel 80 meter lang! Voordat je de brug op gaat kun je ook de Cliffwalk lopen. Je loopt dan over een glazen brug langs de kliffen. Een spectaculair gezicht en een ervaring op zich. Je loopt strak onder de bomen door en hebt de kans prachtige plaatjes te schieten, recht naar beneden. Aan de andere kant van de hangbrug vind je nog een wandeling door het bos waar uitleg gegeven wordt over de flora en de fauna die je er kunt vinden. Een stukje verder loop je een trapje op en heb je de kans om de Treetop Adventure te doen. Je loopt dan over een pad van boom naar boom, over de toppen. Kijk snel op www.capbridge.com voor meer informatie!

Op zoek naar Walvissen met Prince of Whales
We willen graag Orka’s zien. Dat kan bij uitstek in deze omgeving en daarom boeken wij een excursie om in de ochtend een aantal uur op zoek te gaan naar deze prachtige dieren. Er leven niet alleen Orka’s. Je hebt ook kans om bultruggen te zien. Ook wildlife als Zeearenden, zeehonden en andere vogels worden vaak gespot. We varen de haven van Greenville Island uit en zien de prachtige skyline van Vancouver bijna verdwijnen als we een groepje zeehonden zien op wat eilandjes vlak voor de kust bij Horseshoe Bay. Dat is al leuk, maar dan wordt de gids ineens geroepen dat er Orka’s gesignaleerd zijn! Ineens zien we een fontein uit het water spuiten! Dat blijken Orka’s! Een groep van 4 orka’s zwemt langzaam langs de kust naar een plek waar zij waarschijnlijk gaan jagen. Wist je dat Orka’s altijd bij zijn/haar moeder blijven leven? Een groep bestaat altijd uit een moeder met haar kinderen. Je kunt ze herkennen door een unieke “Fingerprint” onder aan de vin. We varen een tijdje met deze prachtige dieren mee. We zien zelfs een vin voorbij komen, springende jonkies en in de verte zelfs een adelaar! Wat een prachtige ervaring om nooit te vergeten. En onze wens is uitgekomen: Orka’s zien! Voor meer informatie of boekingen kijk je op: https://princeofwhales.com/.

Verblijf in de Alma Beach Suites
In een prachtig pand uit 1912 in de schitterende wijk Kisitano herbergt Alma beach Suites zich. Deze appartementen en studio’s zijn uniek in zijn soort en geven je het echte “thuis” gevoel. Alle suites hebben gratis WiFi. De ligging is fantastisch. Direct in de buut is er diverse horeca en zijn er supermarkten aanwezig. Een tip is een hamburger met een lekker tapbiertje bij Darby’s Public house. Dat zit echt tegenover het pand! Aan de andere kant loop je zo naar het strand en het Kisitano Beach park! Met mooi uitzicht op Vancouver gratis inbegrepen! In de ontvangsthal liggen folders over de stad en kun je een van de boeken lenen uit de privécollectie. Bij aankomst krijg je een welkomstpakket in je koelkast met onder andere vers brood, boter, Nespresso koffie, melk en Sap. Zo heb je voor de eerste honger al wat in huis! Het boekingsproces loopt vrij gemakkelijk via email of via de website.

Alma Beach Suites heeft verschillende suites die je voor korte maar ook voor langere verblijven kunt boeken. Alle suites zijn volledig ingericht met een aantal slaapkamers en een goed gevulde keuken met vaatwasser. Ook is er een Nespresso apparaat en heb je alle middelen om te koken tijdens je verblijf. De badkamers zijn netjes en modern en hebben een heerlijke douche en wastafel. Onze suite was de luxe “Dundarave Owners suite”. Deze suite is volledig gerenoveerd en voor vier personen. Er zijn twee ruime slaapkamers met een “King Bed” en een heerlijk matras om snel van je jetlag af te komen! De badkamer heeft een heerlijke douche en grote wastafel en toilet. De prachtige keuken heeft een kookeiland en alles wat je nodig hebt. Dan is er nog een luxe woonkamer met lekkere banken en een televisie. Buiten is nog een terras waar je kunt genieten van onder andere de avondzon. Parkeren is er gratis. Dat maakt het tevens tot een fantastische plek om te verblijven tijdens een stedentrip naar Vancouver. Voor meer informatie en boekingen email je naar almabeach@gmail.com of ga je naar https://almabeachsuites.com/.  

Met Blacklane snel naar je bestemming
Bij aankomst op de luchthaven van Vancouver worden wij opgewacht door een chauffeur voor onze transfer naar ons hotel. Omdat we een onbezorgde maar toch snelle transfer willen boekten wij deze bij Blacklane. Zij bieden op een fijne manier luxe transfers aan van deur tot deur. Het boekingsproces verloopt simpel: je boekt gewoon via de website, kiest de ophaallocatie en de bestemming met daarbij natuurlijk de datum en tijden. Ook geef je jouw vluchtnummer door zodat men rekening kan houden met vertragingen of natuurlijk vervroegde aankomst. Vervolgens kies je het type transfer wat je wilt hebben. Wil je een businessclass, luxe of met een busje opgehaald worden? Alles kan. Na de selectie doe je de betaling en je hebt geen zorgen meer. Alles is betaald en de reis kan beginnen. Bij aankomst staat de chauffeur op je te wachten. Hij brengt je bagage naar de auto en brengt je vervolgens naar je bestemming. Voor de terugreis komt er weer netjes op tijd een chauffeur die je naar het vliegveld brengt. Ideaal toch? De transfers zijn privé, dat wil zeggen dat alleen jij of jouw groep worden vervoerd zonder anderen. Een uurtje voor de rit krijg je een sms met de melding wie je chauffeur word. Wanneer de Chauffeur er is krijg je tevens een sms met de details. Je kunt wijzigen of annuleren tot een uur voor vertrek. Fantastische service en zeer goed concept. Meer informatie en boekingen op https://www.blacklane.com/.