Ontdek Toronto met Air Transat

Met de Canadese luchtvaartmaatschappij Air Transat vliegen we snel en comfortabel naar de luchthaven van Toronto: Toronto Pearson International Airport. En met een directe vlucht ben je er natuurlijk zo! Door het tijdsverschil kom je zelfs nog overdag aan en heb je nog de tijd om de stad alvast te gaan ontdekken. Ik vergelijk de stad op voorhand met New York maar dit is onterecht. Hoewel je Toronto “Het New York van Canada” zou kunnen noemen heeft de stad toch echt een volledig eigen identiteit. Een inwoner van Toronto is trots op zijn stad. Wij gaan die stad ontdekken en laten je zien dat Toronto echt veel te bieden heeft en zeker niet voor New York onder doet.

Snel met Air Transat naar Toronto
Air Transat vliegt met moderne vliegtuigen in het zomerseizoen direct naar Toronto en Vancouver vanaf Amsterdam. De vlucht naar Toronto duurt ongeveer acht uur. De vliegtuigen van het type Airbus A330 en A321 Neo LR brengen je veilig naar je bestemming. Aan boord heb je de keuze uit twee klassen waaronder Club Class, Economy maar ook Option Plus. Op de binnenlandse korte vlucht was Option Plus niet mogelijk. Economy is zoals het zich uitspreekt, maar met Option plus krijg je bij je maaltijd een heerlijk alcoholisch drankje, snacks, een ruimbagage koffer en op sommige luchthavens voorrang bij het instappen. Bij Club Class krijg je prioriteit bij het inchecken en heb je een grotere stoel met veel beenruimte voorin het toestel. Daarnaast krijg je een luxe menu voorgeschoteld en krijg je een comfort pakketje met onder andere deken, oordopjes, sokken en sloffen. Natuurlijk mag een toilettasje met inhoud niet ontbreken. De service aan boord is erg goed en het is comfortabel vliegen met Air Transat. Het boekingsproces op de website is erg toegankelijk. Bezoek www.airtransat.nl voor meer informatie.

Ik ben in Toronto. Na een vlucht van bijna acht uur en een korte taxirit naar de gate sta ik op het vliegveld. Na een korte wandeling kom ik bij de douane, waar ik achter een scherm mijn gegevens en informatie over mijn bagage invul. Binnen tien minuten sta ik buiten. Met de monorail reis ik naar een andere terminal waar de trein vertrekt naar het centrum. Binnen een half uur brengt Union Pearson Express je naar Union Station in Downtown Toronto. Een ideale verbinding die elke 15 minuten vanaf het vliegveld vertrekt. Eenmaal in Toronto kies ik ervoor om meteen de CN Tower te bezoeken. Toegang is inclusief in mijn Toronto CityPASS dus waarom ook niet? Een korte wandeling van Union Station, waar ook de Metro aankomt (en vertrekt) brengt me bij de ingang van La Tour CN Tower. Daar gaat ie!

Bezoek de CN Tower met de CityPASS
Na de beveiligingscontrole kun je tickets kopen. Gelukkig hoef ik niet in de rij te gaan staan. Ik heb een CityPASS, wat betekend dat je gewoon door kunt lopen! Even een korte rij bij de lift en ik ben klaar om naar boven te gaan. De CN Tower is liefst 553 meter hoog. Ik ben een van de 1.9 miljoen jaarlijkse toeristen die het uitzicht gaan bekijken. Je kunt als toerist komen bij een uitkijkplatform op een hoogte van ongeveer 350 meter. Net de lift naar boven (en later naar beneden) is ook al een hele ervaring. Het lijkt namelijk alsof je gewoon door de lucht over de stad naar boven zweeft. Ook op een hoogte van 447 meter heb je een uitkijkplatform met de naam Skypod. Het uitzicht is fenomenaal en bij goed weer zie je zelfs de Niagara Falls. Je ziet hier direct hoe groot Toronto eigenlijk is. Een leuk begin van de reis naar Toronto. Er is ook een restaurant waar je van het mooie uitzicht kunt genieten en je kunt ook gewoon eten bij het uitkijkplatform. Zo combineer je een prachtige attractie met een goede lunch. Een van de hoogtepunten is de 360 edgewalk waar je hangend aan een touw het uitzicht kunt bekijken van buiten, letterlijk op het platform. Een ander hoogtepunt is de glazen vloer op de onderste verdieping waar je direct ruim 300 meter naar beneden kijkt. De kwaliteit is prima en er is een ruime keuze aan verschillende gerechten. Beneden de CN Tower is het Ripley’s Aquarium of Canada. Ook deze kun je bezoeken met de cityPASS. Het is een interessant aquarium met een scala aan onderwater dieren.

Toronto Downtown
Downtown is het meest dichtbevolkte gedeelte van Toronto en kent verschillende leuke plekken. Op het Nathan Phillips Square worden vaak festiviteiten georganiseerd en is eigenlijk het bruisende middelpunt van de stad. De aangrenzende Osgoode Hall mag je ook niet missen. Dit prachtige gebouw was vroeger een school voor Advocaten. Tegenwoordig staat het in een gezellig parkje. In dat parkje lopen ook veel zwarte eekhoorntjes rond. Ook de Toronto City Hall staat op het plein, maar vooral Toronto Old City Hall is een prachtig oud gebouw dat vroeger, u raad het al, het stadhuis was. Ook het Eaton Centre is dichtbij. Dit enorme winkelcentrum is eigenlijk ideaal als je even wilt shoppen. Het is een grote overdekte “Shopping Mall” met een verscheidenheid aan bekende winkelketens en lokale boetiekjes. Het winkelcentrum loopt zelfs een paar “Blocks” lang tot aan Younge-Dundas Square.

Het plein met het oude Stadhuis op de achtergrond

En laat dat plein nou een kleine versie van Times Square zijn! Een aantal leuke kroegjes en restaurantjes zitten in de straatjes rondom dit plein. En verder hangt het plein vol met reclameborden die uiteraard licht geven. Het is een van de hotspots van de stad. Over die hotspots gesproken, de skyline van Toronto is natuurlijk prachtig. Er zijn enkele plekken waar je deze het best kunt bewonderen. Zo kun je naar een van de eilanden varen. Tijdens de boottocht heb je al prachtig zicht en op de eilanden heb je nog mooier uitzicht op de stad. En de eilanden lenen zich ook nog eens voor een heerlijke wandeling of fietstocht in de natuur en langs het meer van Ontario. De bootjes vertrekken vanaf Toronto Harbourfront. Daar vind je ook nog enkele parkjes en kun je gezellig wandelen langs restaurantjes en de pier waar de bootjes vertrekken.

Rondom Union Station zijn ook nog enkele leuke bezienswaardigheden. Naast prachtige gebouwen als het mooie hotel Fairmont Royal York en Royal Bank Plaza vind je er ook de Hockey Hall of Fame. Het is een museum dat is gewijd aan de IJshockey geschiedenis en de huisvesting van de Hockey Hall of Fame. Er zijn allerlei exposities over spelers, teams en NHL records. Je kunt er zelfs trofeeën en de originele Stanley Cup zien. Zeker een bezoekje waard. Roundhouse Park mag je eigenlijk ook niet missen. Een half ovaal gebouw zit boordevol horeca als een Brouwhuis, een heuse Biergärten en een restaurant. Het Toronto Railway Museum kun je bezoeken maar tijdens een wandeling door het park zie je al enkele wagons. Ook is er het originele station van Toronto nagebouwd. Erg leuk om te zien en wederom een gratis bezienswaardigheid. Toegang tot het Toronto Railwaymuseum dien je uiteraard wel te betalen.

En wat nog meer
Er is uiteraard nog veel meer te zien in Toronto. Zo wandelden we ook een ochtend naar Queen’s Park. Dit prachtige park herbergt tevens het overheidsgebouw van de provincie Ontario. Aan de andere kant kom je in het Royal Ontario Museum. Met de CityPASS heb je toegang tot dit museum wat een must is als je meer te weten wilt komen over Toronto, Ontario en de historie. Het is een natuurhistorisch museum en een centrum voor wereldculturen. De medewerkers doen zelfs wereldwijd onderzoek en er zijn prachtige tentoonstellingen. Zeker dus een bezoek waard. En wat dacht je van Casa Loma, ook toegankelijk met de CityPASS. Het is een prachtig herenhuis en een mooie tuin in gotische revivalstijl. En dat in het centrum van Toronto. Het is tegenwoordig een historisch huismuseum. Je kunt alle kamers bezoeken en komt er achter waar deze voor dienden. Tevens is het een beroemde filmlocatie voor onder andere X-Men en Beauty and The Beast. De laatste twee te bezoeken bezienswaardigheden met de CityPASS zijn de Toronto Zoo en het Ontario Science Centre. Allebei een leuk uitje. De Toronto Zoo heeft veel dieren waaronder IJsberen en zelfs tijgers! Het Ontario Science Centre leert je alles over de wetenschap. Dan rest mij alleen nog te vertellen over het unieke Historic Distillery District. Dit oude district herbergt vele historische gebouwen waaronder brouwerijen, barretjes, restaurants en leuke boetiekjes. De gebouwen staan ver uit elkaar waardoor er veel gezellige pleintjes met terrasjes zijn ontstaan. Kortom, Toronto is een stad die veel te bieden heeft. Je kunt er musea bezoeken of lekker door de leuke straatjes wandelen. De hoge wolkenkrabbers ontbreken ook niet en de Canadese gastvrijheid is het puntje op de i. Gaan dus!

Schaf een Toronto CityPASS aan!
Je kunt liefst 36% besparen op toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden met de Toronto CityPASS. Liefst zes verschillende en beroemde bezienswaardigheden van de stad kun je met de pas bezoeken. En het werkt heel simpel! Je kunt hem online aanschaffen voor je vertrek. Je print dan een bevestiging uit en bij gebruik bij de bezienswaardigheden krijg je overal snelle toegang doordat je al tickets hebt! Je kunt de pas ook downloaden voor je Wallet op je mobiele telefoon. Vanaf het eerste gebruik is de CityPASS 9 dagen geldig! Je kunt hem ook bij een van de attracties ter plekke aanschaffen. Meer informatie en het boeken van de CityPASS via: https://www.citypass.com/toronto. De te bezoeken bezienswaardigheden zoals eerder gemeld zijn: CN Tower, Ripley’s Aquarium of Canada, Casa Loma, Royal Ontario Museum en een keuze tussen de Toronto Zoo of het Ontario Science Centre.

Met Blacklane snel naar je bestemming
Bij aankomst op de luchthaven van Toronto worden wij opgewacht door een chauffeur voor onze transfer naar de stad! Ons hotel is toch een eindje verwijderd vanaf de luchthaven en omdat we een onbezorgde maar toch snelle transfer willen boekten wij deze bij Blacklane. Zij bieden op een fijne manier luxe transfers aan van deur tot deur. Het boekingsproces verloopt simpel: je boekt gewoon via de website, kiest de ophaallocatie en de bestemming met daarbij natuurlijk de datum en tijden. Ook geef je jouw vluchtnummer door zodat men rekening kan houden met vertragingen of natuurlijk vervroegde aankomst. Vervolgens kies je het type transfer wat je wilt hebben. Wil je een businessclass, luxe of met een busje opgehaald worden? Alles kan. Na de selectie doe je de betaling en je hebt geen zorgen meer. Alles is betaald en de reis kan beginnen. Bij aankomst staat de chauffeur op je te wachten. Hij brengt je bagage naar de auto en brengt je vervolgens naar je bestemming. Voor de terugreis komt er weer netjes op tijd een chauffeur die je naar het vliegveld brengt. Ideaal toch? De transfers zijn privé, dat wil zeggen dat alleen jij of jouw groep worden vervoerd zonder anderen. Een uurtje voor de rit krijg je een sms met de melding wie je chauffeur word. Wanneer de Chauffeur er is krijg je tevens een sms met de details. Je kunt wijzigen of annuleren tot een uur voor vertrek. Fantastische service en zeer goed concept. Meer informatie en boekingen op https://www.blacklane.com/.

Gemakkelijk en snel parkeren bij Quick Parking
Parkeren doen we eenvoudig en snel bij Quick Parking Schiphol. Het boekingsproces is gemakkelijk. Je dient aan te geven met welke auto je komt en met hoeveel personen. Natuurlijk geef je ook de vertrek- en aankomsttijd aan. Je rijd rustig naar de afgesproken locatie (Men heeft meerdere locaties) en daar parkeer je de auto in een vrije parkeerplaats. Er rijden een aantal bussen rond dus je hoeft niet lang te wachten voor je wordt opgehaald bij de parking en wordt afgezet bij de luchthaven. Waar je wordt afgezet, wordt je ook opgehaald. Ideaal toch? Quick Parking heeft ook vestigingen in Eindhoven Airport, Rotterdam Airport, Charleroi en Brussel. Op de locaties Schiphol en Brussel Zaventem kun je zelfs kiezen voor Valet parking. Dat is helemaal ideaal. Voor meer informatie en boekingen kijk je op www.quickparking.nl.