Luxe fietsreis naar Mallorca: Slapen in een kasteel

We wilden onze fietsreis naar Mallorca combineren met een luxe hotel in het Zuid Oosten van het eiland. Op een klein halfuurtje van de luchthaven van Palma de Mallorca, aan de voet van de Serra de Tramuntana, kiezen wij voor het luxueuze Castell Son Claret. Vlak bij het dorpje Es Capdella en ook aardig in de buurt van Palma de Mallorca staat dit luxueuze kasteel. Als je aan komt rijden wordt je al verrast met een prachtig lange oprijlaan met palmbomen die eindigt in een prachtige tuin met vijvers en veel groen. Het gerestaureerde kasteel ligt eigenlijk op het platte land en heeft een oneindig groot stuk grond. Daar kun je een lange wandeling maken. Zelfs het nabij gelegen bos hoort bij het landgoed. Het hotel is samengesteld uit zeven verschillende historische gebouwen en het heeft een restaurant met twee Michelinsterren. Alle luxe binnen handbereik en ook nog eens aan de voet van de Serra de Tramuntana en vele prachtige fietsroutes. We nemen je mee naar luxe en ook nog eens op een paar vermoeiende fietstochten met aardig wat hoogtemeters.

Bij entree rijd je jouw auto direct voor de deur en wandel je naar binnen bij de receptie. Daar word je ingecheckt en krijg je een heerlijk welkomstdrankje van het hotel. Het hotel is niet voor niets lid van “The Leading Hotels of the world”. Na een heerlijk drankje worden wij naar onze prachtige kamer gewezen. Een luxe bed direct in het kasteel met uitzicht op de tuin en vlakbij het terras met uitzicht op de binnenplaats. Het voormalige kasteel uit de 19e eeuw is in 2013 gerenoveerd tot wat het nu is. De 41 kamers en suites zijn prachtig ingedeeld met moderne badkamers met douche en toilet. De instapdouche is een lekkere stortdouche en de kamer heeft eigenlijk alles wat je van een vijfsterren hotel mag verwachten. Uitmuntende service en luxe kamers. Het restaurant “Zaranda” is het enige restaurant op de Balearen met twee Michelinsterren. Gasten dineren daar op culinair hoog niveau op een rustig terras met uitzicht over de hele vallei, geweldig!

Nieuwe Pool Suites
Nieuw in 2019 zijn de drie  Pool suites. Dit zijn prachtige kamers met een hoge standaard en uitmuntend design. Het is een groot huisje als het ware, met prachtige decoratie en meubels en een heerlijke tuin. Hoogtepunt van de tuin zijn dan ook de privé zwembaden waar je exclusief gebruik van maakt! Uitzicht op de bergen van de Serra de Tramuntana en de prachtige vallei mogen natuurlijk niet ontbreken!

Spa mogelijkheden
Een mooiere Spa heb ik niet vaak gezien. De Indoor Spa is prachtig modern! Naast heerlijke behandelingen is er ook een groot binnenzwembad met ligbedden waar je lekker kunt relaxen. Een Hammam ervaring behoort zelfs tot de mogelijkheden. Buiten is er ook nog een heerlijk zwembad met ligbedden en natuurlijk uitzicht op de prachtige bergen van de omgeving. Je kunt dan je drankjes bestellen bij de Castell Bar of bij het Olivera restaurant. Daar hebben ze een groot terras waar je lekker kunt lunchen, dineren of gewoon kunt genieten van het prachtige uitzicht onder genot van een heerlijk drankje. De service van het hotel is uitmuntend en zoals je mag verwachten bij een vijfsterren hotel. Zo is het parkeren “Valet” en altijd inclusief, worden je koffers naar de kamer gebracht en mag je na check uit nog gebruik maken van de heerlijke faciliteiten. Mocht je de fiets willen stallen dan kan dit in een afgesloten ruimte speciaal voor fietsen. Voor meer informatie over verschillende kamertypen of reserveringen ga je naar: https://castellsonclaret.com/.

Rondje Racefietsen: Esporles en Andratx
Natuurlijk pakken we lekker op tijd in de ochtend de racefiets om een van de mooiste tochten te maken op het eiland. We gaan de Zuidwest kust berijden. We starten vanaf het hotel/kasteel en dat is meteen een lekkere klim naar een hoogte van rond de 430 meter. De klim naar Galilea wel te verstaan. Achteraf bleek dat ik daar een PR heb gereden ten opzichte van vorig jaar dus daar was ik natuurlijk erg content mee. Het is een prachtige klim met enkele haarspeldbochten en maximale percentages van net iets boven de tien procent. Lekker inkomen toch? Uiteraard volgt er een lekkere afdaling naar Puigpunyent waar we de vorige keer gestopt zijn voor een colaatje. Vandaag gaan we door want de volgende klim staat op de planning: Es Grau over 3 kilometer met 6% gemiddelde stijging. Best pittig maar wel prachtig. Veel haarspeldbochten en uiteindelijk kom je uit in een bos waar je de top bereikt. Uiteindelijk volgt weer een heerlijke afdaling en wat klimmetjes om daarna aan de kust aan te komen in het dorpje Banyabufar. Een schitterend dorpje met vele terrasjes, authentieke huisjes en prachtige vergezichten over de Middellandse Zee. Met een paar korte maar pittige klimmetjes komen we in Estellencs waar we even lekker lunchen en genieten van het uitzicht over het platteland richting de zee. Vervolgens komen er nog wat klimmetjes en afdalingen (kort) langs de kust en dus met prachtig uitzicht. Eenmaal richting Andratx komt er nog een pittige klim met tevens de naam es Grau. Dat is gek? Zelfde berg? Nee. Maar wel klimmen! Mooie haarspeldbochten en uitzichten en uiteindelijk een afdaling naar Andratx. Ook een schitterend dorpje waar we met nog een paar korte klimmen uiteindelijk weer via es Capdella uitkomen in het hotel. Een prachtige tocht met 1600 hoogtemeters in 70 kilometer. Wilt u de route ontvangen email ons dan naar info@tumag.nl.

Onderweg kom je prachtige vergezichten tegen

Rondje Racefietsen: Via Esporles en Valldemossa naar Palma
Het eerste gedeelte van de rit van vandaag gaat van het kasteel naar Esporles gelijk aan het begin van de route van de dag ervoor. Een PR op de Galilea en de Es Grau zorgen voor een goed begin waarna we lekker door gaan klimmen. Want er staan vandaag aardig wat heuveltjes op de planning! Vanaf Esporles gaan we na de afdaling vanaf Es Grau naar een hoogte van iets meer dan 500 meter. De Coll den Claret is 3,7 kilometer lang en gemiddeld 5%. Catogorie 3. Een lekkere klim, niet te steil en met prachtige uitzichten over bergachtig Mallorca. Eenmaal afgedaald is er nog een klein klimmetje wat je brengt in het dorpje Valldemossa. Een prachtig maar erg toeristisch dorpje waar het erg druk is. We hebben een afdaling van ruim 15 kilometer voor de boeg richting Palma. Wat later een lekkere klapper bleek voor het gemiddelde. We rijden daarna een klein stukje door Palma heen, langs het stadion van Real Mallorca, richting de laatste klim. De Col de sa Creu is een heftige klim van bijna 6 kilometer met 5% gemiddeld. Deze begint langs militair oefenterrein. En ja hoor, ze zijn flink aan het schieten. De eerste paar kilometers rijd je nog open en daarna in het bos. Het is een iets minder bekende weg dus lekker rustig en ideaal voor een klim. Het gaat moeizaam maar uiteindelijk kom ik natuurlijk boven. Nu rest nog slechts een afdaling tot aan es Capdella met ondertussen nog wat kleine vals platte stukjes en met een heerlijke route over het platte land eindigen we bij het kasteel. Moe maar voldaan, gaat Patrick nog een keer de Galileo klim doen. Succes! Wilt je de route ontvangen mail dan naar info@tumag.nl.

Prachtig uitzicht op Valldemossa