dav

Ontdek Lanzarote per racefiets vanuit je luxe verblijf!

Ja, in de winter schrijven we veel over de Canarische Eilanden. Maar het is dan ook een heerlijke bestemming. Dit keer gaan we naar Lanzarote. We verblijven bij het unieke Nautilus Lanzarote en vanuit daar doen we een paar prachtige uitstapjes. Zo gaan we op de fiets in verschillende routes over het eiland en ontdekken we Puerto del Carmen. Mocht je voor een relaxvakantie gaan dan is dit hotel natuurlijk een uitstekende keuze met een prachtig zwembad en een modern design. Alle hoogtepunten van Lanzarote mogen uiteraard ook niet ontbreken. Wat dacht je van vulkanen, prachtige stranden en uitzichtpunten om je ogen bij af te likken.

Kunst in een schitterend resort: Nautilus Lanzarote
Na aankomst bij de prachtige receptie zien we al gelijk dat er veel kunstwerken hangen en dat eigenlijk de lounge bij de receptie ook een groot kunstwerk is. En dit komt terug in alle appartementen. In het gehele complex zijn diverse kunstwerken van nationale en internationale kunstenaren/kunstenaressen te vinden. De tuinen zijn zelfs een waar openluchtmuseum waar iedere toerist zelfs gewoon kan komen aanschouwen. Er zijn meer dan 800 kunstwerken te ontdekken! Gaaf toch? Zo kun je er als vakantieganger met je kunstliefhebber zelfs op pad! Jaarlijks zijn er evenementen met kunstenaars en komt er nog meer kunst bij! De receptie van het hotel is 24 uur per dag geopend en er werkt vriendelijk personeel. Je kunt er met al je vragen terecht. Rechtsom langs prachtige kunst kom je in de ontbijtzaal. Elke ochtend is er een heerlijk ontbijt met verse croissants, afgebakken broodjes en natuurlijk de warme roerei en worstjes of bacon. Verse Jus is ook verkrijgbaar en maakt de versheid van het ontbijt compleet. Je krijgt dit natuurlijk geserveerd op borden van Lava, op zijn “Lanzarote’s”. Andere faciliteiten zijn een supermarkt, lift, massagekamer, tafeltennis en -voetbal en je kunt gratis voor de deur parkeren!

De rustige ligging van het resort in combinatie met de korte afstand naar het vliegveld maakt het een perfecte locatie voor je vakantie. Ook voor een lang weekend bijvoorbeeld, omdat de transfer naar de luchthaven bijvoorbeeld slechts tien minuten duurt. Het prachtige zwembad is omringt met ligbedden en natuurlijk met kunstwerken. Je hoeft niet al vroeg in de ochtend je handdoek neer te leggen want er zijn bedden genoeg. Je hebt zelfs ook ligbedden op je kamer. Hoe fijn is dat? De zwembaden zijn overigens verwarmd zodat je zelfs in de winter gerust een duik kunt nemen. Je kunt gratis gebruik maken van de Mini Golf. Er wordt zes maal per week schoongemaakt, de bedlinnen worden wekelijks vervangen en de handdoeken drie keer per week. Wel zo fijn toch? Mocht je al jouw boeken al hebben uitgelezen, dan is er een kleine bibliotheek waar je nog een boek kan lenen! Er is ook een afhaal service voor eten, deze dien je dan voor een uur te bestellen. Kortom, aan alles is gedacht in dit prachtige Aparthotel.

Je hebt bij boeking de keuze uit meerdere appartementen. Zo zijn er kamers voor vier personen en voor twee personen en twee kinderen. Wij verblijven in de prachtig vernieuwde Oceanic Suite. Hier is naast een prachtige woonkamer ingericht met veel kunst een open keuken die volledig is ingericht. De openslaande deuren brengen je direct naar je terras waar een tafel staat met stoelen. Er zijn twee slaapkamers. De master bedroom heeft een eigen badkamer en een deur die je naar de patio brengt. Daar is een klein ingebouwd bad in de buitenlucht en een buitendouche. Daarnaast is er een zitje en een soort bar waar je kunt genieten van de laatste zonnenstralen. Hoewel, van de allerlaatste kun je genieten op je dakterras met twee ligbedden! De andere slaapkamer is ook een ruime slaapkamer met twee losse bedden en een eigen badkamer met douche en toilet. Een ruime kamer met veel mogelijkheden en natuurlijk ook veel kunst! Je kunt kiezen uit verschillende appartementen die allen een keukentje, terrasje met ligbedden en natuurlijk slaapkamers en een badkamer hebben. Voor meer informatie over Aparthotel Nautilus Lanzarote bezoek je http://www.nautilus-lanzarote.com/eng/index.php?id=IN.

Verken de hoogtepunten van Lanzarote
Als je een dagje over het eiland tourt dan kun je in principe de meeste bezienswaardigheden wel zien. Als eerste rijd je natuurlijk naar het nationale park Timanfaya. Hier krijg je een rondleiding met een bus langs alle vulkanen en zie je hoe actief het gebied nog is. Zo wordt er kip gebraden boven een natuurlijke put die als barbecue dient en gooit men water in de gaten wat vervolgens hoog de lucht in word gelanceerd. Vooral de vulkanische omgeving is prachtig, je hebt even het gevoel dat je op de maan zit! Later rijd je door richting het zuiden waar je langs El Golfo rijd. Een door algen groengekleurd meertje in een krater met fantastisch uitzicht op zee en de vulkaan. Verder naar het zuiden kom je in Playa Blanca met als hoogtepunt het prachtige strand Playa de Papagayo.

In het Noorden van het eiland is er echter ook genoeg te doen. We beginnen helemaal in het Noorden met de Mirador del Rio. Vanaf een hoogte van een meter of 400 heb je hier een prachtig uitzicht van diverse uithoeken op het eilandje La Graciosa. Je kunt er ook een broodje eten met dit prachtige uitzicht op de achtergrond. Iets verder naar het Zuiden is de route langs de Noord Oost kust prachtig. Er zijn ineens prachtige strandjes met een mooie groenblauwe kleur van de zee en de omgeving is ook gevuld met groene bosjes. In de verte zie je de vulkanische bergen omhoog schieten en ineens kom je langs twee bezienswaardigheden. Jameos del Agua is het huis van eiland-architect César Manrique. Er is een unieke ondergrondse concertlocatie en je kunt een bezoek brengen aan het huis zelf. Aan de andere kant van de weg vind je de grotten “Cueva de los Verdes”. Prachtige groenkleurige grotten waar je een rondleiding krijgt van ongeveer een halfuur. Zeker de moeite waard. Nog verder naar het zuiden kom je bij de laatste bezienswaardigheid die we een hoogtepunt noemen. De cactustuinen van “Jardin de Cactus” vertellen alles over de verschillende soorten cactussen die op het eiland te vinden zijn. Genoeg te doen toch?

Met de fiets over het eiland
We huren een fiets bij Lanzarote Biking gevestigd in Puerto del Carmen. Daar hebben ze fantastisch materiaal en ruime keuze aan framehoogte en merken. Onder andere Trek en Merida zijn enkele grepen uit het enorme aanbod. Wij werden getrakteerd om goede aerodynamische carbon fietsen van het merk Merida met elektronisch schakelen! Daar kunnen we het wel drie dagen mee volhouden. Het personeel helpt je goed op weg met de fiets en voila, je kunt op pad. Je krijgt een reparatiesetje mee voor je banden, een pompje en er zit een fietscomputer op. Ten alle tijden kun je de fietsverhuur bellen mocht er wat aan de hand zijn. Dus waar wacht je nog op? Onze fietstocht op de eerste dag is een korte omdat we pas net zijn aangekomen. Er staat net iets meer dan 50 kilometer op de planning. We gaan langs het vliegveld richting San Bartolomé en dan naar Caleta de Famara. Een rondje met een stuk of 700 hoogtemeters. Het eerste stuk is lekker vlak langs het vliegveld waar we na Playa Honda de klim beginnen richting San Bartolomé. We zijn omringt door vulkaantjes en bereiken een hoogte van iets boven de 300 meter voordat we gaan afdalen in liefst 14 kilometer naar de noordkust in het dorpje Caleta de Famara. En dat is een afdaling met prachtig uitzicht op de kliffen maar wel met een aantal kuilen in de weg waardoor ik een lekke band kreeg. Gelukkig was deze snel geplakt en konden we door voor de klim vanuit de andere kant richting San Bartolomé om vanaf daar weer langs het vliegveld terug te rijden naar ons resort. 56 kilometer, 2 uur en 20 minuten en 706 hoogtemeters verder.

Op de tweede dag waait het behoorlijk. We zijn de beroerdste niet dus gaan uiteraard toch met de fiets op pad. Vandaag gaan we een Zuidelijk rondje doen. We vertrekken vanuit Puerto del Carmen en gaan direct aan een klim beginnen. Een klim die uiteindelijk pas na 24 kilometer veranderd in een afdaling. Het eerste stuk is prachtig maar op een iets te drukke weg. Eenmaal in Uga wacht een zwaar laatste stuk met percentages tot 15 procent. Eenmaal boven is het uitzicht over de zuidkust wel fantastisch en heb ik, zo bleek later, mijn PR met liefst 1,5 minuut op het segment “Uga to Femes” verbeterd. En dat segment heeft 148 hoogtemeters over een afstand van 5,16 kilometer. Dat is gemiddeld 3%. Een lange afdaling naar El Golfo komt er aan, waar we snelheden van boven de 70 kilometer per uur aantikken. Lekker met de wind mee en bovendien op goed asfalt. Helaas krijgen we vanaf daar wind tegen en gaan we in de richting van Yaiza en vervolgens naar het Timanfaya Nationaal Park. Daar hebben we constant wind tegen wat resulteerd in een vermoeide aankomst op de top. Daar gaat het een tijdje op en neer om vanaf San Bartolome weer af te dalen naar het hotel. En natuurlijk weer vol gas langs het vliegveld op, dit maal met de wind mee. Vandaag niet alleen 82 kilometer en 1100 hoogtemeters, maar ook nog eens prachtige vergezichten over vulkanisch gebied gezien!

Op onze laatste fietsdag staat de zogenaamde koninginnenrit op het programma. We gaan een rondje Noord doen en starten helemaal langs de boulevard langs het vliegveld op tot aan Costa Teguise. We passeren daarbij Arrecife waar de dagelijkse ochtendperikelen net aan de gang zijn. We zien een kant die we nooit eerder gezien hebben en Arrecife is eigenlijk nog best een grote stad. Zo kom je nog eens ergens! We rijden verder naar het Noorden en vanuit Costa Teguise komt een kleine klim waarna we heel langzaam afdalen richting het Noorden. Eenmaal in het prachtige dorpje Orzola gaan we een zeer lastige klim starten, zo bleek later. wat was het zwaar tijdens deze steile klim naar Mirador del Rio. Ik word een paar keer ingehaald en zie het niet meer zitten, maar vind toch de kracht om boven te komen en te genieten van het schitterende uitzicht. We genieten even van de afdaling en gaan vervolgens de klim naar het hoogste punt van het eiland beginnen vanaf Haria. Een paar mooie haarspeldbochten brengen ons naar de top. Het gaat inmiddels stukke beter dan de eerste klim. Eenmaal boven genieten we van een flesje cola en het uitzicht. Daarna gaan we door met de afdaling naar Teguise. En daar doen we een korte ingelaste klim naar het fort wat op de top van een vulkaan staat. Weer extra hoogtemeters en een mooi uitzicht over Teguise. Vanaf nu nog een klein stukje klimmen waarna we via San Bartolomé weer afdalen en ons fietsavontuur eindigd. Wil je ook genieten van de prachtige wegen en natuur op Lanzarote? Huur dan je racefiets: www.lanzarote-cycling.com of email Peter:info@lanzarote-cycling.com.

Auto Huren? Orlando Rent a Car
Autohuur is zeer aantrekkelijk als u een vlucht en hotel apart boekt. Prijzen zijn in verhouding met andere toeristische plekken laag. Kies voor Orlando Rent a Car. De benzine- en dieselprijzen zijn zelfs nog goedkoper. Diesel vind u voor 90 eurocent per liter, en benzine kost u € 0,95 per liter. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het type auto, van kleine auto’s tot busjes voor meerdere personen. U kunt vooraf reserveren op de website. Het bedrijf heeft jonge auto’s en een zeer goede service. Bezoek de websitehttp://orlandorc.com/ voor alle boekingen en informatie.

Logo Orlando Rent A Car