Onbekend Williamsburg NY

Ik heb altijd gezegd dat in een stad wonen niks voor mij is. Maar nu ik voor de derde keer in New York ben geweest raak ik steeds meer onder de indruk van het stadsleven. Zou het aan de drukte van een stad liggen, of gewoon aan de pracht en ben ik gewoon zot van New York? Dit maal vloog ik met Norwegian naar de Big Apple. Sinds kort vliegen zijn direct op New York John F Kennedy Airport ten oosten van de stad. Daarna ga je met de transfer van Blacklane snel naar je hotel en kun je direct de stad in! Ditmaal verbleven we in de wijk Williamsburg wat bij Brooklyn hoort. The Williamsburg Hotel is de naam. De locatie is perfect. Aan de ene kant ontdek je Williamsburg en Brooklyn, maar je bent ook zo in Manhattan!

Fietsen rondom Manhattan met Fancy Apple Bike Rentals & Tours
Wat we dan eerst doen? Een fietstochtje rondom Manhattan! Iets wat ik al eerder deed, maar wat gewoon leuk blijft. We beginnen bij de verhuur van Fancy Apple Bike Rentals & Tours waar we onze goede fietsen ophalen. Vanaf daar Rijden we direct richting de Hudson kant van Manhattan en fietsen we snel langs de rivier. Er is een fietspad die zo goed als helemaal rondom Manhattan loopt. Lekker rustig, slechts af en toe een stoplicht, en je passeert de hoge gebouwen als het nieuwe One World Trade center en passeert het enorme militaire schip wat tegenwoordig dient als museum voor schepen, luchtvaart en ruimtevaart. Het Intrepid Sea Air & Space museum. De vele pieren waar je langs fietst zijn ieder aantrekkelijk om te bekijken. Ook het uitzicht op de overkant is vaak adembenemend. Wat dacht je van het uitzicht op New Jersey of vanaf Battery Park naar het Vrijheidsbeeld. Fietsen is een leuke manier om New York te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld ook een fietstocht door Central Park boeken. Daar is helemaal geen verkeer. De fietspaden zijn veilig en de auto’s letten goed op je! Ook een fiets huren? Kijk dan op de website van Fancy Apple Bike Rentals & Tours.

Hip en modern Williamsburg
Williamsburg is een wijk het populaire Brooklyn. Het is een van de hipste wijken aan de overkant van New York! Het zit niet alleen boordevol gave restaurants en unieke panden, er zijn ook nog bijzondere boetiekjes waar je uren kunt ronddwalen! De straatjes zijn net zoals je ziet in de beroemde series. De trappetjes die naar de bovenste verdieping gaan en de hekwerken in de voortuin doen idyllisch aan. Op iedere hoek van de straat heb je weer een ander boetiekje. Eerst wandel ik langs de bakker waar ik een vers croissantje eet. Je kunt ook even buiten zitten en genieten van de rust van Williamsburg, maar daar is het voor mij te koud voor. De straten van Williamsburg zijn op vele plekken opgekleurd door Graffiti. Prachtige kunstwerken van de bekendste Graffitikunstenaren van New York zijn legaal op verschillende gevels van gebouwen gespoten. Ik kan ze niet aanwijzen, maar met een wandeling kom je ze al snel tegen.

Laat u transfers goed verlopen met Blacklane!
We vliegen naar New York John F Kennedy Airport en niks is fijner om van te voren je transfer te regelen naar het hotel. Dat kan per metro, taxi, bus of wat dan ook, maar wij raden Blacklane aan. Voor een van te voren betaald bedrag kun je betaalbaar van het vliegveld van New York naar je hotel gebracht worden. De chauffeur wacht je op bij de luchthaven, waar bij je prijs 60 minuten wachttijd inbegrepen is. Een flesje water staat voor je klaar en binnen een uur ben je bij je hotel. Alle rates zijn inclusief alle belastingen, toll, extra’s en fooien. Fijn toch? Zo kun je met een fijn gevoel aan je reis beginnen! Blacklane heeft professionele chauffeurs die goed Engels praten en natuurlijk ook de weg goed kennen! Binnen no-time sta je bij je hotel, en een beetje sightseeing kan onderweg natuurlijk ook al! Wij werden opgehaald door een nette Mercedes die bij de Businessclass hoort. Dus word je ook nog in een luxe wagen naar je bestemming gebracht! Boek nu snel je transfer op de webiste van Blacklane. Nu zelfs ook in het Nederlands, makkelijk toch?

Luxe overnachten in The Williamsburg Hotel
Alleen al de locatie van het hotel spreekt boekdelen. Gelegen in het meest hippe gedeelte tussen oude industriële panden en vlakbij het metrostation Bedford slaap ik in The Williamsburg Hotel. Dit is een prachtige modern en nieuw hotel met prachtige kamers. De kamers zijn compact en comfortabel zijn ingericht. Je kunt kiezen uit verschillende kamertypen. Sommige daarvan hebben een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan. Met heerlijke zachte bedden en een en-suite badkamer met prachtig bad. Het toilet is overigens wel een aparte ruimte. De kamers zijn een unieke mixup van modern en industrieël. De sfeer in het hotel is overal indistrieël trouwens, wat je overal wel duidelijk terug ziet! Ook bij de receptie, waar je vriendelijk te woord wordt gestaan. Men doet er alles voor je, van taxi’s regelen tot een aantal goede tips voor restaurants per budget. Het restaurant is de gehele dag geopend. Je kunt er ontbijten, heerlijke bagels krijgen en op Brooklyn-style High Tea’en! De keuze op de menukaart is reuze: van Spaghetti tot biefstuk, alles perfect bereid. Bij goed weer kun je het zwembad op het dak eens uitproberen! Heerlijke ligbedden en een duik nemen met de skyline van New York op de achtergrond! Kortom, wil je verblijven in een prachtig modern en industrieel hotel, kies dan voor The Williamsburg Hotel in Brooklyn. Meer informatie bezoek de website.