dav

Winter avontuur in One World Observatory in new York

New York heeft in de winter iets magisch. Zo ook het One World Observatory. Het jongste en mooiste uitkijkpunt van New York staat nog steeds op mijn lijstje als ik New York bezoek. Waarom? Omdat er steeds een ander thema is. Dit keer is zelfs de kerstman aanwezig! Beneden is er een aardige rij maar die kun je omzeilen door een ticket te kopen waar je in de Priority lane mag wachten. Je bent zo sneller boven. De lift doet er wel net zo lang over, namelijk 47 seconden. De lift is volledig omringt met videoschermen. Tijdens de “rit” naar boven zien we hoe New York is opgebouwd vanaf 0. Dat wil zeggen, er komen steeds meer nieuwe gebouwen bij. Het is dus al een heel avontuur als we het uitzicht nog niet eens hebben gezien.

Eenmaal boven staat ons een winters filmpje te wachten. In de winter was er een speciaal thema. Nadat het filmpje zich heeft afgespeeld opent het scherm en heb je meteen een fantastisch uitzicht over Manhattan. Overal langs de ramen staan paaltjes met informatie en met info over welke gebouwen er staan. Vanuit elke hoek heb je een ander uitzicht. Maar vooral het uitzicht over het lange Manhattan tot voorbij het Empire State Building is prachtig. Het is een beetje mistig dus we zien van sommige gebouwen de top nog net met de wolken er strak boven. Een fantastisch uitzicht. We lopen even een rondje en genieten van het uitzicht en van de winterse activiteiten. Zo kun je met de kerstman op de foto. Dat is toch leuk, en helemaal als je er met kinderen bent? Op de foto met de kerstman op deze hoogte! Na een uurtje houden we het voor gezien en pakken we de lift naar beneden. Ook weer een filmpje speelt zich af in de lift. Dit keer wat spannender. Het lijkt namelijk net of je vliegt! Wil je nou ook een bezoek brengen aan One World Observatory? Boek dan je tickets op tijd op: https://oneworldobservatory.com/.