Het paradijs van Pompano Beach

Tijdens een rondreis door Florida ontbreekt Pompano Beach vaak. Onterecht vinden wij. Want deze plek in het gebied Greater Fort Lauderdale heeft eigenlijk alles voor een heerlijke vakantie. Prachtige stranden, goede restaurants, veel activiteiten en enkele leuke bezienswaardigheden. Wij verkennen de omgeving. Verblijven doen we in een van de prachtige appartementen van 4 Rent by the Beach. Zij hebben meerdere complexen in Pompano Beach waardoor je de keuze hebt uit kleine en grotere appartementen. En zoals de naam al verklapt zijn alle verhuurobjecten vlakbij het lange zandstrand. Geniet van een relatief onbekende omgeving van het echte Florida, en natuurlijk Amerika! Let trouwens wel goed op de weersverwachtingen, want hier kan het echt snel omslaan.Pompano Beach
De mooiste plek in Florida volgens Expedia. Die hebben de mooiste plek van alle staten uitgelicht. En voor Florida is dat dus Pompano Beach. Wanneer je het strand resort binnen rijd zie je dat eigenlijk ook meteen. Nette en moderne gebouwen sieren de straten. De kleine duinen scheiden de straten van het prachtige kilometerslange zandstrand aan de Atlantische Oceaan. Het leuke is dat het strand eigenlijk op loopafstand is van het kleine stadscentrum. Het is een groot vakantieoord maar eigenlijk ver weg van het massatoerisme. Wandel naar de vuurtoren bij zonsondergang en zie hoe de lichten zich in de vuurtoren langzaam verkleuren. Er zijn vele parken rondom Pompano Beach waar je even heerlijk kunt wandelen en genieten van de rust. Maar het hoogtepunt is het prachtige en schone strand. Je kunt er jetski’s huren om door de Venetiaans ogende kanalen te varen. Je bent zo in het schitterende Fort Lauderdale. Of ga mee met de Jungle Boot. Met deze boot vaar je door de kanalen van Greater Ft Lauderdale, maar dat is lang niet alles! Het is een avond vol entertainment met een heerlijk diner en dat voor slechts $50! Er zijn tegenwoordig ook taxiboten die je over het water overal naartoe kunnen brengen. Daarnaast zijn er snorkeltochten mogelijk naar het nabijgelegen rif. Geen uren varen, want het ligt vlak voor de kust! As we speak wordt er een prachtige nieuwe pier gebouwd die het hoogtepunt van de stad schijnt te worden.Een lekkere maaltijd mag natuurlijk ook niet ontbreken. Daarvoor lopen we ongeveer anderhalve kilometer vanaf ons verblijf in Pineapple Place. Er is goed eten in een modern Amerikaanse keuken. Je kunt er ook heerlijke lokaal gebrouwen biertjes proeven. De sfeer is mooi en het uitzicht ook. Ga vooral tijdens zonsondergang zodat je daar vanaf het hoger gelegen terras een mooi uitzicht op hebt. Voor het restaurant ligt een haventje waar je jetski’s en boten kunt huren. Aan de andere kant van de rivier ligt het kleine centrum van de stad. Daar vindt je supermarkten waaronder de Publix. Dat is een ideale keuze, het is een van de goedkoopste en heeft een ruim assortiment. Vooral leuk om eens in een Amerikaanse Supermarkt rond te lopen. En handig om je keuken in het verblijf in Pineapple Place te vullen! In de buurt van de Supermarkt, het zogenaamde centrum, is gevuld met heerlijke restaurantjes en leuke boetiekjes. Zeker de moeite waard om even rond te wandelen en lekker te eten.In de buurt
Er zijn veel leuke dingen te doen in de omgeving van Pompano Beach. Zo hebben we een bezoek gebracht aan Lauderdale-by-the-Sea. Daar hebben we een lekkere cocktail gedronken aan het strand. En natuurlijk even gekeken op de pier! Daar kun je vissen, dus dat hebben we even uitgeprobeerd. Je krijgt je hengels mee, wat octopus en je mag vissen zo lang je wilt! We gooien de hengel uit en hebben meteen beet. Helaas is de vis dermate groot dat we hem niet de pier op krijgen. Jammer, want dat was een mooie vangst geweest. Na een uurtje houden we het voor gezien. Naast ons waren er nog wat aan het vissen en die hadden de gehele tijd ook niks gevangen. Dat wordt niks dus. Snel door. Butterfly World is slechts een kwartier van Pompano Beach verwijderd. Je kunt deze het beste bezoeken in de vroege ochtend wanneer de vlinders het meest actief zijn. Er zijn leuke paadjes gevuld met prachtige bloemen en natuurlijk veel vlinders. Een bezoek mag dan ook zeker niet ontbreken als je in de buurt ben.Toen we op onze laatste dag richting het vliegveld reden, zou het noodweer worden. We dachten nog dat het wel mee zou vallen. Het was immers nog strakblauw. Maar ineens sloeg het toe. Binnen no time was de lucht helemaal donkergrijs en begon het. Het regende uren. Eenmaal de bagage in onze huurauto gelegd, stopte het een klein beetje met regenen. Voordat ik de tv uit wilde zetten, werd er ineens een bericht rondgestuurd via een push systeem op de televisie. Er is een grote kans op tornado’s in de omgeving van Pompano Beach en Fort Lauderdale. Even op de radar gekeken, en de snelweg zou precies om de storm heen zijn. Niet dus. Lantaarnpalen bewogen zoals ik nog nooit had gezien. Je kon überhaupt niks zien, het regende en waaide zo hard! Eenmaal voorbij Fort Lauderdale was het weer zonnig en stralend, in Miami hebben ze er niks van gemerkt. Waarom ik dit vertel? Ook dit is Florida! Altijd goed de weerberichten in de gaten houden!Overnachten: 4 Rent by the Beach
In de categorie Small Lodging heet 4 Rent by the Beach u van harte welkom. Eigenaar Elaine heeft zes verschillende complexen waar je verschillende typen accommodatie kunt boeken. Er zijn studio’s, kamers met een slaapkamer en met twee slaapkamers. De zes complexen zijn ieder klein en uniek samengesteld met een beperkt aantal kamers en een gezamenlijke plek waar je aan het zwembad kunt liggen. Er zijn overal accessoires aanwezig die je kunt gebruiken zoals strandstoelen en andere strandspullen. Elaine verwelkomt je het liefst persoonlijk en legt je werkelijk alles uit over het park waar je verblijft, maar ook over de omgeving. Ze is erg actief in de omgeving en verteld graag waar je het beste heen kunt gaan. Daarnaast heeft ze veel connecties zodat ze veel al ter plekke voor je kan regelen. Bij aankomst staat ze niet direct voor je klaar, je krijgt een code waarmee je jouw verblijf binnen komt! Het leuke aan deze accommodatie is het enthousiasme waarmee Elaine haar werk doet. Ze geniet ervan en is zelf erg gesteld op de gasten. Ze helpt met alles en is tijdens je gehele verblijf tot je beschikking! Bijkomend aan dit alles: alles is erg schoon en proper staat bovenaan de lijst!Ons verblijf was in het knusse Pineapple Place. Er zijn appartementen met een- en twee slaapkamers. Wij verbleven in een prachtige ruime kamer met twee slaapkamers. De grote woonkamer is prachtig ingericht en in een echte Amerikaanse sfeer. Een aanrader op het gebied van comfort! Er is een grote bank aanwezig en er zijn lekkere lounge stoelen. De open keuken is groot en ingericht voor al het comfort. Je kunt er met ruimte genoeg zelf koken. Een Amerikaanse koelkast mag natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast zijn er twee slaapkamers en twee badkamers. Deze zijn netjes en de bedden zijn kwalitatief echt goed. In de badkamers heb je een bad en toilet met wastafel. De bad is een combinatie met een douche. Voor de kamer heb je een zitje en je mag gebruik maken van de openbare ruimte waar een barbecue is. Daar is ook het mooie zwembad met genoeg ligbedden. Het is een prachtig verblijf op een mooie locatie waar je veel kunt doen. Wil je meer weten over Pineapple Place: https://4rentbythebeach.com/properties/pineapple-place/. En over het gehele 4 Rent by the Beach kijk je op https://4rentbythebeach.com/.Voor alle andere artikelen over Florida klik hier: https://tumag.nl/?s=florida.
Voor meer informatie over het gebied Greater Fort Lauderdale kijk je op de website, die toepasselijk is: https://www.sunny.org/.