Miami, meer dan alleen strand!

Velen reizen af naar Florida, en dan Miami in het bijzonder, vanwege het heerlijke strandleven in de States. Maar als je er toch bent, kan je net zo goed de stad en de omgeving bekijken toch? Op onze site staan meerdere artikelen over verschillende gebieden in Florida. Dus mocht je aan alleen Miami niet genoeg hebben, dan klik je gewoon hier. Je komt dan bij de rest van de artikelen over de Sunshine state, zoals Florida genoemd wordt. Afijn, we gingen naar Miami om kennis te maken met de stad en verbleven in het gunstig gelegen Vagabond Hotel. Vanuit daar ontdekken we South Beach en Miami Downtown. Wat is er allemaal te doen in en rondom de stad? We bezochten Ocean Drive, het Miami Seaquarium (waar we met dolfijnen zwommen), Bayfront Park, Downtown en natuurlijk mocht een boottocht in de Everglades met Coopertown niet ontbreken!
We bezochten natuurlijk meteen South Beach! Volgends velen het hoogtepunt van Miami. Het is in ieder geval de hotspot, zo merken we snel. We parkeren de auto vlakbij Ocean Drive. Dat is een beroemd straatje die je wellicht gezien hebt in bekende series als Miami Vice. We eten even wat in een van de vele restaurantjes. Tip: doe dat niet. Ze zijn peperduur, laten je extra betalen omdat je op het terras van de wereldberoemde straat zit en de bediening wilt zo snel mogelijk weer plek maken voor de volgende eters. Maar eigenlijk is het ook weer heerlijk om hier te zitten. Met op de achtergrond de zee, maar nog interessanter zijn de mensen die voorbijkomen. Bezopen mensen, hippies, ongure figuren en nog veel meer. Heerlijk om hiervan te genieten. Aan de Ocean Drive vindt je ook de beroemde trappen van het voormalig landhuis van Gianni Versace, de beroemde Italiaanse modeontwerper. Wat is er beroemd aan de trappen? Hij is daar vermoord door een voortvluchtige crimineel. Waar het precies is? Dat zie je meteen. Veel mensen maken er selfies en er staat een monument. Tegenwoordig kun je er een hapje eten.
Een paar straten verder is Collins Avenue. Daar kunnen de shoppers onder ons hun harten ophalen. Je vindt er alle beroemde modeketens en enkele lokale shops. Ook souvenirwinkels ontbreken hier niet. Heerlijk om even doorheen te struinen. South Beach is natuurlijk beroemd van zijn prachtige stranden. Een breed strand grenst direct aan onder andere Ocean Drive en is een toevluchtsoord van de mensen die in de stad wonen. In de ochtend kom je veel joggers tegen, overdag is het er een groot feest. Strandbedjes zijn er te huur en het water is van prachtig azuurblauwe kleur. De Bayside Marketplace is een leuke plek om je middag of avond door te brengen. Niet alleen huisvest het Hard Rock Café zich hier, rondom het haventje vindt je leuke boetiekjes en is het een drukte van jewelste. Natuurlijk zijn er ook nog andere restaurants waar je kunt genieten van de culinaire hoogtepunten van Miami. Amerikaans is natuurlijk specialiteit. Het is leuk even te wandelen door Little Havana waar de Cubaanse cultuur tot leven komt. In Miami wordt overigens veel Spaans gesproken, iets wat de stad nog meer Caribisch maakt dan dat het al is.
Zwemmen met Dolfijnen en een prachtig Aquarium
Een uniek moment in mijn carrière bij Travel Unique Magazine. Voor het eerst met Dolfijnen zwemmen. Laten we vooraf zeggen dat dit in een groot zwembad was. En dus niet in het wild. Dat is ook niet verstandig, want die dolfijnen zijn niet getraind. Deze waren dat wel. Je wordt op tijd verwacht bij de check in, waar je het gebruikelijke Amerikaanse papierwerk in moet vullen. Daarna krijg je een uitgebreide instructie waarna het gaat beginnen. Met een groep van ongeveer 10 personen gaan we de dolfijnen ontmoeten. Eerst krijgen we uitleg en mogen we ze over rug en buik aaien. Daarna mogen we ze een kusje geven. En we krijgen ook een kusje terug! Daarna schudden we de handen en is het klaar voor het echte werk. We mogen met de dolfijnen zwemmen! Ik pak de vin vast en hij brengt me, gelukkig, veilig naar de overkant. Wat een prachtige ervaring! Daarna mogen we de foto’s bekijken en eventueel kopen. Na deze prachtige ervaring wandelen we nog even rond bij Miami Seaquarium. We zien de Orka show en ontmoeten nog enkele dieren uit de onderwaterwereld. Al met al een leuk dagje weg! Voor meer informatie over het zwemmen met Dolfijnen of Miami Seaquarium bezoek je https://www.miamiseaquarium.com/.

Miami voor de liefhebber:
– Houd je van wat spannends? Bezoek dan het WEAM! Het World Erotic Art Museum heeft verder geen uitleg nodig denk ik. Verwacht wel de preutse Amerikaanse versie!
– Golf je graag? Onder andere bij het vliegveld en in South Beach zijn prachtige golfbanen te vinden!
– Wil je genieten van hetzelfde prachtige strand als op South Beach maar houdt je meer van rust? Ga dan naar North Beach. Hetzelfde mooie strand maar dan veel rustiger!
– Theater, vertier en evenementen. Maar ook Basketbal, American Football en Baseball. Onder andere Teatro 8, de American Airlines Arena, Dolphins Stadium en Marlins Park.
– Winkelen en Outlets? Dolphin Mall, Biscayne Market en de Florida Keys Outlet Mall.
– Heb je genoeg Pelikanen gezien en wil je meer dieren zien? Ga dan naar Miami Zoo!
– Pas jij in een zin met water en snelheid? Ga dan met de Thriller op pad langs Star Island en over open zee met volle vaart! Een speedboot avontuur om nooit te vergeten!
– Voor meer informatie over Miami en de omgeving en andere bezienswaardigheden ga je snel naar de site van het Toeristenbureau: http://www.miamiandbeaches.com/.

Een uitstapje naar de Everglades met Coopertown
Vanuit Miami is het ongeveer een halfuur rijden naar Coopertown. De originele Airboat tours. We worden ontvangen door het vriendelijke personeel van Coopertown Airboat Services. We krijgen eerst uitleg en maken kennis met de Alligators die hier leven. Dan wel degene die in een afgeschermde kooi leven. Ook slangen en schildpadden behoren tot de collecties. Maar daar komen we niet voor. We gaan een tocht maken met een Airboat dwars door de Everglades. En dat is een Everglades Tour, waar het niet alleen gaat om het spotten van de Alligators. Men legt onderweg uit dat de Everglades een langzaam stromende rivier is. Daar leven verschillende soorten flora en fauna. Waaronder alligators, verschillende roofvogels maar ook insecten en andere vogels. Na de uitleg, stoppen we omdat de gids een alligator ziet. Waarom loert de alligator ons zo aan? Hij kijkt niet naar ons, maar naar de boot, zegt de gids. Meestal als wij weg varen, dan zwemmen de vissen in de buurt van de boot weg. Een heerlijk hapje voor de alligator, aldus onze gids. We zien ongeveer acht alligators. Vlak voor het einde zien we nog een moeder Alligator liggen met een paar kleintjes in de nabije omgeving. Na de tour mogen we nog een babygator vasthouden. Apart om de huid van deze prehistorische dieren te voelen. De familie Kennon runt Coopertown Airboat Tours, de originele airboat tours al meer dan zestig jaar. En al 45 jaar is het officieel de nummer 1 Everglades tour volgens de Miami Herald. Enthausiast geworden? Reserveer of zie meer informatie op http://www.coopertownairboats.com.

Lekker uiteten: Jack’s Miami
Jack’s Miami is misschien niet een naam die Italiaans aan doet, maar het eten heeft allemaal een heerlijk Italiaans tintje. Je kunt er heerlijke visgerechten, vleesgerechten en vegetarische gerechten nuttigen. Zo is de zalm van uitmuntende kwaliteit. Maar de voorgerechten mogen er ook wezen. Wat dacht je van verse inktvisringen of gehaktballetjes in Italiaanse saus. De pasta’s van de kaart zijn allemaal vers en lekker. Mocht je voor de spaghetti met kip kiezen, de porties zijn Amerikaans. Net als het meenemen van de gerechten wanneer je deze niet op kunt. Maar de Zalm was ook heerlijk op een bedje van Spinazie. De service bij het restaurant is goed en natuurlijk zijn de nagerechten ook heerlijk. Wat dacht je van een verse Cheesecake als nagerecht? Of een bakje Italiaanse koffie mag ook natuurlijk! Voor meer informatie en de locatie van het restaurant bezoek je: http://www.jacksmiami.com.

Overnachten: Vagabond Hotel
We verblijven in een werkelijk prachtig hotel met moderne kamers. Deze kamers hebben allemaal Airconditioning, wat natuurlijk geen overbodige luxe is in het warme Miami. Het Vagabond Hotel is een driesterrenhotel met een zwembad en ligweide. Je kunt gratis gebruik maken van de ligbedden en er is een bar aanwezig bij het zwembad voor een verkoelend drankje. Het restaurant is in de avond geopend voor diner. Ontbijten doe je lekker buiten bij het zwembad of in de ontbijtzaal. Het ontbijt is niet groots maar wel prima om de dag mee te starten. Bij de receptie helpen ze je graag met alles en word duidelijke uitleg gegeven over wat wel en wat niet mag. Zo kan het kwijtraken van de sleutel je veel geld kosten, houd deze dus niet bij je maar geef hem gewoon steeds af bij de receptie. Daarnaast geven zij je ook een parkeerkaart waarmee je gratis rondom het hotel in de daarvoor aangegeven plekken kunt parkeren. Bewaakt door camera’s wel te verstaan.

De kamers zijn modern ingericht met twee queenbeds zoals men dat daar noemt. Dat zijn 2 bedden van een meter zestig. De airco werkt goed en houdt de gehele kamer lekker fris. Je hebt geen balkon of terras maar je bent snel bij het zwembad. Er is een apart toilet en een badkamer met douche. De wastafel is in de kamer zelf. Al met al vinden wij het een erg leuk hotel met goede service, een fijne locatie en heerlijke bedden. En de Wifi is ook nog eens gratis! Meer informatie over het hotel via https://www.thevagabondhotelmiami.com/