Tropisch genieten in Key West

Florida kent vele hoogtepunten. Maar er is een bestemming die ver daarboven staat. En dat is Key West. Via de Overseas highway rijden we naar de stad. Deze is liefst 205,2 kilometer lang en verbind de vele Keys (Eilanden) met bruggen aan elkaar. De langste van die vele bruggen is met afstand de Seven Mile bridge. Deze is bijna elf kilometer lang en verbindt Little Duck Key met Vaca Key. De burg bereikt een maximale hoogte van 20 meter. Het is een unieke ervaring om over de brug te rijden en je ontkomt er niet aan wanneer je naar Key West wilt. Eenmaal alle bruggen getrotseert kom je uitendelijk aan in Key West. Een prachtge plaats waar je kunt genieten van een heerlijk Carribisch sfeertje. We checken in bij de accommodatie, Suite Dreams Inn by the beach. Vanuit daar ontdekken we de omgeving, doen we enkele excursies en zoeken we de mooiste stranden voor je op!
Overnachten bij Suite Dreams Inn by the Beach
Afgelopen jaar, net voor de orkaan Irma, kochten Mark en Gail uit Cleveland hun droom: een huis in Key West waar men een accommodatie van wilt maken. En dat is gelukt! Er zijn vijf prachtige suites in een zo niet nog mooiere ambiance. Het afgesloten terrein heeft namelijk een prachtige tuin met een mooi zwembad met ligweide. Daar mag iedereen die in het huis verblijft gebruik van maken. Ook in de patio mag iedereen zitten en kun je ’s avonds gebruik maken van de aanwezige barbecue. Ideaal dus als je niet iedere avond uiteten wilt. In de tuin vinden we vele prachtige orchideën die zelfs van af een boom groeien. De hangmatten in de tuin zijn ook voor ieders gebruik: heerlijk om er even in te chillen! Mark en Gail zijn zeer vriendelijk en gastvrij en maken graag een praatje. Bij aankomst heten zij je hartelijk welkom en geven ze een rondleiding over het terrein. Daarna geven ze uitleg over je suite en kan je verblijf beginnen! Parkeerplaatsen zijn hier gratis, iets wat in Key West niet veel voorkomt. En de ligging is ook fantastisch, slechts een paar wandelminuten van het strand en met ongeveer tien minuten ben je in Duval Street, de bekendste en drukste straat van Key West!
We verbleven met zijn vieren in de Garden Suite. Een mooie suite met veel mogelijkheden. Er is een slaapkamer met tweepersoonsbed en een grote kast waar je kleding en andere spullen in kwijt kunt. De decoratie is zoals je verwacht, een beetje een Carribische stijl. In de woonkamer staat een bank die je als bed kunt gebruiken. Zo kunnen er dus vier personen slapen met genoeg privacy. De badkamer heeft wastafels, een toilet en een douche. In de volledig ingerichte keuken is ook nog een eettafel. Je hebt een terras waar je heerlijk kunt ontbijten, dineren of gewoon een drankje kunt doen na een heerlijke dag Key West. Om ook te vermelden, de Hemingwaysuite. Deze prachtige suite kan als privé worden afgesloten van de rest en is daarom ook geschikt voor nudisten en grote groepen. Er kunnen liefst 8 personen slapen. Er zijn twee privésuites en een bedbank in de prachtige woonkamer. Deze suite is verkozen tot de mooiste van Key West en dat is aan alles af te zien. Een prachtige keuken, ruime woonkamer en een eettafel waar je wel 12 personen aan kwijt kunt. De Duval suite, een tweepersoonssuite met een aparte badkamer, kan ook nog worden aangesloten zodat je totaal 8 slaapplekken hebt. Ideaal toch? En er is een prachtige afgesloten tuin waar niemand je kan zien. Een prachtig privézwembad met ligbedden omringt door palmen. Wat wil je nog meer?
Reis je met een grote groep? Dan kun je het hele guetshouse afhuren. Ideaal toch? Kun je met z’n allen in een groot huis, en heb je toch nog je privacy hier en daar. Boek niet via de bekende searchengines maar boek bij Mark en Gail direct. Je kunt contact met hen opnemen via de website: http://suitedreamskeywest.com/.
Over Key West
Een prachtige stad met een Caribische sfeer in het Zuidelijkste puntje van Florida. Via de Overseas Highway of per vliegtuig kun je er in principe gemakkelijk komen. Alhoewel het een lange autorit is heb je onderweg genoeg mooie plekjes en strandjes die je kunt bekijken. Mocht je voor langere tijd verblijven kun je in het begin van Key West mooi boodschappen doen. Daar zijn de goedkopere supermarkten en winkels. Hoogtepunt van het uitgaansleven in Key West is Duval Street. Daar kun je jouw hart luchten. Vele restaurants en barren sieren de straat, samen met de concho’s. Dat is de bedaming van de idyllische lokale houten huisjes. Hoe verder je richting de haven gaat, hoe drukker en losbundiger het word. Hier gaat het door tot in de laatste uurtjes. Voor een goed diner raad ik echter aan in de haven te eten, daar het hier niet echt om eten draait, maar meer om zoveel mogelijk mensen binnenhalen en zo snel mogelijk de tafel weer vrij! Zo aten we zonder succes bij Viva Saloon waar we duidelijk ingevroren Gamba’s en geen vers voedsel kregen. Voor een drankje kun je er echter prima terecht.
In Duval street vind je ook het Key West Butterfly and Nature Conservatory. Leuk om eens te bezoeken en tevens interessant om eens flamingo’s en de vele verschillende vlinders te bekijken. Daar vlakbij is ook Southernmos Point. Volgens de bewoners het meest Zuidelijke puntje van Amerika, maar of dat echt waar is? Het is een grote boei beschreven met de tekst: Southernmost Point of the United States of America. Je moet er in de rij gaan staan om er een foto mee te maken. Dat hebben wij maar overgeslagen! Fort Zachary is ook dichtbij. Het is een staatspark waar je entree moet betalen. Je kunt dan wel een mooie park en een fort bezoeken. Zeker wel even de moeite waard. De prachtige huisjes van Key West zijn een lust voor het oog. Wandel gerust door de haven langs prachtige huisjes en in het centrum vind je ook nog vele Conchos. Hoogtepunt van Key West is de beroemde zonsondergang. Iedereen verzamelt zich op Mallory Square van waar je een prachtig uitzicht hebt van de zonsondergang. Tevens zijn er enkele straatartiesten die je op een unieke manier entertainment bieden. Zo zijn er acrobatische trucs en artiesten die met vuur spelen. Een echte Amerikaanse entertainment en de prachtige zonsondergang zorgen voor een leuke avond. Zorg dat je op tijd bent, het kan erg druk zijn!
Rondom de prachtige haven van Key West, waar vele cruiseschepen aanmeren, kun je heerlijk eten. Zo is er de Waterfront Brewery, waar je naast culinaire hoogtepunten ook kunt genieten van zelfgebrouwen bier in verschillende soorten. Voor stranden ben je in Key West ook op de juiste bestemming. Vlakbij Suite Dreams Inn by the beach bevindt zich Higgs Beach park. Naas teen fijn strand is er ook een goed restaurant met de naam Salute! On the Beach. Hier kun je lekker lunchen. Toen wij er waren was er zelfs een filmploeg van een Amerikaans kookprogramma aanwezig om het eten te testen en met de aanwezige gasten te praten. Een ander, nog mooier strand, is Smathers Beach. Neem wel wat te eten mee als je niet van Cubaans eten houd (Er is een Cubaanse Foodtruck aanwezig) want er is verder geen horeca aanwezig. Dat maakt het wel tot een prachtig wit zandstrand met een azuurblauwe zee en vol met palmbomen. Dit alles zorgt ervoor dat Key West alles heeft voor de toerist. Rust of lekker actief zijn, alles is mogelijk. Zo deden we ook nog enkele leuke excursies!
Jetski tour met Barefoot Billy’s
Key West leent zich natuurlijk ideaal voor watersporten. Daarom kijken we rond voor een Jetski tour en komen we al gouw uit bij Barefoot Billy’s. Zij bieden Jetski tochten aan op loopafstand van Suite Dreams Inn by the beach. We dienen een uur van te voren al aanwezig te zijn. We moeten nog een test maken omdat 3 van ons 4 in of na 1988 zijn geboren. Dat zijn nou eenmaal de regels. In een halfuurtje maak je de test. Ik voelde me weer alsof ik in de schoolbanken zat. Het is pittig, mocht je het niet halen of geen zin hebben om het te maken dan mag je bij iemand achterop die de test wel heeft gehaald of die voor 1988 geboren is. Je mag dan tussentijds wisselen zodat je alsnog de jetski kunt besturen. Eenmaal klaar krijgen we een korte uitleg, een zwemvest aan en worden we op onze Jetski’s gezet. We hebben gekozen voor een Key West Island tour. We gaan met Yamaha waverunners en starten op de iets wat wilde Atlantische oceaan. Hier moet je even rustig aan doen omdat vliegen anders ineens ook op een Jetski kan.
De tocht is 27 mijl. Bij vertrek gaan we eerst richting Mallory Square. Tijdens het eerste stukje merken we al dat deze Yamaha Waverunners flink wat power hebben! Vanaf het water heb je schitterend uitzicht op dit plein, maar ook op allemaal omliggende bewoonde eilandjes met flinke villa’s. De gids verteld ons even wat over het plein en de eilandjes en we gaan weer verder. We gaan de Carribische zee op waar we in rustiger vaarwater terecht komen. Hier zien we al gauw dat we te maken hebben met erg helder water en ondiepe wateren. We gaan onder een bruggetje door en dan gaat het los. We hebben wat vrije tijd in een grote baai. Sommigen kiezen ervoor om even een duik te nemen, maar wij gaan even los! Vol gas denderen we over het water. Filmpjes met de Go Pro zijn zeker goed gelukt! Wat gaaf! We tikten zelfs de 62 Mijl per uur aan, reken maar uit. Nadat we klaar zijn gaan we weer verder tot we weer bij een brug komen.
Daar komen we in vaarwater waar we erg voorzichtig moeten zijn. Er is namelijk veel wildlife aanwezig. Van vissen, schildpadden en beschermde soorten flora, tot aan Zeekoeien die door de staat van Florida worden beschermd. Helaas zien we geen van allen, en komen we weer de Atlantische oceaan op. Daar is het nog even heftig om de golven te trotseren, maar dat geeft wel een extra dimentie. Volledig onder een zoutlaag bedolven komen we voldaan weer terug bij het kantoor van Barefood Billy’s. Na vriendelijk ontvangst en een veilige rit zijn we voldaan. De medewerkers zijn fantastisch. Alles wordt uitgelegd en iedereen krijgt de juiste behandeling. Ben je wat bang of is er wat aan de hand dan staan ze direct voor je klaar. De gids weet alles over Key West en laat je kennis maken met het prachtige eiland. Maar nogmaals, veiligheid staat voorop! De tocht duurt zo’n twee uur. Wil je meer informatie of ook zo’n tocht maken? Kijk dan snel op http://barefootbillys.com/.
Zonsondergang en Snorkelen met Fury Water Adventures Key West
Na een heerlijk middagje op het strand vertrekken we naar de haven van Key West. We hebben bij Fury Water Adventures een “Double Dip Snorkeling trip” geboekt om 17:00 zodat we op de terugweg met de boot nog kunnen genieten van de zonsondergang. Na een uitgebreide veiligheidsdemonstratie start de motor van de prachtige en bovendien snelle Catamaran. Mede door de snelheid kun je twee snorkellocaties bezoeken in een tocht. Met humor wordt de werking van het zwemvest die je met snorkelen dient te gebruiken uitgelegd. Dit is verplicht. Naast een zwemvest krijg je ook een snorkel, masker en flippers. En natuurlijk een leuke begeleiding. Je kunt een frisje pakken uit de koelkast, ook inbegrepen. Tijdens het wegvaren uit Key West zien we nog een enorm Cruise schip liggen. Deze staat net op het punt te vertrekken. Na een tocht van een half uur kom je aan bij het eerste koraalrif. Hier heb je prachtige koralen en zien we verschillende vissen met de leuke kleurtjes, maar ook koraal in alle kleuren. De kleinere, met geel bestreepte visjes, komen al snel een kijkje nemen. En die komen met veel, na een kwartier zijn we omringt door hen. Je gaat met een kleine groep dus je hebt lekker de ruimte om de Carribische zee te verkennen, onderwater dan wel!
Na een ruim halfuur luid de hoorn van de Catamaran en moeten we weer aan boord komen. Daar nemen we nog een drankje (Non-alcoholisch wel te verstaan, drank is pas na de tweede snorkel stop). De tweede stop is iets minder mooi, maar nog steeds prachtig. De koralen zijn een lust voor het oog. We zien een grote vis zwemmen, maar als we hem van dichtbij willen bekijken zwemt hij weg en zien we alleen nog een grote schaduw over de zandvlakte. Wat was het? Een haai, rog? Of een Barracuda? We zullen het nooit weten. Na een klein halfuurtje worden we weer aan boord geroepen. Nu barst het feest los! Een lekke wijntje of een Corona Light/Bud Light? Het is allemaal mogelijk. We gaan onderweg naar Key West om aldaar vanaf het water de zonsondergang te bekijken. En wat was dat prachtig. De zon ging onder tussen twee eilandjes. Met een Corona Light in de hand samen genieten van dit prachtige natuurverschijnsel. Wat een kleuren! Wil je meer weten en ook met Fury Water Adventures op pad? Kijk dan snel op https://www.furycat.com/key-west/snorkeling-in-key-west. Zij bieden ook meer watertours aan!
Dagje strand: Bahia Honda State Park
Een van de mooiste Keys is Bahia Honda. En daar hebben ze dan natuurlijk een state park van gemaakt! Wat een strand is hier. Met verschillende faciliteiten en een schoon strand waar je tot ver uit de kust kunt snorkelen is het een van de mooiste en meest bezochte stranden van de Keys. Er is nog een mooier strand aan de zuidzijde van het eiland. Echter, door orkaan Irma, is het hier niet veilig te zwemmen en zonnebaden. Ze zijn druk doende om dat wel weer mogelijk te maken. Het prachtige witte zand en de nog mooiere felle blauwe kleuren van het water komen hier samen tot een Tropisch gebied. Nog een hoogtepunt van deze Key is de spoorbrug. Deze is verwoest. Je kunt er nog wel een stukje omhoog lopen totdat deze ophoud. Daar heb je een adembenemend uitzicht over het gehele eiland en de prachtige omliggende wateren! Zeker de moeite waard om er even omhoog te wandelen!
Wij maakten een rondreis door Florida en verbleven vier dagen in Key West. Je kunt het binnen drie uur bereiken vanuit Miami. Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen vanaf Amsterdam, Brussel en Düsseldorf naar Miami. Huur een auto en je bent er dus zo! Voor meer informatie over de Keys en Key West ga je naar http://www.fla-keys.com/.