Ontdek de Veluwe: DroomPark de Zanding

In het schitterende dorpje Otterlo vlakbij de ingang naar het Nationale park de Hoge Veluwe vinden we het geweldige vakantiepark “DroomPark de Zanding”. Tijdens uw vakantie geniet u niet alleen van de prachtige huisjes of kampeerplaatsen, maar ook van de uitstekende locatie. Zo ben je met een paar minuten in Nationaal Park de Hoge Veluwe en wandel je zo het dorp Otterlo in. Maar het park is ook direct aangesloten op een wandelnetwerk door de prachtige natuur. De Zanding bijvoorbeeld, een zandverstuiving met een kilometers ver uitzicht. Tijdens wandelingen loop je door het Otterlose bos en spot je misschien wel een hert of wild zwijn. De huisjes zijn erg modern en het park is ook nog in aanbouw, maar al zeker een bezoek waard!

Type verblijf
We hadden de eer om als een van de eerste te verblijven in een nieuwe accommodatie wat tevens een nieuw concept is. In een gebouw zijn 3 nieuwe studio’s gebouwd en 2 luxe studio’s. Deze zijn met elkaar verbonden met de prachtige woonkamer met open haard, televisie en een schitterende keuken waar je alles hebt wat je nodig hebt. En dit alles is erg modern ingericht. De normale studios hebben een badkamer met douche. De slaapkamers hebben heerlijke bedden en zijn modern ingericht met openslaande deuren naar het bijbehorende terras met stoelen en tafeltje. De luxere studio’s hebben ook nog eens een prachtig groot ovaal vrijstaand bad en een inloop douche met Sunshower! Naast de studios kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een Tiny House. Deze prachtige huisjes zijn uniek in zijn soort. Deze huisjes zijn slim ingedeeld en compact, maar hebben toch de luxe van een villa. Een prachtige keuken, mooie slaapkamers en een schitterende decoratie. Wat erg opvalt aan alle accommodaties is dat niet alleen de indeling modern is, maar ook overal mooie decoratie zoals schilderijen en servies aanwezig is.

Natuurlijk zijn er nog veel meer accommodaties. Zo zijn er luxe chalets en cubes die tevens weer modern zijn ingericht. Langs vele accommodaties vind je water wat weer een ruimtelijk en natuurlijk gezicht aan het park geeft. Er zijn accommodaties vanaf 2 personen tot maarliefst 20 personen beschikbaar en er is voor elk budget wat wils. Er zijn zoals eerder gemeld ook luxe kamperplaatsen waar je met caravan of tent kunt verblijven op de veluwe. DroomPark de Zanding heeft qua accommodaties dus voor een ieder wat wils. Je raakt niet uitgekeken op de mooie architectuur van het park. De huisjes aan het meertje waar je kunt zwemmen zijn ook aanraders. Die gaan te boek als Luxe Strandvilla en zijn ook te reserveren via de site. Voor meer informatie over de verschillende accommodaties kijk je op https://www.droomparken.nl/dezanding/verblijf/verhuur. Voor de verschillende kampeerplaatsen kijk je op https://www.droomparken.nl/dezanding/verblijf/kamperen.

Belangrijke Faciliteiten
In het receptiegebouw word je vriendelijk ontvangen door de medewerkers van het park. Je krijgt alle informatie over je verblijf, de sleutel en antwoord op alle vragen die je hebt. In het receptiegebouw heb je ook toegang tot de kleine supermarkt “Parkshop” waar je voor alles terecht kunt. Bij de receptie is tevens informatie te krijgen over fiets- en wandelroutes, unieke Veluwse producten zoals heerlijke biertjes of jam, fietshuur en toegangskaarten voor activiteiten in de omgeving. Tegen betaling kun je er ook de login van de WiFi verkrijgen. In restaurant Aan het Strand kun je een lekker terrasje pakken en goed lunchen en dineren. Een snackbar is tevens om de hoek en je kunt gezellig dineren in het Pannekoekenhuis. Via de handige App van het park kun je de Ontbijtbox bestellen die je in het restaurant Aan het Strand kunt ophalen in de ochtend. Naast gewone gerechten kun je er ook de Otterlo’tjes verkrijgen. Dat zijn verschillende, kleine streekgerechtjes.

Lekker zwemmen en andere faciliteiten
Op DroomPark de Zanding vindt je een heerlijk zandstrand aan het natuurmeer. Hier kan een ieder heerlijk zwemmen. Het water is niet diep en dus voor de kleinsten toegangkelijk. Midden op het meer is ook nog een Avonturen Survival eiland waar kinderen zich kunnen vermaken. In een bepaald deel van het meer kun je ook vissen of kanoën. Sinds 2014 heeft DroomPark de Zanding ook een prachtig zwembad. Het moderne zwembad, dat overdekt is, is compleet met wellness voor een uitmuntende ervaring. Je kunt er gebruik maken van een infraroodcabine, verwarmde relaxbanken, een Finse Sauna en een Turks stoombad. Uiteraard zijn er nog veel meer wellness faciliteiten. Het zwembad is elke dag geopend tot 20:00. Bij de receptie kun je een kaartje kopen van 12,50 om met maximaal 6 personen gebruik te maken van 2 van de verschillende apparaten (finse en kleurensauna, infraroodcabine, Turks stoombad). Daarvoor is een reservering nodig.

Er is natuurlijk nog veel meer over dit prachtige park te melden! Zo kun je de app downloaden waar je een plattegrond vind, maar ook je ontbijtservice kunt reserveren. De app is erg innovatief en uniek voor een vakantiepark. Zeker het downloaden waard voor of tijdens je verblijf. Er staat ook meer informatie over de omgeving op. Er is ook fietsenhuur mogelijk in het park zodat je direct de veluwe op kunt fietsen. In het moderne sanitairgebouw kun je als campinggast gebruik maken van de douches en toiletten. Je kunt er ook de afwas doen! Bij het receptiegebouw vind je ook nog een wasserette en het park heeft een multifunctioneel sportveld. Ik begrijp dat u nu enthausiast bent geworden dus boek snel je verblijf op https://www.droomparken.nl/dezanding/.

Ontsnappen bij Escape Vrijland Arnhem
Op slechts iets meer dan tien minuten rijden vanaf Droompark de Zanding vind je de leukste activiteit van de omgeving. De Escape room Vrijland in Arnhem is een must! En niet alleen als het slecht weer is maar ook als het zonnetje schijnt is het natuurlijk fantastisch om met het oplossen van puzzels en raadsels bezig te zijn. Met als doel natuurlijk binnen 60 minuten te ontsnappen. Als je verwacht dat ik hier alle oplossingen neer ga zetten heb je het mis. Dan is er natuurlijk geen lol meer aan. Wat is het verhaal van de escape room? Wij ontmoeten Sander en hij legt ons alles uit over deze plek. Vroeger diende het als woonhuis voor welgestelde families, als klooster en tijdens de Tweede Wereldoorlog diende het zelfs als hoofdkwartier van de luchtmobiele brigade. Sinds het pand leeg stond kwamen er krakers op af en dat is dan ook meteen het unieke thema van deze kamer. In het spel kruipen we dan ook in de huid van de krakers. Je hebt 60 minuten de tijd om te ontsnappen voor de ME binnenstormt en iedereen oppakt. Spannend genoeg om met raadsels van kamer naar kamer tot uiteindelijk het einde te gaan. De puzzels zijn goed te doen maar je moet er wel even goed over nadenken. Werk goed samen en blijf zo uit handen van de ME. De bekleding is netjes en de puzzels zijn duidelijk. Heb je iets gebruikt, dan heb je het daarna niet meer nodig. Waar we vooraf een duidelijke uitleg krijgen en wat spanning meekrijgen over de kamer, schort het daar bij vele andere escape rooms vaak aan. Daarom raden we zeker een bezoek aan deze Escape Room aan. Het is niet alleen leuk maar ook erg spannend en gezellig. Nadien kun je een drankje doen en ga je op de foto met het bord “Gekraakt” of zoals wij op een halve minuut na “Opgepakt”. Boekingen en meer informatie vindt je op: https://escapevrijlandarnhem.nl/.  Naast deze escape room bieden zij ook escape rooms op grote schaal voor bedrijven aan, op locatie. Kijk daarvoor op https://www.escape2change.nl. De eigenaren gooien er alle passie in en doen dit met veel plezier waardoor het ook positiviteit uistraald. Als je de uitleg hebt gehad wordt je ook bewust van de moeilijkheidsgraad om kamers te ontwikkelen. Respect dus! Er is ook een kerkje bij het pand te huur. Daar kun je feesten geven of voor andere doeleinden gebruiken. Ook een prachtig pand en zeker de moeite waard om eens naar te informeren als je van plan bent een feestje te geven.

Ontdek het Nationale Park de Hoge Veluwe
Nationaal Park de Hoge Veluwe grens direct aan Otterlo, waar dan ook de ingang is. Je kunt met de auto het park in, maar ook per fiets of lopend. Lopend? Ja, want direct bij de ingang kun je al gebruik maken van de (Gratis) witte fietsen van het park. Zo kun je het park nog beter ontdekken! Na het betalen van je entree begint het avontuur. Bezoek je het prachtige en wereldberoemde Kröller Müller museum? Dan kun je de tickets al bij de kassa’s van het park aankopen. Huisdieren mogen ook mee het park in. Tijdens onze fietstocht genieten we van de prachtige natuur. Zandvlaktes wisselen zich af met bossen en heide. Het brengt ons uiteindelijk bij jachthuis Sint-Hubertus. Hier kunnen we bij de kiosk even wat drinken, net als de hond, die van het harde rennen naast onze fiets ook dorst heeft gekregen. Het jachthuis heeft een schitterende locatie. Vanaf de andere kant van de vijfer heb je een prachtig zicht erop met een adembenemende reflectie van het gebouw in het water.

Een eindje verder komen we langs het Otterlose Zand. Het is een natuurgebied van 3km2. Het is een mooie zandvlakte met in het midden een standbeeld van Christiaan de Wet. Je kunt er even stoppen om te picknicken op het bankje en te genieten van het prachtige uitzicht. Uiteindelijk fietsen we weer naar het bezoekerscentrum waar je op het terras nog kan genieten van een hapje en een drankje bij het parkrestaurant. Vanuit het bezoekerscentrum zijn ook diverse wandelingen mogelijk. In de winter kun je Langlaufen in Nationaal Park de Hoge Veluwe, mits er natuurlijk genoeg sneeuw ligt. Ook bij Hoenderloo en Schaarsbergen kun je het Nationale park in. Voor meer informatie kijk je op https://www.hogeveluwe.nl.

Otterlo
Een heel leuk dorpje op loopafstand van DroomPark de Zanding is Otterlo. Omdat het de poort van Nationaal Park de Hoge Veluwe is word er veel in het dorp georganiseerd. Naast leuke terrasjes en mooie botiekjes is er het Nederlands Tegelmuseum. Uiteraard is dat een bezoekje waard. Lekker eten doe je bij de Waldhoorn. Tijdens ons bezoek waren er Asperges (Heerlijk!). Naast de Asperges zijn er ook heerlijke andere gerechten. En vergeet niet het lokale Veluwse biertje te proeven. Je kunt er lekker buiten op het grote terras zitten, of lekker knus binnen. Let ook op Social Deal, je kan er van te voren voor een prikkie eten. In Otterlo kun je ook heerlijk wandelen. Vanuit je accommodatie loop je zo de heide op. Je kunt er lang wandelen en genieten van alle flora en fauna. Wandelingen worden aangegeven met paaltjes maar je kunt ook zelf door het park zigzaggen. Natuur, cultuur en een stukje culinaire hoogstandjes, vat het dorpje Otterlo prima samen.

Apeldoorn
Bezoek de binnenstad van Apeldoorn. Deze stad heeft veel mogelijkheden, waaronder indoor midgetgolf (www.glowgolf.nl/nl/apeldoorn) en Paleis Het Loo. Ook een bezoek aan de Apenheul mag je niet missen. De Apenheul is bekend van zijn loslopende aapjes, maar ook van zijn gorillas en vele andere aapsoorten. Bezoek het park en leer meer over deze dieren. Daarnaast kun je gaan wandelen in Park Berg en Bos, het pretpark Koningin Juliana Toren, Wildpark het Aardhuis of ga gewoon lekker winkelen in hartje Apeldoorn. Een leuke stad om je dag door te brengen. Een dinertip in Apeldoorn is Potjandorie. Een prima restaurant om je dag af te sluiten. Alle gerechten met unieke namen worden hier in een stoofpotje geserveerd met verschillende bijgerechten. Een redelijke prijs voor heerlijke culinaire ontspanning.