Ontdek Zuid Limburg: Dormio Resort Maastricht

Op een heuvel ten westen van Maastricht, vlakbij de internationale Golfbaan van Maastricht, vinden we Dormio Resort Maastricht. Een prachtig vakantieresort dat nog gedeeltelijk in aanbouw is en slechts tien fietsminuten verwijderd is van het Vrijthof, centrum Maastricht. Wij hadden het voorrecht om te verblijven in een van de luxe vakantiewoningen van het park. Ondanks dat het park nog gedeeltelijk in aanbouw is, merk je daar helemaal niks van. En een prachtig park is het al zeker. Wanneer je na een vriendelijke checkin bij de receptie door de slagboom gaat zie je direct de charme van het park. Alle vakantiewoningen zijn in oud Hollandse stijl gebouwd. Je kunt ze herkennen aan de verschillende type vakantiewoningen. En deze staan allemaal door elkaar. Prachtig toch? Door bomen en grasvelden omringt hebben alle vakantiewoningen ook nog eens een grote tuin die volledig is ingericht met een tuinset en parasol. Heerlijk om even lekker in het zonnetje te zitten bij goed weer!
Het resort
Op het resort vind je al enkele faciliteiten. Er wordt momenteel een groot plein gerealiseerd waar nog meer appartementen komen, maar wat ook het hart van het resort word. Er komen foodtrucks waar je heerlijk kunt eten en een warenmarkt. Er komt een supermarkt waar je boodschappen kunt doen en je kunt verse broodjes halen in de bakkerij. Er komt ook een kidsclub. Dit zal alles ongeveer in Juli 2018 klaar zijn. Nu vinden we er Bistro de Dousberg waar je kunt genieten van heerlijke burgers en malse kipgerechten. Bij aankomst krijg je een kortingsbon voor de bistro. Je kunt ook een onbijt bestellen. Dit moet dan een dag van te voren bij de receptie, waar je altijd vriendelijk te woord word gestaan. Door het park heen vind je speeltuinen. Zo kunnen kinderen vermaakt worden. Boek een Wellness vakantiewoning en krijg een sauna of zelfs een jacuzzi. Op de site kun je de verschillende vakantiewoningen met elkaar vergelijken en de juiste keuze maken. Er zijn woningen van 4- tot 20 personen, maar natuurlijk kun je ook gewoon lekker met z’n tweeën gaan.
Wij verbleven in het prachtige Koopliedenhuis Luxe met drie slaapkamers. De woning is van binnen spectaculair ingericht. De hal is in het midden van de woning. Aan de rechterkant hebben we de volledig ingerichte keuken. Naast kookplaten, een koelkast, vaatwasser en een oven is er ook een Nespresso apparaat. Er is een eettafel voor zes personen. Bij binnenkomst links is de woonkamer. Daar staat een heerlijke loungebank en een fijne stoel. De inrichting is modern. Vanuit de woonkamer heb je openslaande deuren die je naar de grote tuin brengen. Daar staat een tuinset met extra stoelen, een terras en een parasol. Daarnaast is er nog een opbergschuurtje waar je eventueel fietsen en andere belangrijke spullen kwijt kunt.
Dormio Resorts heeft naast het prachtige resort in Maastricht nog enkele andere resorts. Kijk daarvoor op https://www.dormio.nl/. We verbleven eerder al eens bij Dormio Les Portes du Grand Massif in Flaine tijdens onze wintersport. Klik hier om daar meer over te lezen. Voor alle informatie en boekeningen over het resort in Maastricht kijk je op https://www.dormio.nl/vakantie/resorts/maastricht/.
De Stad Maastricht
Een stadsbezoek aan Maastricht mag natuurlijk niet ontbreken. Binnen een aantal fietsminuten sta je zo in het centrum van deze prachtige hoofdstad van Limburg. Naast prachtige terrasjes en een bourgondisch sfeertje heeft Maastricht natuurlijk enkele prachtige gebouwen. De meest zuidelijke stad van Nederland is populair. Niet alleen omdat André Rieu zijn concert geeft op het prachtige vrijthof, maar ook prachtige kerken en vele monumentale panden zijn er te vinden. Een bezoek aan een van de vele musea behoord ook nog tot de mogelijkheden. Een historische wandeling in Maastricht Underground is ook erg leuk om eens te doen. De St. Janskerk mag natuurlijk ook niet worden vergeten. De prachtige kerk die uitkijkt over heel Maastricht. De OLV basiliek, de St. Servaas Basiliek, allemaal prachtige gebouwen die een bezoek waard zijn. Sluit af op een terras op het Vrijthof of lekker uitwaaien aan de Maas, en je bezoek aan Maastricht is compleet!
Genieten in de Zuid Limburgse heuvels
Wat is het heerlijk om te wandelen in de heuvels van Zuid Limburg. Dat hebben we wel ervaren. Vlakbij Margraten heb je de Nederlands Amerikaanse begraafplaats. Het is indrukwekkend om de vele graven van de oorlogshelden te zien. En het is enorm. Of wat dacht je van een bezoek aan het historische Gulpen, met een prachtig oud centrum en natuurlijk de brouwerij van Gulpener. Of rijd helemaal door naar het drielandenpunt bij Vaals. Daar kun je even wat eten en drinken of door een doolhof struinen. Langs het riviertje de Geul kun je ook lekker wandelen. Je vindt er zelfs nog een oude Volmolen vlakbij Epen. Deze molen is regelmatig open voor het publiek. Erg educatief. Goed, we gaan verder. Valkenburg mogen we natuurlijk ook niet missen. Tijdens een wandeling zien we het oude centrum met prachtige gebouwen, veel restaurantjes en terrasjes en souvenirwinkeltjes. En vrijgezellenfeesten, die komen ook veel voorbij. In Valkenburg mag je de kasteelruïne, de omliggende grotten en natuurlijk de steenkolenmijn niet missen! Maar ook een terrasje moet je hier zeker pakken! Al met al is Zuid Limburg dus een geweldige plek voor je vakantie! Met voor ieder wat wils. Wat dacht je ervan om als amateur wielrenner eens de Amstel Gold Race te rijden? Fietsen is natuurlijk erg populair en onder de wielrenners wil je de Cauberg en de Camerig eens gefietst hebben!
Nog meer uitjes!
– Een dagje Outlet Shoppen? Ga naar Maasmechelen. Daar zijn vele outlets van bekende merken!
– Dagje België? Combineer Luik met de Ardennen!
– Bezoek de stad Aachen in Duitsland met het UNESCO monument “De dom van Aken”.
– Houd je van natuur? Bezoek dan het Belgische Nationale Park de Hoge Kempen!
– Bezoek Eijsden. Een mooi oud centrum en heerlijk dineren aan de Maas bij Eetcafe Aon ’t Bat.
– Kastelen? Die zijn er genoeg! Kasteel Eijsden, Kasteel Hoensbroek en Kasteel Mheer.