Ontdek Tanzania: Strandvakantie in het Ramada Resort Dar

We vliegen vanaf Brussel via Istanbul naar de hoofdstad van Tanzania: Dar es Salaam. Het is ongeveer 10 uur vliegen met overstap en we komen dan ook midden in de nacht aan. We regelen ons visum ter plekke en halen onze koffers op. Even met de koffers door de scan en we stappen Afrika binnen! En daar staat Kasseem. Onze chauffeur van Smiles Cars die ons op het vaste land van plek naar plek brengt. De eerste bestemming is het Ramada Resort Dar. Op een kilometer of 15 ten noorden van Dar es Salaam vinden we dit prachtige hotel van de Ramada hotelgroep. We gaan daar twee nachten genieten en bijkomen van de reis. Maar het hotel leent zich perfect voor een strandvakantie als alternatief voor bijvoorbeeld Zanzibar, waar we ook zijn geweest.Visum Tanzania
Eerst even over het visum. Deze kun je van tevoren via het Tanzaniaanse consulaat aanvragen, maar ter plekke kan het ook prima. Zeker ook omdat we middenin de nacht aankomen is het vrij rustig, maar soms kan het natuurlijk wel een drukte zijn. Bij aankomst krijg je een formulier wat je in moet vullen. Daarna wordt deze gecontroleerd en worden je vingerafdrukken afgenomen. De formulieren moet je inleveren en dan moet je een bedrag van 50 dollar betalen. Op sommige sites staat dat je alleen met briefjes van 50 of 100 dollar kan betalen, maar dat is niet het geval. Als je maar gepast betaal mag je alle briefjes van 10, 20, 50 en 100 gebruiken. Daarna worden je paspoorten ingenomen en worden de visa voor je gereed gemaakt. Na een aantal minuten te hebben gewacht krijgen we onze paspoorten terug met een visum van Tanzania erin! Onze reis kan beginnen!Smiles Cars is een transportbedrijf in Dar es Salaam. Je kunt er auto’s huren met of zonder chauffeur. In overleg is alles mogelijk dus is dit de ideale start van onze reis. We worden opgehaald door Kasseem, onze vriendelijke en goed Engelssprekende chauffeur. Hij had niet gerekend op vier personen dus zaten we gepropt in een kleine auto met de koffers op schoot. Welkom in Afrika! De volgende ritjes werden overigens gereden met een mooie jeep, toen men eenmaal wist dat we veel bagage mee hadden! De chauffeur was uiteraard perfect op tijd en bracht ons in het donker naar onze bestemming. Onderweg naar het hotel rijden we al dwars door de stad. We zien dat het toch moderner is dan verwacht, maar eenmaal uit de stad komen de golfplaten huisjes tevoorschijn. Het echte Afrika verschijnt en zelfs vlakbij ons luxe Ramada Resort Dar. Voor meer informatie over Smiles Cars of voor het reserveren voor een veilige, gezellige en goede transfer of auto ga je naar http://smilescars.co.tz/.Verblijf in Ramada Resort Dar
We checken in bij het Ramada Resort Dar rond 4:00 in de ochtend plaatselijke tijd. We zijn vrij moe dus nadat we de keycards hebben gaan we naar onze kamer. We zien een prachtige kamer met heerlijke zachte bedden, iets wat we de rest van onze reis niet altijd hadden. Uniek dus in Tanzania. Naast de goede bedden en een televisie is er een groot balkon met een zitje. Het uitzicht is op de binnenlanden maar als je geluk hebt krijg je een kamer die uitzicht heeft op de prachtige Indische Oceaan. De badkamers zijn netjes met een stortdouche, warm water en een wasbak met apart toilet. De kamer is goed schoon en heeft airconditioning. Daarom is er geen klamboe. Er is roomservice en je krijgt elke dag flesjes water. Aangezien we laat zijn aangekomen gaan we iets later naar het ontbijt. Het ontbijt is een buffet en van goede kwaliteit. Goede gerookte zalm bijvoorbeeld, maar ook vele lokale sapjes, hapjes en fruit. Voor het eerst probeerde ik sap van een Baobabvrucht en dat was heerlijk. Je kan kiezen voor verse eitjes en natuurlijk mag verse sinaasappelsap niet ontbreken.Na het ontbijt gaan we de rest van het hotel bekijken. Het zwembad is een van de hoogtepunten van het hotel. Deze bevindt zich tussen het strand en het hotel en is vrij groot. Het water is perfect voor een frisse duik tijdens de warme dagen. Er bevinden zich genoeg ligbedden met fijne zachte kussens. Zo kun je heerlijk genieten van het zonnetje. Je loopt ook zo Jangwani Beach op, het strand waar het hotel trots aan staat. De prachtige heldere kleuren van de Indische Oceaan maken het plaatje compleet. Een tropische bestemming met een fantastisch hotel. De wind waait heerlijk door de palmen heen en geeft een klein beetje verfrissing in de hitte. Bij de bar van het zwembad kun je drankjes bestellen en er is een plek waar je snacks zoals pizza’s kunt bestellen. Op de bovenverdieping van het hotel zijn geen kamers, maar is onder andere een groot Fitnesscentrum met mooi uitzicht op de omgeving. Daarnaast is er een soort skybar waar evenementen gehouden kunnen worden. Hier heb je prachtig uitzicht op zee. Een schitterende locatie voor je congres of zakelijke meeting, maar ook een trouwerij. Trouwen op het strand, mooi toch?In de avond na een dagje genieten gaan we uiteten in het restaurant van het hotel. Soms is er een buffet maar je kunt uiteraard ook À la Carte eten. Naast een mooie bar met vele verschillende drankjes is het restaurant groot en heb je er uitzicht op zee. Men serveert plaatselijke gerechten met Aziatische tintjes. De voorgerechten zijn de juiste porties en vers bereid. Als hoofdgerecht kies ik de verse “Catch of the day”. Een zogenaamde Red Snapper. Ik kreeg een aardige grote vis die perfect was bereid en met heerlijke bijgerechten. Ook de risotto, pasta’s en de kipgerechten zijn van goede kwaliteit. De nagerechten zijn smakelijk, zoet en verrukkelijk. Houd nog een plekje over dus. In het gehele hotel kun je gebruik maken van de gratis Wifi. Je kunt er parkeren en er is een conciërge die van alles voor je kan regelen, van transfers tot excursies. De medewerkers zijn vriendelijk, vrolijk en zeer behulpzaam. Wil je meer informatie of je verblijf in dit hotel boeken, ga dan snel naar https://www.ramadaresortdar.com/.Praktische informatie over Tanzania
– Visum voor aanvang via het consulaat, of ter plekke bij aankomst. Dat laatste adviseren wij.
– Er zijn inentingen aanbevolen en je dient Malaria pillen te gebruiken.
– Vluchten zijn direct met KLM of bijvoorbeeld via Istanbul met Turkish. Een vlucht met overstap is vaak goedkoper maar kijk goed of je tijd zat hebt voor je overstap!
– Munteenheid is de Tanzaniaanse Shilling. Ook Dollars moet je meenemen voor o.a. visum.Verblijf in het Crowne Plaza Brussel Airport
Wij vlogen met Turkish Airlines vanaf Brussel. Als je vanaf Brussel vliegt dan is het lekker om een dagje van tevoren al te gaan. Je kunt dan het beste verblijven in het Crowne Plaza Brussel Airport. Dit hotel ligt op korte afstand van de luchthaven en dichtbij Quick Parking, waar we de auto parkeren. Het hotel heeft comfortabele kamers. En ondanks dat het vliegveld zo dichtbij is hoor je er niks van door de geluidswerende ruiten. De kamers hebben luxe bedden en een mooie badkamer. Deze hebben een douche en een bad. Natuurlijk zijn alle faciliteiten zoals shampoo en douchegel aanwezig. In het restaurant van het hotel kun je heerlijk eten en is elke ochtend een volledig gevuld ontbijtbuffet. Er zijn verschillende soorten broodjes, gerookte vis, verse sapjes en heerlijke croissants. Een ideale start voordat je het vliegtuig instapt. De service is geweldig en je hebt wifi in het hele hotel. Er is een fitnessruimte en een bar. Buiten is een klein park waar je heerlijk kunt wandelen vlakbij de stad en vlakbij het vliegveld. Toch in de natuur. Wil je ook verblijven in dit hotel voordat je gaat reizen? Kijk dan snel op de website en reserveer:  https://www.ihg.com/crowneplaza/hotels/nl/nl/brussels/bruzm/hoteldetailGemakkelijk parkeren bij Quick Parking
En als je vanaf Schiphol, of zoals wij vanaf Brussel, vliegt kun je gemakkelijk met de eigen auto! Een parkeerplaats boek je eenvoudig bij Quick Parking. Je kan de auto er zelf parkeren, een plekje uitkiezen en vervolgens word je met de shuttle in enkele minuten naar het vliegveld gebracht. Bij terugkomst ga je direct met de shuttle weer terug naar de parkeerplaats waar je de auto weer kunt instappen voor een zorgeloze reis naar huis. Je krijgt hulp bij de bagage en als je vertraging hebt, geen zorgen. De shuttlebus rijdt altijd! Perfecte service met een glimlach en een gemakkelijk boekingssysteem. Bovendien is het goedkoop. Boek snel je parkeerplaats voor Amsterdam, Brussel, Eindhoven of Charleroi op https://www.quickparking.nl/.