Genieten in de Ardennen in het R Hotel Experiences et Umami

Gelegen boven het prachtige dorpje Remouchamps op ongeveer 2,5 uur vanaf Utrecht, net onder Luik, vinden we het R Hotel Experiences et Umami. Een schitterend modern, nieuw hotel en restaurant met prachtig uitzicht middenin de Ardennen. Daar is genoeg te doen. Zo kun je gaan kayakken in de wilde riviertjes, mountainbiken in het bos of racefietsen. Onder andere de wereldberoemde klim de La Redoute is op zeer korte afstand van het hotel te vinden. Maar ook gezellige dorpjes, een prachtige heuvelachtige omgeving en het bourgondische Belgische leven wachten op u. Vanuit het hotel kun je de omgeving gemakkelijk ontdekken. Je kunt de auto gratis naast het hotel parkeren en fietshuur is beschikbaar direct bij het hotel!

Het R Hotel
Gelegen in een prachtige groene omgeving met een snelle verbinding richting Luik en Nederland, heeft het R Hotel een schitterende locatie voor een actieve vakantie dichtbij huis! Of het nu een lang weekend, of een hele week is, je vermaakt je gegarandeerd. En is het niet de natuur, omgeving en de prachtige dorpjes die je vermaken, dan is het wel de luxe in het hotel. Je parkeert je auto direct bij het hotel dat is gelegen op een prachtige heuvel uitkijkend op de weilanden La Redoute en boven Sougny-Remouchamps. In het hele hotel kun je gebruik maken van gratis WiFi zodat je direct je foto’s van de prachtige architectuur van het hotel kunt uploaden! Wat vooral opvalt is dat het hotel erg modern is, wat natuurlijk te verwachten is van een hotel dat net is geopend. Bij de receptie word je vrolijk en netjes welkom geheten. De goede service en schone kamers kenmerken het hotel. Ondankst dat je in Wallonië bent, wordt er door de meeste medewerkers natuurlijk gewoon Nederlands gesproken!

Kamers
Je kunt kiezen uit een standaard kamer, Junior Suite of een Suite. Een Standaard kamer is erg ruim ingedeeld en heeft twee eenpersoonsbedden of een tweepersoonsbed. Het uitzicht is in de meeste kamers fantastisch. We zien weilanden, de rivier de “Ambleve” die beneden het dorpje stroomt, en de groene heuvels van de Ardennen. De badkamers van elke kamer zijn prachtig in de kamers verwerkt. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar het is toch echt zo. De badkamers sluiten namelijk direct aan op de kamer. Er is een apart toilet. In de badkamer vind je een grote inloopdouche. De kamers zijn geluidsstil zodat je de flatscreen televisie rustig aan kunt zetten zonder dat de buren daar last van hebben. In de ruime kast berg je al je kleding en andere spullen netjes op.

Faciliteiten
In het hotel is een groot business centrum aanwezig waar bedrijven van alles kunnen doen. Meetings, conferenties maar ook feestjes of een bedrijfsuitjes. Er is een volledig gefaciliteerd gezondheidscentrum aanwezig waar je als sportman ook aan je trekken komt. In een state-of-the-art cardio en krachtscentrum hoef je geen fitness avond te missen. Er is een zwembad van 60 vierkante meter waar je na een dagje sporten op de mountainbike of racefiets even lekker tot rust kunt komen. Er is ook een relaxcentrum bij het wellnesscentrum waar je kunt genieten van een sauna, hammam en een jacuzzi. Zo kom je ook nog tot rust tijdens je welverdiende vakantie of zakenreis. Er worden groepslessen georganiseerd voor Aquagym. Performe organiseert van alles voor de gasten om fit en relax te blijven! Buiten is nog een zonneterras waar je bij goed weer kunt genieten van een heerlijk zonnetje bij het hotel!

Restaurant Umami
Met maar liefst 140 zitplaatsen is restaurant Umami welbekend in de wijde omgeving. Ondanks dat het
nog niet zo lang is geopend zit het restaurant al veelvuldig vol. Het heeft ook nog zitplaatsen voor buiten en aan de bar. Ontbijten, lunchen, dineren of een drankje doen met prachtig uitzicht op de Ardense bossen. De chef van het restaurant kiest zorgvuldig uit de beste streekproducten en stelt een uniek, vers en uitgebreid menu samen. De sfeer in het restaurant is modern en elegant waardoor het grote restaurant toch de sfeer heeft van een knus, sfeervol en rustgevend restaurant. Door de open keuken van het restaurant krijg je meteen een huiselijk gevoel. De transparante wijnkelder van het restaurant is prachtig en laat zien dat er niet alleen aan het eten, maar ook aan het drinken veel zorg wordt besteed. Middenin het restaurant staat een enorme gastentafel waar je met zelfs 14 personen aan kunt genieten van de culinaire hoogstandjes. Alles klopt in dit goede restaurant. De smaakpupillen worden op de proef gesteld door verschillende unieke combinaties in de gerechten. Het voorgerecht, een salade met verse zalm, was uit de kunst. De eendenborst was het heerlijke hoofdgerecht met vele smaken, een heerlijke marinade en lekkere verse groenten. Het nagerecht was ook heerlijk, maar dat mag je zelf gaan uitproberen! Voor meer informatie en reserveringen kijk je op www.r-hotel.be/fr/restaurant-umami.

Voor meer informatie over het hotel, boekingen of ter informatie kijk je op www.r-hotel.be. Je kunt ook telefonisch (+32 4247 5555) of per email () contact opnemen met het hotel.

Fietsen in de omgeving
De Ardennen lenen zich perfect voor diverse fietstochten. Zo kun je bijvoorbeeld Luik-Bastenaken-Luik nafietsen, die zo goed als langs het hotel komt. Diverse tochten kun je zelf op Strava natuurlijk samenstellen, of aan de receptie vragen. Met de mountainbike kom je nog verder. Je kunt deze eventueel huren bij het hotel, maar zelf meenemen kan ook. Je kunt het bos in en diverse aangegeven paden volgen. Er is eventueel een GPX bestand, hier te downloaden, met een prachtige route die door bossen, met diverse klimmen en door prachtige stadjes gaat. Onderweg zijn leuke restaurantjes en vooral Aywaille is een leuk dorp. Kijk wel goed naar de hoogtemeters en de afstand, want sommige ritjes kunnen erg pittig, lang en stijl zijn.

Remouchamps en langs de rivier
Remouchamps is in de omgeving vooral bekend vanwege de grotten. Aan de rivier vlakbij de brug vind je de ingang van de grotten. Er is een ondergronds riviertje waar je met een bootje door de grotten kunt varen. Het is erg leuk om eens mee te maken en in het straatje, wat recht naar boven loopt zijn nog wat leuke restaurantjes. Richting Aywaille kom je eerst nog langs Dieupart. Naast een aantal supermarkten lijkt het niet echt interessant, maar niets is minder waar. Langs het riviertje staat Chateau de Dieupart, een mooi kasteel met een nog mooiere ligging tussen de heuvels en langs de rivier. Meer richting te grote weg staat een oud kerkje. Dit kerkje is prachtig gelegen op een heuveltje met een enorm kerkhof en grasveld ervoor. Mooi om te zien. In Aywaille geniet je vooral van leuke terrasjes, steile hellingen met idyllische huisjes en de ligging langs de rivier.

Van Remouchamps richting het zuiden langs de rivier kom je nog langs meer leuke dorpjes. Na een aantal kilometers kom je langs Nonveveux. Dit dorpje is gelegen op een heuvel en grenst direct aan de bossen waar je mountainbiketochten starten of langs komen. Het kerkje langs het riviertje is erg mooi om te zien en is omringt door oude gebouwen. Je hebt het gevoel alsof je in een oud Frans dorpje bent aangekomen. Eenmaal voorbij het dorpje moet je een stukje lopen. Bij de Fonds de Quarreux is het werkelijk genieten. Neem je picknickmandje mee en ga lekker langs de rivier zitten. Hier liggen er meerdere rotsen in de rivier waar het water snel naar beneden stroomt. Het noemt zich dan een waterval, maar dat is het niet echt. Toch is het erg mooi en vooral in de zomer, wanneer de bloemen in de omgeving in bloei staan, is het zeker genieten. Langs de rivier is natuurlijk nog veel meer te zien en doen, ga gewoon op ontdekking met de fiets. Langs de rivieren is het vrij vlak dus gemakkelijk fietsen!

Highlights:
– Het wereldberoemde stadje Spa ligt op een steenworp afstand. Ga er eens een kijkje nemen en ontdek het stadje, bekend van onder andere de Formula 1 baan en de vele spa’s!
– Durbuy is een prachtig stadje gelegen in een dal tussen de Ardense heuvels.
– Een dagje naar Luik is zeker mogelijk. Ga shoppen of ontdek de historie van de stad.
– Ga eens naar het Natuurpark Haute Fagnes-Eifel. Dit prachtige natuurgebied is ideaal voor vogelliefhebbers, natuurliefhebbers en een dagje rust is ook zeker fijn!
– Mountainbiken, raften, klimmen, vissen, racefietsen, wandelen en autorijden. Alles is mogelijk in de Ardennen. Alle informatie vind je bij het hotel!