Ontdek West Mallorca per Racefiets

Het is weer tijd voor een fietsreisje. We vertrekken naar het prachtige eiland Mallorca, wat als een walhalla voor profwielrenners geldt wat betreft training. Vooral in het voorseizoen zijn er vele profs die afreizen om enkele mooie tochten uit te zetten op het eiland. De bergen, die gaan tot ongeveer achthonderd meter, lenen zich perfect voor een training. Steile en minder steile klimmen wisselen vlakke stukken en prachtige afdaling af. En dat in een prachtige natuur. Bij MOBIKE Mallorca huren we een racefiets om het Zuidwesten van het eiland per racefiets te ontdekken. Prachtige natuur en leuke klimmen door de binnenlanden en langs de adembenemende kust. Verblijven doen we in het OD Port Portals wat in Portals Nous ligt. Daar wordt onze fiets ook afgeleverd zodat we direct vanaf het hotel kunnen beginnen aan onze geplande fiestocht van iets meer dan tachtig kilometer.

Fietstocht met de fiets van MOBIKE
Vanuit Palma de Mallorca, waar het kantoor van MOBIKE zit, wordt onze fiets gebracht. Direct afgeleverd bij het hotel inclusief een helm, rugtasje en natuurlijk een Bidon. Deze vullen we met water die we bij de supermarkt halen en we zijn klaar voor onze route. Langs de kust kunnen we lekker inrijden, daar is het nog redelijk vlak en hebben we prachtig uitzicht op de zee. Eenmaal aangekomen bij de splitsing nemen we de afslag naar Calvia. We rijden over het viaduct over de snelweg en direct zijn we in het binnenland. We stijgen gestaag naar een hoogte van 100 meter. Langs heuvels en weilanden komen we aan in het leuke dorpje. Vanaf hier hebben we nog een redelijk vlak stuk te gaan richting de eerste klim. Deze is van Es Capdella naar Galilea. Met een gemiddelde van 4% over 6,8 kilometer stijgen we naar een hoogte van 405 meter. Dat komt neer op een klim in de derde catogorie. Met een mooi uitzicht gaan we genieten van de afdaling richting de 220 meter naar het dorpje Puigpunyent. Daar pakken we een terrasje en genieten we van de nodige suikers van een colatje om vervolgens te beginnen aan de volgende klim.

Naar de top van Es Grau is het in 3 kilometer klimmen met 6 procent gemiddeld over haarspeldbochten naar de top. Deze is op een hoogte van iets boven de 460 meter. Ook deze klim is van de derde catogorie. We krijgen het al langzaam zwaarder maar het uitzicht onderweg mag er wezen. En de haarspeldbochten zijn prachtig door het bos. Eenmaal boven gaan we uiteraard weer afdalen naar Banyalbufar wat aan de westkust ligt. Echter zijn er tijdens de afdaling ook nog enkele korte maar steile klimmetjes die voor een aardige uitdaging zorgen. Vooral het gedeelte langs de kust is erg mooi met vergezichten langs de gehele westkust. Langs de kust tot aan Estellenc gaat het aardig op en neer voordat we weer aan een klim beginnen, gek genoeg ook met de naam Es Grau, alleen een hele andere langs de kust in 3,8 kilometer met 4 procent gemiddeld. Een klim in de 4e catogorie. Echter zijn we al wat vermoeid en word het langzaam zwaarder. Uiteraard komen we boven en hebben we weer een prachtig uitzicht over de kust. En een prachtige afdaling volgt naar het idyllische Andratx. Veel haarspeldbochten maar toch kunnen we een lekker tempo houden en zijn we snel beneden.

De afdaling is 5 kilometer en deze pakken we met een lekker gemiddelde van 45 kilometer per uur. Lekker snel in een iets verkoelend windje waardoor we weer op temperatuur komen. Eenmaal in Andratx is het tijd voor een tweede terrasje met een koud flesje water. Genieten van de Spaanse zon in een prachtig dorpje, dat maakt deze fietstocht helemaal compleet. Vanaf Andratx is het nog 18 kilometer naar het hotel met nog enkele kleine klimmetjes die maximaal een hoogte van 110 meter bereiken. Het gaat aardig op en af maar we genieten zeker van de prachtige omgeving. Eenmaal in het hotel aangekomen staat MOBIKE weer op ons te wachten om onze ervaringen aan te horen en de fietsen op te halen.

MOBIKE fietsverhuur
Bij fietsverhuur MOBIKE is alles mogelijk. Naast carbon racefietsen van het bekende merk Focus kun je er ook Mountainbikes, elektrische Mountainbikes, trekking bikes en fietsen voor kinderen huren. Deze kun je bij het kantoor in Palma ophalen of laten bezorgen. De fietsen zijn van goede kwaliteit en je krijgt uiteraard een reparatiesetje mee. Ook het telefoonnummer, mocht er wat aan de hand zijn, word gegeven zodat je veilig op pad kunt. Je kunt je racefiets huren voor een prachtige tocht zoals wij maakten of een trekking bike voor een tochtje door Palma de Mallorca. De service is goed en vriendelijk. Men verkoopt ook fietsen bij MOBIKE. Voor meer informatie, reserveringen of voor het kopen van een fiets ga je naar de webiste: https://www.mobikemallorca.com/. Racefietsen zijn te huur vanaf 35 euro per dag tot 140 euro per week. Voor eventuele pedalen of schoenen kun je ook bij MOBIKE terecht. Helm, slot en reparatiekit zijn inbegrepen!

Verblijven in het OD Port Portals
Het pas geopende OD Port Portals van de LLE groep is een prachtig hotel in het gezellige Portals Nous gelegen. Op loopafstand van het centrum, prachtige zandstranden en de jachthaven is de plek ideaal voor een vakantie op het eiland Mallorca. Het luxe viersterren hotel is het gehele jaar geopend en kent enkele exclusieve services. Daaronder valt bijvoorbeeld het gebruik van een Smart Cabrio gedurende het verblijf in een Junior Suite. Ontbijt word geserveerd in het luxe restaurant tot 12 uur zodat je lekker kunt uitslapen op je vakantie. In het restaurant van het hotel worden gerechten geserveerd met Europese en Aziatische invloeden. We hadden er een heerlijke kabeljauw op originele wijze bereid en een luxe burger. De diverse lichten en de goede service met heerlijke verschillende soorten wijn maken het diner tot een luxe avondje uit. Zeker eens doen als je in het hotel verblijft. Er is ook nog een Sky Bar waar je kunt dineren en vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. De receptie is altijd geopend en je kunt er altijd terecht voor informatie of gewoon voor een gezellig praatje.

De kamers zijn luxe ingericht met een open toilet met wastafel. De douche zit in de hoek naast het balkon vanwaar je uitzicht hebt op zee op de meeste kamers. Op het balkon is een zitje waar we prachtig zicht op zee en het dorp hebben. Vooral het design van de kamer is modern, elegant en praktisch. Er is een minibar aanwezig en de bedden zijn van goede kwaliteit voor een goede nachtrust. In de Sky bar organiseerd men vaak evenementen met bijvoorbeeld een DJ. Voor het hotel ligt het moderne zwembad met genoeg ligbedden. Na een dagje strand kun je er nog heel even bijkomen in de namiddag. Kortom, geniet in een van de 77 kamers van het hotel van een onbezorgde en goed geregelde vakantie op een toplocatie. Voor meer informatie of reserveringen ga je naar de website van het hotel: https://www.od-hotels.com/hotel-od-port-portals-mallorca/.

Huur je auto bij Formentor rent a Car
Een auto om het eiland te verkennen is natuurlijk aan te raden. Zeker als je in Portals Nous verblijft kun je het prachtige eiland verder verkennen. Zie onderaan het artikel een link naar andere artikelen om een idee te krijgen wat Mallorca allemaal te bieden heeft. Na aankomst op de luchthaven haal je de nette en moderne nieuwe auto van Formentor rent a Car op bij een van de medewerkers die in de parking op je wacht. Even het contract ondertekenen en je kan je auto meenemen. Kies voor een verzekering zonder eigen risico voor meer zekerheid. Het bedrijf heeft goede auto’s en een goede service. Bij aankomst krijg je een kaart van het eiland zodat je niet kunt verdwalen. Voor meer informatie en reserveringen ga je naar http://www.rentacarformentor.com/en/.

Meer over Mallorca? Zie onze andere artikelen.

Gemakkelijk parkeren bij Quick Parking
En als je vanaf Schiphol, Eindhoven of Brussel vliegt kun je gemakkelijk met de eigen auto! Een parkeerplaats boek je eenvoudig bij Quick Parking. Je kan de auto er zelf parkeren, een plekje uitkiezen en vervolgens word je met de shuttle in enkele minuten naar het vliegveld gebracht. Bij terugkomst ga je direct met de shuttle weer terug naar de parkeerplaats waar je de auto weer kunt instappen voor een zorgeloze reis naar huis. Je krijgt hulp bij de bagage en als je vertraging hebt, geen zorgen. De shuttlebus rijd altijd! Perfecte service met een glimlach en een gemakkelijk boekingssysteem. Bovendien is het goedkoop. Boek snel je parkeerplaats voor Amsterdam, Brussel, Eindhoven of Charleroi op https://www.quickparking.nl/.