Dichtbij huis: Nationaal park de Eifel

Op korte afstand van Utrecht ligt het Duitse natuurgebied de Eifel. In dat nationale park vinden we de perfecte locatie voor een vakantie bij Eifelpark Kronenburger See. De heuvels van de Eifel lenen zich ideaal voor een actieve vakantie, maar ook een passieve vakantie is zeker een mogelijkheid. We verblijven in een mooi huisje in het park dat op een heuvel is gebouwd. Het is de ideale uitvalbasis voor een aantal leuke uitstapjes. Zo bezoeken we enkele leuke dorpjes in de omgeving en gaan we in prachtig weer langs bezienswaardigheden en een dierpark in de omgeving. We zien de prachtige natuur die je eigenlijk niet verwacht zo dichtbij huis. Wij laten u zien dat een vakantie dicht bij huis ook zeker leuk kan zijn!Op ongeveer drie uur rijden vanaf het midden van het land vinden we Roompot Eifelpark Kronenburger See. Het gezellige vakantiepark ligt op een helling met prachtig uitzicht over de glooiende heuvels van de Eifel. De leuke huisjes van het park zijn allen prachtig ingericht en hebben veelal een afgezette tuin zodat je kunt genieten van je rust en toch kunt genieten van de faciliteiten van een vakantiepark. De slaapkamers zijn gevuld met bedden en nachtkasjes en de woonkamer heeft een modern uiterlijk. Er is een open keuken met alle benodigde apparaten zoals een koelkast, kookpitje en een oven. Zelf koken kan dus gemakkelijk. Er is een badkamer en aparte toilet. Mooie huisjes met een ruime tuin en een heerlijk zitje met bij sommige accommodaties zelfs ligstoelen!Het park staat vol van faciliteiten, maar hoogtepunt is het Nederlandse animatieteam wat de kinderen goed bezig houdt. Ze organiseren leuke activiteiten en zijn gezellig aanwezig. Bij de receptie vind je informatie van de VVV zodat je alles over de omgeving te weten komt. De service is er goed en men is altijd bereid extra informatie te geven of op te zoeken. Nabij de receptie is ook een supermarkt waar je de belangrijkste levensmiddelen kunt vinden. Ook het restaurant is te vinden aan de andere kant van de receptie. Hier serveren ze lokale maar ook Nederlandse gerechten voor een redelijke prijs, zoals je dat van Duitsland gewend bent. Er is een heerlijk terras waar je in het zonnetje kunt genieten van uitzicht over het meer.Aan de andere kant van het restaurant is een speeltuin te vinden waar de kinderen zich uren kunnen vermaken. Voor jong en oud, er is dus genoeg te doen. Terwijl je geniet van een hapje en een drankje op het terras kun je de kinderen die al spelend genieten in de gaten houden. Je kunt er ook Mountainbikes huren voor een tochtje door de nabijgelegen heuvels. Het overdekte zwembad is ideaal voor jong en oud om een lekkere duik te nemen naar een dagje uit of om gewoon lekker te relaxen. Tafeltennis, een tafelvoetbal en een sauna, alles wat je nodig hebt om een zorgeloze en fijne vakantie te vieren is aanwezig. En heb je geen zin om in het restaurant te eten maar ook niet om te koken, dan haal je toch gewoon een Pizza of snacks af? Elke middag geef je door welke broodjes je nodig hebt. Deze worden dan vers voor je afgebakken in de ochtend en kun je vroeg ophalen bij de receptie. Voor meer informatie of reserveringen kijk je op https://www.eifelpark-eks.de/.Een meer en een historisch dorp vlakbij!
Aan de voet van de heuvel waar het park op ligt is een groot stuwmeer waar je met de familie lekker kunt ontspannen en een duik in kunt nemen. Ook voor wandelingen leent zicht de Kronerburger See perfect. Het meer komt voort uit de rivier de Kyll. Er zijn faciliteiten en er is een klein restaurant waar je een drankje en hapje kunt nuttigen. Als je dan weer de heuvel aan de andere kant op rijd kom je in het dorp Kronenburg. Dit kleine dorpje leent zich ideaal voor een bezoek. De weg omhoog is spannend over een smal straatje, maar eenmaal bij de parkeerplaats kun je een wandeling maken door het oude stadje. Mooie vakwerkhuizen wisselen zich af met kerkjes, barretjes en smalle straatjes. Vanaf de burgruïne heb je een prachtig uitzicht over de Eifel. Na een korte wandeling ontdek je de geschiedenis van het dorp. Vooral de architectuur van de Burcht ruïne mag er wezen, maar het uitzicht is ook adembenemend. Zie je trouwens je huisje aan de andere kant van de heuvel?Het bruisende Prüm
De abdei van Prüm is wellicht het hoogtepunt van deze plek. Deze heeft een prachtige Barokke stijl en is een lust voor het oog. Daarnaast is de Sint Salvatorbasiliek een bezoekje waard. Volgens legende worden hier de sandalen van Christus als relikwie bewaard. De mooie natuur en een grote kraten lenen het dorp als perfecte uitvalbasis voor een bezoek aan bijvoorbeeld België. Voor een supermarkt, bijvoorbeeld LIDL, kun je hier ook terecht. Er zijn genoeg leuke winkeltjes te vinden en tijdens een wandeling door Prüm op zoek naar een restaurant zien we mooie huisjes, gezellige terrasjes en een restaurant in echte oude Duitse stijl. Zur Alten Abtei is een geweldig restaurant waar je bijvoorbeeld heerlijke Schnitzels kan eten en lekker kan drinken in een echt oud idyllisch restaurant. De inrichting is fantastisch met oude Biervaten en fijne stoelen. Alsof je terug in de tijd gaat, zeker een aanrader!Een uitstapje naar het Ahbachtal
Parkeer je auto nabij de Nohner Mühle. Vanaf daar is er een wandeling van ongeveer een uurtje waar je door een prachtig bos wandeld. En dat doe je met een doel: de waterval van Dreimühlen. Deze prachtige waterval duikt ineens op als je het bos uit komt. Hij komt in drie treeën naar beneden zetten langs mos en komt uiteindelijk in een klein riviertje uit. Vanaf enkele punten heb je prachtig zicht op deze waterval, die eigenlijk uniek is voor de omgeving. Langs kalksteen valt de waterval liefst 12 meter naar beneden. In het gebied rondom deze waterval kun je ook nog eens heerlijk wandelen en fietsen. Langs beekjes en door het bos. Het dal is ideaal. De wandeling is mooi en uitgebreid. Na deze wandeling kun je een hapje en een drankje doen in de Nohner Mühle. Vooral de verse wafel is een aanrader, met vers fruit of gewoon plain!Adler- und Wolfspark Kasselburg
Het park is liefst 80 hectare groot en is een leuke activiteit wanneer je in de buurt bent. Je betaalt 7 euro per persoon om er binnen te komen, let op: Huisdieren zijn niet toegestaan. Voor kinderen is het goedkoper. Het park is erg ruim opgzet en er is tijdens openingstijden altijd iemand bezig met de roofvogels. Zo zien wij een jonge Adelaar rondjes vliegen rondom het park. Uiteraard word hij telkens beloond als hij weer netjes terug komt met een kuikentje. De wolven hebben een groot gebied om in te wandelen maar je kunt ze vrijwel altijd goed zien. De wolven hadden puppy’s toen wij er waren, wat het natuurlijk een extra leuke ervaring maakt. De vele roofvogels die je kan bekijken zijn in de kooien rondom de prahctige burcht “Kasselburg” gestationeerd zijn. Deze burcht is ook even een bezoekje waard. Neem de trappen helemaal naar boven en je hebt een prachtig uitzicht over het park, maar ook over de wijde omgeving! Zeker een bezoekje waar, erg educatief en je kunt veel dieren zien in een bijna natuurlijke habitat! Meer informatie: https://greifenwarte.net/wolfspark-kasselburg/.