Roompotvakanties Ferienresort Cochem: De Moezel op z’n mooist!

Gelegen op een heuvel boven het bruisende Cochem vinden we Ferienresort Cochem. Dit park, onderdeel van Roompot Vakanties, heeft prachtige vakwerkvilla’s die je voor een weekend, midweek of weken kunt boeken. Het park is ruim opgezet. Geniet van een prachtig uitzicht op de prachtige bosrijke omgeving vanuit je originele vakwerkvilla. Op ongeveer 340 kilometer vanaf Utrecht ben je direct ineen andere wereld met prachtige heuvels, vele bossen en natuurlijk de rivier de Moezel. Die iet alleen prachtig is, maar de omliggende heuvels zijn ook nog eens gevuld met wijngaarden en schitterende dorpjes die ieder een bezoek waard zijn.

Rondom het Ferienresort vind je de golfbaan. Beginnende en gevorderde golfers kunnen hier hun hart ophalen. Er is een overdekt zwembad waar je in de zomer en in de winter kunt genieten van een heerlijke duik. Voor de jongste onder ons is er ook een peuterbad. In de indoor- en outdoor speeltuinen kunnen de kinderen zich goed vermaken met uitstekende speelmogelijkheden. Bij de Koos kidsclub, het beroemde konijn van Roompotvakanties Ferienresort Cochem, kun je de kinderen achter laten die vervolgens een hele leuke ochtend of dag doormaken. Sport- en spel is iets wat ook het aanwezige animatieteam verzorgd. Er is een mogelijkheid om een fiets te huren en je kunt een potje foodgolf spelen!

In het Eetcafé kun je genieten van heerlijke gerechten en in de snackbar kun je zelfs eten afhalen. Ideaal toch als je net een lange rit achter de rug hebt op de dag van aankomst, of na een dagje toeren of relaxen in het park. In de golfshop kun je vergeten of benodigde golfspullen kopen. In de supermarkt kun je de belangrijkste levensmiddelen vinden. Deze is dagelijks geopend. In de receptie op het park check je in en vraag je alles wat je wilt weten over de omgeving. Je wordt er vriendelijk aangesproken en de service is erg goed!

Veel van de villa’s zijn prachtig gerestyled. Van buiten zijn het prachtige vakwerkhuisjes, van binnen zijn ze netjes en modern ingericht, iets wat in Duitsland niet vaak voorkomt. Je kunt een huisje huren voor twee personen, vier personen, acht personen en zelfs voor 14 personen. Voor alle verschillende huisjes kijk je op https://www.roompot.nl/vakantieparken/duitsland/rijnland-palts/ferienresort-cochem/vakantieverblijven/. De villa’s hebben allemaal een andere inrichting maar de faciliteiten zijn veelal hetzelfde. Met een mooie en volledig ingerichte keuken en een badkamer met ligbad tot fijne bedden in de slaapkamers. En kies je voor een Comfort huisje? Dan heb je zelfs een sauna! Sommige huisjes hebben een vaatwasser en sommige zelfs een Wasmachine!

Wil je meer informatie over het park of een boeking maken, kijk dan snel op https://www.roompot.nl/vakantieparken/duitsland/rijnland-palts/ferienresort-cochem/.

Over de omgeving
De Moezel bezochten we al eens eerder, middenin de zomer tijdens de Wijnfeesten. Wat een drukte van jewelste was, een groot feest, zo rustig was het in het laagseizoen. Toch is er genoeg te doen. In Cochem bijvoorbeeld. Daar zijn veel restaurantjes en het is op korte afstand van het park te vinden. Naast restaurantjes is er een grote Burcht die uitkijkt over Cochem en de Moezel. In het nabij gelegen Ediger Eller kun je genieten van een wijntje bij Weingut Walter J Oster. Deze familie maakt ook alcoholvrije druivensap, maar hoogtepunten zijn de wijnen en de likeurtjes, die je er gewoon kan proeven. Neem dan meteen een flesje mee! Het dorpje heeft verder nog veel vakwerkhuisjes, waar je als fotograaf of liefhebber je hart kunt ophalen.

Wij rijden helemaal langs de Moezel op en bezoeken enkele dorpjes aan de rivier. Zo komen we in Traben-Trarbach. Deze stad lijkt misschien niet zo speciaal, maar als bezienswaardigheid schiet de Brückenstranke er bovenuit! Het is een poortgebouw bij de brug over de Moezel. De stad heeft van oudsher een stedelijke structuur gehad hoewel het eigenlijk maar 5000 inwoners heeft. Het stadje heeft verschillende geneeskrachtige bronnen wat het tot een drukbezochte plek maakt. De stad is omringt met wijnvelden die de berg op lopen. De wegen lopen veelal langs de rivier maar neem eens een afslag. Je rijdt dan naar boven en hebt een prachtig uitzicht op de wijngaarden, de stadjes en natuurlijk de rivier zelf!

Het mooiste dorpje van de Moezel, althans dat vind ik, is Bernkastel-Kues. Twee samengevoegde dorpjes maken het tot een mooi geheel. Het is, en dat vind ik niet alleen maar is algemeen bekend, een van de meest geliefde plaatsjes langs de Moezel. Het is het centrum van de “Mittelmosel” en staat boordevol met vakwerkhuisjes. Tussen de smalle straatjes staat zelfs een vakwerkhuis die zo klein is dat je er nauwelijks in zou kunnen wonen. Die heet het Punthuisje (Spitzenhause). Het is een huisje wat wankel lijkt te balanceren op een sokkel. Het historische marktplein is het hoogtepunt van het stadje. Helemaal omringt met vakwerkhuizen zijn er leuke terrasjes en restaurantjes gevestigd. Allen in een historisch pand. Nog een hoogtepunt is de Burg Landshut. Een burgruïne die een prachtig uitzicht heeft over de wijnvelden en een schitterende locatie, boven op een berg met zicht op de Moezel, heeft. Het is ook aan te raden eens binnen te kijken in een van de kerken langs de Moezel. De decoraties zijn prachtig!

Nog een Tip? Bezoek Zell. Een prachtig dorpje met vakwerkhuizen en de beroemde Zeller Schwartze Katz. Deze vind je op een oude put in het centrum, de beroemde wijnen daarvan zijn vrijwel in het gehele stadje te verkrijgen!

Uitstapje Trier? Dat kan ook. Het is vrij dichtbij en je kunt je er de hele dag vermaken. Naast een mooie historische binnenstad is er ook de Porta Negra. Dat is een Romeinse stadspoort wat vroeger de ingang van Trier was. Er zijn nog meer Romeinse overblijfselen zoals de prachtige kerk te vinden! De hele binnenstad staat op de lijst van UNESCO dus is “fingerlicking good”! Daarnaast kun je er ook nog perfect winkelen! Leuk dagje uit toch?