Ontdek het Oosten van Kos

Eerder schreven we al over het schitterende Westen van Kos. Nu bezoeken we de andere kant van het eiland en verblijven we in het Grecotel Kos Imperial Thalasso. Dit prachtige rustieke hotel ligt vlakbij de hoofdstad van het eiland, Kos Stad. Een ideale uitvalbasis om deze omgeving beter te leren kennen. Er is naast oude opgravingen, prachtige dorpjes langs de kust en in de bergen natuurlijk nog veel meer te doen. We gaan actief doen: Mountainbiken in de bergen en met een buggy touren door het gebied. Daarnaast genieten we van het culinaire aspect in het hotel en van een heerlijke frisse duik in de zee. Het uitzicht op de Turkse kust is trouwens ook prachtig!
Overnachten in het Grecotel Kos Imperial Thalasso
Op korte afstand van Kos Stad vinden we het Grecotel Kos Imperial Thalasso. Een prachtig groot hotel met een uitzonderlijke kwaliteit die je van een vijfsterren hotel mag verwachten. Bij aankomst krijg je direct een welkomstdrankje die je op het terras met prachtig uitzicht op zee kunt opdrinken. Je maakt meteen kennis met de Griekse gastvrijheid die het hotel bied. In het Lagoon Restaurant kun je genieten van een buffet. In de ochtend een heerlijk ontbijt met verse producten. Je kunt een vers omeletje laten bakken en genieten van Griekse specialiteiten. Elke avond is er een thema en speciaal menu in het buffet restaurant. De keuze is wisselend en het eten is van goede kwaliteit zoals je mag verwachten. Bij de live cooking kun je kiezen uit verse vis of vlees. Bij de toetjes staat iemand speicaliteiten te maken zoals bijvoorbeeld Baklava. Het hotel heeft echter veel meer faciliteiten. Zo is er een grote ruimte met een groot scherm waar je in de avond van alles kunt beleven. Buiten is er een groot restaurant waar later op de avond de minidisco is. Ook zijn daar in de avond shows waaronder lokale en internationale dansen. Je kunt er natuurlijk ook een heerlijke cocktail krijgen! Er is ook nog een beach bar en natuurlijk de lounge bar waar je een welkomstdrankje krijgt aan het begin van je bezoek. Aan het strand en aan de prachtige zwembaden die ook ideaal zijn voor kinderen zijn genoeg ligbedden. Zo hoef je niet vroeg in de ochtend al op zoek te gaan naar een ligbedje. De zwembaden zijn prachtig groot en verbonden met enkele kanalen waar je watervallen tegen komt. Alle kamers van het hotel zijn wat je ook van een vijfsterren hotel mag verwachten. Ze zijn netjes, schoon en comfortabel. De bedden zijn prachtig en er heerst een oude Griese stijl in de kamer. Er is een zitje of balkon en tijdens onze aankomst stond er een fruitschaal op ons te wachten met een flesje bubbels. De badkamers zijn ruim ingedeeld met een douche, bad of beide. Wij zitten direct aan het zwembad maar toch op een rustige plek. Er zijn ook standaard kamers of kamers met een eigen zwembad. Wil jij, net als ons, genieten van dit prachtige hotel? Ga dan snel naar http://www.kosimperial.com/ voor meer informatie en boekingen.Kos Stad
De hoofstad van het eiland herbergt natuurlijk leuke restaurants en terrasjes. Onder de jeugd is het vooral bekend als paradijs. Je kunt er namelijk tot in de late uurtjes genieten van drankjes en de beste feesten. Je kan Kos Stad echter bijna geen stad noemen. Het compacte centrum met knusse straatjes en prachtige kerkjes heb je al gauw gezien. De toeristische winkeltjes zijn niet anders dan op andere plekken op het eiland. Maar in de haven is genoeg te doen. Je kunt er boottochten reserveren. Die gaan rondom het eiland, naar snorkelplekken of zelfs naar het Turkse Bodrum of Marmaris. Een leuk uitje. Je kunt ook gewoon aan de boulevard langs de haven struinen en een drankje doen aan een van de bars. Bij de parkeerplaatsen rondom de oude stad zijn enkele Archeologische opgravingen te vinden. Een klein Amfitheater is een hoogtepunt. Een leuk dagje uit in de enige plaats op het eiland die je bijna een stad mag noemen!Het Asklepieion
De belangrijkste opgravingen van het eiland Kos liggen niet iets buiten Kos Stad. Het Asklepieion is te bereiken met de auto, met de fiets of met het blauwe treintje wat vooral voor kinderen erg leuk is. Vanuit ieder punt heb je een geweldig uitzicht op de blauwe zee en de Turkse kust. Het kost rond de 8 euro per persoon. Kinderen zijn goedkoper of zelfs gratis. De bezienswaardigheden zijn te bereiken via drie verschillende terrassen die via trappen met elkaar verbonden zijn. Naast de eerste trap zie je een  bron waar nog steeds water uit stroomt. Het tweede terras is wellicht het mooiste. Er is een groot zuilenportaal van een tempel. Vanaf het hoogste aanwezige terras heb je natuurlijk het mooiste uitzicht over de zee, Kos Stad en natuurlijk op de Turkse Kust. Het zijn misschien veel stenen, maar alles heeft een betekenis. En alles was ooit iets heel moois. Op sommige plekken kun je dat nog zien!Kustplaatsjes met mooie stranden
Vlakbij Kos Stad vinden we enkele mooie stranden en dorpjes. Eigenlijk loopt het strand vanuit Kos Stad helemaal door naar het Westen. Het eerste dorpje wat je dan tegen komt is het bekende Tigaki. Leuke restaurantjes en veel fietsverhuurbedrijven zijn hier gevestigd. Het strand is natuurlijk het hoogtepunt en loopt langzaam af de Middellandse Zee in. Marmari is het volgende dorp, wat te bereiken is via een weg rondom het meer wat beide dorpen uit elkaar houd. In dit meer kunnen in enkele jaargetijde Flamingo’s gespot worden! Marmari is eigenlijk het evenbeeld van Tigaki: Drukke en mooie stranden, leuke restaurants en een levendig centrum met winkeltjes en vele resorts. Iets verderop richting het Westen ligt het vissersdorpje Mastichari. Een prachtig dorpje met een uitgestrekt zandstrand en de beste restaurantjes! Vooral verse vis is hier erg populair en in het kleine haventje zijn de beste restaurants! De strandjes ten westen van Mastichari zijn ook eens een bezoek waard. Wij verbleven op een klein privéstrandje wat via een zandweg op een kilometer rijden van Mastichari was. Daar was ook een klein restaurantje waar ze verse vis en op dat moment ook net een vers stuk varkensvlees aan het spit hadden hangen. Erg lekker en er heerst een gezellig sfeertje.Kardamaina
Of in de volksmond ook wel Kardamena. Het vakantiedorp ligt ten zuiden van het gebergte van Zia. Hier kun je als toerist je hart luchten. Een prachtig mooi strand zorgt voor een lekker sfeertje. De restaurantjes in het dorp zijn gezellig en geven je de Griekse gastvrijheid waar je naar op zoek bent. In het gezellige centrum heb je leuke winkeltjes waar je Griekse lekkernijen, souvenirs, kruiden en natuurlijk zonnebrillen kunt kopen. Deze winkeltjes worden afgewisseld met barretjes, een bakker, een restaurantje en hier en daar een kapper. Engelse toeristen hebben hier de overhand. Dat is ook te merken aan de vele restaurants die pronken met een “English Breakfast”. Het dorp is naast toeristisch ook erg leuk. Er is een leuk pleintje en het haventje is een lust voor het oog. Prachtige luxe jachten, maar ook van die echte Griekse vissersbootjes meren hier aan. Wij zijn hier echter voor een fietstocht bij The Bike Shack Kos. Mountainbike tocht met Bike Shack
We huren een mountain bike bij The Bike Shack Kos. Hier vindt je kwalitatief goede Mountain Bikes voor een goede prijs. Je kunt ze per dagdeel of zelfs per week huren, maar je kunt ook een tocht boeken. Je kunt een hoge service verwachten. Zo kunnen ze de fiets bij je afleveren, krijg je materiaal mee voor als je pech hebt, en mocht er toch wat aan de hand zijn dan komen ze je ter plekke helpen. Je kunt ook tours boeken. Dan nemen ze je mee naar de mooiste plekjes op de mooiste routes. Wij fietsten naar Zia. Door het bos in een slingerweg die naar een hoogte van 350 meter. Ideaal dat je dus een goede mountain bike hebt waar je zo mee kunt terug schakelen dat je in een licht verzet eigenlijk altijd wel boven komt. We komen langs prachtige olijfgaarden en door kleine dorpjes. We zien natuurlijk ook enkele prachtige oude Orthodoxe kerkjes. Door het bos is het prachtig. Wat een rust, maar toch ook wel erg warm. Na een kilometer of 43 ben ik weer terug bij mijn beginpunt. Ik rijd nog een stukje langs de kust waar een heerlijk windje in de rug mij snel terug naar het hotel duwt. Een leuke tocht over het prachtige eiland op een goede fiets! Wil jij ook touren met een prachtige Scott mountainbike over het Griekse eiland Kos? Neem dan contact op met de Bike Shack via https://www.thebikeshackkos.com/Ontdek Kos met de buggy van Ideal Rental
We worden door een busje van Ideal Rental opgehaald bij het hotel. Vandaag gaan we een tochtje maken met een Buggy. Deze mogen wij zelf besturen. Nadat we bij het kantoor alles getekend hebben krijgen we een professionele uitleg over de Buggy. We leren hoe we hem het beste kunnen besturen aangezien het stuurt via een skeltersysteem. Als we wegrijden merken we snel dat het een leuk tochtje wordt. In de buitenlucht met het lawaai van een racemonster rijden we over onverharde wegen naar een prachtig strandje waar we even lekker gaan lunchen. Een kleine taverna met een leuk terras verschijnt. We genieten van de Souvlaki, een drankje en gaan dan verder. De bergen in. We rijden via de grote weg naar Pyli. Genietend van het uitzicht stijgen we langzaam naar het bergdorpje Zia. Daar kopen we nog wat souvenirs om vervolgens af te dalen richting Kos Stad. Onderweg komen we nog een Griekse dame tegen die olijfolie verkoopt. Helaas reizen we alleen met handbagage dus kunnen we dat niet kopen. Maar we kunnen wel even vanaf haar privéterras genieten van het uitzicht met een bekertje verse Jus d’Orange. Echt Grieks en ze verteld ons natuurlijk ook het een en ander over haar familie! We rijden nog een stukje om richting de warmwaterbronnen die net ten Zuiden van Kos Stad te vinden zijn. Even heerlijk in het warme water zwemmen en wat eten, om vervolgens weer naar Kos Stad te gaan. Eenmaal in Kos Stad leveren we de Buggy weer in. Ideal Rentals verhuurd eigenlijk van alles. Fietsen, scooters, ATV’s en natuurlijk Buggy’s. Voor meer informatie bezoek je de pagina: https://www.idealrentals.eu/. Auto huren bij International Rent a Car
Autohuur is zeer aantrekkelijk als u een vlucht en hotel apart boekt. Prijzen zijn in verhouding met andere toeristische plekken laag. Kies voor International Rent A Car. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het type auto, van kleine auto’s tot auto’s voor meerdere personen. U kunt vooraf reserveren op de website. Het bedrijf heeft jonge auto’s en een zeer goede service. Je wordt zelfs opgewacht bij aankomst. Een vriendelijke medewerker brengt je auto naar de luchthaven en maakt het contract met je in orde. Daarna krijg je uitleg over de auto en word deze gecontroleerd op krasjes en deuken. Daarna krijg je hem mee. De plaats waar je hem in moet leveren word ook duidelijk vermeld. Dat is eigenlijk direct bij de vertrekhal. Ideaal toch? Voor alle boekingen en informatie ga je naar http://www.internationalrentals.gr/.

Gemakkelijk parkeren bij Quick Parking
En als je vanaf Schiphol vliegt kun je gemakkelijk met de eigen auto! Een parkeerplaats boek je eenvoudig bij Quick Parking. Je kan de auto er zelf parkeren, een plekje uitkiezen en vervolgens word je met de shuttle in enkele minuten naar het vliegveld gebracht. Bij terugkomst ga je direct met de shuttle weer terug naar de parkeerplaats waar je de auto weer kunt instappen voor een zorgeloze reis naar huis. Je krijgt hulp bij de bagage en als je vertraging hebt, geen zorgen. De shuttlebus rijd altijd! Perfecte service met een glimlach en een gemakkelijk boekingssysteem. Bovendien is het goedkoop. Er zijn ook vestigingen bij onder andere Eindhoven Airport, Brussel en Charleroi. Boek snel je parkeerplaats op https://www.quickparking.nl/.