Ontdek het westen van Kos

We vliegen naar het eiland Kos. Het Griekse eiland is te vinden in de Egeïsche zee vlak voor de westkust van Turkije. Je kijkt vanaf Kos Stad uit op de Turkse badplaats Bodrum. We vliegen vanaf Düsseldorf in ongeveer drie uur naar het zonnige eiland. Het vliegveld is erg centraal gelegen op het eiland dus ben je vaak binnen een half uur bij je hotel. We verblijven in Kefalos, het meest Westelijke dorpje op Kos. Het is een kleine twintig minuten rijden. Een perfecte basis om het westen van het eiland beter te leren kennen. Naast prachtige strandjes, leuke dorpjes bezoeken we ook nog het bergdorpje Zia. Vanaf daar heb je een prachtig zicht op de zonsondergang in de Egeïsche zee. We overnachten in het prachtige luxe en net geopende White Rock of Kos.
Luxe genieten in hotel White Rock of Kos
Gelegen op een heuvel die uitkijkt op de baai van Kefalos is het gloednieuwe White Rock of Kos te vinden. Het vijfsterrenhotel heeft een gratis shuttleservice die je naar de omliggende stranden en naar de dorpen brengt. Ideaal als je niet voor een autohuur gekozen hebt. Wij waren een van de eerste gasten in het hotel dat eind mei 2018 is geopend. Het hotel is gebouwd op een rots. De kamers liggen dan ook wat lager dan het hoofdgebouw. Soms moet je dan ook een aardig stukje omhoog klimmen. Een ideale service van het hotel is dan ook de shuttle service. Even bellen naar de receptie en je wordt zo opgehaald door de medewerkers in een van de golfkarretjes. Bij de receptie wordt je vriendelijk geholpen en krijg je uitleg over alles wat je moet weten. Bij de receptie is een bar waar je een prachtig uitzicht hebt over de baai, het prachtige infinity zwembad en op de omliggende eilanden ten zuiden van Kos. Bij het zwembad zijn genoeg ligbedden en ook daar heb je weer een prachtig uitzicht, net als overal eigenlijk in het hotel. In het restaurant wordt het rijke ontbijt opgediend. Daarbij de keuze uit verse sappen, een heerlijk eitje en een buffet met Griekse lekkernijen.
In de avond kun je Á La Carte dineren in het restaurant met het prachtige uitzicht. De gerechten worden vers bereid en van de nagerechten raad ik zeker de baklava aan. Drink nog een drankje voordat je terug gaat naar je kamer en je hebt de dag heerlijk afgesloten. De kamers zijn fantastisch modern ingericht en zeer ruim. Er is een desk aanwezig en een zitje. De grote bedden zijn van goede kwaliteit en zorgen voor een goede nachtrust. De badkamer heeft een dubbele wastafel, een dubbele douche en een bad. Een apart toilet complementeerd de badkamer. Op het grote balkon is een zitje en sommige kamers hebben een jacuzzi op het balkon. Ook hebben sommige kamers een schitterend privézwembad. Alle kamers hebben zeezicht. En dat is een prachtig uitzicht zoals je op de foto kunt zien. Naast een prachtig uitzicht, uitmuntende service en de heerlijke Griekse cultuur bevindt het hotel zich ook nog eens op een prachtige locatie. Meer informatie en boekingen op: http://whiterockofkos.gr/.
Prachtige strandjes in de directe omgeving
Op slechts 3 kilometer rijden bevind zich het strand van Limnionas. Naast een kleine haven en een lange pier is er ook een mooi zandstrand met prachtig helder water en ligbedden. Het restaurantje bovenop de heuvel serveert verse visgerechten. Iets verder van het hotel, ook ten noorden, is het Kohilari Kite Center. Daar kun je niet alleen fantastisch kitesurfen, er is ook nog eens een prachtig zandstrand. Ze hebben er heerlijke ligbedden. Nog een fijne bijkomstigheid is dat het restaurant wat een aantal kilometer verderop ligt de bedden beheerd. Je kunt er drankjes en een hapje bestellen. Deze komen ze dan aan je bed brengen! Heerlijk toch? Kan je de hele dag lekker blijven liggen! Het is overigens een vrij lang zandstrand dus je kunt er ook nog een lange strandwandeling maken. In de dorpen Onia en Kampos bevinden zich ook nog leuke stranden waar je direct restaurantjes aan vind. Aghios Stefanos is daarvan de meest noemenswaardige. Die grenst aan een prachtige ruïne van een tempel. Op het kleine eilandje wat net voor de kust ligt staat een kerkje. Daar kun je zelfs naartoe zwemmen, maar het is gemakkelijker op de waterfiets!
Op het schiereiland ten zuiden van Kefalos, in het uiterste Zuid Westen van het eiland, zijn ook nog enkele prachtige zandstranden te vinden. Deze zijn wat moeilijker te bereiken maar ook zeker de moeite waard! De strandjes zijn omringt door rotsen. Op Aghios Theologos beach is de mooiste zonsondergang te zien. Hier verdwijnt de zon langzaam de zee in en is ook nog eens een geweldig restaurant met visspecialiteiten. Iets verder richting het oosten zijn nog enkele prachtige stranden. Waaronder Paradise beach, waar je prachtige ligbedden hebt en de zee verkoelend is. De prachtige helderblauwe zee leent zich perfect voor een snorkeltochtje. Er zitten veel vissen rondom de rotsplateaus. Onder andere Magic Beach en Chryssi Akti beach lenen zich perfect voor een duik. Zo kun je iedere dag een ander strandje uitkiezen.
Dorpjes nabij het hotel
De dorpjes nabij het hotel lenen zich perfect voor een avondje uit. Zo is Kamari onze favoriet. Maak een wandeling langs de gezellige boulevard waar je vele restaurantjes en winkeltjes vind. In vele van die restaurantjes worden Griekse avonden georganiseerd met dans, zang en entertainment. Erg leuk en een heerlijk avondje uit. Bij alle restaurants kun je natuurlijk genieten van heerlijke Griekse specialiteiten, maar ons oog viel gelijk op Taverna Kampos. Een restaurant gerund door een lokale familie die er met z’n allen keihard werken. Moeders in de keuken, vader in de bediening. Ook de zoon en dochter werken hard mee. De gerechten zijn vers en de prijzen zijn goed, zeker gezien de hoge kwaliteit. Met een heerlijk grieks deuntje op de achtergrond voel je een echt Grieks sfeertje. Je zit ook nog eens onder de Druiven in een groene oase. Het restaurant is in een steegje, ietswat lastig te vinden, maar eenmaal gevonden erg genieten!
Het charmante bergdorpje Zia
Op een hoogte van 350 meter ligt het idyllische dorpje Zia. Dit dorpje is op de berg gebouwd dus bereidt je voor op aardig wat klimmen. De charmante huisjes kenmerken het dorp. Er zijn vele restaurantjes en het is tegenwoordig erg toeristisch. Bij het begin van het dorpje is een parkeerkplaats en als je daar naar boven loopt heb je een geweldig uitzicht over alle omliggende eilanden en zelfs op Turkije. Kies een leuk restaurantje uit en geniet daar van de zonsondergang. Maar kom op tijd, want het is erg druk tegen zonsondergang. In de vele winkeltjes kun je de leukste souvenirs kopen. Kruiden, olijfolie en Griekse lekkernijen in overvloed. Breng zeker een bezoekje aan dit mooie dorp als je op Kos bent.
Huur je auto bij International Rent a Car
Autohuur is zeer aantrekkelijk als u een vlucht en hotel apart boekt. Prijzen zijn in verhouding met andere toeristische plekken laag. Kies voor International Rent A Car. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het type auto, van kleine auto’s tot auto’s voor meerdere personen. U kunt vooraf reserveren op de website. Het bedrijf heeft jonge auto’s en een zeer goede service. Je wordt zelfs opgewacht bij aankomst. Een vriendelijke medewerker brengt je auto naar de luchthaven en maakt het contract met je in orde. Daarna krijg je uitleg over de auto en word deze gecontroleerd op krasjes en deuken. Daarna krijg je hem mee. De plaats waar je hem in moet leveren word ook duidelijk vermeld. Dat is eigenlijk direct bij de vertrekhal. Ideaal toch? Voor alle boekingen en informatie ga je naar http://www.internationalrentals.gr/.