Genieten in een Tiny House op Droompark Maasduinen

Middenin een natuurpark en op een steenworp afstand van National park De Maasduinen ligt het Droompark Maasduinen. Het knusse park heeft ook een ideale ligging vlakbij de Duitse grens. Zo zijn bezoeken aan Duitsland ook de moeite waard. Het is een ideale omgeving voor fiets- en wandeltochten door heide, vennen en bossen. En voor watersport ben je ook in de juiste omgeving, je kunt er kanotochten maken of genieten van een middagje op een zeilboot. Het park zit bomvol faciliteiten. Zo kun je er sporten op het multifuncitonele sportveld, op de tennisbaan of op de outdoor fitnessapparaten. Er zijn door het park heen enkele speeltoestellen zodat ook de kinderen zich kunnen vermaken. Naast het park bevindt zich een strandpark met een zwemvijver met zandstrand. Mocht het slecht weer zijn kun je terecht in het binnenzwembad van het park.
Wij verblijven in een Tiny House, het interessante en leuke concept van Droomparken. Met een slim gebruik van ruimte, innovatieve technologie en een prachtig design beschrijft Droomparken deze woningen. En niks is minder waar. Na de check in bij de receptie, waar we vriendelijk ontvangen worden en een goede uitleg krijgen, rijden we door naar ons Tiny house. En van buiten ziet het er al prachtig uit. Een groot glazen raam met een mooie openslaande deur word omringt door een prachtig houten bouwwerk. Het mooiste van alles is dat het met ecologisch materiaal gebouwd is. Duurzaamheid is dus in dit geval het toverwoord. Daardoor is er minder onderhoud nodig aan de huisjes en wordt er minder energie verbuikt. Goed voor de natuur en voor je nachtrust!
De huisjes hebben een speelse indeling en een originele unieke uitstraling. Het is een verdieping, maar toch zijn het er eigenlijk twee. Hoe zit dat precies? Op de begane grond staat een ecologische keuken. Dat wil zeggen een wasbak die omringt is door hout. Het aanrecht is netjes en de elektrische kookplaat is handig in gebruik. Er is een kleine eettafel aanwezig met vier stoelen. Op de bank kun je heerlijk relaxen en kijken naar de televisie of naar de prachtige houtkachel. Deze bank is ook te gebruiken als slaapbank zodat je er ook met vier personen kunt verblijven. De decoratie is landelijk doch modern. De badkamere heeft een douche, toilet en een wasbak. De vide, een laag plafond, is via een smalle houten trap te bereiken. Daar is nog een tweepersoonsbed om het huisje af te maken. Je kunt er heerlijk genieten van de nachtrust. Want het park is rustig en afgelegen, waardoor je kunt genieten van een ultieme relaxvakantie in een prachtig huisje!
Samen met de andere Tiny houses grenst de woning aan een grote binnenplaats. Op die binnenplaats vind je een barbecue die gezamenlijk gebruikt kan worden. Ook de jacuzzi is een groot pluspunt. Vooral op koudere dagen kun je er heerlijk relaxen en bij open hemel genieten van de sterren. De binnenplaats, die overigens in de buitenlucht is, geeft tevens de rust door de natuurlijke omgeving. Vanuit hier loop je zo het bos in en kun je zelfs de grens over wandelen naar Duitsland. Tiny Houses zijn de toekomst. Kleine duurzame doch ruimtelijke woningen waar je met jongere gezinnen maar ook als ouderen kunt genieten van een onbezorgde toekomst. Maar ook voor vakantie zijn de huisjes ideaal. En dan vooral de locatie ook! Een lekkere lunch of diner kun je krijgen. Brasserie Maasduinen heeft een vers en leuk menu. Zeker een aanrader om er tijdens je verblijf lekekr te eten! Of voor een drankje kun je er natuurlijk ook altijd terecht! Voor meer informatie over de Tiny houses en over Droompark Maasduinen kijk je hier: https://www.droomparken.nl/maasduinen/verhuur/TH.
Uitstapjes in de omgeving
– Shoppen: Een bezoek aan de Outlet in Roermond. Lekker dure merken shoppen voor outletprijzen. Maar ook een bezoek aan Venlo is aan te raden. Je kunt er heerlijk winkelen en ook nog eens eindigen met een Bourgondisch Limburgs diner!
– Doen: Thermaalbad Arcen, een bezoek aan de brouwerij van Hertog Jan, Aardbeienland en Attractiepark Toverland liggen om de hoek!
– Dorp: Op circa drie kilometer ligt het dorp Belfeld. Daar heb je een supermarkt.
– Outdoor: Maar natuurlijk kun je in de directe omgeving al lekker wandelen en fietsen. Neem dan ook zeker je fiets mee!

Met dank aan Droomparken. Voor meer informatie over Droomparken ga je naar https://www.droomparken.nl.