Ontdek Drenthe: Vakantiepark het Timmerholt

Gelegen vlakbij het dorpje Westerbork vind je Vakantiepark het Timmerholt. Op een afstand van slechts 25 kilometer van Assen, Emmen en Hoogeveen en zelfs op een korte afstand van Groningen is het park perfect gelegen op een rustige plek in de natuur. Het park is gelegen rond een zeer visrijk meer en de meeste vakantiehuizen zijn vrijstaand met een eigen afgesloten tuin. Er zijn verschillende typen huisjes. In de omgeving is erg veel te doen. Zo bezoeken we kamp Westerbork, gaan we lekker uiteten in Westerbork, bezoeken we Orvelte en bekijken we het Hunebedcentrum. Als klap op de vuurpijl bezoeken we de stad Groningen, dat de vakantieganger veel te bieden heeft!
De verschillende verhuurobjecten
Direct als je het park op komt merk je dat het een ruim opgezet park is. Bij de centrale parkeerplaats zetten we de auto neer en haal je bij het vriendelijke personeel bij de receptie je sleutels op. Je krijgt meteen een informatiepakket mee en een plattegrond! Erg handig! Naast prachtige landhuizen verhuurt men ook geschakelde bungalows waaronder tweepersoons studio’s. Al deze studio’s hebben begin 2016 een vernieuwd keukenblok ontvangen! Bovendien hebben alle objecten nu een razendsnelle internetverbinding! Er zijn ook enkele groepsbungalows beschikbaar waar tot wel 25 personen in kunnen verblijven! Ideaal toch, voor je familieweekend? Het vakantiepark kent ook een ruim opgezette camping met ingerichte safaritenten en ruime kampeerplaatsen. Voor kampeerders dus ook een walhalla, zeker gezien de fantastische ligging van het park. Ook de volledig rolstoeltoegankelijk gemaakte huizen (Op de begane grond) kenmerken de gastvrijheid van het park. De slogan van het park is dan ook “Vakantie voor iedereen”!


Faciliteiten
Er is een groot meer op het park, waar de meeste huizen wel aan grenzen. Zo ook ons huisje, een achtpersoons landhuis. Maar daarover later meer. Eerst gaan we vertellen wat je allemaal niet kunt op dat meer. Zo kun je er kanoën, waterfietsen of zelfs een frisse duik nemen. Sommige huisjes hebben namelijk een strandje, anderen een vlonder. Vanaf die vlonder kun je prima vissen, iets wat hier veel gedaan word. Er is zelfs een prijs te verdienen als je een foto upload! Vooral karper vissen is erg populair! In het centrumgebouw, gelegen in het midden van het gezellige park, vind je naast de receptie ook een toeristeninformatiepunt met vele folders en andere informatie over de wijde omgeving. Mocht je er niet uitkomen zijn daar de medewerkers om volledig naar je wensen de leukste uitjes in de omgeving aan te raden. De Timmerbox is beschikbaar voor alle gasten van het vakantiepark. Je vindt er verschillende spellen en speelmogelijkheden zoals een speeltuin met een groot springkussen en een leuk speelkasteel. Ideaal dus voor de kinderen. En als je ze in de gaten houdt kun je genieten van een heerlijk kopje koffie of thee. Er is ook een 18 holes minigolfbaan waar je kunt zien wie het meest talent heeft! Verder zijn er nog meer sportmogelijkheden rondom.

Wat kun je er nog meer?
Bij de receptie kun je fietsen huren, van een gewone gazelle tot een e-bike. Ook kano’s, waterfietsen of de huur van de tennisbaan regel je daar! Er is een vitrine met de eerste benodigde levensmiddelen en een grote vitrine met een uitgebreid assortiment visbenodigdheden waaronder hengels, dobbers en onderlijnen. Bij Restaurant “De Brombeer” kun je culinair genieten van lokale en heerlijke bekende gerechten. De vriendelijke service, het verse eten en de verscheidenheid aan drankjes maken het tot een goed en culinair geheel. Er is ook een snackbar mocht je de eerste (Of tweede/derde…enzovoorts) avond lekker makkelijk willen doen!

Ons huisje: achtpersoons Landhuis
Ons huis grenst direct aan het prachtige meertje. We hebben een grote vlonder vanwaar je de hengel even uit kunt gooien! Gemakkelijk op voorntjes vissen of op grote karpers, het kan allemaal. Sommige huizen van dit type hebben zelfs een jacuzzi in de tuin. Het huis heeft vier slaapkamers, waarvan die op de benedenverdieping een mooie badkamer heeft met ligbad. Boven zijn de drie andere slaapkamers waarvan er een de heerlijke sauna herbergt. Je kunt hier gratis gebruik van maken tijdens je verblijf! Ook is er boven een badkamer en beneden in de hal nog een extra toilet. In de woonkamer staat een fijne bank en enkele loungestoelen. De eettafel is groot en staat in de open keuken. De keuken is volledig ingericht met vaatwasser, grote koelkast, vriesvak en natuurlijk een Senseo apparaat. Er is een flatscreen televisie met veel zenders en een dvd-speler. Er is een ruime berging die van buitenaf te bereiken is met een wasmachine. Buiten is een luxe loungeset waar je lekker kunt uitrusten in de zon. Ook het tuinstel, waar je heerlijk kunt zitten tijdens je ontbijt of tijdens de barbecue, is aanwezig. Roken is uiteraard niet toegestaan, maar huisdieren wel. Neem deze dus gerust mee, maar meld hem/haar wel aan!

Wil je ook een bezoek brengen aan het park, reserveren of meer informatie? Kijk dan snel op https://www.timmerholt.nl/. (Ps. Wij verbleven in huisje met nummer 80!)

Over de omgeving

Stedentrip Groningen
Een bezoek aan Groningen mag zeker niet ontbreken. Deze prachtige studentenstad staat op ieders lijstje van favoriete Nederlandse steden. Lekker wandelen langs de gracht of even genieten van een drankje bij de Martinitoren. Deze Martinitoren beklimmen we tijdens ons bezoek. En dat is niet voor iedereen weg gelegd. Eerst moet je een muntje kopen zodat je naar boven kunt. Dit doe je aan de overkant bij het toeristisch centrum van Groningen. Liefst 311 treden brengen je naar een hoogte van 97 meter. Het uitzicht over de omgeving is prachtig. De toren is natuurlijk de ansichtkaart van de stad. Je kunt ook heerlijk winkelen in de stad en uitgaan is erg gezellig tot in de late uurtjes. Er zijn goede restaurants en je kunt er leuke activiteiten doen, waaronder een Escape room. Geniet van deze mooie stad op korte afstand van het vakantiepark!

Hunebedcentrum
Vlakbij het park vind je het bekende Hunebedcentrum. Het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug zet u op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast het centrum. Het zin unieke bouwwerken waar je uren langs kunt wandelen. Sommigen in het bos, anderen op open weiland. Er is ook een museum wat je kunt bezoeken, erg leuke en vooral educatief. Zeker doen tijdens je bezoek aan Drenthe!

Museumdorp Orvelte
Ook op korte afstand van het Timmerholt vinden we het museumdorp Orvelte. Volgens velen is Orvelte een van de mooiste dorpjes van Drenthe en van Nederland. Het is uniek, monumentaal en oud. Wanneer je over de kinderkopjes door de straatjes loopt lijkt het direct alsof je terug gaat in de tijd. Boerderijen met rieten daken en marktlui aan het werk. In het hoogseizoen is het bruisend en in het laagseizoen monumentaal. Geniet van de mooie boerderijen of kijk bij de schaapjes bij de herder. Neem een hapje en een drankje bij een van de restaurantjes die allen ook gevestigd zijn in monumentale panden. Door het gehele jaar heen worden er activiteiten georganiseerd. Zo zijn er workshops en dagen dat heel Orvelte terug gaat naar de 18e eeuw! Ook Orvelte mag je beslist niet missen!

Kamp Westerbork
Dan een stukje geschiedenis waarvan ik vind dat iedere scholier er heen moet gaan. En dan onder begeleiding van een gids. Zodat iedereen weet wat hier gebeurd is en dat men meer respect heeft voor de vrijheid zoals wij die kennen. Tussen 1942 en 1945 zijn door de Duitse bezetter vanuit kamp Westerbork meer dan 100.000 Joden weggevoerd. Het kamp is in 1939 gebouwd als vluchtelingenkamp voor uit Duitsland gevluchte Joden. In 1942 werd het een verzamelplaats voor Nederlandse Joden en begon de ellende. Duizenden zijn weggevoerd naar Auschwitz en Sobibor. Wandel door het kamp in de voetsporen van onder andere Anne Frank. Zie het monument van het kromme spoor en zie waar de barakken stonden. In het museum wordt de lange historie van het park verteld over deze periode, maar ook over de periode daarna. Want Kamp Westerbork diende erna als Molukse woonoord Schattenberg. De gesproken namen klinken uit de twee originele goederenwagons. Alle 107.000 namen van weggevoerde Joden, Sinti en Roma worden genoemd op dezelfde dag dat zij in de oorlog vertrokken. Onder een glazen stolp staat de woning van de Kampcommandant. Er is nog veel meer. Bezoek het, het inspireert je, en je staat weer even met beide benen op de grond.