Op Wintersport in Flaine met Dormio Holidays

Op zoek naar een prachtig skigebied wat op slechts 10 uur rijden van Nederland ligt? Zoek dan niet verder. In het wintersport resort Flaine heb je toegang tot het volledige skigebied Grand Massif. Het gebied verbind Flaine met onder andere Samoëns en Morillon. Het gebied staat vol met moderne liften en is bovendien erg familievriendelijk. Middenin de Franse Alpen is er niet echt een Apres Ski, maar word er wel degelijk wat gedronken aan de voet van de berg in Flaine. Er zijn liefst 144 skipistes te vinden die in totaal zo’n 260 kilometer lang zijn. Er zijn 70 skiliften en de pistes zijn ideaal voor beginners, maar ook gevorderden kunnen genieten op de moeilijkere pistes. Verblijven doe je in Flaine in het fantastische “Dormio Resort Les Portes du Grand Massif”.

Skiën in Flaine
Flaine ligt op een hoogte van 1600 meter op slechts 30 minuten rijden van de autosnelweg Gèneve naar Italië. Na een rit van ongeveer 10 uur kom je aan in dit prachtige bergdorpje. Het dorpje straalt een echt “jaren 70” skigebied uit. Betonnen blokken uit de grond gestampt met veel hotels en resorts direct aan de piste. Als je dat dan vergelijkt met de kwaliteit, hoeveelheid en schoonheid van de pistes dan is er ook een groot contrast. De pistes zijn werkelijk fantastisch. Er zijn gondels die je helemaal naar de top van de berg brengen. Je kunt dan een blauwe afdaling pakken die liefst 16 kilometer lang is en je naar een ander dorp brengt. Ook kun je er voor kiezen om via rooie pistes in een lange afdaling weer beneden komt. Er zijn ook enkele zwarte pistes om de gevorderden te testen.

Het is een prachtig skigebied met prachtige vergezichten over de omliggende dorpen en goed geprepareerde pistses. Op de pistes vind je enkele restaurants en barretjes waar de gezellige muziek je ontvangt. Daar kun je dan genieten van je lunch alvorens weer een mooie skitocht te maken. Door de diversiteit van skiliften en de verschillende bergen hoef je bijna nooit dezelfde afdaling te pakken om je een hele dag te vermaken. Gezien de hoogte is het op de top van de berg vaak goed weer, maar het kan ook een aantal dagen achter elkaar flink sneeuwen. Je hebt dan ook zeker sneeuwkettingen nodig om boven te komen. Vanaf het resort waar we verblijven kun je zo naar beneden skiën om de eerste lift omhoog te pakken en direct middenin het skigebied te zijn. Je kunt met de skibus weer terug naar het resort.

Praktische Informatie Le Grand Massif
– Kijk dagelijks of het gehele skigebied open is. Zo kun je bijvoorbeeld alleen een skipas voor Flaine kopen als alleen het gebied van Flaine is geopend. Komt regelmatig voor!
– Het gebied is geschikt voor families, vriendengroepen, beginners en gevorderden.
– Een skipas voor het volledige gebied kost voor een dag €45,50. Voor 7-daagse pas betaal je €282,80. Je kunt ze eenvoudig vooraf reserveren.
– Skihuur regel je bij de shop in het Dormio resort. Handig voor het wegbrengen, en ophalen. En je hebt een skilocker in het resort!
– Voordeel zijn de brede blauwe pistes en grote skiliften. Er zijn bijna nooit wachtrijen.
– Verwacht geen uitgebreide Après Ski. Er zijn wel wat kroegen en leuke restaurants, maar veelal families brengen hier de wintersport door.

Verblijf: Dormio Resort Les Portes Du Grand Massif
Direct aangesloten aan de vele kilomters piste via een bospad is het Dormio Resort Les Portes Du Grand Massif. Via Dormio Holidays boek je een verblijf. Je kunt kiezen uit appartementen voor 4 personen tot zelfs wel 12 personen. In het resort kun je elke ochtend verse broodjes bestellen. Deze worden zelf gebakken, de baguettes worden door de plaatselijke bakker geleverd. Tijdens een verblijf kun je gratis gebruik maken van de Sauna, fitness en de Hammam. Je kunt ook een duik nemen in het zwembad. Ideaal toch na een dagje los gaan op de ski’s? Het resort heeft officieel 4 sterren en vanuit de meeste appartementen of chalets heb je een prachtig uitzicht over het skigebied en de wijde omgeving. In het goede restaurant kun je van de kaart dineren. Dagelijks zijn er echter aanbiedingen zodat je een drie gangen menu voor een prikkie hebt! In de zomer kun je hier ook genoeg doen; Mountainbiken en Golfen zijn dan erg populair!

Alle appartementen zijn prachtig ingericht. De slaapkamers hebben bedden en vaak een ensuite badkamer. De badkamers en toiletten zijn netjes ingericht en shampoo’s en dergelijke worden afgeleverd. Ook toiletpapier word voor gezorgd en handdoeken hoef je ook niet zelf mee te nemen. De stijl van de chalets waar de appartementen zich bevinden zijn wel idyllisch te noemen en geven je wel direct het wintersport gevoel wat je nodig hebt. De woonkamers hebben mooie banken in de zithoek, een volledig ingerichtte kitchenette met koelkast en een magnetron, een vaatwasser en een televisie. Kijk op de website voor de verschillende kamertype en om je winter, of zomervakantie snel te boeken! Voordeel, alles is in het Nederlands: https://www.dormio.nl/vakantie/resorts/les-portes-du-grand-massif-flaine

Pluspunten Dormio Resort Les Portes Du Grand Massif
– Direct aan de piste aangesloten via een bospad
– Prachtige moderne appartementen en chalets
– Prachtig zwembad en sauna
– Verkoop skipassen en skihuur direct in het resort
– Schitterend uitzicht vanaf je balkon en het restaurant
– Parkeermogelijkheid in de ruime parkeergarage