Overnachten op het platteland van Mallorca

We willen Mallorca eens van een hele andere kant bekijken. Naast de luxe hotels en gezellige appartementen langs de kustplaatsen zoeken we het landelijke gedeelte van het eiland op. Tussen de steden Inca en Sineu vinden we Son Tomaset. Huiseigenares Pilar ontvangt je. Je kunt verblijven in hotelkamers of een villa. Het is een echte Finca maar tegelijk een boerderij met vele dieren in de directe omgeving. De afgelegen Finca is ideaal voor enkele uitstapjes in de natuur, maar ook Palma en de prachtige stranden van het eiland liggen op een steenworp afstand. Een auto is wel handig, maar Pilar kan gewoon een diner verzorgen. Een lekker ontbijtje behoord ook tot de mogelijkheden! Momenteel is men bezig met een grondige renovatie om het tot een nog mooiere bestemming te maken! En je kunt het gehele jaar een bezoek brengen aan dit prachtige eiland, er is altijd wel wat te doen!

Een wandeling door Palma de Mallorca
De prachtige stad Palma de Mallorca is beroemd vanwege de haven en de prachtige kathedraal die daarop uitkijkt. Maar de stad heeft nog meer te bieden. Tijdens een wandeling kom je langs oude stadsmuren, prachtig verscholen kerkjes (Waarvan een verkeerd om staat) en schitterende oude gebouwen. De Mallorquinse cultuur ontdek je het beste door de smalle straatjes in het oude centrum te bewandelen. De stad heeft enkele leuke parkjes waar je kunt genieten van rondvliegende parkieten of muziekmakende artiesten. Bij Placa d’Espanya is een treinstation die Palma met het achterland verbind. Onder andere een station op slechts 2 kilometer wandelen van Son Tomaset is direct bereikbaar gedurende de hele dag. Net iets buiten het centrum vind je Castell de Bellver. Een prachtig kasteel met een adembenemend uitzicht over de stad. Aan de andere kant van Palma is Playa de Palma met een enorm zandstrand en uitgaansgelegenheden als het Megapark en de Bierkönig!

Een ritje naar het zuiden
Vanaf Son Tomaset is het ongeveer een half uur rijden naar de grote stad Felanitx. Hier zijn enkele leuke terrasjes en restaurants te vinden. Je komt door Sineu en Manacor, dorpen die je ook zeker kunt bezoeken. Maar wij rijden naar San Salvador. Een vijfhonderd meter hoge berg met een prachtig uitzicht over het hele eiland! Dat moeten we zien! De bochtige weg is voor sommigen misschien iet wat misselijkmakend, maar dat mag het uitzicht niet ontnemen. De wijde omgeving kun je bekijken en zelfs met goed weer zie je Menorca liggen.

Op een klein halfuurtje van de berg liggen de beroemde Calas van Mallorca, waaronder Cala d’Or. Wij bezoeken echter een wat minder bekende plek. Cala Figuera staat op de lijst. Dit dorpje is gedeeld in twee gedeelte, het nieuwe en oude gedeelte. Het oude gedeelte is het mooist. Huisjes direct grenzend aan de middellandse zee met een garage voor boten waar men direct naar binnen vaart. Er zijn ook leuke restaurants in het stadje. Ik raad echter Restaurante La Marina aan voor de visliefhebbers. Wat een heerlijke verse vis en voor een goede prijs!

Topactiviteit: Escape Room Mission: Escape
Gelegen in het hart van de stad Palma de Mallorca in een oud gebouw vinden we de escape room van Mission: Escape. Let er wel op dat je goed Engels dient te spreken en verstaan, anders word het een lastige opgave. Het is de bedoeling dat je de Derde wereldoorlog voorkomt. Er is iemand benaderd om de Vicepresident van de USA te vermoorden. Richard Nixon bezoekt Mallorca en niemand weet dat men hem wilt vermoorden. Aan jou de taak om uit te vinden wanneer en waar hij vermoord gaat worden. Tijdens interessante puzzels, moeilijke opdrachten kom je er langzaam achter wat er gaat gebeuren. Echter heeft de “moordenaar” een bom geplaatst die na 60 minuten ontploft. Ben jij er op tijd achter wanneer en waar de moord plaats vind, en ontmantel je de bom op tijd? Boek snel deze leuke activiteit op https://www.missionescape.es.

Overnachten: Son Tomaset
Aan het einde van een smalle landweg ligt een gebied van 30.000 vierkante meter in de gemeente Costitx. Het is een boerderij waar rust en stilte in een gaan. Je hoort slechts vogels en af en toe een haan schreeuwen. Er zijn ook varkens aanwezig. Son Esteve heeft tien kamers en een appartement. Alle faciliteiten die je nodig hebt zijn aanwezig, van een badkamer tot een heerlijk bed. Er is satelliet televisie aanwezig, verwarming en gratis Wi-Fi. In de villa waar wij verbleven was de verwarming nog met hout gestookt. De villa had drie slaapkamers, badkamers en een prachtige woonruimte. Het grote terras heeft goede tuinmeubelen en je kunt zo het zwembad induiken. Daar staat een studio als villa direct aan het zwembad. In de tuinen zijn sinaasappelbomen te vinden.

Een heerlijk ontbijtbuffet word dagelijks verzorgd door Pilar. Ze zorgt ervoor dat je niks tekort komt. Koffie, heerlijke broodjes, verse kaas en een vers gebakken eitje word voor u bereid. Daarnaast kun je, als je het op tijd laat weten, een barbecue of diner hebben. De Mallorquinse gerechten die Pilar voor je bereid zijn een must, dus maak zeker van deze mogelijkheid gebruik. De ruimte, rust en prachtige gebouwen maken dit verblijf een prachtige locatie op het eiland Mallorca, met alle bezienswaardigheden op korte afstand. Reserveer snel via https://www.sontomaset.com/en/ of neem contact op via sontomaset@gmail.com.

Auto Huren: Hiper Rent a Car
Op het vliegveld wordt je opgehaald door het busje van Hiper. Je word naar het kantoor gebracht in C’an Pastilla waar alles in orde word gemaakt. Al uw gegevens kunt u zelfs al van te voren invullen zodat het erg snel gaat. Je kunt kiezen uit verschillende type auto’s. Een creditcard is uiteraard benodigd voor de betaling en de borg. Verzekeringen kun je gemakkelijk direct afsluiten en de auto word goed nagekeken. Je krijgt de auto met een volle tank mee en dient deze met een volle tank af te leveren. Bij aankomst word je direct vriendelijk ontvangen. Over het hele eiland heeft Hiper rent a car nog meer kantoren. Kijk snel op https://www.hiperrentacar.com/nl/ en boek je autohuur!