Met Vueling naar Barcelona

BarcelonetaOp een uurtje of twee vliegen vanuit Nederland bereik je Barcelona. Deze stad is goed geschikt voor een leuke stedentrip in Spanje. Tapas, terrasjes, mooie gebouwen, prachtige parken en een gezellig Spaans sfeertje. In deze mooie stad kun je alles zien in een weekend. De monumenten van Gaudí bekijken, en vervolgens genieten in de smalle straatjes van het oude Gotische stadscentrum. Daarna even lekker Tapas eten, en vervolgens nog een avondwandeling langs de prachtige verlichte gebouwen. Of je pakt natuurlijk de metro. Gaat een stuk sneller, maar je ziet ook een stuk minder. Na een aantal kilometers aan wandelingen, acht metroritten en een tramrit zijn we achter de ware aard van Barcelona gekomen. Want zelfs in november heb je nog de kans om in een T-Shirt te wandelen en in het zonnetje te genieten van heerlijke Tapa’s met een glaasje Cava! En om optimaal te genieten van de stedentrip overnachten we in de leuke wijk Barceloneta. Deze van oorsprong volkswijk ligt direct aan het strand en op loopafstand van het centrum!

Overnachten: Barcelona Beach Apartments
We verblijven in de gezellige maar ook zeer gunstig gelegen wijk Barceloneta. In een van de Slaapkamerappartementen van Barcelona Beach Apartments genieten we van de rust en de ruimte in de stad. Met een code open je de deur van het complex wat op slechts 50 meter van het strand staat. Alle zes appartementen zijn net geronveerd. Het zijn moderne appartementen geworden met luxe bedden, fijne sofa bedden en nette badkamers. Je kunt er goedkoop overnachten voor een nacht of 3, maar ook voor langere periode. In de appartementen vind je ook een ingerichte keuken. Dat is erg gemakkelijk uiteraard. Er is een eettafel met drie stoelen, een televisie met satelliet, airco en gratis draadloos internet.

Alle appartementen, behalve die op de begane grond, hebben tevens een balkon. Vanaf het balkon heb je direct zicht op zee en aan de andere kant op het mooie Barceloneta. De hoger Keukentjegelegen appartementen zijn gemakkelijk bereikbaar met de lift. Op het dak is een terras met prachtige panoramische uitzichten op het strand, de zee en de stad. Deze is alleen voor de gasten van het complex beschikbaar. De bedlinnen en handdoeken zijn aanwezig en hoef je dus niet zelf mee te nemen. Het complex is ideaal gelegen. Vlakbij het prachtige zandstrand van Barceloneta, bij de Olympische haven maar ook de oude stad is op loopafstand te bereiken. Voor meer informatie en/of boekingen kijk je op de website http://barcelonabeachapartments.com. Zitten ze vol, of liever een andere locatie in Barceloneta? Kijk op www.barcelonetasuites.com. Alle appartementen zitten in een gebouw. Het gebouw is van het bedrijf zodat er geen vast bewoners in de buurt zijn.

Lekker eten: Juanita Lala
Vlakbij de wijk Barceloneta en tevens het appartement vinden we een fantastisch Restaurant Een heerlijke zalmdat na het sluiten van de keuken een club word met live muziek. Juanita Lala is van oorsproing een latijns restaurant met vooral de mexicaanse keuken. Maar men probeert een goede mix te maken tussen latijns eten en de Spaanse keuken. We bestellen eerst wat lekkere tapas vooraf. Probeer gewoon van alles wat. Daarna kiezen we voor de vis van de dag met gewokte groente (In dit geval Zalm), perfect gebakken. Mijn collega neemt een Runder Biefstuk die ook perfect is gebakken. Het desert bestaat ook uit moderne gerechten. De service is erg goed en het is er vergeleken met de rest van Bacelona vrij goedkoop. De Prijs-kwaliteitverhouding is echter goed! Voor meer informatie en reserveringen kijk op: http://www.juanitalala.com/.

De Gotische wijk
Kathedraal van BarcelonaEl Barrio Gotico is een van de mooiste plekken van Barcelona. De smalle straatjes wisselen elkaar af met prachtige gebouwen als de Kathedraal en de gezellige pleintjes. We beginnen bij de prachtige Kathedraal. Deze staat op een prachtig plein die eindigt met twee grote torens en een poort. In het oudste gedeelte van Barcelona zijn vele kleine tapabars die vaak overvol zijn. In de avond zijn het gezellige kroegen of zijn ze op tijd dicht. De terrasjes op het plein rondom de Kathedraal kun je heerlijk tot laat genieten van Tapas, drankje en gezelligheid. De vele nationaliteiten zijn gemakkelijk te herkennen. Maar het maakt het niet minder gezellig.

De prachtige gebouwen en musea rondom de kathedraal zijn een lust voor het oog. Velen lopen met grote statieven rond om foto’s te maken van al het pracht. Het Palau de la Musica Catalana is een prachtig paleis vlakbBarri Gothicij Plaza Catalunya. Het gebouw komt voor op de UNESCO ijst en dat is terecht. Het interieur is vol met prachtige decoraties en rijkelijke versieringen. Mocht je even tijd hebben, dan is dit zeker een bezoekje waard! Het Picassomuseum aan de andere kant van de Gotische wijk is ook een bezoekje waard. Check van te voren wel even of er nog speciale tentoonstellingen zijn die je niet wilt missen. In de Gotische wijk vindt je ook veel romaanse gebouwen. Als liefhebber van architectuur kun je hier je hart ophalen. Let wel op dat je in deze kleine straatjes niet de hele tijd met een kaart in de hand loopt. Je valt dan namelijk erg op als toerist en bent dan vatbaar voor eventuele berovingen. Laten we voorop stellen dat wij daar niks van gemerkt hebben.

Sagrada FamiliaHet Barcelona van Gaudí
Gaudí wilde van Barcelona zijn stad maken. Ik hoef waarschijnlijk niet uit te leggen wie hij is, of wat hij doet. De architect heeft enkele prachtige gebouwen en een park ontworpen. De inmiddels overleden architect heeft zelfs een project opgestart, zo groot dat men er nog steeds mee bezig is. De Sagrada Familia. We lopen een rondje en zien het prachtige bouwwerk, nog half in de steigers. De prachtige torens hebben uitzicht op de stad. Twee van de torens kun je al in. Er is een lift maar je kunt ook met de trap. Het uitzicht is geweldig. De Sagrada Familia is van binnen ook schitterend. Je kunt lang rond dwalen door de prachtig gedecoreerde kerk. Van binnen is de Sagrada Familia zo goed als af, van buiten echter nog lang niet. Onder de Sagrada Familia is een klein museum waar je de geschiedenis van de bouw kunt ontdekken. Meer informatie over de Sagrada Familia en reserveringen met 50% korting vind u hier: http://www.sagradafamilia.org/en/.

Sagrada Familia van binnen

Casa Mià en Casa Battló zijn twee prachtige gebouwen die tevens door Gaudí zijn ontworpen. Deze gebouwen liggen aan de drukke Passeig de Grácia straat dwars door Barcelona. Ze hebben beiden een schitterend ontwerp met schitterende figuren en prachtige kleurrijke mozaïek. Ook Parc Güell behoort tot Gaudí’s pracht. Dit schitterende park is goed voor een aantal uren aan wandelplezier met prachtige uitzichten. Zo kun je de top van een heuvel op met prachtig uitzicht over de stad en over het park. Hier wordt vrolijke muziek gespeeld. Het betaalde gedeelte bezit enkele gebouwen die ontworpen zijn door Gaudí. Hier heb je ook een prachtig uitzicht en heeft een mooie mozaïeken buitenkant. De bekende Hagedis in mozaïek is hier tevens te bezichtigen.

Een wandeling langs andere bezienswaardigheden
Vanaf het Plaça de Catalunya, het mooie startpunt voor een wandeling over de Ramblas, kiezen wij de andere kant van de stad. We lopen richting de Arc de Triomf van Barcelona. Een erg mooie bouwwerk dat een lange boulevard afsluit. Via deze boulevard komen we uit in het Parc de la Ciutadella. Hier is een rustgevend park te vinden, net als een Kasteel “Castell dels Parque CiutadellaTres Dragons” en een enorme fontein. Vanaf die fontein heb je een prachtig uitzicht over het park. De fontein is prachtig gedecoreerd. Via het parlement van Catalunya komen we uit bij Port Olímpic de Barcelona. Deze gezellige haven is perfect voor de lunch. Het heeft een boulevard aan restaurants, kroegen en souvenirshops. Aan beide kanten is er een geweldig strand waar je heerlijk kunt genieten van het prachtige weer, het “Stad & Strand” leven en nog veel meer. Een ideale dag om deze prachtige stad te combineren met een middagje strand.

Langs het strand naar het W HotelWe lopen door langs een boulevard richting de haven van Barcelona. Onderweg passeren we het W Hotel. Daar is er in de avond leuk vertier. De skybar heeft prachtig uitzicht over Barcelona “By Night”. Drankjes zijn er echter vrij duur. Bij het W Hotel in de buurt vertrekt de Teleferico. Deze brengt je voor een klein bedrag dwars over de haven naar de Montjuïc. Daar vindt je het kasteel van Montjuïc, enkele uitzichtpunten over de prachtige stad Barcelona en de Olympische stadions. Ook is er het MNAC, een prachtig museum in Barcelona. Dit prachtige gebouw kijkt uit over de Font Magica (Magische fontein) en het Plaça Espanya. Daar staat de oude arena die nu is omgebouwd tot winkelcentrum. Daar pakken we de metro en gaan we terug naar Plaça Catalunya.

Dit centrale plein is namelijk het startpunt van iedere wandeling. Torre de AgbarOf je de gotische stad wilt bekijken, de Montjuïc of de haven, hier start je wandeling. Over de gezellige Ramblas wandelen we richting de haven. Duik af en toe een van de kleine straatjes in. Daar kun je genieten van heerlijke Tapas en een drankje. Een stuk goedkoper als direct aan de Ramblas. Houdt je spullen goed in de gaten! Aan het eind van de Ramblas, bij de haven in de buurt, zie je het Monumento a Cristóbal Colón. Dit beeld van Columbus dat uitkijkt op de oceaan dient als uitzichtpunt en heeft een prachtig zicht over de Ramblas. Rondom het monument staan prachtige gebouwen als een Paleis en herenhuizen. Daarna kun je in de haven nog heerlijk uitrusten. Wandel rustig langs de kust en bezoek het winkelcentrum. Huur een kano of een bootje of bezoek het Aquarium van Barcelona. Alles kan hier!

De Ramblas

De berg die je tijdens je weekend Barcelona zeker moet bezoeken is de Tibidabo. Met de metro kom je er niet, maar vanaf het station Av. Tibidabo neem je de oude blauwe tram die je naar boven brengt. Vanaf daar is het mogelijk nog een eind te wandelen en te genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Een authentiek tripje om van prachtig uitzicht te genieten. Het is ook leuk om op de terugweg in plaats van de tram te nemen, te voet te gaan. Je komt langs prachtige gebouwen en ambassades.  Tibidabo staat bekend als de magische berg en is in de winter niet tot de top te bezoeken.

Uitzicht van de Tibidabo

Een wedstrijdje FC Barcelona
FC Barcelona - MalagaZul je hebben zeg. Ga je naar een wedstrijd van FC Barcelona, doet Suarez niet mee. Zitten we in het stadion, wat blijkt? Doet Messi ook niet mee. Ziek. Nou, maakt het uit? Nee hoor. De sfeer in het stadion van Barcelona, Camp Nou, moet je echt een keer hebben meegemaakt. En ondanks de 0-0 tegen Malaga hebben we toch nog even gezien hoe het er aan toe gaat als er bijna 100.000 man juichen. Een buitenspel goal werd afgekeurd. Rondom het stadion zijn enkele kroegen waar je kunt genieten van een hapje en drankje voor de wedstrijd. Het is erg aan te raden ook een drankje te doen na de wedstrijd zodat bij aankomst in het metrostation (Collblanc) wat rustiger is. Je kunt ook een stadiontour doen.

Met vueling naar BarcelonaUitzicht vanuit het raam
Vanaf Amsterdam, Rotterdam-The Hague en Eindhoven vliegt transavia.com naar Barcelona El Prat. Vanaf daar is het nog ongeveer een halfuurtje met de bus naar het centrum (10,20€ per retour). Men vliegt met een Airbus toestel in ongeveer 2 uur naar de hoofdstad van Catalunya. Vanaf Amsterdam zijn er meerdere verbindingen per dag. Dee service aan boord is erg goed, de toestellen zijn modern en de Vueling Logomaatschappij heeft Barcelona als thuisbasis. Extra’s als stoelreserveringen, koffers en andere boekingsklassen betaal je. Boek je vlucht of kijk voor meer informatie op www.vueling.com.