Met Air Berlin naar Mallorca en Menorca

FormentorMallorca is een prachtig eiland met schitterende natuurgebieden en idyllische dorpjes. Een totaal verschillend eiland is Menorca, op een anderhalf uur varen met Balearia vanaf ons verblijf in Alcudia. In dit artikel maakt u kennis met beide eilanden op een eigentijdse manier. We laten u niet gelijk alles van het eiland zien, maar pikken die gedeelten eruit die we erg interessant vinden. Wij geven u tips voor uw verblijf en autohuur, maar het belangrijkste is u te informeren over de leukste uitstapjes op beide eilanden. Maak kennis met 2 verschillende eilanden in één vakantie!

Overnachten: Viva Zafiro Alcudia & Spa
Gelegen in het prachtige Port d’Alcudia vlakbij het schitterende zandstrand van de stad vinden Lekker eten in het Sushi Restaurantwe dit fantastische 5-sterren hotel. Het hotel heeft een buffet restaurant en vier thematische restaurants. Onder andere een Italiaans restaurant waar je heerlijk kunt genieten van Italiaanse specialiteiten. Maar ook een Japans restaurant waar je kunt genieten van Sushi en andere Japanse gerechten. Ook het grillrestaurant bij het zwembad en een Mediterraans restaurant. In het buffetrestaurant kun je dagelijks genieten van het ontbijt, de lunch en ook het avondeten zonder te reserveren. Voor de Themarestaurants moet je wel reserveren. Je kunt kiezen uit alle soorten verblijf, van Logies tot  All Inclusive. Er is ook een bar bij het zwembad, een lounge bar en een koffiecorner bij de receptie.

Bij de receptie word je goed geholpen. Je kunt er je auto huren, gebruik maken van de minigolfbaan net buiten de receptie, een drankje nemen of gewoon een praatje maken. De Het Hotelgoede service valt meteen op en is zeker vijfsterren waardig. Buiten is een groot kinderzwembad waar families genieten van de vakantie. Daarnaast is er een groot zwembad met een aparte ligweide daarbij voor volwassenen. Daar genieten volwassenen zonder kinderen van de rust. Rondom de kamers op de onderste verdieping is een lange zwembad lagune. Vanuit je kamer duik je zo het zwembad in. Let er wel op dat je dan een kamer boekt met het woordje “Swim up” ervoor. In het hotel vind je ook een fitnesscentrum, een vrolijk animatieteam en een bagageopslag mocht je vlucht laat op de dag terug vertrekken.

Je hebt de keuze uit verschillende type kamers, van een Superior Suite met terras tot een Ons Balkonjunior suite of een Swim Up Junior Suite. De bedden zijn bij alle kamers fantastisch zoals een vijfsterren resort beaamd. De badkamers zijn ingedeeld met een douche en bad. Een grote wastafel en een moderne architectuur. Bij onze Swim Up Junior suite was een groot terras met een grote lounge set waar je heerlijk in de zon kunt liggen. Daarnaast is er ook een zitje en directe toegang tot het zwembad. Het hotel kenmerkt zich door een goede sfeer voor zowel jong en oud. Het hotel is slechts een jaar open maar daar merk je helemaal niets van. Het is een goed hotel met een uitstekende ligging op het prachtige Mallorca. Boek snel je verblijf via http://www.hotelsviva.com/en/viva-zafiro-alcudia.

Het hotel my NightEen tocht door de bergen van Mallorca
We rijden vanaf ons hotel in Alcudia in de richting van Pollenca. Dit dorpje ligt in het binnenland Llucen geld als de poort van de Serra de Tramuntana. Na een mooie klimroute komen we aan bij onze eerste stop: Lluc! Klinkt als een persoon, is een Klooster. De auto parkeer je op de parkeerplaats. Koop daar geen kaartje voor de parkeerplaats, want binnen in het klooster kun je een kaartje kopen voor 5 euro. Je hebt dan ook toegang tot andere interessante gelovige bezienswaardigheden op het eiland. Binnen in de kapel kun je even genieten van de prachtige beelden en het vele goud. Tijdens een uurtje maak je kennis met mooie tuinen, vriendelijke mensen en zie je het heilige kruis wat uitkijkt over het klooster.

We vervolgen deze mooie route door de bergen en komen al gauw aan bij een uitzichtpunt. Je Es Blauziet hier de zee en de prachtige wijde omgeving. Je kunt eventueel de rit naar beneden naar Sa Calobra (13km) doen. Dit is wel een zwaar ritje voor zelfs de ervaren chauffeur, maar het is zeker wel de moeite waard. Lees meer in het andere artikel over Mallorca over Sa Calobra. We rijden door en komen langs de puntige hoogst berg van Mallorca, de Puig Major. Je kunt er helaas niet zomaar boven komen, maar een stukje verder heb je er wel een prachtig uitzicht op. Langs de stuwmeren van Gorg Blau en Cúber kun je namelijk stoppen. Wandel gerust langs het meertje van Cúber. Voor Gorg Blau dien je nog een stukje verder te rijden.

Zicht op SollerWe gaan aan de afdaling richting Soller en Fornalutx beginnen. Dat is namelijk onze eindbestemming. Met enkele prachtige uitzichtpunten onderweg die een adembenemend uitzicht hebben over het eiland maken we nog enkele stops. Maar dan, na een aantal kilometers, volgt er slecht nieuws. Er is een rally en vanaf het punt waar we nu zijn, kunnen we niet richting Soller en dus ook niet naar Fornalutx. Twee prachtige dorpen die ik eerder wel bezocht, dus meer informatie in het andere artikel waar ik u later naar zal verwijzen. We kunnen nog wel even stoppen voordat we zo goed als dezelfde weg weer terug gaan rijden. Het uitzicht is fantastisch. Op Port de Soller. Hebben we het toch gezien. Dat dan weer wel.

SelvaWe rijden helemaal terug tot net voor Lluc. Daar nemen we de afslag richting “Caimara”. Een flinke afdaling door groene bossen. En je schijnt er sneller beneden te zijn. Hopelijk komen we nog een leuk dorpje tegen, want inmiddels hebben we wel honger. En wat blijkt, na een halfuur van haarspeldbochten en vele tegenliggers op smalle wegen komen we aan in het idyllische dorpje Selva. Er is net een bruiloft aan de gang geweest, maar wij nemen even een hapje bij Es Forn Café. Er goed eten voor een klein prijsje. Je bent immers niet in het toeristische gebied. Het dorpje Selva is tevens leuk om een keer heen te rijden. Want tijdens een wandeling stuiten we op prachtige uitzichtpunten, een heel mooi kerkje maar ook een schitterend centrum met historische gebouwen die voor Mallorca tekenend zijn.

We eindigen de dag in Alcudia. De oude stad in het binnenland van Port d’Alcudia. De stad Alcudiawaar ik bijna zes maanden woonde. Maar Alcudia zelf had ik nooit zo goed bekeken. Het zijn smalle straatjes die elkaar verbinden. Leuke winkeltjes en boetiekjes met vooral lokale producten. Even weg van het massatoerisme. Elke zondag is er een markt. Laat het nou net zondag zijn. Kleding, groente en fruit en lokale specialiteiten. Al die heerlijke geuren maken een marktbezoek tot een must. Mocht je toch in de buurt zijn, de oude kathedraal is erg mooi en staat op een mooi pleintje. Deze kun je even bezoeken. Denk er wel aan dat je netjes gekleed gaat.

Op slechts tien minuten van Alcudia kom je in Port de Pollenca. Daar rijd je in slechts tien minuten naar boven richting Cap de Formentor. Over Cap de Formentor en het nabijgelegen Eerste uitzichtpunt Cap de Formentorprachtstrand vertelde ik u in een ander artikel, maar over het eerste uitzichtpunt wat minder. Echter is dit het mooiste uitzichtpunt. Je ziet hier Cala Sant Vicenc en aan de andere kant de prachtige rotskust. Vissersbootjes varen de baaitjes in om te kijken of er wat te vangen valt. De rust, natuurlijke geuren en het prachtige uitzicht maken dit eerste punt zeker een bezoek waard. Ga op tijd overigens, want het wordt erg druk en er is weinig parkeerruimte.

Er zijn twee andere artikelen gepubliceerd over Mallorca:
http://tumag.nl/2015/09/het-andere-mallorca/
http://tumag.nl/2014/01/luxe-en-genieten-vlakbij-palma-de-mallorca/

Dagtripje: Naar Menorca met Balearia
Je kunt natuurlijk ook voor meerdere dagen naar dit prachtige eiland reizen, maar vanaf Alcudia kun je met de boot van Balearia binnen anderhalf uur op een geheel ander eiland staan. We verbleven een dag op dit knusse eiland. Ben je snel zeeziek? Neem dan van te voren eenCiutadella reispilletje om de reis een stuk gemakkelijker te laten verlopen. Je komt aan in de haven van Ciutadella. Dat ligt op een steenworp afstand van deze prachtige stad. Het is een mooie stad met enkele prachtige barokke en gotische kerken, paleizen en schilderachtige straatjes. Langs de enorme haven is een boulevard met restaurantjes aan de rotsen gebouwd. Erg leuk om daar eens een hapje te eten. Wel is het een erg toeristisch stadje. Bezoek vooral de kerk op de heuvel en een van de Sagletaria’s de Menorca, waar je heerlijk ijs kunt eten.

We rijden meteen door naar het Noordelijk gelegen dorpje Fornells. Hier staat de tijd stil met prachtige straatjes. Restaurantjes zijn er in overvloed en het uitzicht is overal fantastisch. Er staat een kerkje langs de zee en in de baai zien we mensen Kajakken. Op het noordelijke puntje van de stad rijkt een toren op een heuvel boven het dorpje uit. Er is veel te doen in de omgeving en bij Platges de Fornells heb je een aantal mooie stranden. We rijden door en bezoeken het natuurgebied “Parque Natural de s’Albufera des Grau. Een mooi park waar enkele wandelingen zijn uitgezet. Hier kun je wandelen langs een groot binnenlands meer. Er vliegen veel verschillende vogelsoorten rond en je kunt er van alles tegenkomen. Denk aan een verscholen woning, modderpaadjes en prachtige uitzichtpunten.

Een aalscholver in het natuurparkTegen het natuurgebied aan ligt het dorpje Es Grau. Dit is een klein idyllisch dorpje met een haventje. De huisjes grenzen direct aan het water wat het een mooi uitzicht geeft op het nationale park en de omgeving. Ook de nabije aanwezigheid van een klein eilandje blijft nietEs Grau onopgemerkt. Je kunt een heerlijk hapje en drankje doen in dit stadje. Maar ook vanuit het stadje kun je zo het natuurpark in wandelen. Via een vlonder kom je weer aan bij het meertje. Daar kun je een rondwandeling maken. Een prachtig gebied om een middagje te spenderen tijdens je bezoek aan het schitterende Menorca. Wil je meer informatie over Mallorca? Dan kan dat via http://tumag.nl/2012/11/touren-over-menorca/.

Op de bootBalearia brengt u van Mallorca naar Menorca
Met een grote veerboot vaart Balearia u van Mallorca naar Menorca en natuurlijk ook terug. Je vertrekt vanuit de haven van Alcudia, ideaal toch? Je komt aan iets ten zuiden van Ciutadella. Tijdens de vaart kun je genieten van een hapje en drankje op het buitendek, waar ook mag worden gerookt. Binnen zijn er fijne stoelen zodat je comfortabel kunt reizen. Uiteraard mag de auto ook mee. Regel dit wel even van te voren met het verhuurbedrijf! Wij hadden het geluk dat we even mochten meekijken bij de kapitein. Een prachtige zonsondergang gezien tijdens deze comfortabele vaart. Let er wel op dat je met een auto balearia_logo-svganderhalf uur van te voren aanwezig dient te zijn. Wij deden het als dagtripje en dat was ideaal! Voor meer informatie en of boekingen https://www.balearia.com/en?lang=en. Er zijn uiteraard ook andere routes beschikbaar.

Huur je auto: ROIG Transport & Service Mallorca
Our CAr with RoigNiet alleen voor het huren van een auto, maar ook voor busvervoer, taxi’s of premium transfers moet je bij ROIG zijn. Wij huren de auto voor de volledige periode. Het is vrij goedkoop en de service op het vliegveld is goed. Van te voren krijg je duidelijk te horen waar je de auto op moet halen. Daar staat vervolgens het vriendelijke personeel op je te wachten om de laatste formaliteiten af te ronden. De huurauto’s zijn modern en nieuw. Je kunt kiezen voor extra functies zoals een kinderstoeltje of navigatie. Huur snel je auto op http://www.roig.com/. Zo kun je Mallorca snel ontdekken!

Vlieg met Air Berlin naar Palma de MallorcaVertrek van Mallorca
Een van de beste luchtvaartmaatschappijen is Air Berlin. Duitse degelijkheid. Vanaf Düsseldorf vliegt Air Berlin in het hoogseizoen meerdere malen per dag naar Palma de Mallorca. Ook in de winter vliegt men vaak naar het prachtige eiland. Met de goede Duitse service die je mag verwachten brengt Air Berlin je in iets meer dan twee uur naar de luchthaven van Mallorca. Extra’s als ruimbagage, stoelreservering of zelfs een andere type klasse kun je van te voren al reserveren. Extra beenruimte of net het plekje bij de nooduitgang kun je reserveren. Inchecken logo_airberlin-svgdoe je online of gemakkelijk via de APP. Vanaf Düsseldorf in en de zomer ook vanaf Amsterdam heeft Air Berlin goedkope vluchten naar Mallorca, maar ook naar andere vakantiebestemmingen. Kijk snel op www.airberlin.com en reserveer je vlucht!