Met Vueling naar Ibiza!

Strand bij San AntonioIedereen moet op Ibiza geweest zijn. Dat is een statement. Maar niet alleen omwille grote feesten, de dichtbevolkte discotheken of de heerlijke beach bars. Er zijn namelijk ook prachtige kleine baaitjes met heerlijke zandstranden, prachtig gekleurd water en rustieke strandbarretjes. We gaan op bezoek in Sant Antoni de Portmany in het Hostal Baleàric. Sant Antoni is een leuk havenstadje in het noordwesten van Ibiza. In de korte tijd dat we er zijn gaan we proberen zoveel mogelijk op onderzoek uit te gaan. Wat is er te doen voor de Nonparty gangers? Dat laten wij jullie zien in dit artikel over het prachtige eiland Ibiza. Je bent er overigens in minder dan 2,5 uur met een vlucht van Vueling, direct vanaf Amsterdam. In dit eerste artikel maakt u kort kennis met Ibiza, binnenkort volgt een uitgebreid artikel over de prachtige natuur, stranden en onbekende dorpjes!

Sant Antoni de Portmany
Op ongeveer een halfuur van de luchthaven van Ibiza ligt het bruisende Sant Antoni de Portmany. Naast de vele clubs, die meestal in het buitengebied van het dorp liggen, zijn er Strand en de haven van San Antonioleuke strandbarretjes, een prachtig zandstrand en een interessante haven. Vanuit die haven heb je de mogelijkheid een bootje te huren of met een boot langs verschillende dorpjes te gaan. Het is een van de populairste badplaatsen van het eiland en word ook wel San Antonio genoemd. Het is de tweede grootste plaats op Ibiza en heeft erg veel accommodatie mogelijkheden. Restaurants zijn er in overvloed. Het voormalige vissersdorp is echter wel uitgegroeid tot een echte vakantieplaats. Verwacht hier geen prachtige gebouwen en een rustieke Spaanse sfeer. Buiten het hoogseizoen is het echter rustiger.

Aangezien het dorpje aan de Westkust van het eiland ligt heb je hier een prachtig natuurfenomeen. De zonsondergang is er namelijk prachtig. In de verte zie je de eilandjes in Zonsondergang bij Cafe del Marzee. De zon gaat precies tussen de eilanden in onder. Een prachtig gezicht. Neem een drankje in Café Mambo of het wereldberoemde Café del Mar en geniet gelijk van de prachtige zonsondergang. Een must tijdens je bezoek aan San Antonio. Een leuke beach bar voor je ontbijt, lunch of avondeten is The Orange Corner. Hier is alles net iets goedkoper dan bij de duurdere Loungebars Mambo en Café del Mar. Maar de kwaliteit is net zo. Sterker nog, beter. Want bij Café del Mar was de burger die we kregen voor €19 koud. En er zat niet eens een salade of bijgerecht bij. De sfeer doet het hem natuurlijk, want bij Mambo en Café del Mar wordt heerlijke loungemuziek gedraaid. En houd Mambo zeker in de gaten, want artiesten als Bob Sinclar komen hier voordat ze de Pacha in gaan even lekker plaatjes draaien!

Ibiza Stad
Het hoogtepunt van Ibiza bevindt zich uiteraard in Ibiza stad. Met het wereldberoemde Hard Rock Café, een prachtige jachthaven en een uitgebreid assortiment aan winkels is Ibiza Stad het bruisende centrum van het eiland. Maar naast het interessante en bruisende nachtleven, isIbiza Stad er ook op cultureel gebied veel te zien in de stad. Wat dacht je van alle knusse boetiekjes waar je rustig door kan struinen? Elk winkeltje is anders en heeft zijn eigen stijl. De stad kent ook prachtige monumenten waaronder het prachtige kasteel wat uitkijkt over de stad en de mooie kathedraal. Het historische centrum is een werkelijk openluchtmuseum met prachtige gebouwen, leuke straatjes en een relax sfeertje. Het uitzicht vanaf het kasteel is adembenemend. In de haven liggen de duurste jachten van misschien wel die beroemde acteur. Ten zuiden van de stad ligt Platja d’en Bossa waar de dure hotels en clubs zich veelal bevinden.

Hoogtepunten zuidkust
We rijden nog wat rond over het eiland. We hebben maar 2 dagen, dus niet alle tijd om het hele eiland te ontdekken. Vanuit Ibiza Stad rijden we direct langs de kust en komen we al gauw Sant Eularialangs prachtige strandjes. Het uitzicht op de stad wanneer we een heuvel op rijden is adembenemend. Na een tijdje komen we aan in Cala Llonga. Een prachtig baaitje met enkele hotels, leuke straatjes met restaurants en een prachtig zandstrand. Uiteindelijk komen we aan in Santa Eularia des Riu. Puig de Missa is de bekendste bezienswaardigheid van de stad. Een historisch monument bestaande uit een kerk, begraafplaats en prachtige witte huizen. Het uitzicht aldaar is prachtig. Er is veel te doen in deze vakantieplaats. Prachtige strandjes, een drukke haven maar ook vele winkels en uitgaansgelegenheden. Santa Eularia mag zich met recht een veelzijdige stad noemen.

Overnachten in San Antonio: Hostal Baleàric
In een stille zijstraat in Sant Antoni de Portmany vinden we ons verblijf: het rustieke, idyllische Hostal BalericHostal Baleàric. Met een Amerikaanse eigenaar die verliefd werd op het eiland Ibiza is dit Hostal een perfecte plaats voor je verblijf op het eiland. Er is een 24uurs receptie aanwezig. Verder is er WiFi beschikbaar in het hostel. Parkeren doe je voor het hotel of 50 meer verderop bij een grote parkeerplaats. Dit is, in tegenstellig tot in andere steden op Ibiza, geheel gratis. Je hebt de mogelijkheid te ontbijten in het café naast Hostal Baleàric. Daar kun je eventueel ook de gehele dag en avond terecht voor een heerlijk hapje of een drankje. Er is erg vriendelijke service van leuk personeel. Kortom, een goede aanvulling op het Hostel.

Slaapkamer Hostal BalearicHet hostel beschikt over 2 verschillende type kamers, die beiden dezelfde inrichting hebt. Er is een 2persoonskamer met goede bedden, een bad/douche combinatie met toilet, koelkast en balkon. Er staat een televisie in de kamer en er is een zitje op het balkon. De 3persoonskamers hebben een extra bed en zijn iets ruimer. Je spullen zijn altijd veilig in de kluis die er staat. Op het balkon heb je een heerlijk ochtendzonnetje zodat je lekker je eigen ontbijt op het balkon kan nuttigen. Op slechts 300 meter van het hotel vind je al het eerste strand, entertainment is zelfs nog dichterbij. En het wereldberoemde Café del Mar is een korte wandeling van slechts tien minuten! Wat wil je nog meer? Bekijk nu snel de website van het hostel en maak snel uw boeking. Ze zijn het hele jaar geopend! Boek op: http://www.hostalbalearic.com/.

Auto Huren bij Moto Luis
Vanaf 1956 verhuurt het autoverhuurbedrijf Moto Luis auto’s op het eiland
Ibiza. Ophalen en afleveren op de luchthaven, of gewoon een paar dagen huren op kantoor in San Antonio of Sant Jordi/Playa d’en Bossa. Er wordt op het kantoor Nederlands gesproken enHuurauto van Moto Luis zoals je zult zien is de website ook in het Nederlands. Dat maakt het natuurlijk extra gemakkelijk om uw autohuur te boeken. De auto’s die worden verhuurd zijn modern en natuurlijk kun je kiezen uit verschillende klassen.  Naast een vriendelijke service wordt er ook duidelijk uitgelegd wat je wel en niet moet doen tijdens je autohuur. Erg praktisch en dit voorkomt een hoop problemen. Bij het ophalen van de auto krijg je een volle tank mee, en je levert hem weer vol af! Lekker probleemloos je auto huren doe je op http://www.motoluis.nl/ibiza/auto-verhuur-nl.html

Snel en comfortabel met Vueling naar Ibiza
Vueling is een low cost luchtvaartmaatschappij die directe vluchten aanbiedt vanaf onder andere Schiphol naar meerdere Europese bestemmingen. De maatschappij, van Spaanse vueling logokomaf, vliegt zo ook naar het prachtige eiland Ibiza. Binnen 2,5 uur staat u op het zonovergoten eiland Ibiza. De vluchten zijn comfortabel in goede stoelen. Voor een extra bijbetaling kunt u kiezen voor Priority boarding, zo kunt u als eerste aan boord, en andere extra services als stoelreservering en ruimbagage. Vueling vliegt vanuit Amsterdam naar enkele bestemmingen, waaronder Barcelona, Palma de Mallorca, Rome en natuurlijk Ibiza. Voor het volledige aanbod kijk je op: www.vueling.com.

[wpgmappity id=”88″]