Het Andere Mallorca

Schitterende zee langs de kust in het noorden van MallorcaMallorca is een prachtig eiland met schitterende natuurgebieden en idyllische dorpjes. Eerder maakte u al kennis met de stad Palma de Mallorca, dit keer gaan we verder kijken naar het Noordelijke gedeelte van het eiland. Zo rijden we dwars door het gebergte “Sierra de Tramuntana”en bezoeken we het natuurpark ’s Albufeira vlakbij de azuurblauwe kust van Alcudía. Daar ontmoeten we enkele speciale dieren. Mallorca heeft veel meer te bieden dan de drukke toeristische dorpen. Daarom nemen wij u mee naar de prachtige en rustige plekjes van Mallorca.

Van Sóller naar Cap de Formentor
Vanuit ons hotel St. Regis Mardavall vertrekken we naar Sóller. Deze rit duurt ongeveer dertig Het centrale plein van Sollerminuten als we via de tunnel gaan. De stad in het midden van het eiland staat natuurlijk bekend om de tocht die je met de trein vanuit Palma kunt maken. En natuurlijk om het tramritje naar de haven, Port de Sóller. Maar er is veel meer in deze stad. Allereerst het treintje wat je van Palma naar Sóller kan brengen. De Rode Bliksem, want zo wordt het treintje genoemd, voert je van Palma dwars door de bergen naar het dalstadje Sóller. In dit plaatsje hangt een geweldige sfeer, en zijn schitterende burgerpaleizen niet schaars. De pastoriekerk Sant Bartomeu staat precies tussen het treinstation en het tramstation in. De kerk staat op de fundamenten van een moskee. Er zijn twee musea in de stad, namelijk Museu Casa de Cultura, waar de Mallorquinse cultuur wordt weergegeven, en het Natuurwetenschappelijk Museum. In het prachtige stadhuis kunt u toeristische informatie vinden.

Om Sóller heen vind u allemaal boomgaarden, waar sinaasappels, citroenen, vijgen en Het kleurrijke Port de Solleramandelen hun weg vinden. Op Zaterdag is er markt in Sóller, waar je deze sinaasappels en anderen vruchten kunt kopen. Een tram neemt je mee vanuit het centrum naar het kleinere Port de Sóller. Hier is een smal strand in een ronde, beschutte baai. Het is niet Mallorca`s mooiste strand, maar de omgeving is werkelijk waar fantastisch. Langs de grote haven zitten enkele leuke terrasjes waar je even lekker van het uitzicht kunt genieten. De omgeving van Port de Sóller is altijd groen, zelfs in de zomer is alles er prachtig in bloei! Wandel even naar boven voor een verbluffend uitzicht De gezellige schilderachte straatjes in Fornalutxover Port de Sóller of geniet van de prachtige architectuur in combinatie met de oude bootjes in de haven.

Vanuit Sóller rijden we eerst naar het kleine maar leuke dorpje Fornalutx. Eerst komen we langs een uitzichtpunt waar je zicht hebt over de Serra de Tramuntana. Ook heb je een zicht op Port de Sóller. Fornalutx ligt midden in de bergen. Hier lijkt de tijd al een aantal jaren stil te staan. Een kleine wandeling door het dorpje geeft al een goed beeld van de prachtige architectuur. Niet voor niks is het dorpje uitgeroepen tot het mooiste dorpje van het eiland. Het is echter wel lastig bereikbaar via een route vol bochten. De trappen zijn uniek en geven het dorpje een schilderachtige look.

Onderweg van Fornalutx naar Sa Calobra, ook wel Torrent de Pareis,  komen we nog Ses Blau, het meer middenin het Tramuntana gebergteenkele interessante bezienswaardigheden. Zo kom je onderweg langs enkele fraaie uitzichtpunten. Zo kom je als eerste bij een uitzichtpunt over de Sierra de Tramuntana richting Sóller. Bij mooi weer zie je de kustlijn. Door de tunnel kom je voorbij hoge rotspartijen. Als eerste zie je een groot stuwmeer. Daarna kom je bij het grotere meer waar ook enkele wandelingen zijn. Gorg Blau ligt aan de voet van de Puig Major, de hoogste berg van het eiland. Nog een klein stukje verder en we komen bij de bekende route naar Sa Calobra, of wel Torrent de Pareis.

Azuurblauwe zee tussen de rotsen door
Dwars tussen de rotsen door op weg naar Torrent de PareisDe route met vele haarspeldbochten brengt je eerst naar de top en dan het dal in richting Torrent de Pareis, een prachtig gebied met een mooi strandje. Het gebied kenmerkt zich door ruige bergen. Er zijn enorme rotspartijen, op een gegeven moment rijdt je zo tussen de rotsen door dat het lijkt alsof een bus er niet door past. Het tegendeel is waar. De mooiste bocht is die van 360 graden. Kijk onderweg wel uit voor de vele wielrenners die ls een gek naar beneden razen. Naar boven rijden ze echter langzaam. Eenmaal aangekomen bij Torrent de Pareis in Sa Calobra is het nog een eindje wandelen. Je wandelt door een grot en komt zo uit bij een prachtig grindstrand. Je kijkt tussen twee rotsen door richting de azuurblauwe zee. Hier kun je eventueel een wandeling doen door de kloof van ongeveer zes uur. Er is een riviertje die in de zomer verdeeld is als enkele meertjes in de kloof. Erg de moeite waard. In Sa Calobra kun je een hapje eten bij een van de buffetrestaurants. Dat zijn echter alleen Spaanse gerechten.

Na dezelfde route terug te rijden, haarspeldbochten en diepe afgronden, rijden we richtingTussen de rotsen door een prachtig strand: Sa Calobra Lluc. Al achthonderd jaar komen er pelgrims naar het klooster van Lluc. Ze komen er hulde brengen aan het beeld van de zwarte madonna. Je kunt er de kerk en het museum bezoeken, erg interessant. Het klooster is opgericht in de dertiende eeuw. Lux is ook een ideaal dorpje voor een heerlijke lunch tijdens je tussenstop. Je kunt bij Lluc een heuvel op lopen richting een kruis. Daar heb je een prachtig uitzicht over de nabije landbouwvelden en heuvels. Daarna kun je nog een stukje doorlopen en kom je uit bij een zonnewijzer. Na een bezoek aan dit park rijden we direct door naar Formentor.

Cap de Formentor
Het prachtige strand van FormentorEen van de mooiste gebieden van Mallorca is Cap de Formentor. Als je vanuit Port de Pollença richting het noorden gaat kom je uit bij Cap de Formentor. Als eerste kom je bij een prachtig uitzichtpunt. Hoge kliffen komen de zee uit zetten. Tijdens een wandeling langs de afgrond kijk je alleen recht op de Middellandse Zee. Er is een kiosk aanwezig voor broodjes. Als we verder rijden komen we uit bij een van de mooiste stranden van Mallorca, namelijk Playa de Formentor. Vanaf de parkeerplaats is het een korte wandeling van 10 minuten naar het strand. Hier kun je genieten van de zon en eventueel van een hapje en een drankje. De azuurblauwe zee is prachtig maar pas op voor de zee-egels.

Vanaf het strand is het nog ongeveer twintig minuten rijden naar de uiteindelijke Cap de Het uiterste noorden: Cap de FormentorFormentor. Bij de vuurtoren is er een prachtig uitzicht. Onderweg kom je veel wielrenners tegen die je de route niet gemakkelijk maken. Eenmaal aangekomen heb je de mogelijkheid een rondje om de vuurtoren te wandelen. We komen nog een verdwaalde geit tegen. We wandelen een stukje naar beneden door de rotsen richting de zee. Tijdens deze wandeling komen we nog geiten tegen en hebben we prachtig uitzicht over de rotsen richting de zee. Hier eindigt onze rondrit tevens. Als laatste hoogtepunt van het noorden reizen we naar het natuurpark S’Albufera ten zuiden van het vakantiedorp Alcudía.

Natuurpark S’Albufera
Een van de mooiste plekken om vogels te spotten op Mallorca is het natuurpark van Een visarend geniet van een heerlijk hapje in S'AlbuferaS’Albufera. Met twee gemiddelde wandelingen en een wandeling van 11,5 kilometer is er genoeg mogelijk voor een dagbezoek aan dit natuurpark. Het bezoek aan dit park is gratis, haal wel even een gratis “Permit” op bij de receptie zodat je een kaart van het park ontvangt. Zo zie je welke route je moet lopen. Onderweg kom je veel sprinkhanen tegen, maar ook vogels als meerkoeten, eenden, mussen, roodborstjes en andere kleine vogels zien we vaak voorbij komen. Maar hoogtepunten zijn er ook. Zo komen we een visarend tegen op een boomstronk. Even inzoomen, en we zien gelijk dat hij een Vis in zijn klauwen heeft waar hij rustig van eet. Andere vogels als wadlopers en witte reigers kijken alleen toe. Tijdens onze wandeling wordt de weg nog eens versperd door een aantal grote koeien.

Overnachten: Hotel smartLine Lancaster
In het gezellige gedeelte van Mallorca vinden we het hotel van smartline Lancaster. Dit hotelZwembad van het hotel ligt ideaal in Playa de Palma op slechts 300 meter van het strand. Op de zes verdiepingen van het hotel zijn in totaal 318 moderne kamers ingericht. Van binnen is het een prachtig modern driesterren hotel met alle faciliteiten voor een perfecte vakantie. Zo is er een entertainment team die voor vermaak zorgen. Het restaurant zorgt ervoor dat je niks te kort komt. Het ontbijt is er goed geregeld. Een groot intercontinentaal ontbijt met alles wat je maar wilt. Lunch en diner zijn er ook fantastisch. Het buffet wordt dagelijks gewijzigd en is veelzijdig genoeg om er culinair te genieten. Je kunt kiezen voor Logies, Met onbtij, Halfpension of zelfs all inclusive. De bar verzocht dan je drankjes tussen 10:00 en 23:00 en er zijn snacks verkrijgbaar tussen de maaltijden door. De bar is bij het zwembad, waar je heerlijk kunt genieten van een frisse duik en de zon. Er zijn genoeg ligbedden en er is niemand die ze in de ochtend al gaat reserveren.

De kamers van het hotel zijn zoals eerder vernoemd prachtig ingericht. De gerenoveerde Het hotel en het zwembadkamers beschikken over een groot tweepersoonsbed of eenpersoonsbedden. Plaatsing van een extra bed is echter ook mogelijk zodat het een driepersoonskamer word. De moderne badkamers hebben een lekkere douche, toilet en natuurlijk een wastafel. Elke kamer heeft een balkon met stoelen en een tafel. Er is een zitje en een minibar. De service is overal goed. Het eten is erg wisselvallig zodat je niet iedere dag hetzelfde aan het ontbijt, of avondeten hebt. De dranken zijn goed en het personeel is vriendelijk en erg behulpzaam. Kortom, een zeer leuk hotel. Boek snel op https://www.smartlinehotels.com/hotel-search/smartline-lancaster/.

 

[wpgmappity id=”62″]