Vlieg naar Girona en Ontdek de omgeving!

De Stad Girona, geniet aan beide kanten van de rivier.In het voor- of najaar een weekendje, midweek of week weg? Vlieg dan vanaf een van de regionale luchthavens naar Girona. Huur een auto op het vliegveld en ga de omgeving ontdekken. Verblijf in het luxe vier sterren Silken Park Hotel San Jorge en ontdek de prachtige omgeving van het hotel. We bezoeken onder andere Girona, maar rijden ook langs de plaatsen langs de kust. In de winter is het hier ook goed toeven, maar in het voor- en najaar is het er fantastisch. De temperatuur is nog goed en het is er heerlijk rustig. In de zomer kun je ook een bezoek brengen aan de omgeving, het is dan wel erg warm en heel druk.

Platja d’Aro
Silken Park Hotel San Jorge grenst aan de stad Platja d’Aro. Dit vakantiedorp heeft een klein historisch centrum maar is vooral bekend door zijn discotheken, kroegen, restaurants en Platja d'Aro kent prachtige kustenwinkels. Vooral in de zomer is het erg hectisch, maar buiten het hoogseizoen kun je heerlijk genieten. In de haven kun je wandelen langs de vele bootjes. Vanaf de rotsachtige kust kun je vissen en tevens genieten van een prachtig uitzicht. Het strand is er ook geweldig; een groot zandstrand met alle faciliteiten die een modern strand nodig heeft. Langs het strand zijn vrij hoge appartementencomplexen. Het strand loopt langzaam af de zee in. Het centrum bestaat eigenlijk uit een straat met verschillende restaurants, bars, discotheken en natuurlijk winkels. Het is een vrij grote stad en je kunt je er goed vermaken.

Palamós
Een stadje ten noorden van Platja d’Aro. Het stadje is de laatste honderd jaar pas echte gegroeid en kent een grote haven. Vanuit die haven vertrekken enkele vissersboten in het Palamos met de mooie haven en het prachtige strand.hoogseizoen. Je kunt dan mee vissen in de Middellandse Zee. Langs het strand en de haven kun je een lange wandeling maken over de boulevard. Je komt dan langs leuke winkels en restaurantjes. Het azuurblauwe water grenst aan een prachtig strand. Het oude centrum van de stad is vol met boetiekjes, luxe restaurants, snackbars, kroegen, discotheken en meer. Perfect voor je vakantie. Voor de culturele toerist is er ook wat te doen, het Visserijmuseum van de Costa Blanca. In een gerestaureerd havenmagazijn kun je vijf projecten ontdekken waaronder de vissersvloot en een documentatiecentrum. In Palamós kun je een bootje huren, diepzeevissen en nog veel meer! Zeker een bezoek waard tijdens je verblijf in de Costa Brava.

Girona
De grootste stad in de omgeving van de Costa Brava is Girona. In Girona hebben ze een prachtige kathedraal. Het gotische bouwwerk is zeker een bezoek waard. Van binnen ziet het De mooie kathedraal van Gironaer werkelijk prachtig uit. De Kathedraal heeft een prachtige barokke poort en een eigen museum. Er zijn Arabische badhuizen in de stad aanwezig en er is een archeologisch museum. In de Joodse wijk El Call, aan de rechteroever van de Onyar rivier, zijn smalle steegjes en sfeervolle pleintjes. Deze pleintjes zijn aaneengesloten door trapjes . Aan de rechteroever van de rivier de onyar vindt je de leukste, gezelligste en grootste winkelstraat van Gerona. De La Rambla de la Libertad heeft naast bekende winkels enkele gezellige boetiekjes, terrasjes en aangename schaduwrijke plekjes in de zomer. Elke dinsdag en zaterdag is er een grote markt in de stad.

Wat ik vooral mooi vind aan deze stad, is dat het nog erg De mooie stad Gironaauthentiek Spaans is. Er zijn veel mensen die nog niet eens Engels praten. De restaurantjes door de stad zijn prachtig ingericht, overal kun je tapas eten en genieten van de Spaanse keuken. Wandel over alle prachtige bruggen heen. Je ziet geweldig gekleurde huisjes met de bergen op de achtergrond. Het is echt een mooie stad om door te wandelen. Je ziet onder andere de vissen beneden in de rivier zwemmen. De rivier barst overigens niet uit zijn voegen. Vanaf de brug kun je prachtige foto’s maken van de stad. Geniet van tapas in het centrum, of beklim de trappen naar de kathedraal. Ik zeg, ben je in de buurt, breng zeker een bezoek aan deze prachtige stad. Natuur, cultuur en prachtige architectuur in elkaar gemengd in een mooie stad.

Verblijf in het Silken Park Hotel San Jorge
Zoals boven beschreven gelegen op een prachtige locatie in de Costa Brava vinden we het Het zwembadperfecte hotel om te verblijven bij een bezoek aan Platja d’Aro. Het Silken Park Hotel San Jorge is een vier sterren superior hotel. Het hotel is prachtig aan zee gelegen aan het strand. Het hotel heeft enkele prachtige faciliteiten. Het hotel heeft een buitenzwembad en een schitterende Spa. Daar heb je de mogelijkheid tot verschillende behandelingen. De SPA is prachtig modern ingericht, net als het receptiegebouw en het restaurant. De spa van het hotel heeft een hydromassagebad, een sauna, hamam en een douchecircuit. In het restaurant kun je in de ochtend geniten van een heerlijk ontbijt, in de avond geniet je van gastronomische Catalaanse gerechten. Café Mar Blau serveert hapjes en drankjes op het terras met een prachtig uitzicht. In het hele hotel heb je gratis Wifi.

De Spa van het hotelDe kamers van het hotel zijn allen prachtig ingericht met een natuurlijke lichtinval. De prachtige decoratie en de heerlijke bedden zijn een verademing in het hotel. De kamers hebben een balkon met prachtig uitzicht en een klein zitje. In de kamers zijn naast fijne boxspringsbedden alle faciliteiten aanwezig, waaronder een televisie, radio/wekker, verwarming, bureau, houten vloer, kledingkast, minibar, waterkoker en airconditioning. De badkamer bestaat uit een bad, douche en uiteraard een wastafel. Uiteraard zijn alle spullen die benodigd zijn aanwezig, onder andere douchegel. Het hotel is vooral een perfecte uitvalbasis, maar ook prachtig om te genieten van de rust, het mooie zwembad en mooie uitzicht. Maar ook het uitgebreide onbijt en het vriendelijke personeel zijn goede pluspunten. Kijk snel op de website en boek je verblijf via http://www.hoteles-silken.com/en/hotels/park-hotel-san-jorge-platja-d-aro/.

Een kamer van het prachtige hotelSnel naar Girona? Ryanair vliegt vanaf Airport Weeze en Eindhoven Airport naar Girona. Ook transavia.com vliegt tijdens het seizoen naar Girona.