Wintersporten in de buurt: Alpincenter Bottrop

De pisteIk las laatst dat 90% van de wintersporters ongeoefend op Wintersport gaan. Het is dan ook lastig om een goed wintersportgebied in de nabije omgeving te vinden. Daar hebben ze in Bottrop, vlak over de grens Duitsland in, wat op gevonden. Op een heuvel nabij de stad is namelijk de langste skihal met de langste piste van Europa gebouwd. In 2001 werd deze hal geopend. Sindsdien is deze er niet meer weg te denken. Wintersportfanaten uit de wijde omgeving komen de 640 meter lange afdaling enkele malen testen. En het is ook de moeite waard. Op slechts 1 uur en een kwartier vanaf Arnhem een lange piste af.

De sneeuw is altijd van goede conditie over de hele piste. In het bovenste gedeelte heb je eenbottrop005 aantal meters om te oefenen. Hier worden ook lessen gegeven. Deze lessen worden intern verzorgd door de skischool. Je kunt privé of groepslessen reserveren. Een opgeleide skileraar(es) helpt je met de beginselen van skiën of snowboarden. Daarna kun je nog even zelf de piste af, die veel weg heeft van een blauwe piste. Niet te steil, maar op sommige punten wel een uitdaging. In het weekend is het vaak druk en door de weeks wat minder. De lift brengt je snel weer boven. Zorg wel dat je alle sneeuw van je ski’s of snowboard poetst.

De VerhuurMocht je voor het eerst zijn of gewoon geen eigen spullen hebben is dat geen probleem. Bij een All Inclusive ticket zit de huur van ski’s of een snowboard, schoenen en stokken inbegrepen. Je kunt als extra een helm huren. Maar ook skikleding is aanwezig zodat je zelf niks mee hoeft te nemen. Dat is ook ideaal als je het nog nooit hebt gedaan, zodat je kunt kijken of het wat voor je is. Handschoenen zijn trouwens verplicht en een helm wordt aanbevolen. Bij de skischool kun je een les boeken. Omkleden kan je ter plekke.

Eten en Drinken
Bij een All Inclusive ticket kun je ook gebruik maken van het uitgebreide buffet. Duitse specialiteiten als Curryworst, Schnitzel en Kartoffelsalat liggen voor je klaar. Maar ook salades, logo-alpincenter-schriftzug-bergefrites en heerlijke gerechten waaronder gemarineerde kip zijn aanwezig. Frisdrank, koffie en thee zijn inclusief. Ook kun je 3 alcoholische versnaperingen nemen. In het weekend zijn bier en wijn gewoon inbegrepen. Het eten, de service en de dranken zijn allen van hoge kwaliteit, zoals je van een Duits bedrijf kunt verwachten.

bottrop004

Wil je ook genieten van een dagje wintersport? Lekker voorbereiden op je grote wintersport? Kies dan voor de skihal met de langste piste ter wereld: Alpincenter Bottrop. Meer informatie vind je op http://www.alpincenter.com/bottrop/nl/. Je komt er dan ook achter wat de prijzen zijn en wat je naast skiën nog meer kunt doen!