Met easyJet naar Berlijn

De Berliner DomWe vertrekken met easyJet naar Berlijn. De hoofdstad van Duitsland is niet meer wat het dertig jaar geleden was. Een grote stad gedeeld in tweeën omdat Duitsland ook uit twee delen bestond. Waar een grote muur de scheiding was tussen Oost en West, maar ook tussen leven en dood. Berlijn is een stad waar altijd nog een aparte sfeer hangt en die altijd nog voor het zicht van de toerist uit twee gedeelten bestaat. Twee verschillende centrums, enkele stukken muur die er nog staan en het verschil van de gerestaureerde gebouwen doen de stad Berlijn nog steeds voorkomen als een aparte stad die uit twee delen bestaat. easyJet brengt ons naar deze veelzijdige stad en we laten zien wat je in Berlijn kunt doen en zeker gedaan moet hebben.

Zoek en gij zult vinden
Berlijn is zeker geen compacte stad en dus moet je goed zoeken om alles te zien wat je graag wilt zien. De U- en S-Bahn verbinden alle bezienswaardigheden van de stad erg goed, maar alle belangrijke punten staan op verschillende plaatsen. Daarom is het belangrijk goed uit te Fietsen langs de Berlijnse Muurzoeken waar je wel en vooral waar je niet heen wilt. Het is zeer handig een Berlin Welcome Card aan te schaffen, waar wij ook met plezier gebruik van maakten. Je mag overal met het openbaar vervoer binnen de stadszone reizen voor een schappelijke prijs. En ook al kun je alles bereiken met het openbaar vervoer, het is allemaal erg moeilijk te vinden. Het enige wat gemakkelijk te vinden is, dat is de Televisietoren op het Alexanderplein en de Brandenburger Tor aan het einde van de straat van de 17e juni. Maar als je goed zoekt kom je alles tegen, zelfs enkele verdwaalde wachttorens van de tijd toen de muur er nog stond.

Mooie monumenten
Oké, er is een grootse Joods monument vlakbij de Brandenburger Tor. Daar moet je zeker Checkpoint Charliegeweest zijn om de indrukwekkende stenen te zien. Elke steen stelt een Overledene Joodse voor, indrukwekkend en na het horen van het volledige verhaal ook zeer emotioneel. Een behoorlijk eindje verderop vinden we een van de bekendste monumenten van de oorlog: Het wachtershuisje van Checkpoint Charlie. Vroeger was dat een grensovergang tussen Oost en West Berlijn, hedendaags een monumentje waar twee mannen hun geld verdienen door verkleed als een Russische en Duitse militair met iedereen op de foto te gaan. Dit kost je overigens wel een euro. Mocht je erg geïnteresseerd zijn in de oorlog, dan is dit een niet te missen bezienswaardigheid.

Een Trabi-Safari door de Stad!
Een hele leuke manier om kennis te maken met verschillende Thema’s in Berlijn is door middel van een Trabant Safari. Wij hadden gekozen voor een thema met veel historie, namelijk “The Wall Ride”. De naam zegt het al, we rijden langs alle plekken die ook maar iets met de Berlijnse muur te maken hebben. Maar eerst krijgen we een korte briefing en mogen we kijken in een van de Communicatie vrachtwagens. Dat zijn overigens nog de originele met originele Safari met de Trabantapparatuur. Daarna neemt de gids je mee langs het spoor van de Berlijnse muur en zien we onder andere een wachterstoren. Deze gids legt onderweg duidelijk uit waar Oost en West Berlijn vroeger was. Ook stoppen we een enkele keer om de muur te bekijken en voor verdere uitleg. Tijdens de “lunch” stop krijgen we roggebrood met zout, zoals dat tijdens de oorlog ook ging. Daarna kregen we nog thee en gingen we verder langs een enorm stuk muur wat er nog staat. Het is leuk en origineel om Berlijn op deze manier te zien. Je hebt veel bekijk en bent vaak te vinden in de fotoalbums van toeristen. Je bent een rijdende attractie. En op het einde krijg je ook nog eens een stukje Muur als souvenir mee, en wordt je beloond met een Trabi-rijbewijs. Want ja, je moet de Trabant natuurlijk zelf door Berlijn rijden! De tocht duurt ongeveer 2,5 uur en is te reserveren vanaf  €79,- per persoon. Kijk snel op www.trabi-safari.de. Ook in Dresden!

Met easyJet snel naar Berlijn
easyjet-logoSchiphol is sinds kort een basis geworden van easyJet. Erg handig, want doordat men meerdere vliegtuigen op Schiphol stationeert, zijn er ook meerdere vluchten per dag. Zo ook van en naar Berlijn Schoenefeld. Op meerdere dagen in de week vliegt easyJet twee keer per dag naar de hoofdstad van Duitsland, en met vanaf prijzen van slechts €29,00 per enkele reis vlieg je met de goede service van easyJet naar Berlijn. Groot voordeel aan easyJet is dat je een stoel krijgt toegewezen. De service is goed en tegenwoordig heeft men veelal Nederlands personeel in dienst! Boek snel je vlucht op http://www.easyjet.com/nl/.