Uiteindelijk loop je de Marathon van New York

cpc-2013Door: Hans den Ouden
Begin 2011 schrijf ik mij, samen met mijn vrouw Caroline, in bij Start to Run bij Zier Running in Den Haag. Na 10 lessen worden we bij Haag Atletiek geïntroduceerd. Na fanatiek de trainingslessen gevolgd te hebben loop ik  op 22 mei van dat jaar mijn eerste 5 kilometer wedstrijd in een tijd van iets dan meer 26 minuten. In de jaren die volgen beperk ik mij tot afstanden variërend tussen de 10 en 15 kilometer.Pas in 2013 loop ik mijn eerste halve Marathon bij de City Pier City in een tijd van 1 uur en 45 minuten. Het jaar daarop weet ik mijn PR met 4 minuten te verbeteren. Medio 2014 snoep ik daar nog eens 3 minuten
vanaf en eindig bij de TaTa Steel Marquetteloop in een tijd van 1 uur 38.

Op 12 april 2015 loop ik mijn eerste Marathon. Dmarathon-rotterdam-2015ie van Rotterdam. Ik finish na 3 uur en 54 minuten. Op 9 januari 2016 loop ik een, voor mij, recordtijd op de 10 EM in Woudenberg bij de 29ste Florijn Winterloop. Met een gemiddelde snelheid van rond de 12,7 km/u finish ik na 1 uur en 16 minuten. In aanloop naar mijn tweede Marathon van Rotterdam raak ik geblesseerd.  Gelukkig ben ik op tijd hersteld. Zonder de lange trainingsafstanden  in de benen te hebben loop ik ‘m wel uit maar in een belabberde tijd van ruim 4 en een half uur. Nu, 5 jaar later, Caroline is inmiddels gestopt met hardlopen, hebben we de knoop doorgehakt. We gaan naar New York. Ik ga de Marathon lopen. Caroline gaat mee als mijn grootste fan en supporter. Omdat we een gegarandeerd startbewijs willen bemachtigen logo_rijnmond_marathonreizenbevel180pxen omdat we eigenlijk te lui zijn om alles zelf te regelen schrijven we ons in bij Rijnmond Marathonreizen.

Zij regelen voor ons, en voor al mijn nieuwe hardloopvrienden, werkelijk alles. Om je een idee te geven: ze regelen de vlucht, we verblijven in luxe hotels, een transfer naar de luchthavens is
geregeld, we maken dagelijks gebruik van een zeer uitgebreid ontbijtbuffet, we gaan een excursie maken om het eiland Manhattan richting de Verrazano Narrows Bridge, we gaan
gezamenlijk de startbewijzen ophalen, er zijn voorlichtings-avonden, op zaterdag 5 november gaan we de finish van de Marathon in Central Park verkennen, we reizen met eigen bussen training-brienenoordbrug-001-2016naar het startgebied, voor desupporters is op de dag van de Marathon vervoer geregeld, er gaat een trainer, een arts en fysiotherapeut mee, we beschikken over deskundige  reisbegeleiding, we gaan uit ons dak gedurende de Pasta Party op de zaterdagavond, tijdens de After Marathon Party op de zondagavond kun je de sterkste verhalen horen, we worden aangekleed met een mooi all-weather jack met uitritsbare fleece jas, je krijgt een rugzak, een t-shirt, een running singlet voor de lopers, het Capitool boek over New York en als klap op de vuurpijl krijgen we de New York Times met de namen van de finishers. Dat is toch kikkuh? Moeten de lopers dan nog iets doen? Jazeker. Die moeten trainen. Zelfs daarbij komen de mensen van Hans den OudenRijnmond Marathonreizen ons helpen. Gedurende drie gezamenlijke trainingen, waar 8 keer de van Brienenoordbrug beklimmen er eentje van was, leren de lopers elkaar beter kennen en leggen we de nodige kilometers af. Na vele maanden van voorbereiden is het dan bijna zover. Op 1 november vlieg ik via Dublin naar New York. Op de website van Rijnmond Marathonreizen kun je nu al zien dat de nodige voorbereidingen in volle gang zijn. Vanaf 1 november verschijnen daar elke dag verhalen,  foto’s en filmpjes over de lopers én de supporters. Met jouw bericht in het gastenboek kun je mij en mijn mede lotgenoten een hart onder de riem steken. Maar kijk ook op Instagram voor foto’s van de reis en de Marathon zelf https://www.instagram.com/rijnmond_marathonreizen/
Facebook: https://www.facebook.com/rijnmondMarathonreizen/?fref=ts 
Twitter: https://twitter.com/nyMarathonreis

Kijk elke dag ook op Travel Unique Magazine om op de hoogte te blijven.
Via Facebook kan natuurlijk ook https://www.facebook.com/traveluniquemagazine
Twitter: https://twitter.com/TravUniqMag
Instagram: https://www.instagram.com/travunimag/

Met de speciale app. kun je mij, aan de hand van m’n startnummer, 45831, volgen.

App Storegoogle-app-store

 

Dank voor al jullie support!

Hans