Een Rondje Florida

Het prachtige FloridaDe “Sunshine State” Florida ligt op ongeveer tien uur vliegen vanuit Nederland. Wij beginnen en tevens eindigen in de prachtige stad Miami. Met de A380 van Lufthansa ben je er zo. Wat een prachtig vliegtuig, met vele opties als een eigen entertainmentscherm en een USB poort om je telefoon op te laden. Na een fijne vlucht gaan we een rondje Florida rijden. Grote steden, prachtige stranden, boottochten, Wildlife Watching, vissen en wandelen. Er is van alles te doen in Florida en wij stellen voor u een reis voor waar u maar een ding mee kan: “Genieten!”.

Miami
Vergeet voor vertrek niet je ESTA formulier online in te vullen. Bij aankomst in Miami wordt alles gecontroleerd en de reis kan beginnen. We gaan Miami in. Vanaf het vliegveld is het Ocean Drive, Miamiongeveer een halfuur rijden tot aan ons hotel. Sense Beach House Miami ligt aan de Ocean Drive, de belangrijkste straat van de stad. Hier is het mensen kijken en gezien worden. Luxe en dure auto’s, mooie kroegen en knusse restaurants. Overigens zijn de restaurants niet heel duur. Het is te vergelijken met Nederland. Dat komt door de gunstige koers met de Dollar. Op de Ocean Drive raad ik de Clevelander aan. Dit Hotel/Bar/Restaurant is dagelijks geopend. Overdag een normale bar waar je tevens een hapje kunt eten. In de avond verandert het in een Open-Air discotheek met een DJ en dansende vrouwen op podia. De Ocean drive grenst direct aan het prachtige strand. Parallel aan deze weg vind je Collins Avenue. Daar kun je heerlijk shoppen in winkels van de bekendste ketens. Voorbeelden zijn Uggs Australia, Timberland en natuurlijk veel meer!

Als je vanaf het Sense Beach House naar het zuiden loopt kom je bij het Green Pointe Park. Hier kun je heerlijk wandelen en de binnenkomende jachten en andere boten bekijken. Het restaurant Smith & Wollensky is er te vinden, probeer daar de vers gevangen vis of kreeft. Een eindje verder kom je bij de Jachthaven. Hier vertrekken charterboten en kun je Jetski’s huren. Downtown FloridaGa de brug over en je passeert enkele eilandjes, waaronder Star Island (later meer). Aan het eind van deze brug begint Biscayne, waaronder een winkelcentrum genaamd Bayside Marketplace valt. Hier kun je heerlijk winkelen en heb je tevens op sommige plekken prachtig uitzicht over Downtown Miami. Soms zie je vanaf de kant de Dolfijnen vrolijk de lucht in springen. Een genot om naar te kijken. Er zijn genoeg mogelijkheden om hier ook te eten. Daaronder noemen wij met stip op een het Hard Rock Cafe, maar ook kun je kiezen uit onder andere een Mexicaans restaurant, Latijns-Amerikaans Restaurant en enkele hamburger-restaurants. Voor meer informatie over de stad Miami, en wat er allemaal te doen is, bezoek www.miamiandbeaches.com.

Een van de luxe villa's op Star IslandMet de Thriller snel naar Star Island
Langs de gezellige boulevard van Bayside Marketplace vind je een haven. In die haven liggen de boten van Thriller Miami. De speedboten van Thriller Miami moet je zeker uit testen. Je vaart nog langzaam de haven uit met harde muziek die vlamt uit de enorme geluidsinstallatie van de boot. Eenmaal uit de haven gaan de trossen los. Met hoge snelheid raas je langs de prachtige skyline van Miami Downtown. Door de snelle boten van Thriller Miami, vaar je een stuk verder en zie je een stuk meer dan bij andere operators. Je vaart eerst in hoog tempo, soms word je zelfs zeiknat, naar Star Island. Hier zie je enorme villa’s van Prachtig uitzicht op South Beach tijdens uitleg Gids.bekende artiesten, acteurs en zelfs villa’s met een tennisveld. Na deze luxe rijkdom te hebben aanschouwd, vaart de boot in een nood gang naar de Oceaan. Spetters, soms goed vast houden, maar eenmaal op de Oceaan is het prachtig! Je hebt een geweldig uitzicht op South Beach. Na met flinke snelheid over de oceaan langs South Beach te zijn gegaan, vaart de boot weer terug naar de haven. Op de terugweg loopt de gids nog even rond om een foto van een ieder te nemen. Achteraf zie je dan pas hoe groot de straal water is die van de achterkant van de boot omhoog spuit! Als afsluiting kun je nog een foto kopen die bij vertrek is gemaakt. De kosten voor de tour zijn $36,- per volwassene. Je kunt ook een bootje huren of een privé tour maken. De kosten hier van zijn, net als reserveringen, terug te vinden op www.thrillermiami.com.

Luxe overnachten in Sense Beach House Miami
Op de perfecte locatie aan de Ocean Drive vinden we het idyllische Sense Beach House Miami. Rooftop-ZwembadBij binnenkomst worden we meteen vriendelijk begroet en checken we in. Een Bar/Restaurant wat bij het hotel hoort bevindt zich op de begane grond. Hier kan je vanaf half negen in de morgen ontbijten en ’s avonds heerlijk eten en daarna een drankje doen. De service van het hotel is goed. Er zit altijd iemand bij de receptie en men biedt via een extern bedrijf valet parkeren aan. Perfect geregeld en niet duur! Bij de receptie kun je ook tafeltennisspullen lenen, en tafelvoetbal is ook aanwezig. Boven op het dak is de grote verrassing van het hotel te vinden. Een prachtig zwembad met loungebanken en ligbedden eromheen. Handdoeken kun je gewoon pakken, tevens voor naar het strand te gaan. Het zwembad brengt heerlijke verkoeling in de hitte en is bovendien zeer geschikt voor een dagje genieten van de zon.

Het hotel heeft 18 gewPrachtige slaapkamers in het Sense Beach House Miamieldige kamers. Er zijn blue rooms en sand rooms. De kamers hebben heerlijke bedden. Veel van de kamers hebben gedeeltelijk uitzicht op de zee. Anderen hebben weer uitzicht op de prachtige straatjes van South Beach. De kamers hebben een eigen badkamer, prachtig ingericht met een heerlijke douche, soms een bad en alle badartikelen zijn aanwezig. De kamers zijn heel schoon en hebben alles om je vakantie tot een succes the maken. Er is onder andere een flatscreen televisie en een Ipod docking station. Ook is er WiFi aanwezig. Voor prijzen en boekingen kijk je op de website van het hotel, http://www.sensebeachhouse.com/.

Snorkenen en genieten in John Pennekamp State Park
Het mooiste koraalrif van de Verenigde Staten is ongetwijfeld te vinden in het John Pennekamp State Park. In het eerste beste dorp op de Keys kun je meteen genieten van een FLORIDA008prachtig natuurverschijnsel: Koraal. In Key Largo gaan we snorkelen. Maar eerst gaan we kijken wat het State Park nog meer te bieden heeft. Liefst drie wandelingen van ongeveer 20 minuten per wandeling om kennis te maken met het park. De eerste wandeling is over een vlonder en voert je langs smalle kanaaltjes, prachtige mangrovebomen om uiteindelijk uit te kijken over de grotere kanalen waar kajakken voorbij razen. Want ook die kun je hier huren. De tweede wandeling neemt je mee door het bos en de derde komt uit bij een grote grasvlakte. Daar kwamen wij een schildpad tegen, midden in het gras. En of het nu is om een dagje van het strand te genieten, te snorkelen, of lekker te wandelen, alles is mogelijk hier.

Zo vertrekt er een aantal maal per dag de zogenaamde Glas Bottom Boat. Zo hoef je het water niet in en kun je toch genieten van het prachtige koraal. Voor de echte durfals zijn er Prachtig koraal tijdens de snorkeltochtsnorkeltochten. Na een toch van ongeveer 20 minuten met de boot kom je aan in het koraalrif. Daar mag je dan ruim een uur snorkelen tussen de prachtige koraalriffen. Misschien spot jij die haai wel, of wie weet een van de vele kreeften die er leven. Ook Murenen, gekleurde vissen en Barracuda’s worden vaak gespot. Toen wij de diepte opzochten was het ongeveer 25 graden, zonnig en zo goed als windstil. Het is er op sommige plekken erg ondiep dus goed oppassen dat je het koraal niet raakt. Tussen alle vissen, haaien en soms dolfijnen zwemmen ook zeeschildpadden. Als je die spot, dan heb je al helemaal de dag van je leven. Een snorkeltocht kost $29,95 exclusief materiaal. Die zijn daar overigens ook te huur. Je kunt ook Scubaduiken, Bootjes huren, kajakken huren en mee met de Glas Bottom Boat. Voor prijzen en reserveringen kijk op www.pennekamppark.com. Entree voor het park is vanaf $8 per auto exclusief tax en dergelijke.

Genieten op Bahia Honda Key
Als we richting Key West rijden, zien we ineens een bordje met “Bahia Honda State Park”. Na John Pennekamp wilden we nog wel een natuurgebied in en dus betaalden we de entree van $4,50 per persoon en gingen we aan de wandel. En Bahia Honda State Park was een goedeBahia Honda Natuurpark, prachtige eilanden keuze. Eerst zien we de geweldige strandjes. Ze zijn heel smal, maar lopen heel langzaam af de zee in. Mooie witte strandjes waar je uren kan liggen. Maar dat is nog niet alles, je kunt namelijk ook snorkeltours doen, bootjes huren, vissen en een korte wandeling door het bos of naar de oude Bahia Honda Bridge. Hier kun je prachtige foto’s schieten van het eiland en van de bruggen. De oude brug is inmiddels voor de auto gesloten, maar je kunt er nog een eindje op wandelen. Je hebt dan prachtig uitzicht over de Keys en ziet hoe het eigenlijk een wonder is. Al die eilandjes met bruggen verbonden, geweldig! Als klap op de vuurpijl kwamen we ook nog een enorme spin tegen. Ja, die leven daar ook.

Key West
Het meest Zuidelijke puntje van Amerika, Hawai niet meegenomen, is Key West. Dit is een Toeristisch Key Westprachtig dorpje met koloniale panden en veel bezienswaardigheden. Let wel op: Het is erg toeristisch. En dat is aan de ene kant jammer. Het is er namelijk nooit lekker rustig, er staan altijd cruiseschepen en de terrasjes zijn overvol. Ernest Hemingway heeft Key West voorgoed op de kaart gezet bij de toerist. In de bar Sloppy Joe deed hij tussen de drank door inspiratie op voor zijn boeken. En naast de koloniale panden door heel de stad, kun je ook genieten in de prachtige haven waar dagelijks cruiseschepen aanmeren. Daar kun je onder andere snorkeltochten en andere watersporten reserveren. Tip: Kies voor Fury Water Adventures (www.furycat.com). De echte hotspots in Key West zijn Southernmost point, het zuidelijkste puntje van Amerika slechts 90 mijl verwijderd van Cuba, Key West Aquarium en natuurlijk de smalle straatjes door de stad.

En in een prachtig houten gebouw, vlakbij de haven, vinden we het Shipwreck Museum van Key West. Dat is een leuke bezienswaardigheid waar je kunt genieten van alle informatie overFotogeniek in Key West Schipswrakken. Door heel Key West loopt personeel rond in piratenpakken om kaartjes te verkopen. En vanuit de toren van het museum heb je een prachtig uitzicht over Key West! Er zijn nog meer prachtige museums, waaronder het Ernest Hemingway Home and Museum. Bezoek de tuinen, verschillende Courtyards, of boek een excursie naar de Dry Tortugas National Park. Snorkelen rondom het Fort Jefferson is een must, je hebt er zelfs grote schipswrakken. Kortom, Key West is een eindje rijden over de prachtige Overseas Highway, maar zeker de moeite waard. Onderweg kom je vele dorpjes tegen met ieder een eigen karakter. De Keys: ik zou er zo weer heen gaan.

Avonturen met Fury WaterGrote Schepen in de haven van Key West Adventures
In Key West zijn er ook genoeg mogelijkheden om het avontuur op te zoeken. Zo kun je gaan Snorkelen met Fury Water Adventures in een geweldig rif genaamd Sand Key. Met de Catamaran is het een groot feest om naar de snorkelbestemming te varen. Ook kun je met deze organisatie verschillende andere excursies boeken, waaronder Glas Bottom Boat, Sunset Sail en Parasail. Natuurijk kun je nog veel watersporten en andere vaarten boeken. Kijk op de website www.furycat.com.

Wij kozen echter voor adrenaline, snelheid en het echte avontuur. We gingen mee met de Jetski Tour. We gaan Key West verkennen in anderhalf uur en Jetskiën 28 mijlen. Je vaar langs Genieten tijdens de Jetski Tour!Mangrovebossen, over de onstuimige Atlantische Oceaan en over de Golf van Mexico. Tussen de eilandjes door varen we door zeer ondiep water. We zien dan ook roggen door het water struinen, en de bodem zien we vrijwel de hele tijd. We stoppen bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Key West, bij sommige eilanden waar er geen andere mogelijkheid is om te komen, en bij een lange brug. We gaan in een groep van ongeveer zeven jetski’s. Wat ons opvalt, is dat er een meneer iets te lomp omgaat met zijn machtige situatie. Met kind en vrouw achterop, vliegen ze van de Jetski af. Vrouw en kind zijn verder meegenomen door een van de twee gezellige gidsen. Ze houden je constant in de gaten en zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.

Prachtige strandjes komen we tegen, en tussendoor stoppen we ineens. Men legt uit waar we zijn, en dan gaat het gebeuren. We mogen tien minuten vol gas op open water gaan! Geweldig, met volle snelheid, en toch opletten waar de anderen zijn. We gaan hard, heel hard. En dat in Zoek de Thrill op: Spannend hard langs de bruggenhet mooiste gebied van Florida: De Keys. Dan stoppen we op een zandbank van ongeveer een meter diep. We zien net een haai weg zwemmen van ongeveer een halve meter lang. In deze zandbank mag iedereen even van de Jetski af. Wel wordt aangeraden ze vast te houden, anders drijven ze weg. Even lekker zwemmen tijdens deze prachtige tour. En geniet er maar van, want daarna gaan we de Atlantische Oceaan op. En dan gaat het hard. Vliegen over de hoge golven met hoge snelheid, prachtig maar soms met scheuten pijn in de rug en benen. We zien het Southernmost point vanaf het water en varen daarna snel door naar het beginpunt. Een prachtige tocht met Fury Water Adventures, te boeken op http://www.furycat.com/key-west/jet-ski.htm. Bekijk de website voor andere tours! Er zijn vier jetski tochten per dag.

Coopertown Airboat Services
Vanuit Key West rijden we door naar Naples. Aan dezelfde kant van Florida, alleen moeten we Coopertown ligt prachtig in de Evergladeseerst terug richting Miami om vervolgens dwars door het nationale park De Everglades naar het moderne en luxe Napels te verkassen. Voordat we in Naples aankomen hebben we nog een prachtige tocht te ondernemen. We worden ontvangen door het vriendelijke personeel van Coopertown Airboat Services. We gaan een tocht maken met een Airboat dwars door de Everglades. En dat is een Everglades Tour, waar het niet alleen gaat om het spotten van de Alligators. Men legt onderweg uit dat de Everglades een langzaam stromende rivier is. Daar leven verschillende soorten flora en fauna. Waaronder alligators, verschillende roofvogels maar ook insecten en andere vogels.

Na de uitleg, stoppen we omdat de gids een alligator ziet. Ondertussen begint hij uit te leggen over de alligators en springt er een soort meerkoet op de Airboat. Hij komt steeds dichterbij ons, en even later gaat hij bij onze gids zitten. Hij raakt hem nog net niet aan. Doen ze wel Een Alligator vlak langs de bootvaker zei die. Ondertussen is er op de voorkant van de Ariboat een soort raaf gaan zitten. Ook deze kijkt ons stellig aan. Waarom zouden ze dat doen? En waarom loert de alligator ons zo aan? Hij kijkt niet naar ons, maar naar de boot, zegt de gids. Meestal als wij weg varen, dan zwemmen de vissen in de buurt van de boot weg. Een heerlijk hapje voor de alligator, aldus onze gids. En de vogels? Ja, die willen gewoon even kennismaken. We zien ongeveer acht alligators. Na de tour mogen we nog een babygator vast houden. Apart om de huid van deze prehistorische dieren te voelen. De familie Kennon runt Coopertown Airboat Tours, de originele airboat tours al meer dan zestig jaar. En al 45 jaar is het officieel de nummer 1 Everglades tour volgens de Miami Herald. Enthausiast geworden? Reserveer of zie meer informatie op http://www.coopertownairboats.com.

Door naar Naples
We vervolgen de reis vanuit Coopertown richting Naples, waar onze volgende stop is. Ook hier is weer veel te doen. Vissen vanaf een pier, midgetgolfen op een prachtig parcours en Lachen in Naples; Een reiger op de autonatuurlijk de bekende watersporten. De luxe huizen, het oude stadscentrum en de vele restaurants maken Naples tot een prachtig vakantiegebied. En ook de omliggende gebieden zijn prachtig. Naples is eigenlijk niet zo bekend onder de toerist. Meestal rijdt men er langs. Maar de kust is prachtig, lange zandstranden en prachtige uitzichten. Hier kan je genieten van je vakantie. Op het moment dat we naar het hotel rijden, komen we iets merkwaardigs tegen. We noemen het maar een luie reiger. Hij zit op de auto, die door de straten rijd. Onderweg schaamt hij zich niet en vliegt hij van de ene naar de andere auto. Het kan allemaal hier in Florida. Maar Naples, is geweldig! En ook voor een strandvakantie kan je hier op de kilometerslange zandstranden zeker terecht.

Overnachten in de Staybridge Suites Naples
Schitterende kamers bij Staybridge Suites Naples
Even lekker weg van alles, in een rustige omgeving overnachten in een prachtig hotel met verschillende faciliteiten. Op een steenworp afstand van het centrum van Naples vinden we Staybridge Suites Naples. Dit hotel vol met prachtige faciliteiten heeft prachtige kamers. Zo is er een ruime kamer met groot tweepersoonsbed en een televisie. Daarnaast is er een zitje en een keukentje met koelkast. Elke suite van het hotel heeft gratis internet (Wifi) en elke ochtend een continentaal ontbijt. Als het al zonnig is, kan je bij het zwembad alvast genieten van het zonnetje. Daarnaast kun je in de kamer films bestellen, dvd’s kijken of gewoon lekker genieten in bad of in de douche van de volledig ingerichte badkamer.

En het hotel heeft nog meer fantastische faciliteiten. Naast een 24 uurs receptie bevindt zich het zwembad buiten in een soort binnenplaats. Hier is ook een gezellige bar waar livesport De mooie zwembadbar van het Hoteluitgezonden wordt en een drankje vrij goedkoop is ten opzichte van bijvoorbeeld Miami. Hier kun je gezellig kletsen en ook mensen ontmoeten. Je kunt er ook genieten van een snack maar voor het avondeten dien je het hotel uit te gaan. Op loopafstand zijn dan ook enkele leuke tentjes te vinden. Het zwembad zelfs is ideaal verkoelend en ook voor kinderen gemakkelijk toegankelijk. Er is een gratis fitnesscentrum in het hotel, maar een wandeling op het strand behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Voor meer informatie of boekingen klik je hier: http://www.ihg.com/staybridge/hotels/us/en/naples/apftt/hoteldetail.

Corkscrew Swamp Sanctuary
Een prachtig natuurpark gelegen ten oosten van Naples is het Corcscrew Swamp Sanctuary. Een alligator in het prachtige Wildlife RefugeHet park is altijd geopend mits de weersomstandigheden dat toelaten. Het kost 12 dollar per persoon, kinderen zijn uiteraard goedkoper, maar het is zeer de moeite waard. Er is een prachtige boardwalk aangelegd die je 2.25 mijl door het park meeneemt. Onderweg kom je verschillende borden tegen die de route aangeven, en er is ook een shortcut voor mensen die niet de volledige route willen lopen. Het duurt ongeveer 2 á 3 uur om deze wandeling te voldoen. Het ligt er natuurlijk aan wat je allemaal tegenkomt onderweg. Wij zagen eerst een struikgewas bewegen, dus stopten. Enkele minuten later zagen we een wasbeer die ons recht aankeek. Onderweg zie je ook veel verschillende type vogels. Er lopen vaak beheerders van het park rond, aarzel niet om te vragen welke vogels het zijn. Wij zagen ook nog een enorme alligator, en ook een jonge alligator. Maar er is nog veel meer wildlife te spotten in het park. Zeker de moeite waard, een leuke wandeling voor iedereen. Ook rolstoeltoegangkelijk. Meer informatie op http://www.corkscrewsanctuary.org.

Naar Clearwater!
De route van Naples naar Clearwater is een lange, maar prachtige. Allereerst kom je aan in Fort Myers waar je een wandeling kunt maken, daarna gaan we via Sarasota over de Sunshine Skyway naar St. Petersburg. Bij die Sunshine Skyway is ook een pier waar je kunt vissen. In St. Prachtig ClearwaterPetersburg is tevens genoeg te doen, maar wij kiezen voor Clearwater. Deze ruim opgezette stad kent twee gezichten: aan de ene kant de enorme boulevard, en aan de overkant van de zeer brede rivier het grote Clearwater. Wij verblijven bij Sand Key. Even de brug over en je komt in een soort centrum waar vele eettentjes zijn, ook aan het water. Als we van de brug naar beneden kijken zien we regelmatig roggen boven komen, maar ook Tarpons en zelfs dolfijnen. Daar later meer over. Afijn, in Clearwater kun je onder andere gaan diepzeevissen of het Marine Aquarium bezoeken. Deze is bekend vanwege de film Dolphin Tale. Een tweede deel van die film komt binnenkort uit, door de opnames konden wij het aquarium helaas niet bezoeken. In de haven en waterwegen rondom het Aquarium is het meeste te doen. Er zit een hooters en er zijn vele andere restaurants. Meer informatie op http://www.visitclearwaterflorida.com/.

Pier 60 Clearwater
In de ochtend is het bewolkt en is er een frisse wind. We gaan een eind wandelen en komen al Beet@Pier 60 Clearwater (Twee loerende Pelicanen) snel uit bij het wereldberoemde Pier 60 in Clearwater. Deze pier loopt dwars over het strand een aantal meter de zee in. Het strand in Clearwater is overigens prachtig. Een van de mooiste ooit gezien. Prachtig wit zand, een schitterende boulevard en ’s avonds de mooiste zonsondergang. Maar goed, wij waren er in de ochtend, en dus maken we een wandeling over de pier. Tot dat we niet verder kunnen. We moeten een paar dollar betalen om de pier op te gaan. En we kunnen tevens een hengel huren met wat aas erbij. Goed idee, en we hebben bijna de hele dag staan vissen. Hier en der een kleintje gevangen, maar de grote vangst bleef uit. Overigens waren we niet de enige vissers.

Anderen vingen onder andere een grote rog en iemand zelfs een klein haaitje. Gelukkig is er De Pier veranderd 's avonds in een entertainmentbom!iemand die alles in de gaten houd en je kan helpen als je niet zeker bent of je de gevangen vis wel aan kunt raken. Overigens vingen wij nog een vis met aparte tanden. Die wil je niet in je vingers hebben! Ideaal dat er dus iemand rond loopt die je komt helpen. Iedere avond is er entertainment bij Pier 60, uiteraard als het weer het toe laat. Dan komen er artiesten met schilderijen of andere kunstwerken. Zij verkopen dit. Tevens is er muziekaal vermaak en zijn er straatartiesten die het erg gezellig maken. Er worden ook vaak festivals georganiseerd en er is een openluchtbioscoop waar popcorn en een drankje te koop zijn. Het begint om half zes in de avond en duurt tot half tien. Voor meer informatie kijk op http://www.visitclearwaterflorida.com/.

Op de site van http://www.visitclearwaterflorida.com/ kun je alle informatie over de stad en het strand vinden. Ook zie je hier informatie over de laatste evenementen, vooral op Pier 60 is er veel te doen. Begin April is er een Sugar Sand Festival. Zandsculpturen genoeg!

Overnachten: Sheraton Sand Key Resort
In het mooie Clearwater is een fijn hotel aan het prachtige strand geen overbodige luxe. Kies Het prachtige privestrand van Sheraton Sand Key Resortdaarom vor het schitterende Sheraton Sand Key Resort, direct aan zee aan een prachtig zandstrand. Het zicht op de Mexicaanse Golf, het prachtige privéstrand en een schitterend zwembad zorgen voor de perfecte combinatie. Ook de drie tennisvelden zijn geweldig aangelegd. Een ideale manier om ook op je vakantie of zakenreis even te sporten. Ook is er een bar waar je tevens kunt eten. De Mainstay Tavern heeft burgers en andere snelle maaltijden, maar ook bijvoorbeeld Fish & Chips. Verder zijn er ook zalen voor vergaderingen en gelegenheden aanwezig. Er is een winkeltje waar je de belangrijkste spullen kunt kopen en bij het zwembad is een Bar waar je heerlijke cocktails kan drinken met uitzicht op zee. Het personeel is erg vriendelijk en helpt je graag met alles!

In de Sheraton Club Lounge kan je in de ochtend een licht ontbijt nemen. Daarnaast heeft hetPrachtig uitzicht vanuit de kamer prachtig uitzicht vanaf de negende verdieping op Clearwater en de wijde omgeving. Wij zagen zelfs tijdens het ontbijt dolfijnen zwemmen richting de open zee. Een prachtig beeld en vanwege het verre uitzicht konden we ze volgen tot ze verdwenen waren in de Mexicaanse Golf. Voor het diner kun je in de Club Lounge genieten van een hapje en een drankje. Zo kun je Bier, Wijn en sterke dranken verkrijgen (Zit bij de prijs van de kamer in) en kun je kijken naar je favoriete programma. Fittness, gratis draadloos internet, SPG Kids Pass zijn slechts enkele van de andere faciliteiten van het hotel.

Het hotel vanaf de parkeerplaatsDe kamers van het prachtige resort hebben bijna allemaal zeezicht of zicht op de binnenzee en Clearwater. De bedden zijn heerlijk zacht en hebben topkwaliteit dekens en kussens. Een ruime badkamer met bad, douche en toilet maakt de kamer compleet. Een balkon met vaak dus zicht op het prachtige strand en de zee is geweldig! Je kunt kiezen uit een traditionele kamer, deluxe kamer, Sheraton Club kamers en een suite. Allen prachtig ingericht met tevens oog op detail. En de locatie is ook nog eens perfect. Kortom, ga er voor! Je kunt meer informatie vinden, of boeken, op http://www.sheratonsandkey.com/.

Van Der Valk Golf Resort Inverness
Van Clearwater reizen we door naar Inverness. Hier verblijven we in het Van der Valk Golf Resort Inverness. Omringt door schitterende golfbanen is dit prachtige resort de perfecte De villa bij Van der Valk USAovernachtingplaats. Rondom de golfbaan zijn alle villa’s te vinden. En dit zijn niet zomaar villa’s. Alle villa’s zijn verschillend en enkele villa’s zijn permanent bewoond en hebben een eigenaar. De villa heeft slaapkamers met goede bedden, badkamers met douche en/of bad en een ingerichte woonkamer met televisie en meer. Pluspunt aan deze villa’s is wellicht het privézwembad bij de villa. Zo kun je bij goede temperaturen (Meestal in Florida) genieten van de heerlijke rust voor of na je golfavontuur op de Lakeside County Club. Draadloos internet is ook inbegrepen. Er zijn verschillende type villa’s. Kijk op de website http://www.valkusa.com voor meer informatie over de verschillende villa’s en voor reserveringen of aanvragen.

Golfen, Sporten en Wellness in Valk Usa!
De Villa 's van binnenAls gast van Van der Valk Golf Resort kunt u gebruik maken van het exclusieve Golf,Sport & Wellness pakket . Dit pakket houdt in: gratis green fees op 7 locale golfbanen, 6 tennis velden, 2 privé fitness centra, een binnen en buiten zwembad, privé spa & Wellness centrum, 4 “ members only “ restaurants en een activiteiten programma. Bij check in krijgt u een lidmaatschap pasje toegereikt, u dient dit pasje te tonen bij de ingang van het park waar u gaat golfen, sporten of gebruik gaat maken van de wellness faciliteiten. Wat wil je nog meer? Je kunt je hier gemakkelijk een week vermaken! Kijk op http://www.valkusa.com voor meer informatie.

Golfen is natuurlijk de belangrijkste activiteit voor bezoekers van VaGolfen bij de Lakeside Golfclubn der Valk Golf Resort Inverness. De golfbaan is omringt door villa’s en telt 18 holes. Voor de beginners is er een Driving Range en kun je Pitch en Putt oefenen. Een erg mooie golfbaan middenin een prachtige natuur. Beneden ligt een moerasachtig gebied met daarnaast een weiland. In dat weiland lopen enkele koeien rond. Tijdens het golfen zullen de kraanvogels je tot de laatste hole volgen. Ze lopen hier namelijk vrij rond. In de omgeving van deze mooie villa’s zijn supermarkten en restaurants aanwezig. En er is nog veel meer te doen in de omgeving. Zo kun je een Airboat tour maken door de prachtige natuur, het Ellie Schiller Wildlife park bezoeken, of net als wij gaan zwemmen met bijzondere dieren. Boek alles op http://www.valkusa.com.

Zwemmen met Zeekoeien
Bird’s Underwater Inc. Is de beste organisator van boottochten in Crystal River. Maar dit zijn niet zomaar boottochten. En de beste tochten die vertrekken ’s ochtends heel vroeg. Want Geniet van de prachtige Zeekoeiendan is het nog niet zo druk. Om 06:15 vertrekt de boot, maar eerst wordt je nog eens flink aangekleed. Je krijgt een wetsuit aan dus vergeet geen droge kleding mee te nemen voor de terugweg. Je gaat snorkelen met Zeekoeien. Dat gebeurd in de warmwaterbronnen in het zoete water. Perfect dus voor beginnende snorkelaars. Geen zout water inslikken en rustig water waardoor je niet in paniek kan raken. Dat is erg belangrijk, want deze zeekoeien zijn erg rustig en moeten in hun omgeving blijven. Daarom zijn er enkele stukken open waar je mag zwemmen. Er zijn ook stukken afgesloten om de rust voor de zeekoeien te waarborgen. Na een goede uitleg van de begeleider, gaat hij of zij eerst het water in. Het avontuur gaat beginnen.

Tijdens onze snorkeltocht was het water niet echt helder. We zagen de prachtige zeekoeien pas als ze heel dichtbij kwamen. Daarom schrok ik mij de eerste keer kapot! In een keer, vlak voor mij langs. Even later komt er een recht op me af. Hij kijkt me aan, knippert een paar keerSpelend om je heen is dit de mooiste ervaring ooit! met zijn ogen, en zwemt weer verder. En zo kom ik er steeds meer tegen. Ineens zit er een achter me. Volgens de begeleider is het een jonkie die wel van aandacht houdt. En dat blijkt. Hij pakt me vast met zijn vinnen en begint mij te knuffelen. Hij laat een tijdje niet meer los en het lijkt eng. Maar dat is het niet. Als je later op video je tocht terugkijkt zie je hoe vriendelijke ze met je om gaan. Ze kussen je zelfs. Na een anderhalf uur te hebben genoten van dit pracht, verschijnen inmiddels steeds meer boten. Zo druk wordt het hier dus. En dat waren wij voor. We hadden een privémoment met deze wonderlijke dieren. Een tour kost $45,00 en is van te voren te boeken op http://www.birdsunderwater.com/. Een geweldige service en een fantastische uitleg.

Na ons bezoek aan Crystal River is het de bedoeling om naar Orlando te gaan. Eerder bezochten we al Walt Disney World Orlando, nu gaan we andere dingen bekijken. Allereerst gaan we naar een enorme outlet. Orlando Premium Outlets is een keten van Outlet, deze ligt direct aan de route van Crystal River naar ons volgend hotel Clarion Inn Lake Buena Vista. De Outlet ligt direct aan de International Drive zodat deze goed bereikbaar is. Tommy Hilfiger en anderen zijn hier velen malen goedkoper dan bij ons in Nederland. Het is dan ook erg populair hier een grote slag te slaan. En Orlando staat er ook om bekend. Er zijn meerdere outlets in de buurt, zoek jouw favoriet even op internet op.

Universal OrlandoOrlando Theme Park: Sea World Orlando
Wij kennen Sea World misschien als Aquarium, hier is dat ook zo. Maar dan anders. Er is Vliegende Orca'snamelijk een heel attractiepark om de verschillende Aquariums gebouwd. En dat maakt Sea World tot het perfecte dagje uit. Op slechts een kwartier rijden van het hotel Clarion Inn Lake Buena Vista vindt je dit themepark. Kom op tijd of regel je kaarten online of bij het hotel zodat je niet in een lange rij terecht komt. Daarna is het feest! We bekijken prachtige shows. Allereerst een show waar dolfijnen vrolijk in het rond springen. Je bent zo gefocust op de dolfijnen, dat de rondvliegende papegaaien nauwelijks opvallen. Daarna door naar de One Ocean show. Hier zie je de Orca’s over het water vliegen. Deze wonderlijke dieren leven in een ruim reservoir waar je ze ook nog eens van dichtbij kunt bekijken.

Naast shows zijn er ook andere mogelijkheden de onderwaterwereld te bekijken. Zo zijn er vele reservoirs met verschillende tropische vissen tot aan zeeschildpadden. Een zeeschildpad heeft zelfs maar een achterpoot, waar we er achter komen dat de meeste onderwaterdieren Vrolijke zeeleeuw, nog meer reigers!die hier leven, gered zijn door Sea World. Bij Dolphin Cove kun je de dolfijnen bijna aanraken. Hier zijn ook mogelijkheden te helpen voeren en andere educatieve en helende activiteiten met de dolfijnen mogelijk. Een nieuwe attractie is Antartica: The Empire of the Penguin. Hier kun je wandelend op zoek naar de pinguïns of met een achtbaan de spannende oplossing kiezen. Verder is er een aquarium waar je roggen kunt aanraken en uiteraard kun je de belangrijkste roofdieren in de onderwaterwereld bekijken: Haaien. En naast haaien zijn er Belugas, is er een grote zeeleeuwengroep en zie je de Walrussen en IJsberen.

Verder zijn er zoals eerder gezegd spannende en “enge” achtbanen aanwezig. Maar er zijn ook De nieuwe Artic experience met de Pinguïns!rustige achtbanen. Zoals de Turtle Trek en anderen. De Polar Express is tevens een leuke attractie, waar je IJsberen, Walrussen en Beluga’s kunt zien. Daarnaast voor de echte thrill is er de Kraken. En zo heet hij niet voor niets, hij gaat een aantal maal over de kop en tijdens een salto draai je ook nog eens de andere kant op. Echter is het weer snel voorbij en komt een ieder vermoeid en duizelig deze achtbaan uit. De Manta mag er ook wezen. Hier hang je met de voeten los boven de grond. Dan ga je ook nog eens over de kop. Uiteindelijk weet je zelf ook niet meer waar je bent. Tijdens de Journey to Atlantis wordt je nat in de achtbaan. Erg leuk en ook voor de zwakke maag een mogelijkheid. Er zijn natuurlijk nog veel meer attracties aanwezig. Kijk voor alle attracties, prijzen en meer informatie op http://seaworldparks.com/en/seaworld-orlando.

Entertainment tip: Blue Man Group
Even wat anders? Ga naar de Blue Man Group. Er zijn daar meerdere shows per week waar je Geen foto van de Show, wel van de ingang.kunt genieten van deze komische figuren. Voor wie ze nog niet kent: het zijn een aantal blauwe mannen die op humoristische wijze een spetterende show neerzetten. Erg de moeite waard. Je mag er niet filmen en fotograferen, maar dat doe je bij een musical ook niet toch? De show duurt ongeveer anderhalf uur en er zit geen pauze tussen. Koop dus van te voren genoeg drinken en geniet van de komische show. Pas op dat je er niet tussenuit gepakt wordt, je wordt dan echt voor paal gezet! Reserveringen en meer informatie over de Blue Man Group vindt je op: https://www.universalorlando.com/Shows/Blue-Man-Group.aspx.

Overnachten: Clarion Inn Lake Buena Vista
De buurman van Walt Disney World is het Clarion Inn Lake Buena Vista Hotel. Net als vorige keer verbleven wij daar. En er is niet veel veranderd, behalve dat het veel drukker was dan de Het zwembad van Clarion Inn Lake Buena Vistavorige keer. De kamers zijn nog steeds prachtig met zicht op de tuinen of de grote parkeerplaats, echter zonder balkon. De bedden zijn goed en de badkamers zijn standaard ingericht met bad en douche. In het restaurant heb je de mogelijkheid om in de morgen te ontbijten, en in de avond is er een goed buffet met ruime keuze uit verschillende gerechten. Uw kinderen eten gratis mee. Er is ook nog een Cocktail Lounge waar je rustig aan kunt genieten van je diner en een cocktail terwijl je sport kijkt op de tv’s. Let wel op, bij het restaurant eten kinderen gratis bij een volledig betalende volwassene. Er is een entertainment hall in het gebouw, waar kinderen maar ook volwassenen zich kunnen vermaken door het spelen van biljarts, Airhockey of andere spelletjes. In de souvenirshop kun je van alles kopen, van een broodje tot een souvenir, alles is aanwezig. Rondom het hotel zijn veel parkeerplaatsen zodat u uw huurauto gemakkelijk kwijt kunt. Het hotel heeft een shuttle naar Disneyworld. Andere faciliteiten van het hotel: Wasmachines (Tegen betaling), Tour desk, gratis kranten (ma-vrij), oppasservice voor baby’s, liften en een speeltuin. Let op: “Don’t feed the alligators!”. Voor meer informatie, prijzen en boekingen kijk je op: www.clarionlbv.com. Er is: Wi-Fi, mooie zwembaden om lekker af te koelen en nog veel meer!

Genieten in Cocoa beach bij International Palms Resort and CC
Om voor de laatste dag de trip naar Miami International Airport wat te verzachten, rijden we alvast naar Cocoa Beach aan de Atlantische kust. Allereerst is het een prachtige route door De villa's en kamersbossen en uiteindelijk over bruggen. In de buurt van het hotel waar we verblijven, het International Palms Resort and Conference Centre. Dit geweldige hotel heeft een prachtige locatie aan het strand van Cocoa Beach en zelfs bijna in het centrum. Wij hadden een Villa in een gebouw, wat wil zeggen dat je een grote woonkamer hebt en twee slaapkamers met elk een badkamer. We hadden een balkon met prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Er zijn ook veel hotelkamers in dit hotel, waar je met je familie ook rustig kunt genieten. Zo is er een prachtig zwembad, basketbalveld, tennisveld en beachvolleybalveld. En rondom de vijf gebouwen van het resort is genoeg ruimte om te parkeren!

Er is een gezellig restaurant die uitkijkt over het prachtige strand en de Atlantische Oceaan. Bij Mambo’s is het tevens iedere avond gezellig door de livemuziek. Er staan verschillende Heerlijke bedden in de slaapkamersinternationale gerechten op de kaart en je kan er heerlijk een drankje doen. Mocht het slecht weer zijn, kun je onder de overkapping zitten. Ook is er nog een poolbar en kun je goedkoop ontbijten in het restaurant vlakbij het zwembad. Deze plek is erg speciaal en perfect om van de rust te genieten op korte afstand van onder andere het Kennedy Space Center waar soms ruimteschepen vertrekken. Mocht er iets gaan gebeuren staat dit op tijd in de receptie aangegeven. Port Canaveral staat bekend om zijn grote cruiseschepen waar je uren naar kunt staren. De Cocoa Beach Pier is een en al entertainment. Je kunt je dus prima vermaken vanuit dit prachtige hotel. Boek snel je overnachtingen op http://www.internationalpalms.com/cocoabeach/default-en.html.

Wij vlogen deze rondreis aan op Miami met Lufthansa via Frankfurt. Terug vlogen we met Swiss via Zurich. Er zijn ook directe vluchten mogelijk. Kijk voor de laatste deals op de bekende websites.