Ontdek het Griekse Corfu

Welkom op CorfuGriekenland was altijd een van de meest populaire vakantielanden voor de Nederlandse toerist. Door omstandigheden is het helaas minder geworden, maar waarom? Het land is nog steeds even mooi, het eten nog steeds net zo lekker en de stranden nog steeds prachtig. Daarom bezoeken wij het Griekse eiland Corfu, om u te laten zien dat de Griekse glorie nog lang niet is vergaan. We verblijven in het keurige Corfu Palma Boutique Hotel in het knusse Dassia. Vanuit daar ontdekken we het hele eiland met als hoogtepunten schitterende uitzichtpunten, prachtige baaitjes en leuke dorpjes. Er is op dit eiland dus voor iedereen wel wat te doen!

Overnachten: Corfu Palma Boutique Hotel
Op slechts 100 meter van het strand in het bruisende Dassia vinden we het Corfu Palma Boutique HotelBoutique Hotel. Dit schitterende viersterren hotel heeft alles voor je perfecte vakantie. Het is een uniek hotel op het eiland, omdat er verder geen boetiek hotels zijn. Het ontbijtbuffet in het restaurant is een ideaal moment om de dag te beginnen. Het is rijkelijk gevuld en er wordt verse Jus ‘d Orange gemaakt. Het zwembad van het hotel is ook fantastisch. Je kunt er een heerlijke duik nemen, lekker loungen en genieten van een hapje en een drankje. Handdoeken zijn gratis. Het restaurant serveert enkele internationale maar ook lekkere Griekse gerechten.

Het personeel van het hotel is erg vriendelijk en helpt je met alles. De Griekse gastvrijheid staat hier uiteraard voorop. En dat merk je aan alles. Je ziet direct dat het hotel pas is gerenoveerd. De moderne look in de Lounge, receptie en de kamers zijn erg verrassend. Zo zijn er luxe bedden aanwezig, een balkon met een heerlijk zitje en de badkamers zijn Prachtige slaapkameringedeeld met een luxe douche. Het toilet zit apart. In de kamer heb je echt het gevoel dat je in Griekenland bent door de mooie decoratie! Wil jij ook een bezoek brengen aan het Corfu Palma Boutique Hotel? Kijk dan snel op http://www.corfupalmaboutiquehotel.com/uk/category/home en boek je verblijf!

Auto huren: Royal Car rentals Corfu
Wij hebben voor de volledige reis een auto gehuurdroyalcarrental bij het goede bedrijf Royal Car Rentals Corfu. De auto word op de luchthaven afgeleverd zodat je vakantie zorgeloos begint vanaf het moment van aankomst. De gehuurde autoMen verhuurt goede auto’s in diverse klassen. Je kunt van te voren kijken welke je wilt en een reservering plaatsen. Het vriendelijke personeel beantwoord al je vragen en regelt alles voor je autohuur. De beste autohuur van Corfu is met stip Royal Car Rentals. Goede service, mooie auto’s, ruime keuze en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Meer informatie of snel boeken doe je op http://www.royalcarsrental.gr/.

Het Noorden van Corfu
We rijden vanuit het dorpje Dassia richting het noorden. Op de kaart staan enkele mooie Prachtige dorpjes langs de kustplaatsen onderstreept en dus weten we precies waar we heen gaan. Eerst stoppen we bij Kalami. Een prachtig dorpje met een heerlijk strand (Grind). Na een wandeling en te hebben genoten van het prachtige uitzicht op de Ionische zee en Macedonië, gaan we de bocht om en komen we bij een klein knus dorpje. Kouloura is de naam. In de haven is het gezellig druk en maken we een kleine wandeling. Wat meteen opvalt, is de authentieke uitstraling. Veel Grieken, vissers die de vangst afleveren bij de lokale restaurants. Er vertrekken bootjes richting Macedonië of gewoon voor een rustieke rondvaart.

Schildpadden op CorfuWe rijden door, helemaal langs de kust. We komen langs een dorpje met de naam Agios Stefanos. Als je langs de kust naar beneden rijd heb je een prachtig uitzicht op dit vissersdorpje. Na een heerlijke wandeling langs de boulevard met leuke restaurants gaan we verder richting het Noorden. En daar komen we vlak voor Kassiopi iets unieks tegen. Bij Aylaki Beach is een heus natuurgebied. Een redelijk groot meer komt tevoorschijn uit het niets. We parkeren de auto bij het strand en maken een korte wandeling naar het meer. Daar zien we in de verte een groep schildpadden zitten. Wie verwacht dat nou op Corfu?

We laten Kassiopi voor wat het is en gaanHet vervallen stadje verder. Het is tijd om de binnenlanden in te gaan. We komen na een lastige route door de bergen via slechte wegen aan het best bewaarde oude dorpje van Corfu. Oud Perithia is een nederzetting uit de 14e eeuw en is de oudste nog bewoonde nederzetting van het eiland. Je kunt er een wandeling maken langs de ruïnes. Tussendoor kom je langs enkele restaurantjes en souvenirwinkels. Het dorp ligt aan de Pantokrator. Een berg waar we ook omhoog gaan. Het uitzicht is prachtig. Met een beetje geluk zie je het hele eiland. Ook Macedonië is op de radar. Boven op de Pantokrator is ook nog een klooster. Je kunt er even naar binnen lopen. Vele wielrenners fietsen hier naar boven, maar het laatste stukje is erg lastig en de weg ligt vol met grind.

Uitzicht vanaf de Pantokrator

Canal d'AmourWe rijden weer terug langs de kust en gaan even een hapje eten in Roda. Ook dat is een erg toeristisch dorp met een mooi zandstrand. In het uiterste noordwesten van het eiland vinden we Sidari. Daar schijnt een prachtig strand te zijn, dus gaan we daar ook maar even kijken. En wat blijkt, Canal ‘d Amour is een schitterend strand tussen de rotsen. Je kunt er bij een zwembad liggen, een wandeling maken langs de kliffen of het dorpje Sidari bezoeken. Zeker de moeite waard om een stukje om te rijden en een bezoek te brengen.

Het Midden en Zuiden van Corfu
Vanuit ons hotel rijden we eerst naar Paleokastritsa. Dit prachtige idyllische dorpje kent enkele schitterende baaien. Naast schitterende stranden is er ook een prachtig aquarium en zijn er leuke restaurantjes. In de haven kun je goed vissen of genieten van het mooie uitzicht. Ook boottochten zijn te boeken of zelfs een eigen bootje huren. En zin om een klooster te bezoeken, dan ga je naar het Klooster van PaleokastritsaPaleokastritsa. We reizen door de bergen naar het volgende dorpje, iets ten zuiden van Paleokastritsa. Onderweg heb je nog Kamari Beach en Stelare Beach. Beide stranden zijn een bezoekje waard met prachtig zandstrand en helder water. Volgende dorp op de route is Pelekas.

En dat is een schitterend bergdorpje. Karakteristiek tegen een heuvel opgebouwd is het een Uitzicht van de Kaiser's Throneechte aanrader om een wandeling te maken door dit schilderachtige dorpje. Leuke restaurantjes, smalle straatjes en op iedere hoek een ander uitzicht op het dal of de bergen in. Overal staan de lokale inwoners een praatje met elkaar te maken. Het is gezellig in het dorp. Pak een terrasje en pak dan de auto richting de Kaiser’s Throne. Op deze plek vind je een cafe restaurant met prachtig uitzicht op de zee en de wilde kust. Aan de andere kant is de Kaiser’s Throne een uitzichtpunt richting het binnenland. Bij goed weer zie je bijna het hele eiland, vandaar de naam, Kaiser’s Throne. Een schitterende plek die je niet mag missen!

Van daar rijden we via Agios Gordios helemaal door naar een meer. Een meer op Corfu? Ja zeker. Het Korissionmeer is een prachtig natuurlijk meer direct gelegen aan het strand. Aan deHet meer van Corfu ene kant van het meer is het binnenland en de andere kant prachtige duinen met een mooi zandstrand. In het meer mag je niet zwemmen. Er leven veel verschillende soorten flora en fauna. Een wandeling is aan te raden langs het meer door de duinen. Sluit af met een heerlijke frisse duik in de zee. We rijden via Agios Georgios helemaal naar Kavos. Agios Georgios is een leuk dorpje met een mooie haven, maar in Kavos moet je niet wezen. Dat is echt een groot feestdorp met alleen maar Engelsen en buiten het hoofdseizoen een spookstadje. Ik raad eerder aan om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen Lefkimmi.

Strand bij GardenosDat is een schattig stadje met een prachtig riviertje. Langs dat riviertje is uiteraard een gezellige boulevard met leuke winkeltjes en goede restaurantjes. De beste plek voor verse vis. Op de weg terug richting het noorden komen we nog langs enkele prachtige plekken. Als eerste komen we in Gardenos. Een prachtig kustplaatsje met een schitterend zandstrand gelegen tussen de rotsen van de Zuidkust. Heerlijk om een dagje te vertoeven. Het strand is erg lang en in het kleine dorpje zijn enkele eetgelegenheden. We rijden vervolgens naar de andere kant en rijden zo langs de kust richting Corfu Stad. Mpourakis is een leuk dorpje met een schattig haventje en een prachtig strand met helderblauw water.

Als je helemaal langs de kust rijd kom je uiteindelijk in Benitses. Een leuk stadje met een mooie boulevard. Daar zijn enkele restaurantjes met goede vlees maar vooral vis gerechten. Het is Kasteel van Sissinamelijk een echt vissersdorp met een grote haven. Wandel gezellig langs de tavernas. Vlak na Benitses rijden we omhoog naar het paleis van Sissi in Achilleo. Het vakantieverblijf van de Oostenrijkse prinses is een van de bekendste bezienswaardigheden van Corfu. Het schitterende gebouw huisvest een museum met alle informatie over de tijd dat Sissi hem bewoonde. Het is een bezoekje waard, alleen al om de prachtige tuinen met uitzicht op zee.

Het prachtige kerkje bij KanoniVlakbij de luchthaven komen we nog langs een kerkje. Je kan deze van 2 kanten bezoeken, over de loopbrug vanaf Perama of vanaf de kant bij de luchthaven. Het Vlacherna Klooster, de naam van het kerkje, is het beeld van Corfu. Dit kleine kerkje is ongetwijfeld het mooist gelegen gebouw van Corfu. Bij het aanvliegen van het eiland zie je het namelijk al vaak liggen. Op een klein eilandje in de woeste zee. Een aantal meters verder de zee in ligt nog een eilandje. Het is mooi om een wandeling te maken over de dam. Het uitzicht is adembenemend en de vliegtuigen vliegen strak over je heen. Let wel goed op want er gaan ook mensen met de brommer overheen! Met een boottochtje zie je het eens van de andere kant.

Last but not least: Kerkyra
In de volksmond ook wel Corfu Stad genoemd, is Kerkyra de hoofdstad van het eiland. En dat is meteen te zien. Een enorme stad voor zo’n klein eilandje. Vanuit de grote haven vertrekkenCorfu Stad - Oude Fort schepen naar andere eilanden of naar het vaste land. In het oude centrum van de stad kun je heerlijk rondwandelen. Kleine straatjes langs oude gebouwen. Loop overigens eens een straatje in wat er minder interessant uitziet. Dan kom je op de mooiste plekken. Zo wandelen we ineens langs woonhuizen waar de was over de straten hangt. Er zijn twee forten waarvan de Oude Venetiaanse het mooist is. Hier wandel je rond en bezoek je de kloktoren na een lange wandeling. Daarnaast is er een grote kerk die aardig op een tempel lijkt.

Prachtige oude straadjes in KerkyraHet nieuwe fort ligt dichterbij de haven en is ook een bezoek waard. Deze is echter wel al om 15:00 dicht. In Corfu stad vind je vele bekende winkelmerken. Hier kun je naar hartenlust winkelen. Maar ook een terrasje of bezoek aan mooi bijgehouden parken behoord tot de mogelijkheid. Het paleis Agion Michail ke Antoniou is tevens een prachtig bouwwerk. Je rijdt er zelfs door een prachtige poort heen. Door de weeks is het lekker druk en wandelen er veel scholieren. Kortom, Kerkyra is een leuk middagje of avondje uit, maar meer niet. Je kunt beter genieten van de prachtige natuur en rustige kleine dorpjes. Maar als je meer een stadsmens bent is Kerkyra daar voor u.

 

Vlieg snel met Ryanair vanaf Airport Weeze tweemaal per week (In het zomerseizoen) naar het schitterende Corfu. Je bent er binnen drie uur. Vliegen vanaf Airport Weeze is zeer comfortabel en bied alle mogelijhkeiden voor een snelle en vloeiende start van je vakantie. Parkeren is er erg goedkoop op P1 of P2. Voor meer informatie bezoek je: http://www.airport-weeze.de/en.

[wpgmappity id=”91″]