Villa, Vissen en genieten van Kreta

Prachtig zicht vanaf de bootWelkom op Kreta. Vlakbij Heraklion, op slechts een klein halfuurtje van het vliegveld, vinden we de Paradise Island Villas. Daar rijzen 12 prachtige luxe en elegante villa’s de grond uit. Op een werkelijk schitterend complex met veel luxe faciliteiten kom je hier niks te kort. Maar ook in de omgeving is er genoeg te doen. Wat dacht je van een bezoek aan de regio van Elounda met het Lepra eiland Spinalonga? Of wat te denken van een ochtendje vissen? Ook een bezoek aan het Lassithi Plateau behoord tot de mogelijkheden. De stad Heraklion heeft van alles om er een leuke stedentrip van te maken. Onder andere Knossos en enkele prachtige gebouwen. Geniet daarnaast van het Culinaire Griekenland in het Ambrosia Restaurant van de Paradise Island Villas.

Over Paradise Island Villas
Paradise Island Villas is een ruim opgezet complex, gerund alDe villass een echt familiebedrijf. Met haar 12 prachtige villa’s is het park een geweldige locatie voor je vakantie. Vlakbij het dorpje Anissaras en slechts 2 kilomter van Hersonissos. Alle 12 villa’s zijn uniek met een ruime tuin en verwarmde zwembaden met jets. In het complex word een goede combinatie gemaakt van luxe villa’s met de charme van een vijfsterren boetiek hotel. Vanaf de heuvel heb je vaak zicht op zee (Ongeveer 2 kilometer ver). Elke villa is comfortabel ingericht met chic, elegante meubels en luxe  voorzieningen zoals een privézwembad, jacuzzi en prachtige tuin met ligstoelen en een zitje. Een van de mooiste kenmerken van het park is, dat het een echt Mediterraans complex is zodat je echt het gevoel hebt in Griekenland te zijn.

Genieten en rust zijn de toverwoordenHet Paradise Concept:
– Een persoonlijke benadering
– Warmte, comfort, gezelligheid, rust en een unieke belevenis.
– Speciale services
– Toch ook discrete luxe, elegantie en nette details

Faciliteiten en Sport
De Paradise Island Villas zijn omringt door prachtige tuinen. In de tuinen vinden we ook nog eens twee zwembaden, waarvan een met bar en lounge service. Overdag kun je er een ligbed Sportfaciliteiten aanwezig: Tennispakken, handdoeken worden voor je verzorgd. Er is een fitnesskamer waar je even lekker kunt sporten. Het tennisveld is altijd beschikbaar. Rackets en ballen kun je lenen bij de receptie. De mogelijkheid voor een spabehandeling is uiteraard ook aanwezig. Parkeren doe je bij de centrale parkeerplaats voor of achter bij de villa’s. Daar is ook een portier en conciërge service aanwezig. Wi-Fi is gratis beschikbaar in het hele park. Voor kinderen zijn er nog extra faciliteiten aanwezig waaronder speelgoed bij het zwembad, een DVD-verhuur, bordspellen en een speeltuin.

Wining & Dining
Bij het zwembad is er een loungebar, waar je op heerlijke loungesets kunt genieten van een Genieten op het terras, bij het zwembad, van een cocktail?drankje. Langs het zwembad, omringd met olijfbomen geniet je uiteraard extra van de Griekse zon. Je mag je drankje ook mee naar binnen nemen en bij de lobby opdrinken. Daar is ook de Nectar Cocktail & Wijn bar. Deze moderne bar met prachtige blauwe led lampen zorgt voor een heerlijke aperitiefje met als hoogtepunt de uitgebreide wijnkaart. Griekse wijnen zijn daar in de meerderheid. De cocktails worden bereid met lokale organische kruiden uit eigen tuin. In de Island Tavern start je in de ochtend met een heerlijk ontbijt met veel verschillende mogelijkheden. Nationale, maar ook internationale gerechten staan op de kaart en kunnen zelfs in je villa worden bezorgd. Vanaf de middag kun je genieten van een heerlijke lunchkaart met gerechten van verse producten uit Kreta en Griekenland. Voor de kinderen is een speciaal menu.

Dineren in het Ambrosia restaurant is een prachtige ervaring. Een kaart vol met heerlijke Heerlijk dineren onder de OlijfboomGriekse gerechten met een ruime keuze. Kies bijvoorbeeld uit de heerlijke verse salades of een lekker broodje. Alle producten komen uit de nabije omgeving. Het Ambrosia gerecht van de dag is een lekker verrassingsgerecht uit de Griekse keuken. Ook hier kun je uiteraard een wijntje kiezen van de heerlijke wijnkaart. Naast Griekse specialiteiten zijn er ook internationale gerechten te verkrijgen. Je kunt heerlijk eten bij de bar in de buurt, maar ook is er naast het zwembad onder de olijfboom mogelijk te genieten van je diner. Onder het prieeltje kun je genieten van het hele goede en prachtig opgediende maaltijden.

De villa’s
Alle villa’s zijn anders, wij beschrijven onze villa. Met twee verdiepingen is onze villa prachtig De villa, met privezwembad!ingericht met drie slaapkamers. Alle slaapkamers hebben een heerlijk box spring bed en tevens zijn er drie badkamers. De master bedroom heeft een badkamer met een jacuzzi en toilet. De anderen alleen met een prachtige stortdouche. De slaapkamers zelf zijn ingericht en zien er vrij modern uit met luxe faciliteiten. In de ruime woonkamer staat een mooie bank, ook hier ziet het er modern uit met mooie decoraties, grote spiegels en genoeg lampen. De grote open keuken zorgt er voor dat je ook zelf kan koken. Een bureau met computer is beschikbaar en staat naast de eettafel. Vloeren zijn allen prachtig en mooi afgewerkt, de muren zijn prachtig. De tuin staat vol met planten en een groot grasveld. Daar is ook het zwembad wat tegen extra kosten kan worden verwarmd. Er is een jet-machine zodat het lijkt alsof je tegen de stroming in kan zwemmen. Een perfecte oefening!

Meer informatie en reserveringen van een van de villa’s? Bezoek de website www.luxuryvillascrete.com. Daar vindt je alle informatie en kun je beschikbaarheid opvragen.

Rondom Elounda en Agios Nikolaos
We rijden van Anissaras richting Agios Nikolaos. Deze prachtige stad kenmerkt zich aan het Het binnenmeer van Agios Nikolaosbinnenmeertje wat oneindig diep schijnt te zijn. Langs de boulevard kun je heerlijk eten en drinken. Stap op een van de bootjes aan het meer en ga een stukje varen, of struin langs de binnenstraatjes van deze oude stad om op de wat minder toeristische plekken te eten. Wandel de heuvel op om van een prachtig uitzicht over de stad en het meertje te genieten. Het meertje is overigens met een kanaal verbonden aan de haven. Er mag niet in het meertje worden gezwommen. Er zijn twee museums in Agios Nikalos waaronder het volkenkundig en archeologisch museum.

SpinalongaVanuit Agios Nikolaos is het slechts enkele kilometers om in het schitterende dorpje Elounda te komen. Elounda is een klein dorpje wat zich vooral bezig houdt met het toerisme. Enkele luxe resorts hebben zich rondom het stadje gevestigd. Elounda is vooral bekend geworden van de serie “Who Pays the ferryman” die daar is opgenomen. Het is een gezellig en levendig plaatsje met een prachtige haven en heerlijke tavernes en visrestaurantjes. De dam naar het schiereiland is prachtige met enkele molens. Vanuit Elounda vertrekken de boten naar het lepra eiland Spinalonga. Op dat prachtige eiland is een groot fort te vinden die als verdediging diende, en waar later lepra patiënten werden toegestuurd.

Watersport activiteiten bij Elounda
Op de weg tussen Elounda en Plaka vindt je het Watersportcentrum van Spinalonga. Je kunt Onze fotograaf heeft beet!daar jetski’s, boten, en een kajak huren. Ook kun je er waterskiën en wakeboarden. Men organiseert ook boottochten, waar wij gebruik van mochten maken. We gingen met Angelo mee vissen. Met een kleine motorboot varen we richting de plekken waar je volgens Angelo goed kan vissen. En het werkt, we vangen enkele kleine en enkele grotere vissen. Het water is vrij kalm in de baai, maar op open zee is het wat wilder. Met vier hengels vissen we in het diepe water. He tis een gezellige en leuke activiteit die je ook met kinderen kan doen. De organisatie is goed en er wordt van alles verteld over de prachtige omgeving. Voor meer informatie of boekingen kijk je op http://www.spinalonga-windsurf.com/boattrips.html of email je naar angsurf@yahoo.gr.

Het Lassitihi Plateau
Het verzonken stadjeTijdens de rit van Anissaras richting het beroemde Lassithi plateau, komen we eerst nog een vreemd dorpje tegen. We rijden langs een meer en zien in de verte een soort van verzonken stad. Dit blijkt de stad Sfendili te zijn. Men wilde een stuwmeer bouwen bij dit dorpje om de watertoevoer beter onder controle te krijgen. Echter liep dat helemaal mis. Men dacht dat het nooit vol zou lopen, maar er kwam meer water uit de bergen dan verwacht. Inmiddels zijn de eerste huizen van Sfendili al onder water. De komende jaren zal dit water echter nog meer stijgen. Een aparte gewaarworden als je langs het dorpje rijd. Maar zeker leuk om even van een afstandje, of dichtbij, te bekijken. Een eindje verder kom je nog langs een museum, waar je prachtig uitzicht hebt op de omgeving.

Het Lassitihi plateau zelf is een bekende bezienswaardigheid van het eiland. Dit plateau met een diameter van liefst 11 kilometer is een van de hoogst bewoonde hooglandvlaktes van de Mediterranen. Neem de camera mee want je kunt er prachtige plaatjes schieten. Het Prachtig uitzicht over het Lassithi Plateaubekendste van het plateau zijn de vele windmolens, elk een plaatje. Sommigen verwoest, maar de meeste nog steeds in werking. Zie hoe de schapenherders de schapen verplaatsen naar een ander weiland, of wandel langs de ezels in de weilanden. In de ochtend zie je hoe men op het paard door de weilanden draaft om alles even na te kijken. Zijn de schapen op de juiste plek gebleven? Naast prachtige vergezichten en in de lente bloeiende velden met verschillende kleuren bloemen, kun je hier ook genieten van het Griekse boeren leven. Een leuk uitstapje om kennis te maken met het echte Griekse leven. Vergeet de grotten van Zeus niet, die je alleen in de ochtend en vroege middag kunt bezoeken. Daarnaast kom je nog enkele kloosters tegen waaronder bij Kera.

Stedentrip: Heraklion
De grootste stad van Kreta is zeker een bezoek waard. De hoofdstad van Kreta Heraklion ligt Markt in Heraklionbijna in het midden van het eiland, en is ook de plek waar je aankomt als je naar het eiland rijd met bestemming Hersonissos, of Anissaras waar onze villa te vinden is. De stad kent enkele prachtige bezienswaardigheden. Vooral de vele pleinen en de prachtige kleine straatjes zijn een lust voor het oog. Daarnaast is er natuurlijk de prachtige grote haven van de stad waar je oneindig veel boten ziet aankomen en vertrekken. Ook winkelen kun je hier prima. De markt is altijd op Zaterdag en een bezoekje waard. Je wandelt dan tussen de schreeuwende Grieken die van alles proberen te verhandelen. Let er wel op dat je geen namaak merk producten mee naar Nederland mag nemen!

het logo van ZorbasHuur je auto bij Zorbas!
Om je reis naar Kreta compleet te maken en lekker mobiel te zijn tijdens je vakantie kun je het beste een auto huren. De wegen zijn vrij goed op het eiland, soms kan het verkeer wat anders rijden dan bij ons in Nederland. Maar over het algemeen is het veilig, en gemakkelijk. Want je kan snel met de auto het hele eiland over! Een auto huren kun je het beste doen bij het vertrouwde bedrijf Zorbas Rent a Car. Zij hebben reeds meer dan 40 jaar Einde vakantie...de zon gaat onderervaring met het verhuren van auto’s op het eiland. Het is zeer goedkoop (Hoe langer je hem huurt, hoe goedkoper de prijs per dag word) en je hebt er niet altijd een Credit Card nodig. De service is perfect en men heeft stabiele, mooie auto’s. Je kunt kiezen uit verschillende modellen en hebt de mogelijkheid een GPS navigatiesysteem bij te boeken. Je boekt je auto eenvoudig en snel op http://www.zorbasrentacar.gr/.