Bezoek prachtig Paxos

Bij aankomst zie je dit prachtige dorpjeWe bezoeken eens een klein Grieks eiland. Paxos is te bereiken met de snelle boot van Kamelia Lines. Je mag dan de auto niet meenemen, maar kunt wel een auto of scooter huren op Paxos. De boot vaart je in ongeveer anderhalf uur vanaf Corfu naar de nieuwe haven van Paxos, iets buiten Gaios. Daar halen we de auto op. Met die auto gaan we het eiland verkennen. Het is klein, maar er is zoveel moois te zien. Paxos is een van de Ionische eilanden. We verblijven in een prachtige villa in het Anassa Mare Villa’s & Residences. We gaan genieten van het echte Griekenland. Geen massatoerisme. Behalve in juli en augustus. Want dan komen de Italianen. Paxos is eigenlijk een interessant eiland. De lokale bewoners gaan studeren aan het vaste land, maar komen altijd terug. Werken doet men in restaurants, hotels of gewoon bij lokale bedrijven. Want ondanks dat het eiland klein is, is het groots.

We verblijven vlakbij het schitterende dorpje Gaios. Dit is het dorp waar je aankomt. De zogenaamde hoofdstad van het eiland is eigenlijk nog best levendig. Langs de schitterende Gezellig pleintje in Gaiosboulevard zijn prachtige gebouwen te vinden, net als de oude haven langs deze boulevard. Je kunt er heerlijk vissen. In het dorpje kijkt iedereen je aan. Je komt ten slotte niet van het eiland. Maar het is niet op een vervelende manier. Men is geïnteresseerd in je. Maak dus gewoon gezellig een praatje met een van de lokale bewoners. Op het dorpspleintje staat een kerkje maar zijn ook vele terrasjes. Hier kun je lekker genieten van een drankje of van een culinair hoogstandje. Het water is altijd vlakbij en de goede restaurants ook. Probeer tijdens je restaurantbezoek eens wat anders. In plaats van een echt Grieks gerecht kun je kiezen voor gerechten die de oorsprong kennen op Paxos. Tegenover Gaios is nog een klein eilandje waar je met een gehuurd bootje kunt komen.

In de ochtend gaan we ontbijten in Loggos. Na een heerlijke verse Jus d’Orange met een lekker croissantje wandelen we rustig langs het dorpje. Het bestaat uit niets meer dan een boulevard Loggoslangs het water, enkele huisjes, restaurantjes, een bakker en wat terrasjes. Vanuit het haventje vertrekken boottochten naar Anti-Paxos. Die boottochten zijn niet duur en erg mooi. Anti Paxos heeft namelijk de mooiste baaien en helder water. Ook de kerkjes van Loggos zijn een bezoekje waard, al zijn het geen wereldse Kathedralen, het heeft wel wat. Wat vooral op valt is dat er weinig parkeerplaats is. Maar dat maakt niet uit, want dit kleurrijke dorp mag je echt niet missen als je op Paxos bent.

LakkaIn het Noorden van het eiland ligt ook nog een grote plaats. Een stad kan je het niet noemen, maar het is een gezellig dorp. Het dorpje Lakka heeft slechts 400 inwoners en is gelegen in een baai in de vorm van een hoefijzer. Het is een gezellig vissersdorpje, maar in de zomer is het er een drukte van jewelste. De prachtige haven is een ideale aanlegsteiger voor toeristen die het eiland met de boot aandoen. Aan de pittoreske haven liggen echter enkele idyllische taverna’s en terrasjes. Er zijn enkele winkeltjes, supermarktjes en een pinautomaat. Rondom Lakka zijn enkele prachtige baaien, sommigen zijn slechts per boot bereikbaar. Wil je mooie wandelingen maken? Dan is dit dorp een aanrader met enkele mooie wandelpaden.

In het Zuiden van Paxos ligt Mongonissi Beach. Dit prachtige strand ligt eigenlijk op een apart Mongonissi Beachschiereiland en is echt prachtig. Er is genoeg parkeergelegenheid. De route er naartoe is echter vrij lastig. Via een zeer smalle weg langs de kust vanuit Gaios naar het zuiden kom je uiteindelijk bij een dichte brug die je dwars door het water naar het andere eiland brengt. Mongonissi beach is erg populair en het is er vaak erg druk. Door de mooie kleur van de zee is het zeker de moeite waard hier een duik te nemen en even lekker te snorkelen. Er is een restaurantje. Parkeren is er uiteraard gratis. Het loont zeker om het hele eiland Paxos rond te touren. De uitgestrekte natuur en de veelzijdigheid van het eiland vallen dan al snel op. Mooie stranden wisselen zich af met schitterende idyllische dorpjes.

Schitterend Lakka op PaxosTips & Trips voor Paxos
Auto huren? Dat kan zeker op Paxos. En het is erg handig. En goedkoop. Er zijn enkele tankstations op het eiland zodat je de auto weer netjes kan volgooien. Bij aankomst staat de auto voor je klaar. Wel dien je nog even naar het kantoor te komen voor het tekenen van de De boot van Kamelia Lines staat klaar voor vertrekovereenkomst. Boek je autohuur via: malifous@yahoo.com – Tel. +30 26620 32007 – ITAS CAR RENTAL PAXOS
Van Corfu naar Paxos? Dat is de makkelijkste manier om het eiland te bereiken. De boten van Kamelia Lines vertrekken 2 of 3 keer per dag (Ligt aan de reisperiode) vanuit de nieuwe haven van Corfu naar Gaios op Paxos. Er is gratis wifi aan boord en je kunt aan boord snacks en drankjes verkrijgen. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Bekijk het schema of reserveer via: http://www.kamelialines.gr/.

Overnachten op Paxos: Anassa Mare Villas & Residences
Je kent het wel, zo’n grote villa. Vooral op grote eilanden of in luxe plaatsen. Maar ook op Anassa Mare VillasPaxos zijn prachtige villa’s met privézwembaden. Naast appartementen met prachtige slaapkamers bied Anassa Mare villa’s aan met een eigen zwembad. Er zijn ligbedden bij het zwembad aanwezig. De villa’s bestaan uit één of twee slapkamers en hebben uitzicht op zee! Het resort ligt namelijk direct aan het privéstrand luisterend naar de naam Kloni Gouli Beach. Hier kun je heerlijk snorkelen. In de villa’s is alles aanwezig. Elke slaapkamer heeft een aparte badkamer, er is een ruime woonkamer, groot terras en een volledig ingerichte keuken. Het resort ligt op een loopafstand van twintig minuten van Gaios, een auto is dus aan te raden. Ook kun je een scooter huren. Bekijk alle informatie over de villa’s en andere verblijven op: http://www.anassavillaspaxos.com/.

De nieuwe haven, met op de achtergrond Gaios

[wpgmappity id=”93″]