Met Eurostar naar London!

Buckingham Palace De stad Londen is op vele manieren te bereiken. De miljoenenstad kent vele interessante en historische bouwwerken, maar ook moderne kunst speelt hier een grote rol. En wilt u eens wat anders? Waan jezelf in een Engelse voetbalsupporter en geniet van een van de vele voetbalwedstrijden. Of bekijk eens om 11:30 de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace. Geniet na al deze commotie van de Engelse gastvrijheid in een van de traditionele Pubs en je weekendje weg is compleet! In dit artikel vertellen wij u over de stad London. En dan niet over alle bezienswaardigheden, maar vertellen we alleen over de belangrijkste monumenten en activiteiten.

Het Metro Systeem
Voor uw vertrek naar Londen moet u er wel voor zorgen dat u een kaart heeft van het MetroVerschillende vervoersmogelijhkeden in London Systeem. Het is namelijk een zeer ingewikkeld netwerk als u het ter plaatse voor het eerst ziet. Vaak moet u overstappen, waardoor de reistijd tussen de bestemmingen in de stad vaak kan oplopen. Echter is door middel van dit systeem wel alles bereikbaar met het openbaar vervoer. De verschillende kleuren van de Metrolijnen zijn zeer onoverzichtelijk omdat veel kleuren op elkaar lijken. Zo zit u ineens in de verkeerde metro, of heeft u de verkeerde overstap gemaakt. Zorg er dus voor dat u de naam van de metrolijn bij de kleur onthoudt, dit voorkomt veel mogelijke problemen. Voor £ 5,60 kunt u al één dag onbeperkt reizen in Zone 1 en 2, het grootste gedeelte van het centrum.

London Pass
De London PassOm lange wachttijden te ontlopen bij de voornaamste bezienswaardigheden is de London Pass ontwikkeld. Deze kost £ 47,- per volwassene voor de pas van een dag. Daarmee kunt u dan wel veel bezienswaardigheden gratis bezoeken. Ook kunt u een leuke Tour doen, Cruises, en kunt u een wandeling maken. Een kind betaald slechts £ 30,- voor de pas van een dag. De paspoort van Londen biedt gratis toegang tot maarliefst 50 attracties. Het biedt ook nog eens enkele aantrekkelijke aanbiedingen bij enkele andere attracties, restaurants en bedrijven. Het is ook mogelijk om deze pass te combineren met een “Travelcard”, waarmee je gratis door de stad kunt reizen. Wil jij weten wat er nog meer gratis is met de London Pass? Ga naar: http://www.londonpass.com.

De Tower Bridge
De TowerbridgeDe mooiste en bekendste brug over de Thames is de Tower Bridge. Deze staat dichtbij de Tower of London. Sinds 1894 staat de brug boven de brede rivier. Er is een soort van poort aan beide ingangen, en op de brug staan 2 hogen torens die tegenwoordig te bezoeken zijn als museum. In beide torens wordt een tentoonstelling gegeven met beelden en info over de bouw en de historie van de brug. Ook ziet u de constructie van de brug, die identiek is. Boven op de brug zijn twee gangen die de twee torens met elkaar verbinden. Wandelend door deze gangen ziet u een tentoonstelling over alles wat met de Tower Bridge te maken heeft. Zo toont men er nagemaakte tekeningen van een sprong van een dubbeldekkerbus van de ene naar de andere kant van de brug. Ook is er in 1912 al een vliegtuig doorheen gevlogen, wat in de tegenwoordige tijd nogmaals herhaald is door een straaljager. In de andere gang worden allemaal verschillende bruggen getoond, met elk een verschillende constructie. Zo vindt u er informatie over de Golden Gate Bridge te San Fransisco. De fotogenieke Tower Bridge is te bezoeken voor £ 7,00 voor volwassenen en £ 3,00 voor kinderen. Met de London Pass is de toegang gratis. Let er wel op dat u naar boven heel wat trappen op moet. Vergeet ook niet de Machine Kamer te bezoeken.

Buckingham Palace
Iedereen heeft wel eens beelden gezien van de wisseling van de wacht. Deze vind plaats in het “woonhuis” van de koningin van Engeland, Queen  Elisabeth. De wachterhuisjes voor de ingangen van het paleis zijn altijd gevuld met een wachter. Ze staan helemaal stil, af en toe The Monument bij Buckingham Palacevoeren ze een show op en marcheren ze naar de ingang van het paleis, en weer terug. Elke dag worden zij om 11:30 afgelost middels een indrukwekkend spektakel. Het is er echter altijd zo druk dat je goed moet opletten om een glimpje op te vangen van de wisseling. De vele Bobby’s proberen om de massaal toegestroomde toeristen in de hand te  houden. Tijdens het wisselen van de wacht wordt tevens door een orkest muziek gespeeld, waardoor er een gezellige sfeer ontstaat. Komt u toevallig iemand tegen in een pak met allemaal medailles erop, of ziet u toevallig een van de bobby’s voorbij lopen, aarzel dan niet om te vragen of ze met je op de foto willen. Meestal zal dit verzoek gehonoreerd worden, en heb je een leuke zelfgemaakte souvenir. Je weet overigens precies wanneer de koningin aanwezig is, als er namelijk een vlag boven het paleis uithangt is zei in het paleis. Rondom het zeer goed bewaakte kasteel vind u een mooi park, St. James’s Park. Ook Green Park ligt aan de andere kant van het paleis. Hier zijn de tuinen van Buckingham Palace te vinden, de Buckingham Gardens. Hier kunt u rustig rondwandelen en genieten van de vele rondhuppelende eekhoorntjes. In de zomer zijn de tuinen mooi in bloei. Rondom het park vindt u de wandeling ter nagedachtenis van Prinses Diana. De Prinses van Wales kwam om in Parijs in 1997.

Een van de wachters bij het Wachtersmuseum in de buurtGuards Museum London
Een leuk museum in de buurt van Buckingham Palace is het Guards Museum van London. Een prachtige exhibitie over de wachters van de Stad. De wisseling van de wacht wordt met paarden gesierd, deze paarden zijn hier te vinden. En alles over de historie van de London Guards vindt je in dit interessante museum. Veel historische informatie wordt gecombineerd met de verschillende pakken en werkzaamheden van de wachters van London. Ook zie je de routes die men moet afleggen en heb je een insight beeld in de stallen, en is er zelfs een nagebouwde stal in het museum met veel informatie over paarden die jarenlang de dienst hebben gedaan. Om het museum te bezoeken betaal je vier euro. Met de London Pass mag je gratis naar binnen!

De Tower of London
De Kroonjuwelen van de Engelse Koninklijke familie liggen in het kasteel genaamd de Tower Of London. Willem de veroveraar is de bedenker van dit kasteel, wat werd gebouwd in de elfde De binnenplaats van de Tower of Londoneeuw. Tegenwoordig is het een van de meest beroemde schatten van de Werelderfgoed lijst. Het kasteel staat vooral ook bekend om het martelen en de dood. Vroeger werden de zwaarste criminelen hier gedood. En mocht men er een crimineel nog nodig hebben voor belangrijke informatie, dan martelden ze hem zo lang totdat hij die informatie gaf. Daarna werd hij alsnog tot de dood veroordeeld. Er zijn veel verschillende verhalen die hier verteld worden door middel van een Audiotour of informatieborden. Loop er rustig even rond en bekijk alle kamers inclusief de kroonjuwelen toer. Je ziet prachtig goudwerk en zilveren kroonjuwelen. Zeker de moeite waard! Ook de andere kamers geven leuke informatie over de Tower of London en het koningshuis. De entreekosten zijn: £ 17,- voor volwassenen en £ 9,50 voor kinderen. Met de London Pass mag je gratis naar binnen!

St. Paul’s Cathedral
Al meer dan 1400 jaar staat op deze locatie een Kathedraal. De St. Paul’s Cathedral staat middenin het grote centrum van Londen en is een interessant bouwwerk met veel restanten De St. Pauls Cathedralvan de historie. Door middel van een zogenaamde Audiotour krijg je direct alles te weten over de historie van deze kathedraal. Het complex bestaat uit meerdere gebouwen. In de centrale hal worden bijna dagelijks nog missen gehouden. De Dom staat in het midden van het complex en is op zijn top 111 meter hoog. In het plafond van deze dom zijn schitterende muurschilderingen te vinden, die van onderaf het mooiste uitkomen. U kunt de dom ook beklimmen, maar de vele trappen zijn voor de meeste mensen onhaalbaar. De trappen worden steeds smaller, en helemaal bovenin wordt u dol van de verschillende richtingen waarin u loopt. Onderin de Kathedraal zijn vele beroemde bisschoppen begraven. Een raar idee is dat u gewoon over de graven heen loopt. Ook rondom de kathedraal zijn veel verschillende belangrijke dingen te vinden. De entree voor de kathedraal is £ 12,50 voor volwassenen en £ 4,50 voor kinderen. Ook zijn er rondleidingen onder leiding van een gids mogelijk. Met de London Pass is de entree gratis.

London Eye
Tijdens de opening van de London Eye was het indrukwekkende reuzenrad het hoogste ter De London Eye met de Cabineswereld met zijn 135 meter. Inmiddels zijn er enkele grotere aanwezig. Maar op deze locatie is het natuurlijk een prachtig uitkijkpunt over London. Het gevaarte draait ongeveer 6000 keer per jaar rond. Duizenden toeristen bezoeken de London Eye, wat op het to do lijstje staat van alle Chinezen, maar uiteraard ook van enkele Europese reizigers. Om wachtrijen te voorkomen raad ik aan of heel vroeg, of wat later op de dag te komen. Nadat je in de wachtrij gestaan hebt, mag je een van de grote cabines in, waar liefst 25 man in kunnen. Om helemaal rond te gaan duurt ongeveer dertig minuten. Daarna, of daarvoor heb je nog de kans om met een boottocht over de Thames te varen. Je ziet dan de prachtige bezienswaardigheden van London vanaf het water. Ook zeer de moeite waard dus! Heb je hoogtevrees? Geen probleem, daar heb je tijdens dit halfuur geen last van, mede doordat er hoge gebouwen naast de London Eye staan. Boek je toer wel vooraf op http://www.londoneye.com/.

 

Drukte by Picadilly CircursDon’t Miss:
– Harrods: Het enorme winkelcentrum van London waar ook vaak bekende mensen komen. Neem een kijkje en wie weet kom jij nog wat leuks tegen!
– Big Ben, Westminster Abbey en de Parliaments Buildings mag je zeker niet missen. Dit zijn prachtige monumenten middenin London
– Bezoek een voetbalwedstrijd! wij bezochten Fulham en dat was erg genieten!
– Bezoek Picadilly Circus overdag en in de avond. Zie het verschil en de enorme lichtshow.

Met Eurostar snel naar Londen
Pak vanaf Brussel eens de trein! Met de trein ben je namelijk zo in hartje Londen. In een comfortabele trein reis je in ongeveer 2 uur vanaf het station Brussel Zuid naar St. Pancras, middenin het centrum van Londen. Eventueel kun je daar nog de metro pakken om de reis te eurostar logovervolgen. Eurostar heeft comfortabele treinen met stopcontact en een eurostar logogoede service aan boord. Eurostar heeft vaak leuke aanbiedingen waardoor je al voor een klein bedrag in hartje Londen bent. En reis je vaker naar Londen? Dan is er een spaarprogramma! Er zijn verschillende klassen aan boord. De standaard, Standaard Premier en Business Premier klasse. Bij de laatste krijg je een ontbijtje, lunch of klein diner. Een drankje is ook inclusief! Kijk voor meer informatie over de klassen, boekingen op www.eurostar.com. Je kunt ook reserveren bij NS International op www.nsinternational.nl.

[wpgmappity id=”49″]